Cum să țineți un iepure rece

Oamenii transpiră, porcii se înmoaie în noroiul și câinii. Cu toate acestea, iepurii nu fac niciunul din aceste lucruri atunci când sunt fierbinți. În natură, iepurii se ascund într-un tufiș și se sapă în pământ pentru a evita soarele. Întregul dvs. corp, cu excepția ochilor dvs., este acoperit cu blană, ceea ce înseamnă că găsirea unui adăpost este singura voastră opțiune de a rămâne răcoroasă. Dacă aveți un iepure ca animal de companie, asigurați-vă că îl păstrați într-un mediu relativ rece. Temperatura ambiantă este bună, dar iepurele dvs. se poate supraîncălzi dacă este mai fierbinte.

pași

Metoda 1
Creați un mediu proaspăt

Imagine cu denumirea Keep Rabbits Pet Cool Step 1
1
Monitorizați temperatura. Temperatura ideală pentru un iepure este între 12 și 21 grade Celsius (55 și 70 de grade Fahrenheit). Pot tolera temperaturi de până la 29 de grade Celsius (85 de grade Fahrenheit) dacă este absolut necesar, dar orice temperatură mai ridicată ar crește riscul de lovituri de soare.
 • Acordați atenție temperaturii dacă aveți iepurașul departe de casă. Vara este timpul anului când trebuie să vă faceți griji cel mai mult de când stratul de iepure va prinde căldura soarelui, ceea ce va face să se încălzească rapid dacă lăsați-l afară într-un stilou sau cușcă în timpul lunilor de vară.
 • Țineți cuștile departe de soare. Acoperiți ferestrele cu jaluzele și perdele, dacă este necesar. Luați în considerare mutarea cuștii într-o parte a casei care este mai rece, cum ar fi subsolul, dacă cele de mai sus nu funcționează. Puteți închide ușile camerei și puteți ține iepurele înăuntru dacă aveți o unitate de climatizare de tip fereastră. Poate doriți să închideți niște conducte și să îndreptați aerul rece spre camera în care iepurele urmează să plătească facturile de energie electrică dacă aveți un sistem central de aer condiționat. De asemenea, puteți cumpăra un ventilator turn pentru o cameră specială.
 • Imagine cu denumirea Keep Rabbits Pet Cool Step 2
  2
  Țineți bine colivia. Utilizați fanii să se răcească. Poziționați un ventilator oscilant pentru a vă da aerul în cușcă. Aceasta va crea o briza pentru a vă reîmprospăta animalul. Asigurați-vă că iepurele se poate îndepărta de pescajul dacă preferați. Puteți construi un loc ascuns cu o cutie de carton pentru iepurele tău.
 • O cușcă cu ochiuri permite aerului să circule liber pe toate laturile. Păstrați iepurele la umbra și acoperiți-l fără a afecta ventilația, dacă îl aveți într-o cameră de iepure în afara casei. Baza trebuie să fie absorbantă și netoxică. De exemplu, puteți utiliza paie, așchii de plop, CareFresh (hârtie reciclată) sau un produs pe bază de grâu, cum ar fi Eco-Straw. Aceste produse sunt ușor ventilate și nu rețin căldura.
 • O altă opțiune este de a plasa un ventilator de tavan peste cușcă, care poate ventila în mod eficient zona de iepure dvs. dacă o utilizați în același timp cu fanii podea.
 • Imagine cu denumirea Keep Rabbits Pet Cool Step 3
  3
  Așezați un prosop umed peste partea superioară a cuștii. Acest lucru este foarte eficient dacă îl combinați cu un ventilator. Prosopul umed nu numai că asigură umbră, ci și umiditatea care se produce va ajuta.
 • Luați un prosop de baie de dimensiuni normale (aproximativ 63,5 cm x 88,9 cm sau 2,5 `x 3,5`). Împingeți-l în apă rece, evacuați-l și puneți-l pe partea superioară a cuștii. Încercați să acoperiți cuțitul complet cu prosopul și asigurați-vă că nu obstructionați ventilația. Ar trebui, de asemenea, să vă asigurați că prosopul nu picură din moment ce nu doriți să vă udați iepurele.
 • Imagine cu denumirea Keep Rabbits Pet Cool Step 4
  4
  Utilizați gheață pentru a vă menține colivia rece. Puneți niște pachete de gheață în cușcă. Aceasta va păstra rece podea. Puteți, de asemenea, îngheța o sticlă de apă și puneți-o în interiorul cuștii pentru a crea un loc răcoros pentru ca iepurele dvs. să se întindă când se încălzește prea mult. Nu aplicați niciodată gheață direct pe corpul iepurelui, deoarece dacă o faceți, puteți scădea temperatura prea repede.
 • Metoda 2
  Trateaza un iepure care a primit prea multa caldura

