Cum sa pastrati o pisica departe de ghivece cu plante

Pisicile scarpină sau musca frecvent în ghivece cu plante. De asemenea, ar putea mesteca tulpinile și frunzele plantelor, ceea ce va dăuna sănătății plantei. Dacă doriți ca pisica dvs. să stea departe de ghivece cu plante, există câțiva pași pe care îi puteți lua. Puteți pune obstacole în calea menținerii, puteți corecta comportamentul sau puteți încerca alte soluții.

pași

Metoda 1
Pune bariere

Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 1
1
Puneți pietre sau roci. Dacă aveți dificultăți în a vă ține pisica departe de ghivecele de plante, o metodă de barieră poate fi cea mai bună opțiune pentru ao ține departe de pământ. Unii proprietari consideră că utilizarea de pietre sau pietre poate fi o opțiune de distracție cu o estetică plăcută.
 • Se pune pietre în jurul bazei plantei și să fie sigur că nu pentru a zdrobi orice tulpină sau sapa rădăcini. La udare, apa trebuie să treacă ușor prin fisurile rocilor și să ajungă la sol. Pisica ta nu va putea sapa sau urina pe pamant, deoarece pietrele vor impiedica trecerea ei.
 • Puteți colecta roci mari care sunt în aer liber. Dacă doriți un anumit stil sau schemă de culori, puteți cumpăra roci decorative sau pietre prețioase pe internet.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghivece Pasul 2
  2
  Utilizați scoici. Seashells servesc în mod similar cu pietre. Puteți să le folosiți pentru a acoperi pământul în jurul ghivecelor cu plante, ceea ce va crea o barieră atractivă pe care apa să o poată traversa cu ușurință ori de câte ori este necesar. Le puteți colecta pe plajă sau le puteți cumpăra online sau într-un magazin.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 3
  3
  Puneți ananasul pe o plantă. Ananasul poate servi, de asemenea, pentru a ține pisica departe de plantele dumneavoastră. Puneți ananasul în jurul bazei plantei. În același mod ca și scoici sau pietre, acest lucru va bloca pasajul pisicii tale, dar va permite ca apa să pătrundă în pământ. Puteți să strângeți ananasul în aer când le veți vedea.
 • Ananasul poate fi mai fragil decât scoici sau pietre. Este posibil ca pisica dvs. să le poată îndepărta dacă doriți să ajungeți la plantă.
 • Imaginea intitulată
  4
  Înfășurați baza plantei cu folie de aluminiu. Majoritatea pisicilor nu le place să meargă pe folie de aluminiu, deoarece este alunecoasă. Puteți așeza folia de aluminiu pe solul din jurul instalației și ridicați-o când trebuie să faceți apă. Aceasta este o metodă pe care o puteți folosi foarte ușor. Cu toate acestea, principalul dezavantaj este că mulți oameni nu le place estetica lor.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 5
  5
  Utilizați o bandă dublă Este posibil ca pisica dvs. să nu se simtă că picioarele sale devin lipicioase. Dacă nu vă place aspectul de folie de aluminiu, ați putea plasa banda cu două fețe pe pământ în jurul plantei. Banda poate elimina murdăria, dar nu va porni o mare parte a plantei. În același mod ca și folia de aluminiu, puteți ridica banda când trebuie să faceți apă.
 • Unele pisici tind să mestece sau să mănânce din plastic. Dacă știți că în trecut pisica dvs. a mâncat sau mestecat pungi sau folie de plastic, probabil că această metodă nu este foarte bună pentru dumneavoastră. Pisica dvs. nu trebuie să mănânce banda și să se îmbolnăvească.
 • Metoda 2
  Încearcă alte soluții

  Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 6
  1
  Utilizați mirosul de citrice ca un repellent. Mulți oameni observă că pisicile lor nu le place mirosul de citrice. Înmuiați câteva bucăți de suc de bumbac în suc de lămâie, portocală sau lime. Puneți-le la sol în jurul plantei. Aceasta ar putea descuraja pisica dvs. să se apropie de plante. Înlocuiți bucățile de bumbac ocazional dacă observați că mirosul începe să dispară sau dacă pisica dvs. revine la plante.
  • Utilizați întotdeauna sucul în loc de spray-uri de citrice care au extract de ulei de citrice, uneori numit limonen sau linalool. Acest lucru se regăsește în multe parfumuri, insecticide și șampoane. Poate fi toxică pentru pisici dacă o înghită, deci este mai bine să fii mai precaut.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghivece Pasul 7
  2
  Utilizați substanțe cu arome neplăcute. Dacă pisica ta mestecă plantele în ghivece, stropiți o substanță cu un gust urât. Pisicile nu-i plac gustul de sosuri calde, gel de aloe, piper rosu si mere amar. Așezați una din aceste substanțe într-un spray și aplicați puțin pe plante și oală. Fă-o de câteva ori pe săptămână. De-a lungul timpului, pisica voastra va invata sa asocieze planta cu un gust neplacut si nu o va mai aborda.
 • O idee bună ar fi să pulverizați mai întâi o frunză mică a plantei cu substanța pe care ați ales-o. Vedeți dacă acest lucru generează orice efect negativ și asigurați-vă că nu vă va afecta planta.


