Cum să păstrați o pisică departe de mobilier

Instruirea unei pisici pentru a sta departe de mobilier este o modalitate buna de a proteja canapelele, paturile, mesele și alte mobilier prețios din brandurile de gheare, zgârieturi și păr. Puteți folosi spray-uri speciale și texturi neplăcute. De asemenea, puteți utiliza un clic pentru a vă învăța să ieșiți când auziți semnalul. Uneori, pisicile se ocupă de mobilier deoarece se plictisesc. Prin urmare, asigurați-vă că acestea au ceva de distracție, astfel încât acestea nu trebuie să caute propria divertisment.

pași

Metoda 1
Sperii pisica de la mobilier

Imaginea intitulată
1
Faceți mobilierul neplăcut. Pisicile sunt atrase de mobilier din mai multe motive. Animalul dvs. de companie ar putea urca pe canapeaua de lângă o fereastră sau să urce la contorul de bucătărie pentru a căuta mâncare. Dacă doriți să opriți acest lucru, puteți elimina posibilele recompense pe care pisica dorește să le urce.
 • Dacă există mobilier lângă o fereastră, țineți perdelele închise. În acest fel, pisica nu va simți nevoia să se ridice până la plajă sau să privească fereastra.
 • Îndepărtați excesul de pe mobilier atunci când nu îl folosiți. De exemplu, dacă ați terminat deja odihnă pe canapea în timp ce vizionați un film, eliminați orice pătură sau pernă pe care le-ați folosit.
 • Păstrați suprafețele bucătăriei fără alimente sau alte resturi care pot atrage pisica.
 • Imaginea intitulată
  2
  Acoperiți mobilierul cu folie de aluminiu. Pisicile nu-i plac suprafetele alunecoase. Apoi, ori de câte ori nu sunt folosite, acoperiți suprafețele mobilei cu folie de aluminiu. Acest lucru va împiedica pisica să urce, deoarece nu va dori să alunece.
 • În general, această strategie funcționează cel mai bine cu mobilier mic, cum ar fi o masă de cafea.
 • Imaginea intitulată
  3
  Încercați să introduceți o bandă pe două fețe. În cazul mobilierului realizat dintr-un material diferit de țesătură, puteți lipi mai multe benzi de bandă adezivă pe două fețe în paralel sau în linii încrucișate, cum ar fi pe suprafața unei măsuțe de cafea, a unui tablă sau a tejghelei de bucătărie . Dacă pisica dvs. descoperă că picioarele sale rămân după ce urcă într-o bucată de mobilier, este mult mai probabil că preferă să stea departe.
 • Nu puneți bandă pe un mobilier din piele, deoarece va lăsa un reziduu greu de îndepărtat.
 • Imaginea intitulată
  4
  Utilizați un aerosol Spray-urile sunt o alegere excelentă pentru mobilierul din țesături. Dacă doriți ca pisica dvs. să nu mai urce pe canapea sau canapea, pulverizați suprafața cu acest produs. Sprayurile comerciale nu sunt dăunătoare pentru animal, dar pot conține uleiuri și alte esențe care le îndepărtează de mobilier. Urmați instrucțiunile de utilizare a ambalajului și aplicați-l în zonele dorite pentru a vă ține departe animalul.
 • Nu uitați să faceți mai întâi un test într-o parte mică și ascunsă a mobilierului. Asigurați-vă că nu provoacă deteriorări sau nu lasă petele înainte de a le aplica pe restul suprafeței.
 • Imaginea intitulată
  5
  Așezați covorașe de plastic pe mobilier. Acestea pot fi așezate cu susul în jos pe mobilier atunci când nu sunt folosite. Covorașele au protuberanțe mici pe partea inferioară care irită picioarele pisicii. Nu sunt dăunătoare, dar sunt destul de incomode încât animalul preferă să stea departe de mobilier.
 • Imaginea intitulată
  6
  Creează un fel de pedeapsă integrată. Pisicile răspund, de obicei, mai bine la acest tip de disciplină. În loc să vă pedepsiți animalul după ce a urcat, lăsați ceva în mobilierul care îl înspăimântă. De exemplu, puneți niște tăvi de copt pe marginea canapelei sau scaunului. Când pisica încearcă să urce, va ateriza pe tavă și va fi speriată. În timp, acest lucru vă poate ajuta să evitați urcarea pe aceste suprafețe.
 • Metoda 2
  Antreneaza-ti pisica cu un clicker

  Imaginea intitulată
  1
  Obțineți un clicker și un indicator indicator. Este posibil să antrenezi pisica cu un clicker și o tijă, astfel încât să se miște în funcție de comenzile tale. Poți să faci clickerul la un magazin de animale de companie. Tija indicator este pur și simplu o tijă lungă pe care o puteți folosi pentru a ghida pisica dvs. unde doriți să meargă. Puteți folosi tija aleasă de dvs., ca un băț de lemn dintr-un magazin de ambarcațiuni.
 • Imaginea intitulată
  2
  Învățați animalul să urmărească tijă. În primul rând, pisica trebuie să învețe să urmeze tija. Pune-l aproape de nas. De îndată ce începi să miroși, mutați-o. Dacă îl urmăriți cu nasul, faceți clic pe. De asemenea, recompensați-vă pisica cu un mic premiu. În acest fel, veți afla că trebuie să urmați tija pentru a primi ceva bun.
 • Faceți sesiuni scurte de antrenament pentru câteva zile în care îi predați pisicii să urmeze tijă. Odată ce o faceți în mod consecvent, puteți să-l învățați să stea departe de mobilier.
 • Imaginea intitulată


