Cum să păstreze o vaca de lapte

Dacă aveți determinarea și spațiul pentru a păstra o vaca de lapte, acestea reprezintă o adăugire la orice fermă. Vaca ta îți va da lapte, brânză și unt dacă îți pasă de ea în mod corespunzător. Vacile sunt animale care vă pot ajuta să câștigați niște bani care vând produse lactate.

pași

Imaginea intitulată Păstrați o vacanță de muls Pasul 1
1
Selectați vacă: Există multe rase de vaci care sunt potrivite pentru muls.
 • Holstein Frisian. : Această rasă de vaci se găsește în ferme, deoarece aceste tipuri de vaci produc cel mai mult lapte.
 • Pulover: Această rasă este a doua cea mai comună rasă din America de Nord și este recunoscută pentru conținutul său ridicat de grăsimi din lapte în laptele pe care îl produc. Jerseurile de vaci sunt creaturi frumoase și blânde (cu excepția taurilor) și sunt relativ ușor de manevrat și de îngrijit în comparație cu Holsteinul, deși unele tricouri au tendința de a lovi cu piciorul când vine timpul să le lapte.
 • O altă rasă comună care urmează să fie luate în considerare sunt cele elvețiene bovine de muls, vaca de lapte Devon, Shorthorn vaca de lapte, Dexter, sondaje Red, Guernseys și Ayrshires vaca finlandeză.
 • Imaginea intitulată Păstrați o vacanță de muls Pasul 2
  2
  îngrijire: Ca toate animalele, vaca are nevoie de hrană, apă, adăpost și spațiu suficient pentru a se mișca liber.
 • În funcție de locul în care locuiți, va trebui să adaptați un adăpost astfel încât să poată petrece noaptea în interior și în condiții meteorologice nefavorabile. Un hambar este favorabil. Dacă aveți un climat foarte rece, cu mult zăpadă, ar trebui să construiți un hambar pentru ao menține în interior, când zilele sunt foarte reci.
 • Apa este indispensabilă și trebuie să aveți acces la ea tot timpul.
 • Pietrele de sare sau minerale libere sunt, de asemenea, foarte importante pentru vaca ta, precum și alimentele pe care le consumi de multe ori au nevoie de nutrienți diferiți care trebuie să funcționeze corect.
 • Aveți nevoie de un gard sau ceva similar pentru al menține în limite. Trebuie să fie un gard puternic și ferm să îl păstrați înăuntru și să îl împiedicați să scape. Dacă aveți un gard ferm și bine construit, va trebui să îl verificați doar o dată pe săptămână, nu în fiecare zi. Dacă aveți pășunatul ei într-un loc în care aveți un gard electric temporar, ar trebui să o țineți acolo câteva zile. Ar trebui să o verificați o dată pe zi.
 • Imaginea intitulată Păstrați o vaci de muls Pasul 3
  3
  sănătate: Vaca ta poate și se va îmbolnăvi, este doar o chestiune de timp. Este important să aveți grijă corespunzătoare, aplicând vaccinurile recomandate de un medic veterinar. De asemenea, trebuie să aveți grijă de dieta dvs. și este esențial să pastoriți.
 • Mulți factori pot afecta timpul pe care îl pastorează, poate fi legat de iarbă, de perioada din an și de perioada de reproducere:
 • Țesutul bogat, în creștere (amestecat cu trifoi) poate provoca umflarea - dacă are de obicei deficiență de magneziu, poate să devină tetanos. În vremuri de secetă și brusc rece, ingheata furajere și moare repede din cauza lipsei de umiditate, acest lucru poate crește nivelul de nitrat, atunci când ea mănâncă aceste plante, există un risc de toxicitate nitrat.
 • Alte afecțiuni pe care trebuie să le îngrijiți trebuie să fie de la digestiv la reproductiv, așa că discutați cu medicul veterinar dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la orice boală posibilă și la riscurile la care vă poate face vacă.
 • Veți ști dacă este bolnavă dacă nu mănâncă și nu mănâncă în mod normal, ea își reduce producția de lapte sau dacă are febră.
 • Imaginea intitulată Păstrați o vaci de muls Pasul 4
  4
  hrănire: Gazon, cu minerale accesibile pentru aceasta, este suficient să-l hrăniți în primăvară și vară, fără a fi nevoie de suplimente. Paie este, de asemenea, necesar pentru pat dvs. pe nopțile reci. Momentul cel mai înalt al cererii de nutriție a vacilor apare la 3 luni de la naștere.
 • Pășunatul este necesar în momentele în care iarba crește, nu este necesar să-l hrănim cu fân. În funcție de zona dvs., ca regulă generală în ceea ce privește măsura este întotdeauna 1 animal (1x1000 kg de vaca cu sau fără reproducere) pe acru pe lună. Consultați biroul local de extindere a județului pentru mai multe informații despre încărcătura de pășunat pe animal,
 • Hrănirea în timpul iernii este mai costisitoare și cea mai importantă parte din regimul vacăi. Asigurați-vă că aveți furaje adecvate care acționează pentru a vă menține corpul și care vă permite să produceți lapte. Testați cantitatea de nutrienți pe care o are fânul (fânul este mai bun decât paiele pentru hrănirea vaci) și, dacă este necesar, ar trebui proiectat un produs alimentar adecvat pentru vacile de lapte.
 • Hayul ar trebui să fie principala dietă pentru vaca ta. Trebuie să aibă fân de bună calitate și să fie accesibilă ei în orice moment când nu poate păstori. O rație de produse lactate (care conține boabe de cereale și nutrienți adăugați) trebuie menținută la 2 până la 5 kilograme pe zi, deoarece este destul de bogată și vă poate face mai grasă dacă o hrăniți prea mult. Aveți posibilitatea să vă umflați, să aveți indigestie sau chiar acidoză dacă dați prea multe cereale.
 • Imaginea intitulată Păstrați o vaci de muls Pas 5


