Cum să păstrați o țestoasă sănătoasă

Peturile de țestoase pot fi mari însoțitori. La fel ca toate animalele, țestoasele trebuie să aibă grijă și atenție pentru a se asigura că acestea se dezvoltă și trăiesc pe deplin și sănătoase. De la habitat și nutriție adecvate, la accesul la apă - cunoașterea nevoilor broaștei țestoase este o parte importantă a unui animal de companie.

pași

Metoda 1
Menținerea unei broaște țestoase sănătoase

Imaginea intitulată
1
Dă-i o cușcă cu un spațiu adecvat. Regula generală este de 38 de L pentru fiecare 3 cm (1 inch) din broască țestoasă. Capacitatea minimă pentru o broască țestoasă (sub 1 an) este de 190 litri (50 galoane) - iar pentru un adult, mai mult de 450 de litri (120 galoane). Trebuie să aveți o noțiune generală a dimensiunii pe care broasca testoasă o va atinge atunci când se dezvoltă complet, astfel încât să nu vă surprindeți că aveți o broască țestoasă pe care nu o puteți păstra.
 • Determinați dacă doriți o țestoasă de apă sau o broască țestoasă. Țestoasele comune cum ar fi țestoasele de box vor necesita un peisaj asemănător cu cel al unui deșert. Dacă doriți să aveți o broască țestoasă, asigurați-vă că există teren uscat și spațiu suficient pentru a înota și că casa dvs. este sigilată suficient pentru a menține apa.
 • Imaginea intitulată
  2
  Furnizați o filtrare adecvată unei broaște țestoase acvatice. O broască țestoasă va avea nevoie de un filtru de cartuș. Este recomandat să obțineți un Filstar XP3 sau XP4 de la Rena (sau un produs similar), astfel vă veți păstra sănătoasa broasca țestoasă. Dacă nu oferiți o bună filtrare, broasca testoasă se poate îmbolnăvi foarte mult, deoarece se pot acumula alimente și fecale.
 • Chiar și cu o filtrare adecvată, va trebui să schimbi frecvent apa broasca testoasă. La schimbarea apei, asigurați-vă că filtrul nu este înfundat. Dacă vedeți reziduuri sau alimente vechi care au rămas în filtru, acest lucru ar putea crea o obstrucție care să împiedice filtrarea corectă a apei. Puteți cumpăra un dechlorinator sau un balsam de apă la orice magazin de animale de companie.
 • Imagine cu titlul Păstrați o țestoasă sănătoasă Pasul 3
  3
  Curățați frecvent acvariul. Scoateți totul în acvariu (ca toate zonele în care se odihnește) și goliți apa. Spălați totul cu apă caldă și un săpun antibacterian. Lăsați rocile să se odihnească în apă caldă cu săpun. Clătiți bine săpunul. Lăsați acvariul să stea până se usucă. Înlocuiți totul în acvariu și umpleți-l cu apă curată declorată. Dacă aveți o broască țestoasă, trebuie să plasați substrat nou (cum ar fi nisip, chipsuri sau ziar) în fundul acvariului de fiecare dată când îl curățați.
 • Frecvența cu care trebuie să curăți va depinde de cât de nesăbuită este broasca testoasă. În general, este o idee bună să o faceți cel puțin de 2 ori pe lună. Trebuie să vă spălați bine mâinile după curățarea acvariului.
 • Image cu titlul Păstrați o țestoasă sănătoasă Pasul 4
  4
  Oferiți o dietă echilibrată țestoaselor dumneavoastră. O dietă adecvată pentru broaștele testoase și speciile similare trebuie să aibă următoarele proporții: 50% din legume și plante acvatice, 25% din alimentele comerciale și 25% din proteinele vii. O țestoasă sub 1 an trebuie să mănânce în fiecare zi. O broască țestoasă de peste 1 an ar trebui să mănânce părăsind o zi, pentru a evita excesul de greutate.
 • Printre legumele pe care le poate consuma broasca testoasa, avem plante acvatice, cum ar fi papagalul, papagalul si salata verde. De asemenea, le place să mănânce fructe și legume, cum ar fi papaya, morcovi, mere și legume cu frunze, cum ar fi salată de romaină.
 • Pentru a obține proteine, broasca testoasă poate mânca carne de pui sau curcan gătit sau carne de vită crudă. Dacă doriți să se hrănească proteine ​​animale vii, va fi mare, melci mealworms consumatoare, viermi de ceară, larvă sau carasi mici.
 • De asemenea, există alimente comerciale (cum ar fi granulele) care pot oferi o nutriție completă țestoaselor. Trebuie să citiți cu atenție ingredientele și să vă asigurați că proporțiile de proteine ​​și materie vegetală sunt adecvate.
 • Imaginea intitulată Păstrați o țestoasă sănătoasă pentru broască țestoasă 5
  5
  Asigurați-vă că țestoasele dvs. au o iluminare adecvată. Dacă țestoasele dvs. nu au acces frecvent la lumina soarelui, va trebui să introduceți becuri UV care să le expună la lumină. În sălbăticie, țestoasele sunt expuse la lumina soarelui în fiecare zi, ceea ce le oferă nutrienții de bază pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă. Cantitatea de lumină pe care o necesită va depinde de specie - totuși, țestoasele de teren necesită de obicei mai mult.
 • Rețineți că lumina UV nu poate pătrunde în geam, deci trebuie să fie amplasată deasupra sau în interiorul casei de companie.
 • Imaginea intitulată Păstrați o țestoasă sănătoasă pentru broască țestoasă 6
  6
  Mențineți temperaturile potrivite pentru apă. Veți avea nevoie de un încălzitor de apă. Țestoasele sunt animale cu sânge rece și, prin urmare, necesită căldură externă pentru a-și încălzi trupurile. Dacă temperaturile cresc sau cad prea mult, acest lucru poate fi mortal. Apa trebuie să fie între 26,5 și 27,5 ° C (80 și 82 ° F) pentru un copil sau o broască țestoasă broască țestoasă bolnavă, și între 25,5 și 26,5 ° C (77 și 80 ° F) pentru o broască țestoasă sănătoasă de peste un an.
 • Zona de soare (uscată) trebuie să fie mai caldă decât apa cu 6 ° C (10 ° F), pentru a încuraja broasca testoasă să se încălzească prin însămânțare.
 • Imagine cu titlul Păstrați o țestoasă sănătoasă Pasul 7
  7


