Cum să păstrăm fericit un pește beta

Pescuitul dvs. beta pare trist? Te odihnesti frecvent la fundul acvariului? Poate că sa plictisit sau chiar bolnav. Se crede, în general, că peștele beta are nevoie de puțin sau deloc de îngrijire, dar nu este adevărat. Iată câteva modalități de a vă menține peștele beta fericit și sănătos.

pași

Partea 1
Observați dacă aveți semne de boală

Imaginea intitulată Aveți o fericită Betta pește Pasul 1
1
Ar trebui să știți cum arată și acționează un pește beta sănătos. Un pește sănătos beta are un apetit bun, nimic și este activ, este plin de viață și dinamică, înotătoarele și coada se desfășoară ca un ventilator, au balanțe și un corp care arată neted și curat.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită Betta Fish Step 2
  2
  Aflați cum arată și acționează un pește beta beta bolnav. Uneori, peștele beta pare trist pentru că este bolnav. Dacă peștele beta este letargic, verificați temperatura acvariului și examina apa. Poate că trebuie să schimbați apa sau să creșteți încălzirea. Semnele unui pește beta bolnav sunt următoarele:
 • El nu mănâncă nimic sau nu este reticent să mănânce.
 • Este inactivă. Rămâne într-un colț al acvariului, este în partea de jos sau este întotdeauna la suprafață.
 • Fugiți în mod deliberat spre obiecte, ca și cum ați încerca să zgâriați.
 • Se pare palid, gri sau opac în general.
 • Coada sau aripioarele sale sunt îngrămădite, închise, cu un aspect rigid sau ca și cum s-ar rupe.
 • Corpul are răni deschise, pete albe și bumbac, pete sau bulgări roșii sau albe.
 • Are ochi bombati sau umflati.
 • Chretele nu se închid complet și rămân pe jumătate deschise - acestea pot părea umflate sau roșiatice.
 • Cântarele sunt ridicate ca un con de pin.
 • Pântecele pare golit sau extins și umflat.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o pasăre Betta fericită Pasul 3
  3
  Diagnosticați boala peștelui beta. Există mai multe boli comune ale peștelui beta care pot fi tratate dacă sunt diagnosticate corespunzător, dar trebuie să știți ce suferă peștii dumneavoastră înainte de începerea tratamentului. Unele medicamente lucrează pentru diferite tipuri de boli de pești, dar trebuie să vă asigurați că veți obține unul potrivit. Acestea sunt unele boli comune la peste:
 • Infecția fungică: căutați pete și pete de culoare albă și bumbacă, aripioare închise, culoare palidă și activitate mai mică.
 • Decazarea fină sau coada: vedeți dacă aripioarele și coada sunt reduse, ciudate, au o culoare mai închisă, dacă peștele este mai puțin activ și ezită să mănânce.
 • Ictioftiriaza: căutați mici pete albe (ca și cum ar fi presărat sare pe corpul dumneavoastră), scăderea activității și a apetitului și încercarea de a zgâria pietrele sau plantele.
 • Vibrioză: căutați mai puțină activitate, pierderea apetitului și a culorii. Vibrioza apare dintr-un parazit care poate fi dificil de detectat, deci folosiți o lanternă și căutați o ceață de culoare fină, aurie sau rugină pe corpul peștilor.
 • Dropsy: a se vedea dacă burta este mare și extinsă, în plus față de prezentarea cântărire ridicate și similare cu conuri de pin. Din păcate, aceasta este o boală pentru care nu există un tratament cunoscut. Se crede că este o bacterie care provoacă insuficiență renală și ar putea fi legată de hrănirea peștelui beta cu viermi vii.
 • Imagine cu titlul Aveți un fericit Betta pește Pasul 4
  4
  Izolați peștele bolnav beta pentru a-l trata. Dacă vă păstrați pește sau alte animale acvatice (melci sau broaște), în calitate de parteneri din pește beta, trebuie să eliminați pește acvariu beta pentru a trata comune. Nu este necesar să se trateze peștele sau animalele acvatice, dacă acestea nu sunt bolnavi, ci o schimbare completă a apei pentru acvariu este o idee bună, dacă aveți un pește bolnav. Este posibil să fie necesar să se izoleze peștele beta timp de până la 3 sau 4 săptămâni în timpul recuperării. Mergeți la cel mai apropiat magazin de animale de companie și căutați medicamente care tratează diferitele boli menționate mai sus. Cel mai probabil, acestea conțin anumite tipuri de antibiotice (tetraciclină și ampicilină) sau antifungice (maracină).
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită pește Betta Pas 5
  5
  Consultați specialistul în acvariu la magazinul de animale de companie sau cu un medic veterinar. Fa-o dacă peștele se pare rău și nu puteți determina ce suferă, în special înainte de începerea tratamentului. Nu este o idee bună să tratați peștele beta cu medicamente inadecvate, deoarece acest lucru ar putea agrava starea lor.
 • Partea 2
  Creați o casă plăcută pentru peștele beta