  5
  Căutare după: Este important să mănânci cel puțin o dată pe zi. Majoritatea oamenilor preferă să o facă o dată pe zi, în loc de două ori pe zi, deoarece le oferă mai mult timp în timpul zilei pentru a face alte lucruri. Trebuie să aveți o coloană de sprijin sau să aveți o zonă în care să puteți lega dacă decideți să vă mișcați brusc. De asemenea, trebuie să aveți un program, muls în același timp.
 • Să-l mănânci de mână poate fi plictisitor la început, dar odată ce te obișnuiești să o faci, va deveni un lac pe care ți-l doare. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, vizitați o fermă locală pentru a fi învățată cum să o faceți. Puteți citi, de asemenea, articolul aici pe WikiHow despre cum să laptezi o vacă.
 • Este mai bine să lapteți vaca în hambar deoarece atât vouă, cât și vaca veți fi departe de elemente și veți crea un mediu propice și relaxant.
 • Trebuie să așezați alimentele în fața nivelului scăzut în timp ce mulgeți pentru a vă menține distrația și nu vă permite să credeți că vă mulciți.
 • Țineți ugerul curat înainte de a-l mulge. Există întotdeauna niște murdărie în ea și nu vrei să cadă în laptele tău.
 • Imaginea intitulată Păstrați o vaca de muls Pasul 6
  6
  reproducere: Pentru a produce lapte, trebuie să se reproducă pentru a avea un vițel.
 • Dacă ați avut viței în trecut, este recomandabil să așteptați timp de 45 sau 80 de zile după naștere să o reproduceți din nou. Aceasta oferă uterului suficient timp să se întoarcă la locul său normal și să-i permită revenirea la ciclul normal.
 • Înainte de a rămâne gravidă, ea trebuie să se reproducă. Inseminarea artificială este una dintre metodele, deși necesită atenție ciclurilor sale și cunoașterea timpului cel mai potrivit pentru aceasta.
 • Ciclurile de vaci sunt la fiecare 17 sau 24 de zile, iar perioada de încălzire durează 24 de ore. Trebuie inseminat cu 12 ore înainte de a vedea semne de căldură.
 • Modul natural este un alt mod de ao preveni. Vei avea nevoie de un taur pentru asta. Când aveți doar o vacă sau două, este mai bine să o trimiteți la o altă fermă, unde un taur poate să-l reproducă. Cu toate acestea, există întotdeauna riscul ca ceea ce taurul nu se obține cu ușurință gravidă (sau că taurul are o istorie de a produce urmasi mari in functie de rasa) sau că taurul are o boală de reproducere ca trichomoniaza pot afecta vacile tale. Jerseuri, de exemplu, trebuie să se reproducă cu tauri mici, cum ar fi un alt taur Jersey sau un taur Angus, deoarece aceștia sunt tauri mici și au tendința de a avea mici descendenți.
 • Dacă vă hotărâți că vacile dvs. se cultivă în mod natural, va trebui să închiriați un taur timp de câteva luni pentru a rămâne în ferma dvs. sau pentru a vă da vacă timp de câteva luni să-l trimită într-o fermă și să se reproducă.
 • Se recomandă inseminarea artificială dacă doriți să păstrați laptele de vacă acasă și să păstrați alimentarea cu lapte pentru o perioadă.
 • Imaginea intitulată Păstrați o vaci de muls Pasul 7
  7
  Sarcina și vițelul: vacile au o sarcina de aproximativ 9 luni sau 285 de zile. În acea perioadă, va trebui să fie îngrijită vaca, cu alimente adecvate pentru ambele.
 • După cum sa menționat mai sus, ar trebui să-i lăsați să se odihnească timp de două luni înainte de naștere, astfel încât să poată lua energie și să lase fătul să crească.
 • Va avea nevoie de mai mulți nutrienți și de alimente atunci când are nevoie de aproximativ 3 sau 4 luni pentru a da naștere. Creșteți treptat regimul alimentar, dar asigurați-vă că reduceți aportul de calciu cu aproximativ 10 zile înainte de naștere pentru a evita febra după ce ați avut copilul.
 • Aveți grijă când data nașterii se apropie și când ea naște. Este posibil să aveți nevoie de ajutor, dar ajutați numai dacă nu faceți progrese. Țineți la îndemână numărul de telefon al medicului veterinar în caz de urgență.
 • Când ați dat naștere, asigurați-vă că vițelul este în viață, apoi lăsați-l singur pentru o vreme, asigurați-vă că vaca are apă și mâncare.
 • Vițelul are nevoie de colostru și va fi în sistemul de vaci pentru următoarele 36 sau 48 de ore după naștere.
 • Imaginea intitulată Păstrați o vaci de muls Pasul 8
  8
  Înțărcarea vițelului: Vițelul depinde de laptele mamei în primele 3 luni de viață. Cu toate acestea, vițeii crescuți pe fermele de lapte sunt ținute departe de mama lor după două sau trei zile de la naștere. În cazul văii, nu este necesar să faceți acest lucru, ci să începeți încetul cu încetul, scăzând consumul de lapte al vițelului până la vârsta de o lună.
 • În acest moment puteți începe să influențați vițelul să înceapă să mănânce, să hrănească vițeii, să hrănească vițelul numai atunci când îl mulgeți și lăsând vițelul să ingereze laptele odată ce ați extras ceea ce aveți nevoie. Vițelul trebuie să înceteze să mai ia lapte complet când atinge vârsta de 3 sau 5 luni.
 • Unii oameni preferă să înțărcă complet vițelul până când acesta ajunge la 3 sau 4 luni, chiar și la 6 luni. Separând-o de mama ei, sau folosind un inel cu spini de plastic, acestea sunt metode comune pe care le puteți folosi pentru a învârti vițelul.
 • Vițelul poate rămâne ca o altă vacă de lapte dacă este o vițel, sau poate fi castratată și folosită pentru mâncare dacă este un vițel.
 • sfaturi