 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 8
  3
  Puneți pisica departe de plante. Dacă observați că pisica dvs. se apropie de plante, o puteți urmări cu un sunet neplăcut. Poți să suni un clopot sau să fluiere. De asemenea, puteți pune niște monede într-o cutie goală și o puteți scutura. Dacă observați că pisica dvs. se apropie de plante, utilizați obiectul pe care l-ați ales pentru a face zgomot și, astfel, îl speriați. Această metodă necesită o anumită supraveghere, pentru ca trebuie sa ma uit la pisica ta cu minuțiozitate, dar poate fi eficient dacă este folosit în mod frecvent.
 • De asemenea, puteți utiliza capcane pentru a le sperie, care sunt în siguranță pentru pisici. De exemplu, ați putea lăsa un dispozitiv de detectare a mișcării lângă plantele dvs., care emite zgomote sau lumini atunci când observați o perturbare. Ai putea pune un turn de cutii de sifon în apropierea plantelor tale, care ar putea să se prăbușească dacă pisica ta se apropie de ea.
 • Nu utilizați această metodă dacă aveți o pisică destul de înfricoșătoare. Trebuie să-ți alunge pisica, să nu-l sperie. Dacă pisica dvs. este stresată, acest lucru ar putea cauza alte comportamente nedorite.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 9
  4
  Dă-ți propriile plante pisicii tale. Pisicile se pot bucura de plante de mestecat sau de mancat. Dacă vă place această pisică, este posibil să aveți un timp mai greu menținându-l departe de plantele dvs. Puteți cumpăra vase cu plante sigure pentru pisici la un magazin de animale de companie sau la supermarket. Aceste plante sunt concepute pentru a atrage pisicile și a le încuraja să mestece sau să mănânce frunzele.
 • Plasați iarba pisicii în zonele din casă care este frecventă. Dacă puneți iarba în apropierea patului sau a vaselor de apă sau alimente, puteți stabili că aceste plante sunt pentru el.
 • Dacă pisica are propriile plante de mestecat, poate vă simțiți mai puțin interesat de ghivece cu plante.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 10
  5
  Țineți plantele. Dacă se pare că barierele, repelanții sau antrenamentul nu vă descurajează pisica, ar trebui pur și simplu să vă păstrați plantele la îndemâna dumneavoastră. Mergeți la magazinul local de hardware și cumpărați umerase pentru a vă așeza plantele pe pereți sau pe tavan. Mulți oameni preferă estetica plantelor agățate.
 • Dacă știi că pisica ta iubește să urce, poți cumpăra o cușcă veche de păsări și pune planta în ea. Acest lucru poate fi un truc distractiv și ciudat decorativ care va da o notă specială casei dvs. și, în același timp, păstrați pisica departe de plantele dumneavoastră.
 • Metoda 3
  Corectați comportamentul pisicii

  Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 11
  1
  Încurajați-vă pisica să folosească cutia de gunoi. Dacă pisica ta are nevoie de o oală cu o plantă, trebuie să-l încurajezi să-și folosească cutia de gunoi. Există mai multe motive pentru care o pisică ar putea să nu-și placă utilizarea cutiei de gunoi. Încearcă să rezolvi orice problemă posibilă.
  • Păstrați cutia de nisip curată. Pisicile nu doresc să urineze și să se dezbrace într-o cutie murdară de gunoi. Dacă ei consideră că cutia lor nu este suficient de curată, ei vor folosi alte obiecte în casă. Curățați cutia de gunoi cel puțin o dată pe zi.
  • Asigurați-vă că cutia de gunoi a pisicii este ușor accesibilă. Dacă cutia are laturi prea mari, aceasta poate provoca dificultăți la pisica dvs. de a intra și ieși din cățărare. Dacă țineți cutia de nisip într-un spațiu care este de obicei închis, pisica dvs. nu o poate găsi când are nevoie de ea. Pe de altă parte, pisica se poate simți jenată sau frică să folosească o cutie aflată în aer liber, într-o zonă în care există mult zgomot sau agitație.
  • Dacă aveți mai multe pisici în casa dvs., probabil că trebuie să obțineți o altă cutie de gunoi. Uneori, pisicile devin teritoriale cu nisipurile lor. Dacă puneți o altă cutie, acest lucru ar putea încuraja pisicile să-și folosească cutiile în locul plantelor.
  • Utilizați o altă arenă sanitară. Pisicile sunt delicate în raport cu arena lor sanitară, iar unele branduri le pot dezamăgi. Dacă pisica dvs. are probleme cu cutia de gunoi, încercați o altă marcă de nisip care este mai moale. Amintiți-vă că mulți nu displace nisipul sanitar cu aromă și ar putea să-și facă nevoile în afara cutiei pentru ao evita.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 12
  2
  Răsplătați-vă pisica pentru a rămâne departe de plante. Pisicile, în general, răspund mai bine armării pozitive decât armării negative. Dacă vedeți că pisica dvs. nu face nimic pentru o plantă, ea îi recompensează comportamentul.
 • Urmăriți-vă pisica atunci când este aproape de plantele dvs. Lăudați-l dacă trece lângă fabrica fără să sapă pământul. Sunați-l după numele său, folosind un ton blând și blând de voce, și dați-i un tratament sau o atenție să-l răsplătești pentru că a rămas departe de plante.
 • Întotdeauna răsplătați-vă pisica imediat după ce trece lângă fabrica fără a provoca incidente. Animalele realizează doar momentul actual. Va trebui să vă lăudați pisica în același moment, astfel încât el să înțeleagă ce comportament este de dorit.
 • Fiți cât mai constanți. Nu veți fi întotdeauna în stare să vă observați plantele, ci încercați să vă recompensați pisica ori de câte ori vedeți că nu face nimic pentru plante. Acest lucru va permite comportamentul potrivit pentru a vă rădăcina în pisica dvs.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 13
  3
  Nu pedepsiți pisica pentru a zgâria sau urina pe o plantă. Pisicile nu răspund bine la pedeapsă. Pisicile nu se referă, de obicei, la țipări, mustrare sau ori numai cu un anumit comportament. Ei ar putea fi agitați sau speriat dacă sunt pedepsiți, ceea ce poate conduce la un comportament mai rău. Dacă observați că pisica dvs. intră într-o oală cu o plantă, este mai bine să o distrați cu o altă jucărie sau activitate, în loc să țipați la ea.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică din plante în ghiveci Pasul 14
  4
  Adu mai multă distracție pisicii tale. Pisicile se pot comporta prost datorita plictiselii, care poate genera stres si anxietate. Dacă pisica ta nu se simte suficient de ocupată acasă, ar putea să vă sapă plantele. Încercați să-i combateți comportamentul oferindu-i mai multe jucării.
 • Rezervați un timp în fiecare zi pentru a juca cu pisica ta. Încercați să jucați 20-30 de minute cu pisica în fiecare zi. Puteți trage un fir de-a lungul podelei pentru ca pisica dvs. să poată alunga. De asemenea, poți arunca o jucărie pentru ca pisica ta să poată alunga. Jucăriile cu pene au pene agățate la capătul firului. Acestea sunt jucării populare printre proprietarii de pisici.
 • De asemenea, trebuie să-i dați jucării cu care să se poată juca singur. Acest lucru va împiedica pisica să se plictisească în timp ce nu sunteți acasă. Încercați să obțineți șoareci sau păsări de jucărie care se pot rostogoli pe podea pe cont propriu. Jucăriile cu puzzle-uri interactive pot fi distractive. Puzzle-ul va avea o bucată mică de mâncare sau un tratament, iar pisica va trebui să o rezolve pentru a obține premiul.
 • Unele companii vinde discuri DVD stimulative sau tranchilizante pe care le puteți juca la televizor în timp ce sunteți departe de casă. Acestea vor face ca pisicile să se distreze atunci când nimeni nu este acasă.
 • Pisica ta trebuie să aibă acces la ferestrele casei tale. Pisicile iubesc să contemplăm viața sălbatică și activitățile în aer liber.
 • avertismente

  • Păstrați plantele toxice la îndemâna pisicilor. Dacă pisica dvs. înghite o plantă toxică, duceți-o imediat la medicul veterinar.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa impiedicati pisicile sa manance planteCum sa impiedicati pisicile sa manance plante
  Cum sa impiedicati pisicile sa isi faca nevoile in gradinaCum sa impiedicati pisicile sa isi faca nevoile in gradina
  Cum să împiedicați pisica dvs. să vă abuzeze de mobilierCum să împiedicați pisica dvs. să vă abuzeze de mobilier
  Cum sa impiedicati o pisica sa pulverizeze urinaCum sa impiedicati o pisica sa pulverizeze urina
  Cum de a opri pisica folosind curtea ca o cutie de gunoiCum de a opri pisica folosind curtea ca o cutie de gunoi
  Cum sa faci un remediu pentru purici pe baza de plante pentru pisica taCum sa faci un remediu pentru purici pe baza de plante pentru pisica ta
  Cum sa faci o oala de iarba pentru pisiciCum sa faci o oala de iarba pentru pisici
  Cum să țineți o pisică departe de patul bebelușuluiCum să țineți o pisică departe de patul bebelușului
  Cum să țineți pisicile departeCum să țineți pisicile departe
  Cum se adaugă compostul la planteCum se adaugă compostul la plante
  » » Cum sa pastrati o pisica departe de ghivece cu plante

  © 2011—2020 ertare.com