  Imagine cu titlul Aveți o fericită Betta Fish Step 6
  1
  Alegeți a bună casă pentru peștele beta. Aceste pești au nevoie de un acvariu care are o capacitate minimă de 19 litri (5 galoane). De asemenea, au nevoie de un încălzitor (deoarece sunt pești tropicali) și un filtru.
  • Verificați întotdeauna verifica funcționarea încălzitorului, deoarece un aparat de apă foarte fierbinte (peste 28 ° C sau 82 ° F) este de asemenea dăunătoare pentru pești.
  • Un filtru este, de asemenea, indispensabil. Dacă acvariul dvs. este mic, căutați unul special, cu putere redusă. Un filtru comun într-un mic acvariu ar putea crea o cantitate mare de curent pentru pești. Nu ventilați acvariul, deoarece acest lucru generează cu siguranță o mulțime de mișcări în apă. Beta pește preferă apă caldă sau foarte puțin curent.
 • Imagine cu titlul Aveți un fericit Betta pește Pasul 7
  2
  Păstrați apa curată. Beta pește sunt mai fericit atunci când au apă curată, astfel încât trebuie să vă asigurați că schimbați 10% din apă în fiecare săptămână pentru acvarii cu o capacitate de 19 până la 38 de litri și de două ori pe săptămână pentru cele de 9,5 litri (2,5 galoane).
 • Această schimbare a apei implică îndepărtarea a 10% din apă și înlocuirea aceleiași cantități cu apă curată. Mulți oameni folosesc apă distilată sau apă de izvor, dar apa de la robinet funcționează și fără clor.
 • Contrar anumitor convingeri, peștele beta NU supraviețui în bălți mici sau în medii murdare. Mediile sale naturale sunt câmpuri mari de orez și fluxuri lentă. În cele mai multe cazuri, cu cât este mai mare acvariul, cu atât mai bine.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită pește Betta Step 8
  3
  Nu lăsați acvariul departe de lumina directă a soarelui și de conductele de aer condiționat. Lumina directă a soarelui face apa foarte fierbinte pentru pește, iar apropierea de aer condiționat o face foarte rece. Beta pește sunt mai fericit în apă care menține o temperatură constantă de 21 la 27 ° C (70 la 80 ° F).
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită pește Betta Step 9


  4
  Cumpara decoratiuni si plante pentru acvariu. Beta peștele iubește locurile de ascundere. Tunele, peșteri și plante (vii sau artificiale) sunt decorațiuni excelente pentru un acvariu de pește beta. Dacă alegeți plante artificiale, plantele de mătase sunt o alegere excelentă, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile de a le deteriora aripioarele. Plante vii (numite „becuri pentru beta pește“ și sunt disponibile în magazinele de animale de companie) sunt populare și beta de pește cum ar fi, dar asigurați-vă că nu deveni prea mare pentru acvariu. Puteți să le tăiați dacă este necesar. Acestea trebuie să aibă acces ușor la suprafața apei pentru a respira, așa că asigurați-vă că nu saturați acvariul cu decorațiunile.
 • Partea 3
  Hrăniți peștele beta

  Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită Betta Fish Step 10
  1
  Cumpărați alimente adecvate pentru peștii beta. Un pește beta bine hranit este un pește fericit. Acesta este carnivor, deci aveți nevoie de o dietă variată bogată în proteine. Există mai multe branduri de produse alimentare de pește, care este special pentru piața beta de pește și trebuie să nu dea făcute pentru alte tipuri de produse alimentare de pește, chiar și pentru pești tropicali.
  • Tipurile de produse alimentare pentru pește beta sunt, de obicei, peleți sau fulgi pe bază de făină de pește întreg, făină de creveți, krill întreg, uscat, alte vitamine, făină de soia și făină integrală. Dacă doriți să evitați cheltuiala suplimentară, puteți, de asemenea, să vă alimentați peștii cu larve de țânțari, artemii vii, viermi vii, alimente vii congelate sau alimente uscate vii. Cu toate acestea, fiți foarte atenți când hrăniți peștele beta cu alimente vii din motivele explicate la pasul 3. De asemenea, asigurați-vă că mâncarea vie este proaspătă (nu putrezită) și curată (mai întâi clătiți-o cu apă curata) sau risca sa provoace boli, cum ar fi dropsy.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită pește Betta 11
  2
  Hrăniți peștele beta numai o dată sau de două ori pe zi. Dă-i numai ceea ce poate manca în 2 minute. Acest lucru este foarte important. Dacă îl hrăniți de două ori pe zi, trebuie să-i dați mai puțină mâncare (doar 2 sau 3 bile) de fiecare dată. Beta pește au mici apetituri, deci nu ar trebui să le hrănești prea mult. Mâncarea rămasă în acvariu contribuie la calitatea slabă a apei și poate provoca o boală în ele.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită pasăre de pește Betta 12
  3
  Căutați semne de suprasolicitare. Dacă peștele beta are o burtă extinsă (se extinde foarte aproape de aripioarele inferioare), este posibil să îl hrăniți excesiv. Acest lucru poate provoca probleme ale vezicii urinare la unele tipuri de pește beta. Aveți grijă deosebită când alimentați dacă îi dați alimente vii (larve de țânțari, artemii sau viermi vii). El este mai predispus la supraalimentare atunci când îi dați mâncare vie. Puteți opri chiar hrănirea lui o zi pe săptămână, pentru a lăsa sistemul său digestiv să se odihnească.
 • Partea 4
  Interacționați cu peștele beta