  • Gardurile trebuie să fie păstrate în stare bună în orice moment. Examinați-le cât mai mult posibil.
  • Achiziționați mâncare în avans înainte de sosirea iernii. Testați calitatea nutrienților din alimente, astfel încât să puteți pregăti suplimentul mineral dacă este necesar.
  • Păstrați vaccinurile și alte persoane la zi pentru a le menține în formă.
  • Împachetați vacile de vaci și preferați să aveți un partener sau doi cu ei tot timpul. Dacă cumpărați o vacă dintr-un pachet, vă veți simți singur și veți avea nevoie de companie.
  • Cei mai mulți vă vor spune că se vor obișnui să fie singuri, dar va fi mai bine să cumpărați o altă vacă pentru a avea o companie.
 • Perioada de gestație este de 285 de zile.
 • Când cumpărați o vacă, asigurați-vă că este sănătos. E bine dacă cumperi o vacă care este productivă în 3 litri. (una infectată cu mastita), dar nu este bine dacă cumpărați o vacă bolnavă, chiar dacă nu prezintă semne de boală.
 • Haină moale, ochi plictisitori, letargie, nas curbat, mușchi uscat (deshidratare), irosire, temperatură anormală (temperatura este în jur de 101 F) etc. Acestea sunt câteva semne că dobândiți o vacă bolnavă.
 • Aveți o mare varietate pentru a selecta ce vacă doriți. Vacile în reproducere 3 în 1 (vaci gestante) sau vacile deschise sunt trei tipuri de vaci pe care trebuie să le țineți cont atunci când cumpărați prima vacă de lapte.
 • Vacile se încălzesc o dată la 17 sau 24 de zile - cel puțin 24 de ore.
 • Căldura poate fi dificil de detectat dacă ea este singură. Cu toate acestea, dacă acționează nervos, este nestingherită și plimbare cu ritm chiar încercând să vă aranjeze, acestea sunt semne clasice că sunteți în căldură.
 • Permite lactația să dureze 10 luni pe an. Acest lucru vă va oferi două luni înainte de livrare
 • avertismente

