Cum să păstrați stratul de iepure curat și dezangajat

La fel ca pisicile, iepurii se curata si adesea se linga pentru a-si pastra blana curata. Cu toate acestea, iepurele dvs. va avea nevoie, de asemenea, să vă ajutați să-l mireți, mai ales dacă este dintr-o rasă cu păr lung. Prima ta reacție ar putea fi să-l scalzi - totuși, oferindu-i o baie cu apă îl poate stresa foarte mult și poate pune în pericol sănătatea sa. Cu toate acestea, dacă curățați zonele murdare ale hainei, dați din când în când o baie uscată și știți cum să evitați și să eliminați în mod adecvat tufișurile și firele încurcate în părul dvs., îl puteți menține curat, sănătos și fericit.

pași

Metoda 1
Curățați zonele murdare ale blănii iepurelui

Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 1
1
Localizați orice zonă colorată. Metoda recomandată de a menține curățarea unui strat de iepure este doar pentru a curăța zonele murdare. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să identificați zonele murdare ale blănii. În general, zonele problematice ale unui iepure sunt hindusul, coada, picioarele și burta, deoarece acestea sunt puncte care nu pot fi atinse cu ușurință. Căutați murdărie, pete și scaune, precum și zone umede, care sunt adesea urine.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 2
  2
  Sprijiniți iepurele astfel încât zonele problematice să fie ușor de atins. După ce identificați zonele colorate ale stratului de iepure, plasați-l într-o poziție confortabilă pentru el și care vă permite să ajungeți ușor la zonele colorate.
 • De cele mai multe ori va trebui să-ți așezi iepurele cu fața în sus. Pentru a face acest lucru, țineți iepurele într-un braț cu burta în sus sau stați pe podea cu picioarele întinse și așezați animalul pe ele cu burta în sus. Asigurați-vă că puteți țineți iepurele în siguranță, indiferent de poziția pe care o alegeți.
 • În cazul în care zona reticulată se află pe spatele sau pe părțile laterale ale iepurelui, puteți răspândi un prosop pe podea sau pe o masă mare și lăsați-l să stea pe ea pentru a vă curăța blănurile.
 • Asigurați-vă că partea din spate a iepurelui dvs. este amortizată și că gâtul și spatele sunt susținute de ceva, indiferent de poziția în care ați pus-o. Acest lucru va fi util pentru a evita orice vătămare.
 • Imagine cu denumirea Keep Your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 3
  3
  Îndepărtați petele cu șervețele pentru copii. Odată ce iepurele dumneavoastră este într-o poziție care vă permite să ajungeți cu ușurință la petele de pe blană, frecați părul și pielea cu atenție cu ajutorul unui șervețel pentru copii, pentru a elimina murdăria, hrana, fecalele sau urina. După ce au curățat toate zonele colorate, o cârpă curată trece prin întregul corp al iepurelui.
 • Obțineți șervețele pentru bebeluși care nu au aromă sau alcool și care sunt hipoalergenice. De asemenea, trebuie să alegeți cele care au aloe și vitamina E. Acestea vor fi potrivite pentru pielea sensibilă a iepurelui dumneavoastră.
 • Metoda 2
  Dă iepurei o baie uscată

  Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 4
  1
  Adăugați amidon de pudră pentru copii. Este posibil să nu puteți elimina murdăria uscată (precum noroi și fecale de la iepurele dvs.) prin curățarea zonelor murdare cu o ștergere a bebelușului. Dacă vă dați iepurii o baie uscată, acest lucru poate fi util pentru a avea grijă de murdăria uscată și dificil de eliminat. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci pentru a-ți da iepurașul o baie uscată este să pulverizezi aceste zone cu mult amidon pudră pentru bebeluși.
  • Nu utilizați o pulbere care conține talc sau pulbere de talc. Acest lucru poate fi dăunător pentru iepuri.
 • Imagine cu denumirea Keep Your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 5
  2
  Aplicați praful pe zona colorată. Utilizați degetele pentru a distribui pulberea în zona colorată, pe blană și pe piele. Dacă acoperiți murdăria cu praful, aceasta va face ca aceasta să se despartă de haina și să se detașeze.
 • Imagine cu denumirea Keep Your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 6
  3
  Scoateți reziduul din blană. Trageți reziduurile uscate cu grijă cu degetele, pentru a le elimina din blana iepurelui. Pielea iepurilor este foarte delicată, așa că trebuie să vă mențineți mâna apăsând pielea animalului pe zona reticulată, astfel încât să nu-l rupeți.
 • În cazul murdăriei care este foarte dificil de îndepărtat, utilizați un pieptene subțire pentru a îndepărta reziduul din strat după ce am fierul de amidon pulverizat. Pentru a face acest lucru, începeți la vârful pata (cel mai apropiat de piele) și îndepărtați cu grijă murdăria de pe piele. Puneți mâna pe pielea iepurelui pentru a evita tragerea prea tare.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 7
  4
  Apărați zonele cu praf. Aplicați cu mâna zonele cu praf, eliminând astfel amidonul rămas. Utilizați, de asemenea, un aspirator portabil pentru a aspira aerul din jurul iepurelui, pentru a îndepărta praful din aer și a împiedica iepurele să îl mănânce.
 • De asemenea, puteți utiliza o cârpă moale sau o cârpă din microfibră pentru a elimina orice praf rămas în iepure.
 • Metoda 3
  Spălați fundul de iepure

  Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 8
  1
  Umpleți rufele. Dacă iepurele dvs. este foarte murdar, puteți să-i spălați fundul. Aceasta este o baie de apă care se concentrează în principal pe partea din spate și burta (dacă este necesar). Cu toate acestea, scăldatul cu apă poate stresa foarte mult iepurii, deci ar trebui să le folosiți numai dacă curățarea zonelor murdare și a băii uscate nu au funcționat. Mai întâi, umpleți o baie curată sau chiuveta de bucătărie cu aproximativ 6,5 cm (2 ½ țoli) de apă caldă.
  • Poate fi util să utilizați o spălătorie cu un furtun pentru clătire.
  • Puteți folosi, de asemenea, o mică găleată de așternut sanitar pentru pisoi, o cârpă pentru copii sau chiar o tavă de vopsea înclinată. Foloseste ceea ce functioneaza cel mai bine pentru tine si pentru iepurele tau.
  • Așezați un covor antiderapant pe partea inferioară a chiuvetei, găleții sau tăvii. Acest lucru va ajuta la împiedicarea ieșirii iepurelui pe suprafața umedă și netedă.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 9
  2
  Se adaugă șampon în apă. Acum adăugați o lingură de șampon de iepure sigur în apă și amestecați bine. Iepurele au o piele foarte sensibilă, deci va fi important să folosiți un șampon creat special pentru iepuri.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 10
  3
  Țineți iepurele. Puneți un braț în jurul iepurelui, sub coate, și țineți-l ferm pentru a vă presa capul și umerii în piept. Utilizați cealaltă mână pentru ao ține sub picioarele posterioare.
 • Este important să țineți iepurele cu atenție, dar ferm. Va trebui să vă asigurați că nu vă puteți răscula sau vă puteți lupta prea mult. Fii atent la acțiunile tale, așa că te vei asigura că nu-l rănești.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 11
  4
  Puneți picioarele posterioare ale iepurelui în cada. Coborâți spatele iepurelui spre chiuvetă, până când picioarele din spate atinge fundul. În acest moment, vă puteți scoate mâna din zona inferioară a picioarelor posterioare.
 • Imagine cu denumirea Keep Your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 12
  5
  Răspândiți șamponul pe blana iepurelui. Cu o mână, frecați ușor fundul iepurelui și burta cu apă cu săpun. Aplicați samponul pe toată blana și pe piele.
 • Nu udați iepurele peste burtă, decât dacă este absolut necesar, deoarece acest lucru va provoca mai mult stres.
 • Dacă iepurele dvs. este foarte murdar, poate fi necesar să scurgeți chiuveta și să o reumpleți cu apă săpată proaspătă de câteva ori pentru a putea să o curățați complet.
 • Imagine cu denumirea Keep Your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 13