  Identificați semnele de boală din broasca testoasă. Chiar dacă faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă menține țestoasa sănătoasă, există unele boli care în mod normal pot dăuna sănătății animalului dumneavoastră. Cu toate acestea, majoritatea dintre ele pot fi tratate dacă identificați unele semne ale prezenței lor și puteți începe tratarea rapidă a broaștelor țestoase. Printre aceste condiții avem următoarele:
 • Deficitul de vitamina A. Acest lucru apare atunci când broasca testoasă nu consumă o dietă adecvată și se manifestă ca lipsă de apetit, umflarea pleoapelor și urechilor și dificultăți persistente la respirație. Acest lucru poate afecta, de asemenea, flotabilitatea broaștelor țestoase atunci când vă înotați. Puteți corecta această problemă asigurând că broasca testoasă are o dietă echilibrată.
 • Infecții respiratorii Cele mai frecvente semne ale acestei probleme sunt șuierături, dificultăți de respirație, bule și mucus în nas și tuse frecventă. Dacă observați aceste simptome, luați broasca testoasă la medicul veterinar pentru o radiografie și definiți tratamentul adecvat cu antibiotice. Cea mai frecventă cauză a acestor probleme sunt temperaturile insuficiente ale apei sau zona de soare sau expunerea la curenții de aer.
 • Coajă rotunjită. Aceasta este o boală fungică din carapace. Printre simptomele noastre se numără: coajă alb-alunecoasă - cu miros rău - și uneori cu puroi. De asemenea, simptomele ar putea include abraziuni mici pe coaja broască țestoasă. Dacă observați oricare dintre aceste semne, luați broasca testoasă la medicul veterinar pentru a prescrie antibiotice.
 • Paraziți. Acestea sunt cele mai frecvente cauze ale bolilor. Parazitii cei mai obișnuiți la țestoase sunt viermii intestinali, viermi rotunzi și viermi de cârnați. Printre semnele prezenței sale, avem o lipsă de pofta de mâncare, alimente nedigerate în scaun, scădere în greutate și, uneori, alăptări de mâncare. Veterinarul vă va cere un eșantion de fecale de broască țestoasă pentru a evalua dacă prezintă paraziți și pentru a administra un medicament destinat eliminării parazitului specific al broastei.
 • Găsiți un bun medic veterinar care este specializat în herpetologie. Nu toți veterinarii vor avea grijă de animalele exotice. Asigurați-vă că medicul veterinar pe care îl alegeți are o specializare în herpetologie și vă poate ajuta broasca testoasă. Căutați pe Internet un medic veterinar cu experiență și recenzii favorabile și pregătire specializată dovedită. Invitați medicii veterinari locali pentru a afla dacă pot trata țestoasele sau dacă știu un coleg bun care poate.
 • Metoda 2
  Alegeți o broască țestoasă