  • Vaca ta poate și se va îmbolnăvi, iar copilul poate. Ambele pot chiar să moară - ele sunt fapte de viață care se întâmplă atunci când dețineți animale.
  • Vaca ta poate obține un pic prea protector cu vițelul ei după naștere, așa că fii foarte atent.
  • NICIODATĂ CUMPĂRAȚI UN BULL. Veți căuta numai probleme dacă faceți asta. Taurii sunt greu de întreținut, hrăniți și gestionați în comparație cu vacile și vor face doar ceea ce ar trebui să facă pentru câteva zile pe lună pe tot parcursul anului. Ele nu merită costul sau riscul de a avea unul, mai ales dacă aveți doar o vaca.
  • Vacile sunt mai mari și mai puternice decât tine, și pot da lovituri foarte grele dacă nu le acordați atenție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se spală laptele aburitCum se spală laptele aburit
  Cum se face lapte de orezCum se face lapte de orez
  Cum să faci brânză de casăCum să faci brânză de casă
  Cum sa faci sosul Alfredo rapid si usorCum sa faci sosul Alfredo rapid si usor
  Cum sa faci o floare de portocalaCum sa faci o floare de portocala
  Cum sa faci un tort cu o forma de vacaCum sa faci un tort cu o forma de vaca
  Cum să ridici viteCum să ridici vite
  Cum sa cresteti vacile si viile in mod naturalCum sa cresteti vacile si viile in mod natural
  Cum să detectați dacă o vacă sau un vițel este gravidă prin palparea rectalăCum să detectați dacă o vacă sau un vițel este gravidă prin palparea rectală
  Cum se face distincția între taur, vacă, vițel și juninciCum se face distincția între taur, vacă, vițel și juninci
  » » Cum să păstreze o vaca de lapte

  © 2011—2020 ertare.com