  Imagine cu denumirea Keep Rabbits Pet Cool Step 5
  1
  Căutați semne de epuizare datorită căldurii. Trebuie să acordați o atenție deosebită urechilor. Când un iepure este prea fierbinte, vasele de sânge din urechi cresc și provoacă o înroșire generală. Acesta este un bun indiciu că tu ai suflu. De asemenea, puteți avea unul sau două dintre următoarele simptome:
  • acoperirea umeda sub nas-
  • respirație grea și rapidă -
  • nări largi
  • liniște pe teren -
  • urechi și picioare calde -
  • inactivitate și lipsă de vigilență (letargie) -
  • ochii pe jumătate închise


 • Imaginea intitulata Pastreaza iepurii de animale Cool Pasul 6
  2
  Periați-vă haina. Iepurii își varsă blana foarte des. În mod normal, se curăță și elimină toată blana și mătreața. Acest strat suplimentar poate acționa ca un alt strat de izolație termică dacă iepurele își schimbă blana și nu este curățat corespunzător. Acest lucru este util iarna. Cu toate acestea, în timpul verii poate cauza epuizarea căldurii.
 • Puneți-o din cap până în picioare. Asigurați-vă că periile sunt netede. Nu doriți să îndepărtați prea mult blănuri sau să le răniți. Faceți-l în mod regulat în timpul lunilor de vară.
 • Imaginea in titlul Keep Kid Rabbit Cool Pasul 7
  3
  Păstrați-l hidratat. Așezați mici cuburi de gheață în sticla de apă pentru a scădea temperatura. Aceasta este o opțiune bună dacă trebuie să o lăsați la temperaturi mai înalte pentru perioade lungi de timp. Apa se va răci mai mult pe parcursul zilei, deoarece cuburile de gheață se vor topi. Deshidratarea poate provoca mai ușor insolația la iepuri. De asemenea, iepurele dvs. va căuta modalități de răcire dacă este foarte fierbinte. El va căuta apă și va bea mai des pentru a se răci dacă este mai rece decât în ​​mod normal.
 • Dă-i legume pentru al ajuta să rămână hidratat. Sortați morcovi mici, tulpini de telina, precum și alte legume pe care iepurele le place și apoi le puneți în cușcă. În acest fel, iepurele dumneavoastră va primi apă suplimentară prin alimentele pe care le consumați.
 • Imaginea intitulata Pastrati iepurii de animale Cool Pasul 8
  4
  Nu-l scufundați în apă cu gheață. Este bine dacă umezi picioarele, dar nu umezi complet. Iepurii nu sunt inotatori buni prin natura lor. S-ar putea să vă gândiți că umezirea acestora le va reîmprospăta, dar va înrăutăți de fapt starea iepurelui. Impactul scufundării în apă poate provoca anxietate, ceea ce va crește temperatura internă.
 • Puteți pulveriza ușor cu apă, dar nu-l înmuiați (citiți următorul pas).
 • Imaginea intitulata Pastreaza iepurii de animale rai in timpul pasului de vara 5
  5
  Apă ușor de pulverizat sau o soluție de alcool și apă rectificată. Se amestecă 1 parte din 50% alcool rectificat și 3 părți apă într-un atomizor. Apoi, pulverizați soluția pe exteriorul urechilor și pe partea superioară a picioarelor iepurelui. Umezește-le bine și evaporarea va răci suficient de iepure (alcoolul accelerează doar evaporarea).
 • Imaginea intitulata Pastrati iepurii de animale Cool Pasul 9
  6
  Du-te la veterinar. Încercați să-l sunați pe medicul veterinar. Este posibil să vi se ceară să încercați moduri diferite de a vă reîmprospăta iepurele înainte de ao lua pentru a primi un examen. Probabil, vă va oferi multe sfaturi, inclusiv cele descrise mai sus. Spuneți acestui profesionist dacă ați încercat deja să vă reîmprospătați iepurele cu toate aceste metode și să continuați să o luați la clinică.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • aer condiționat (opțional)
  • ventilator
  • umed prosoape
  • mici cuburi de gheata
  • pachete de gheata
  • sticle cu apă înghețată (sticle de Gatorade sau băuturi carbogazoase umplute cu apă pot, de asemenea, să vă servească)
  • sticle de pulverizare umplute cu apă rece
  • alcoolul rectificat (alcoolul izopropilic)
  • pieptene pentru iepure
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a vindeca febra la un copilCum de a vindeca febra la un copil
  Cum se face lapte acidofilCum se face lapte acidofil
  Cum să faci brânză de caprăCum să faci brânză de capră
  Cum să pasteurizeze ouăleCum să pasteurizeze ouăle
  Cum să conțină un iepureCum să conțină un iepure
  Cum de a crește iepuriiCum de a crește iepurii
  Cum să ai grijă de iepurele tău piticCum să ai grijă de iepurele tău pitic
  Cum de a vindeca boala la fața locului alb în goldfishCum de a vindeca boala la fața locului alb în goldfish
  Cum să determini sexul iepurelui tăuCum să determini sexul iepurelui tău
  Cum să determinați dacă trebuie să sterilizeze iepureleCum să determinați dacă trebuie să sterilizeze iepurele
  » » Cum să țineți un iepure rece

  © 2011—2020 ertare.com