  Imagine cu titlul Păstrați o țestoasă sănătoasă Pasul 8
  1
  Alegeți tipul de broască țestoasă dorită. Există diferite tipuri de broaște țestoase pe care le puteți cumpăra. Acestea pot prezenta diferite dificultăți în îngrijirea lor, precum și diferențe în costuri și în domesticirea sau docile că animalul va fi. Dintre diferitele specii avem următoarele:
  • Turtles pictate. Acestea sunt mari specii acvatice pentru incepatori. Acestea sunt o varietate colorată de broaște țestoase, ușor de înțeles și de îngrijit, și sunt excelente pentru un proprietar de broască țestoasă începător. Acestea rămân mici, măsurând doar 10 până la 15 cm (4 sau 5 țoli) și sunt animale active. În mod normal, acestea sunt de asemenea crescute în captivitate, iar mulți ani de reproducere au dus la un animal doctrinar și domesticit. Acestea se caracterizează prin marcaje colorate care îi fac să pară "pictate", cărora li se datorează numele.
  • Țestoase obișnuite. Acestea sunt țestoase acvatice relativ abundente. Se pot odihni confortabil într-un mic acvariu (doar 113 litri sau 30 de galoane), dar de obicei nu le place să fie atinse.
  • Flori de țestoase din Florida. Există multe varietăți ale acestor broaște țestoase, dar sunt două cele mai frecvente: țestoasele cu broască țestoasă și țestoasele cu țepi galbeni. Ele cresc până la maximum 30 cm (11 inci) și sunt ușor de întreținut. Ei au, de asemenea, o personalitate docilă.
  • Broască țestoasă din spate. Acesta este un alt tip de broască țestoasă, care se găsește de obicei în magazinele de animale de companie și în locurile de reproducere. Aceste broaște țestoase rămân mici (maxim 25 cm sau 9 inci) și sunt prietenoase, dar necesită o experiență puțin mai mare decât țestoasele pictate sau Florida. Ei preferă apa sărată (o apă ușor sărată) și, prin urmare, necesită mai multă muncă.
 • Imagine cu titlul Păstrați o țestoasă sănătoasă Pasul 9
  2
  Căutați un ameliorator sau un vânzător de bună reputație. Multe magazine de animale de companie vor vinde o varietate de broaște țestoase. Cu toate acestea, va trebui să cunoașteți originea broaștei dvs. înainte de al lua acasă. Aceasta constă în a ști dacă a fost crescut în captivitate sau prins în sălbăticie. În plus, va trebui să vă asigurați că o păstrează într-un habitat adecvat și căutați atent și sănătos.
 • Cereți dovezi că țestoasa a fost crescută în captivitate. Dacă crescătorul nu le poate oferi, probabil că țestoasa sa născut în sălbăticie. Acest lucru poate avea efecte dăunătoare asupra populației broaștelor țestoase sălbatice și poate, de asemenea, face broasca testoasă mai predispusă la stres, ceea ce poate dăuna sănătății dumneavoastră.
 • Imagine cu titlul Păstrați o țestoasă sănătoasă Pasul 10
  3
  Trebuie să alegi o broască țestoasă sănătoasă. Multe țestoase pot fi crescute în condiții proaste sau suferă stresul de a fi capturate în sălbăticie - prin urmare, este important să alegeți o broască țestoasă cu un aspect sănătos. Țestoasa trebuie să fie atentă, fără paraziți și relativ activă. Va trebui să vedeți că broasca testoasă are un poftă de mâncare și arată bine hrană. Ochii trebuie să fie clare, nu ar trebui să aveți bule în nas în timp ce respirați și nu ar trebui să emită șuierăi. Membrele trebuie să fie puternice și trebuie să le mișcați când le purtați. Dacă arata neatins, acesta va fi un semn de boală. De asemenea, nu ar trebui să existe crăpături sau găuri în cochilie sau semne de rănire.
 • Verifică-ți acvariul. Apa trebuie să fie curată și trebuie să aibă hrană și iluminare adecvată. Dacă nu aveți niciunul dintre aceste elemente, acest lucru poate crește probabilitatea de a aduce o țestoasă bolnavă acasă.
 • Imaginea intitulată Păstrați o paste sănătoasă a țestoasei 11
  4
  Trebuie să fiți gata să primiți broasca țestoasă la domiciliu. În plus față de toate cerințele de angajament, trebuie să vă asigurați că habitatul dvs. de broască țestoasă este gata înainte de al lua acasă. Acest lucru vă va permite să începeți să vă adaptați imediat la noua dvs. viață.
 • Imaginea intitulată
  5
  Asigurați-vă întotdeauna în siguranță. În cazul în care sunteți persoana care vă îngrijește în mod obișnuit sau dacă un copil o atinge frecvent, ar trebui să știți despre bolile pe care animalul le-ar putea aduce. Turtles pot transporta salmonella sau alte boli infecțioase. De asemenea, această boală poate fi contractată prin atingerea acvariului. Trebuie să o ocupați în siguranță și să vă spălați bine mâinile după atingerea acvariului sau a ei.
 • Persoanele în vârstă, copii și copii sunt foarte vulnerabili la salmonela. Chiar dacă nu interacționează direct cu broasca testoasă sau cu mediul înconjurător, ar trebui să vă spălați bine mâinile înainte de a intra în contact cu persoanele care sunt în pericol.
 • sfaturi