  6
  Scurgeți rufele. După curățarea suprafețelor colorate ale iepurelui, scurgeți apa din săpun din chiuvetă și clătiți orice șampon rămas.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 14
  7
  Umpleți spălătoria cu apă curată. Acum, umpleți-vă spălătoria cu apă caldă, curată, pentru a clăti șamponul din blana iepurelui.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 15
  8
  Ieșiți iepurele în apă curată. În acest moment, coborâți fundul iepurelui spre apă curată. Îndepărtați cu atenție haina cu mâna pentru a curăța șamponul.
 • Este posibil să trebuiască să goliți și să umpleți rufele de mai multe ori pentru a elimina tot șamponul rămas din blana animalului de companie. Fă-o până când apa este curată și fără șampon.
 • De asemenea, puteți clăti șamponul din stratul iepurelui cu un furtun mic.
 • Imagine cu denumirea Keep Your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 16
  9
  Uscați iepurele. Ridicați-l din apă și plasați-l pe un prosop sau pe o altă suprafață moale, unde există o anumită tracțiune. Uscați apă din blana iepurelui cu atenție și cât de bine puteți. Tăiați-l cu un prosop sau curățați-l cu el pentru a usca apa suplimentară din blană.
 • Fiți foarte atent când scoateți apa din blana iepurelui și când o uscați cu prosopul. Dacă trageți sau frecati prea mult, acest lucru vă poate răni pielea.
 • Prosoapele din microfibre reprezintă o bună opțiune pentru uscarea unui iepure. Acestea sunt mai moi și mai absorbante decât majoritatea altor prosoape.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 17
  10
  Utilizați un uscător pentru a termina uscarea. Finisați uscarea părului iepurelui cu un uscător. Utilizați-l în intensitate medie, niciodată fierbinte. Țineți uscătorul la cel puțin 15 cm (6 inci) de iepure în orice moment și încercați să păstrați mâna lângă zona în care direcționați aerul, pentru a controla mai bine temperatura.
 • Puteți folosi un pieptene subțire pentru a separa blana în timp ce o uscați, accelerând astfel procesul de uscare.
 • Metoda 4
  Evitați încuietori încurcate și bile de păr

  Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 18
  1
  Periați iepurele la fiecare 2 sau 3 zile. Ca pisicile, iepurii se linguează pentru a se curăța. Cu toate acestea, spre deosebire de ei, iepurii nu pot vomita, astfel încât orice minge de păr pe care iepurele dumneavoastră o mănâncă va rămâne în stomac. Aceasta va bloca ieșirea din stomac și va provoca probleme grave de sănătate. Dacă vă spălați iepurele frecvent, acest lucru poate fi util pentru a reduce cantitatea de păr vărsat pe care o mâncați și vă va păstra și blana fără coajă. Iepurii cu părul scurt trebuie să fie periați la fiecare 3 zile pentru a evita bilele de păr și smocurile înfundate în blană. Iepurii cu păr lung necesită periaj în fiecare zi.
  • Utilizați o perie de peri în loc de o periuță de dinți metalică, deoarece prima va fi mai delicată cu pielea iepurelui. Căutați o pensulă special concepută pentru iepuri.
  • După periaj, puteți folosi o unealtă din cauciuc sau alt instrument portabil pentru a atinge, ceea ce va ajuta la îndepărtarea părului în plus. O cârpă umedă va ajuta de asemenea la îndepărtarea firelor de păr.
  • Timpul în care iepurele dvs. necesită periere va depinde de rasa dvs. Ca regulă generală, cu cât părul este mai lung, cu atât mai des trebuie să îl periați.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 19
  2
  Periați-vă iepurele în fiecare zi dacă vă mișcați părul. Iepurele se varsă aproximativ la fiecare 3 luni. În acest timp, va trebui, de obicei, să vă spălați iepurele o dată pe zi dacă aveți părul scurt sau de câteva ori pe zi dacă aveți păr lung.
 • Frecvența cu care iepurii își varsă părul variază. Unii iepuri își varsă blana în câteva săptămâni, în timp ce alții o schimbă complet în câteva zile. Acordați atenție modelelor de molie a iepurelui dvs. și adaptați frecvența cu care o perii corespunzător. De exemplu, iepurii care și-au vărsat părul pe parcursul mai multor săptămâni pot necesita periaj numai o dată pe zi, dar cei care se varsă în câteva zile vor trebui periați de mai multe ori pe zi.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 20
  3
  Tăiați părul iepurelui după cum este necesar. Iepurii cu părul scurt nu de obicei necesită tăierea părului, dar cei cu părul lung nu o fac. Dacă aveți un iepure cu părul lung, este o idee bună să vă păstrați părul scurt la o lungime de 3 cm (1 inch). Acest lucru va ajuta la evitarea covorașului și reducerea cantității de păr care se mișcă.
 • Nu tăiați părul lângă picioarele iepurelui. Dacă faceți acest lucru, acest lucru poate determina iepurele dvs. să sufere leziuni din cauza lipsei de amortizare.
 • Se recomandă să lăsați părul pe burta iepurelui cu păr lung și să-l păstrați scurt sau chiar bărbierit între picioare. Acest par este foarte vulnerabil la smocuri și lacăte încurcate.
 • Puteți să vă tăiați părul iepurelui cu foarfece sau cu un mic aparat de ras electric pentru animale. Cu toate acestea, fiți foarte atenți, deoarece pielea iepurilor este foarte delicată și puteți provoca cu ușurință o vătămare gravă dacă o tăiați cu foarfeca sau cu aparatul de ras.
 • Cel mai bun lucru este să ai pe cineva care să te ajute să-ți păstrezi calmul iepure dacă te hotărăști să-i taie părul. Dacă aveți de gând să vă tăiați părul în burtă, între picioare sau în spate, cineva să o țină în poziție verticală și cu spatele să se odihnească pe pieptul persoanei. O mână trebuie plasată sub picioarele din față, iar cealaltă trebuie să susțină picioarele posterioare, astfel încât iepurele să nu se lovească și să se rănească.
 • Metoda 5
  Îndepărtați smocurile și încuietorile încurcate

  Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 21
  1
  Separați tufișurile. Dacă iepurele are un covor în părul tău, va trebui mai întâi să o dezlegi folosind o perie sau un pieptene pentru smocuri încurcate. Utilizați aceste instrumente pentru a separa cu grijă covorașul, pieptandu-l pe o porțiune mică la un moment dat.
  • Aplicați presiune cu mâna pe piele de pe vârful buzei, astfel încât să nu rupeți pielea iepurelui.
  • Este posibil să aveți nevoie de mai multe sesiuni pentru a separa mat. Fiți răbdători și aveți grijă să nu vă răniți iepurele.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 22
  2
  Răciți tufișurile tari. Dacă găsiți un tuf foarte greu de rezolvat, este posibil să vă radeți iepurele pentru al elimina. Cele mai dificile aglomerări de eliminat sunt cele care au o formă de foi sau cele care formează un bloc solid în blana iepurelui tău. Dacă găsiți un tufiș ca acesta, probabil că singura opțiune este să o radezi. Pentru a vă rade iepurele, cumpărați un aparat de bărbierit bun care vă permite să aveți suficient control pentru a ajunge la spații strâmte.
 • Adresați-vă medicului veterinar sau salonului de coafură pentru a recomanda un aparat de bărbierit bun.
 • Imagine cu denumirea Keep your Rabbit`s Fur Clean and Untangled Step 23
  3
  Mergeți la un salon de coafură profesionist pentru animale de companie. Datorită delicateții pielii iepurelui, ar fi o idee bună să o luați într-o groază profesionistă de animale pentru a elimina orice ucidere persistentă. El va avea instrumentele și cunoștințele potrivite pentru a elimina tufișurile fără a tăia sau irita pielea iepurelui.
 • sfaturi

  • Câteva bunuri pot face procesul mult mai plăcut.
  • Finalizați sarcina mai târziu dacă iepurele dvs. devine prea stresat și începe să mănânce mult.
  • Puteți găsi unelte de îngrijire și șampon pentru iepurele dvs. în magazinul local de animale de companie. Există, de asemenea, multe magazine online și resurse care vând articole specifice pentru iepuri.

  avertismente

  • Fii foarte atent cu perii sau piepteni care au dinti sau peri de metal. Iepurele au o piele sensibila, care este usor deteriorata.
  • Fiți atenți atunci când acicales părul sub bărbia de iepure dumneavoastră. Cele mai multe iepuri nu le place să fie atinse în această zonă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • șervețele pentru copii
  • amidon praf pentru copii
  • pieptene dentar subțire
  • aspirator portabil
  • Stofă (opțional)
  • cadă sau cadă
  • anti-alunecare mat
  • șampon pentru iepuri
  • prosop
  • uscător
  • perie pentru iepuri
  • unelte de toaletă din cauciuc sau un instrument portabil pentru retușare
  • foarfece sau aparat de ras electric
  • perie sau pieptene pentru încuietori încurcate
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să pui un iepureCum să pui un iepure
  Cum să prind un iepure sălbaticCum să prind un iepure sălbatic
  Cum să mângâi un iepureCum să mângâi un iepure
  Cum să mătui un iepureCum să mătui un iepure
  Cum să cureți un pisoi orfaniCum să cureți un pisoi orfani
  Cum să vă scalați iepurele de companieCum să vă scalați iepurele de companie
  Cum să conțină un iepureCum să conțină un iepure
  Cum de a crește iepuriiCum de a crește iepurii
  Cum să determini sexul iepurelui tăuCum să determini sexul iepurelui tău
  Cum să determinați dacă trebuie să sterilizeze iepureleCum să determinați dacă trebuie să sterilizeze iepurele
  » » Cum să păstrați stratul de iepure curat și dezangajat

  © 2011—2020 ertare.com