  3
  Alegeți o comandă Alegeți un cuvânt sau o expresie pentru a speria pisica departe de mobilier. Poate fi ceva de genul "nu" sau "ieși de acolo". Ideea este că animalul se ridică la suprafață atunci când aude acest ordin.
 • Imaginea intitulată
  4
  Ghidați pisica la podea atunci când dați comanda. De fiecare dată când vedeți pisica într-o bucată de mobilier, luați tija indicatorului. Dă-i comanda când faci pisica să coboare. Dă-i un mic premiu când se ascultă.
 • Dacă reușiți să scădeți constant pisica de fiecare dată când urcați pe o bucată de mobilier sau o suprafață, cu timpul veți începe să răspundeți la comandă fără a fi nevoie să primiți un premiu sau să vedeți bara de indicatoare.
 • Metoda 3
  Modificați obiceiurile de îngrijire a pisicilor

  Imaginea intitulată
  1
  Evitați utilizarea unei sticle cu pulverizare. Mulți oameni aprovizionează cu apă pentru a pedepsi o pisică atunci când ajunge pe o bucată de mobilier. Cu toate acestea, este foarte puțin probabil ca această metodă să fie utilizată pentru a fi pregătită. Este dificil pentru animal să facă legătura între pedeapsă și comportamentul pe care îl așteptați. Singurul lucru pe care îl veți realiza este să-l accentuați. Prin urmare, evitați pulverizarea pisicii dvs. ca metodă de antrenament.
 • Imaginea intitulată
  2
  Asigurați-vă că animalul dvs. are un răzuitor. Pisicile trebuie să zgârie lucrurile pentru a-și păstra unghiile depuse. În general, aceste animale zgâria și zgâria orice obiect din cauza disconfortului produs de unghiile lungi. Prin urmare, este necesar să aveți un raclet acasă. În acest fel, pisica ta va avea un loc unde să-și satisfacă nevoia și va evita să o facă cu mobila.
 • Imaginea intitulată
  3
  Oferiți animalului dvs. un loc de joacă. Dacă nu au propriul spațiu, pisicile pot monopoliza alte zone, cum ar fi mobilierul. Dedicați o cameră, un colț sau o parte din acesta, pentru a vă pune jucăriile, mâncarea și patul. Când jucați cu animalul dvs. de companie, faceți-o în acest spațiu. În acest fel, dacă pisica dvs. simte că are propriul său loc, va fi mai puțin probabil să încerce să invadeze a ta.
 • Imaginea intitulată
  4
  Nu-ți pedepsi pisica. Pedepsirea acestor animale este o modalitate foarte ineficientă de a le ține departe de mobilier. Răzbunarea sau blocarea lui într-o cușcă atunci când se comportă prost îl va stresa. Este mai bine să folosiți întăriri pozitive, ca să-i oferiți o recompensă atunci când face ceea ce trebuie, în loc să-l pedepsi.
 • Imaginea intitulată
  5
  Joacă-te cu animalul tău de companie în fiecare zi. Uneori pisicile se comportă prost din plictiseală. De aceea, asigurați-vă că aveți timp să vă jucați cu el și să-l păstrați activ și distrat. Cu cat te plictisesti mai putin, cu atat mai putin probabil sa incerci sa urci mobilierul pentru a-ti atrage atentia.
 • Alegeți niște jucării la magazinul de animale de companie. Pisicile sunt obiecte care pot fi lovite cu ușurință. Ele sunt, de asemenea, atrase de zgomot. Alegeți jucăriile care se mișcă, ca o minge cu clopote înăuntru.
 • Puteți lega o jucărie de o funie și trageți-o peste podea. De asemenea, puteți arunca obiecte pentru al urmări.
 • sfaturi

  • Încercați să folosiți catnip (catnip) pentru al atrage într-un alt loc, departe de mobilier. Așezați planta într-o răzuitoare sau undeva unde preferați să vă petreceți timpul.

  avertismente

  • Evitați pulverizarea pisicii direct cu apă sau alte soluții pentru al alunga de pe mobil. Acest lucru îi poate face să vă teamă de tine și să creadă că ar trebui să scape numai când sunteți prezenți.
  • Evitați să lăsați urme de alimente pe mobilier. Amintiți-vă că animalul dvs. de companie are mai multe șanse să se urce în căutarea unor cruste și a resturilor alimentare.

  Lucruri de care ai nevoie

  • folie de aluminiu
  • Bandă adezivă pe ambele fețe
  • oțet alb
  • Panza sau folie de plastic
  • raclete sau zgarieturi
  • spray pet repellent
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să educați o pisicăCum să educați o pisică
  Cum să predați o pisică pentru a nu zgâria mobilierulCum să predați o pisică pentru a nu zgâria mobilierul
  Cum de a instrui o pisică astfel încât să nu urce perdeleleCum de a instrui o pisică astfel încât să nu urce perdelele
  Cum să distrați o pisicăCum să distrați o pisică
  Cum sa impiedicati pisicile sa manance planteCum sa impiedicati pisicile sa manance plante
  Cum sa impiedicati pisicile sa sara peste contoareCum sa impiedicati pisicile sa sara peste contoare
  Cum să împiedicați pisica dvs. să vă abuzeze de mobilierCum să împiedicați pisica dvs. să vă abuzeze de mobilier
  Cum sa impiedicati o pisica sa pulverizeze urinaCum sa impiedicati o pisica sa pulverizeze urina
  Cum să faci săli de sport și parcuri de vânătoare pentru pisiciCum să faci săli de sport și parcuri de vânătoare pentru pisici
  Cum sa faci un pat pentru pisica taCum sa faci un pat pentru pisica ta
  » » Cum să păstrați o pisică departe de mobilier

  © 2011—2020 ertare.com