  • Dacă broasca testoasă se află cu fața în sus, ar trebui să o întoarceți imediat. Frecvent, țestoasele nu se pot întoarce de la sine și se vor îneca dacă nu se pot mișca pentru a obține aer.
  • Rețineți că atunci când o broască țestoasă prezintă simptome, aceasta înseamnă de obicei că este prea târziu. Țestoasele ascund foarte bine bolile - prin urmare, dacă încep să apară simptome, aceasta înseamnă că boala a avansat și necesită asistență medicală cât mai curând posibil!
  • Este o idee bună să găsiți un veterinar local care să se specializeze în broaște țestoase. Dacă broasca testoasă are o boală, singura modalitate de a primi tratament este să o luați la un medic veterinar. Dacă aveți deja unul înainte de apariția unei situații de urgență, va fi mai ușor pentru broaștele dumneavoastră să beneficieze de un tratament medical adecvat.
  • Asigurați-vă că filtrul broască țestoasă este oprit în timp ce mâncați - în caz contrar, animalul dvs. de companie nu va putea să prindă mâncarea.

  avertismente

  • Nu hrăniți broasca testoasă cu furnici, roșii sau spanac.
  • Nu puneți pietre sau alte ornamente cu muchii ascuțite sau neregulate în acvariul broaștelor de broască țestoasă, deoarece acestea ar putea să le rănească.
  • Nu puneți broasca testoasă în apă, deoarece nu va putea respira.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă o broască țestoasăCum să atragă o broască țestoasă
  Cum sa faci o broasca testoasa cu banda de transportCum sa faci o broasca testoasa cu banda de transport
  Cum să mângâi o broască țestoasăCum să mângâi o broască țestoasă
  Cum să vă hrăniți broasca testoasă dacă refuză să mănânceCum să vă hrăniți broasca testoasă dacă refuză să mănânce
  Cum să hrănești o broască țestoasăCum să hrănești o broască țestoasă
  Cum să scalzi o broască țestoasăCum să scalzi o broască țestoasă
  Cum să cumpărați o broască țestoasăCum să cumpărați o broască țestoasă
  Cum de a crea un mediu pentru broaște țestoaseCum de a crea un mediu pentru broaște țestoase
  Cum să creați un habitat pentru un broascăCum să creați un habitat pentru un broască
  Cum să crească o broască țestoasăCum să crească o broască țestoasă
  » » Cum să păstrați o țestoasă sănătoasă

  © 2011—2020 ertare.com