  Imaginea intitulată
  1
  Vorbește cu el Multi pesti beta iubesc sa auda vocea proprietarului lor. S-ar putea să vă vedeți peștele beta înotând mai activ atunci când vorbiți cu el prin acvariu. De asemenea, puteți rula degetul prin paharul acvariului sau puteți agita suprafața apei. El va încerca să sară la deget. Aveți grijă să nu lăsați-o să sară din acvariu. beta pește Sunt curioși și iubesc să joace. Te-aș putea urma în jurul camerei când te-ai plimba.
 • Imagine cu titlul A avea o fericită Betta Fish Step 14
  2
  Modificați-vă decorațiile sau cumpărați altele noi. Având decorațiuni diferite pe care le schimbați la momente diferite, îi oferă peștelui beta mai multă varietate de lucruri pe care să le priviți.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de o fericită Betta Fish Step 15
  3
  Decideți dacă trebuie să trimiteți un alt pește beta. Dacă este o femeie, ar putea plăcea compania a două sau trei pui beta beta. Acesta este numit "acvariu de prieteni de sex feminin". Cu toate acestea, fiți pregătiți să îi păstrați în acvariu separat dacă nu se înțeleg.
 • Barbatii cu siguranta nu pot trai cu alti masculi din specia lor. Acestea se vor ataca reciproc, de aceea sunt poreclit "peștii de luptă". Un pește beta de sex masculin poate fi într-un acvariu cu femele pentru reproducere, dar acest lucru ar trebui lăsat de către crescătorii profesioniști.
 • Imagine cu titlul Aveți un Betta pește fericit Pasul 16
  4
  Introduceți cu atenție ceva "companie" pentru peștele beta. Din nou, un anumit tip de pește beta, de sex masculin sau de femelă, nu se vor întâlni niciodată bine cu ceilalți din acvariu. Unii tovarăși posibile pentru pești beta sunt melci de mere, gourami albastru, broaște pitic african, somn sau de sticlă cory somn și tetra neon.
 • Imaginea intitulată Aveți un fericit Betta pește Pas 17
  5
  Căutați semne că nu vă înțelegeți cu alte animale. Dacă introduceți alte pești sau animale în acvariu, ar trebui să le urmăriți îndeaproape. Semnele care nu se cuprind includ corpuri sau aripioare deteriorate în alte pești sau animale acvatice. Este posibil să nu vedeți întotdeauna atacul pește beta, dar este necesar să se observe cu atenție starea de sănătate a celorlalți pești sau animale din acvariu. Sunt răniți? Se ascunde oricare dintre ei? Acestea ar putea fi semne că peștele beta este agresiv pentru ei. Prin urmare, trebuie să o separați pentru bunăstarea celorlalți pești de acvariu sau a animalelor acvatice. Mai întâi tratați peștii răniți.
 • Asigurați-vă că evitați colegii de acvariu care sunt pești colorați și agresivi cu aripioare lungi, cum ar fi guppii. Mai mult decât atât, deși nu există nici o problemă cu neon tetras, alte tipuri de tetra sunt „biters aripioarelor“, deci asigurați-vă că ați afla despre ce intenționează să cumpere, dacă doriți să aveți tetra ca o companie pentru pești beta.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a deveni un tester beta pentru FacebookCum de a deveni un tester beta pentru Facebook
  Cum se descarcă Google Chrome pentru AndroidCum se descarcă Google Chrome pentru Android
  Cómo instalar JavaFX en Ubunu LinuxCómo instalar JavaFX en Ubunu Linux
  Cum se instalează Windows 7 Beta pe computer fără CD, DVD sau USBCum se instalează Windows 7 Beta pe computer fără CD, DVD sau USB
  Cum se instalează manual modul ArmA 2 DayZCum se instalează manual modul ArmA 2 DayZ
  Cum să adăugați pești tropicali la un acvariuCum să adăugați pești tropicali la un acvariu
  Cum să hrăniți un pește betaCum să hrăniți un pește beta
  Cum de a schimba apa unui pește bettaCum de a schimba apa unui pește betta
  Cum să aibă grijă de un pește beta într-un vasCum să aibă grijă de un pește beta într-un vas
  Cum să aibă grijă de un pește betaCum să aibă grijă de un pește beta
  » » Cum să păstrăm fericit un pește beta

  © 2011—2020 ertare.com