Cum să țineți respirația câinelui proaspătă

În timp ce câinii nu au cea mai bună respirație din lume, animalele de companie nu ar trebui să vă facă să leșiți când deschideți gura sau miroși ca un canal de canalizare. Cea mai obișnuită cauză de respirație urâtă la câini sunt bolile dinților și gingiilor. Dacă animalul dvs. are respirație urât mirositoare, duceți-l la medicul veterinar spre examinare, deoarece este un semn comun al bolii dentare. Ar putea fi, de asemenea, un simptom al altor probleme de sănătate. Dacă prietenul tău păros nu are respirație urâtă, poți face mai multe lucruri pentru a preveni problema.

pași

Metoda 1
Periați dinții câinelui

Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 1
1
Cumpărați echipamentul potrivit. Periajul dinților dvs. cât mai des posibil este cea mai eficientă metodă de menținere a dinților sănătoși și împrospătarea respirației câinelui. Înainte de a începe această practică, veți avea nevoie de elementele corespunzătoare. Alegeți produse pentru câini în magazinul de animale de companie sau la biroul medicului veterinar.
 • Pensulele de dinți omului nu sunt potrivite pentru câini, deoarece nu este sigur să le consumați în cantități mari. Puteți găsi pastă de dinți pentru câini la magazinul local de animale de companie. Acestea vin într-o varietate de arome, inclusiv pui, ficat și unt de arahide. Încearcă câteva tipuri diferite până când găsești cel mai bun animal de companie.
 • Magazinele de animale de companie vând și periuțe de dinți pentru câini, inclusiv unele care se pun pe deget. De asemenea, vând bureți dentare care funcționează la fel de bine. O bucată de tifon înfășurată în jurul degetului dvs. va acționa și ca periuță de dinți.
 • Dacă aveți probleme cu utilizarea pastă de dinți și periuță de dinți, puteți utiliza șervețele de câine de unică folosință. Acestea vin pre-umezite cu un produs de curățare adecvat pentru dinții câinilor.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 2
  2
  Ajutați câinele să se obișnuiască cu procesul. Nu vă așteptați să vă spălați bine dinții animalului de companie de la prima dată, înainte de a trebui să-l învățați că perierea este o experiență plăcută.
 • Începeți prin introducerea unui deget în unt de arahide, supă de pui sau altceva în care câinele dvs. îi place. Lăsați-l să lingă și, în timp ce faceți acest lucru, frecați ușor degetul împotriva dinților și a gingiilor.
 • Dacă câinele vă permite să vă frecați gingiile, ridicați-vă buza ca și cum ați vă spălați dinții. Faceți acest lucru pentru câteva zile, alternând între gustoasele tratamente cum ar fi pasta de dinți.
 • Odată ce câinele se simte confortabil când atingi dinții și gingiile, puteți începe să folosiți o periuță de dinți sau un burete. Nu accelerați acest proces, asigurați-vă că păstrați pasul cu animalul dvs. de companie și că opriți dacă arăți nervos sau agresiv. Luați în considerare faptul că siguranța dvs. și confortul animalului dvs. de companie sunt importante.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 3
  3
  Periați frecvent dinții câinelui. Odată ce câinele dvs. vă permite să vă spălați dinții adesea. Periajul zilnic este ideal, dar chiar si de cateva ori pe saptamana poate preveni bolile dentare. Următoarele sunt câteva sfaturi pentru o periaj eficientă:
 • Utilizați o cantitate mică de pastă de dinți pe perie sau burete.
 • Puneți peria sau buretele de pe dinți, pe suprafața dinților, la un unghi de 45 de grade. Dacă utilizați o perie, direcționați părul către linia gingiei.
 • Pensulă cu mișcări circulare, acoperind două sau trei dinți la un moment dat.
 • Dacă este posibil, periați toți dinții, dar concentrați-vă atenția asupra suprafețelor exterioare ale dinților de sus.
 • Încercați să petreceți aproximativ 15 secunde pe fiecare parte a gurii.
 • Când ați terminat, răsplătați câinelui dvs. cu o sesiune de joc, o jucărie specială sau un teether. Acestea vă vor ajuta să stabiliți o asociere pozitivă cu periajul dinților.
 • Metoda 2
  Furnizați alte forme de îngrijire la domiciliu

  Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 4
  1
  Utilizați o clătire dentară sau un gel care conține clorhexidină. El consideră că clorhexidina este cel mai eficient antiseptic și antiplatic. În general, pentru a le folosi ca o clătire, va trebui doar să pui un pic în interiorul obrajilor câinelui. Dacă utilizați gel, va trebui de obicei să frecați o cantitate mică pe dinți.
  • Clorhexidina aderă la dinți și alte țesuturi orale și este eliberată lent. Acest lucru vă permite să acționați pentru o perioadă mai lungă de timp decât alte antiseptice similare. Cele de mai sus vă vor ajuta să vă păstrați gura câinelui curat și o respirație mai bună pentru mai mult timp decât cu alte produse.
  • În general, clorhexidina este sigură pentru câini. Cu toate acestea, are o aroma activa daca nu este amestecat cu unele arome, asa ca cel mai bine este sa cumparati un produs destinat cainilor. Puteți găsi aceste produse în farmacii veterinare, în magazinele pentru animale de companie și în biroul medicului veterinar.
  • Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de utilizare pe care le veți găsi pe eticheta produsului pe care îl alegeți.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 5
  2
  Utilizați un aditiv pentru apă. Există o varietate bună de aditivi cu activitate antiplaque pe care o puteți cumpăra în farmacii de companie și birouri veterinare. Aceste produse conțin niveluri scăzute de ingrediente antiplatice care vin în contact cu dinții când câinele bea apă. Utilizarea acestuia poate menține nivelurile plăcii scăzute.
 • Rețineți că eficiența multora dintre aceste produse este discutabilă. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt bune. În Statele Unite, unele sunt aprobate de Consiliul de Sănătate Orală Veterinară (VOHC), ceea ce înseamnă că au fost testate pentru proprietăți antiplaque. Se recomandă să investiga care dintre ele au aprobarea entităților de reglementare din țara dvs.
 • Multe dintre aceste produse sunt sigure atât pentru câini, cât și pentru pisici. Citiți cu atenție eticheta oricărui produs înainte de al administra animalului. Nu permiteți niciodată unei pisici să bea nimic al cărui etichetă indică faptul că este pentru câini, cu excepția cazului în care indicațiile de utilizare indică faptul că aceasta este sigură pentru pisici.
 • Este important să discutați cu medicul veterinar înainte de a utiliza unul dintre aceste produse, pentru a vă asigura că este bun pentru animalul dvs. de companie.
 • Rețineți că aceste produse nu sunt substitute pentru periajul dinților sau pentru îngrijirea dentară profesională.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 6
  3


  Urmăriți ce mănâncă câinele tău. În unele cazuri, câinii au respirație urâtă deoarece consumă gunoi, fecale sau alte substanțe mirositoare. Faceți tot posibilul pentru a împiedica animalele de companie să mănânce alimente și alte lucruri nepotrivite.
 • Asigurați-vă că vă curățați gura câinelui, perindându-i dinții sau folosind o clătire, sau ambele, dacă mănâncă ceva neplăcut. De asemenea, urmăriți animalul dvs. de companie pentru a detecta orice semne de boală dacă el a înghițit ceva ce nu ar fi trebuit să mănânce. Dacă pari bolnav, letargic sau se comportă ciudat, duceți-l imediat la medicul veterinar.
 • Unele diete comerciale sunt concepute pentru a ajuta la prevenirea bolilor dentare. În Statele Unite, unii au aprobarea VOHC, cercetările care sunt cele mai bune din țara dumneavoastră. În unele cazuri, mărimea și duritatea crochetelor sunt concepute pentru a elimina placa din dinți prin mestecare, în altele conțin ingrediente antiplaque.
 • Rețineți că dietele dentare nu înlocuiesc periajul sau îngrijirea dentară obișnuită. Cu toate acestea, ele pot ajuta la menținerea nivelului plăcii scăzute. Discutați cu medicul veterinar dacă este sau nu recomandat să utilizați oricare dintre aceste diete.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 7
  4
  Dați-i jucăriile de mestecat și tratamentele corespunzătoare. Teetarii și traducătorii îi încurajează pe câine să mestece. Această acțiune elimină mecanic placa și murdăria din dinți. Alegeți o jucărie pe care câinele dvs. o mușcă frecvent.
 • Luați în considerare răspândirea untului de arahide sau a unei alte substanțe aromatizante față de adolescenții dinți. Acest lucru vă va încuraja câinele să se joace cu ei.
 • Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătatea orală, alegeți tutorii, jucăriile și tratamentele sugerate de medicul veterinar sau cele aprobate de instituția veterinară competentă din țara dvs. (în Statele Unite, VOHC). Aceste produse îndeplinesc standarde specifice pentru prevenirea plăcii și a tartrului la animalele mici.
 • Întotdeauna urmăriți câinele când jucați cu un biter. Scoateți toate jucăriile și piesele mici. Ca și în cazul copiilor, câinii se pot îneca pe jucării mici sau pot să le înghită. Acest lucru poate provoca obstrucții gastro-intestinale.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 8
  5
  Evitați ca câinele dvs. să mestece jucării și să se trateze nu este recomandat. Unele lucruri pe care câinii le place să le muște nu sunt nici sănătoase, nici sigure pentru ele, în special următoarele:
 • Evitați picioarele de vacă, oasele naturale uscate și produsele din nylon tare. Aceste elemente sunt prea greu pentru a simula acțiunea de a rupe carnea dintr-o carcasă. Utilizarea acestora crește riscul ca câinele să-și deterioreze dinții sau gingiile.
 • Limitați utilizarea teetherilor de crud, mai ales dacă câinele dvs. este mic. Nu permiteți animalului să consume bucăți mari, deoarece acestea poartă riscul de sufocare și ar putea interfera cu digestia. Nu permiteți câinelui să mestece un produs crud fără supraveghere și să îl înlocuiască de îndată ce acesta este uzat.
 • Nu dați niciodată oasele de câine gătite sau tăiate. Luați în considerare posibilitatea de a evita complet oasele. În Statele Unite, Asociația Medicală Veterinară Americană și FDA sfătuiește să nu dea oase câinilor. Există riscul leziunilor orale cauzate de așchii osoase și, de asemenea, provoacă sufocarea, obstrucția gastrointestinală și deteriorarea internă atunci când câinii îi inghită. În plus, sunt posibile și infecții bacteriene.
 • Metoda 3
  Vizitați medicul veterinar și preveniți problemele grave de sănătate

  Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 9
  1
  Program de curățare regulat. Îngrijirea la domiciliu nu este suficientă pentru menținerea sănătății orale pe termen lung. Pentru a vă menține gura câinelui sănătoși și sănătoși, va trebui să recurgeți și la îngrijirea stomatologică profesională. Vizitele regulate la medicul veterinar trebuie să includă o evaluare dentară.
  • Rețineți că vârsta, rasa și îngrijirea câinelui dvs. de casă va determina frecvența cu care va necesita curățarea dentară. Adresați-vă medicului veterinar pentru mai multe detalii.
  • Dacă medicul veterinar detectează boala parodontală sau altă problemă dentară, câinele dvs. va necesita o curățare și o examinare profesională.
  • Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu oamenii, câinii nu stau liniștiți și cu gura deschisă pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru face dificilă curățarea dinților, efectuarea de raze X și efectuarea altor proceduri necesare. Adesea, câinii trebuie anesteziați pentru a-și putea curăța dinții.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 10
  2
  Urmăriți câinele pentru semne de probleme dentare. Adesea, respirația urât mirositoare este unul dintre primele semne ale unei probleme dentare, dar există și alte simptome. Problemele dentare pot contribui la o mare varietate de alte probleme de sănătate. Semnele unei boli dentare potențiale la câini includ următoarele:
 • respirația urâtă
 • danturi sfărâmate, decolorate sau deteriorate sau sângerări orale
 • creșterea sau excesul de salivare
 • dificultate la deschiderea sau închiderea gurii
 • pierderea apetitului sau reticența de a mesteca alimente sau jucării
 • inflamație, noduli sau sensibilitate în jurul gurii
 • frecarea gurii sau a feței
 • schimbări de comportament
 • recurența infecțiilor, inflamația sau supurația puroiului în ochi
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Breath Fresh Step 11
  3
  Recunoaște simptomele unei boli sistematice. Alte boli, inclusiv diabetul, infecțiile parazitare și afecțiunile hepatice și renale, pot produce, de asemenea, respirație neplăcută sau neobișnuită.
 • Dacă observați respirația câinelui are un miros de fructe, miroase a urină, sau neobișnuite sau contestabil într-un alt mod, asigurați-vă că pentru a merge la veterinar cât mai curând posibil.
 • avertismente

  • Dacă animalul dvs. are deja o infecție în gingie, consultați imediat medicul veterinar pentru a primi tratamentul adecvat. În cazuri grave, poate fi necesar să extrageți dinți de la câine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează vârsta câinilorCum se calculează vârsta câinilor
  Cum să vă spălați dinții câineluiCum să vă spălați dinții câinelui
  Cum se detectează epulis la câiniCum se detectează epulis la câini
  Cum se determină vârsta câineluiCum se determină vârsta câinelui
  Cum se determină vârsta unui câine prin intermediul dințilorCum se determină vârsta unui câine prin intermediul dinților
  Cum de a diagnostica problemele respiratorii într-un buldog francezCum de a diagnostica problemele respiratorii într-un buldog francez
  Cum să evitați căderea dinților la câiniCum să evitați căderea dinților la câini
  Cum se face pasta de dinti pentru cainiCum se face pasta de dinti pentru caini
  Cum sa pastrati dintii yorkiei curateCum sa pastrati dintii yorkiei curate
  Cum să păstrați dinții câinilor sănătoșiCum să păstrați dinții câinilor sănătoși
  » » Cum să țineți respirația câinelui proaspătă

  © 2011—2020 ertare.com