Cum să păstrați o pisică rătăcită departe de pisica ta

O pisica fara stapan poate fi problematica, mai ales daca intra in curtea dumneavoastra. Poate fi o mare problema daca pisica fara stapan provoaca sau intra intr-o lupta cu pisica ta. Pentru a vă proteja pisica, curtea și chiar sănătatea, este bine să învățați cum să păstrați o pisică rătăcită departe de proprietatea dumneavoastră.

pași

Partea 1
Identificați motivul pentru care pisica rătăcită intră în curtea dvs.

Imaginea intitulată Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 1
1
Căutați un alimentator de păsări în curtea dvs. Adăposturile pentru păsări reprezintă o mare atracție pentru păsări, precum și pentru pisicile fără stăpân. O pisică rătăcită poate vedea alimentatorul ca o ocazie unică de a prinde pradă mai ușor. Dacă aveți mai mulți furnizori de păsări, este posibil să atrageți mai mult de o pisică rătăcită în curtea dvs., care ar putea fi stresantă pentru pisica dvs.
 • Imaginea intitulata Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 2
  2
  Identificați posibilele surse de hrană. Dacă pisica dvs. rămâne în casă și o hrăniți în curte, aceasta ar putea atrage pisicile fără stăpân. Pisica rătăcită nu va vizita numai grădina dvs. pentru mâncare, ci și să încerce să atace pisica dvs. pentru a avea acces la ea, ceea ce ar putea pune în pericol siguranța și sănătatea animalului dvs. de companie. De asemenea, dacă creșteți catnip în curtea dvs., ați putea fi locul perfect pentru pisicile stradale.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 3
  3
  Verificați starea reproductivă a pisicii. Dacă aveți o pisică care nu a fost sterilizată, ar putea atrage pisici care nu au fost sterilizate în curte. Pisica ta poate fi răspândirea feromonilor pe care o pisică fără stomac poate simți cu ușurință. Dacă știți că pisica ta nu a fost sterilizat și constată că pisicile fără stăpân vizita curte frecvent, face o programare cu medicul veterinar pentru sterilizare, cât mai curând posibil.
 • Dacă pisica vostru vine în contact cu o pisică inutilă, ea poate rămâne însărcinată.
 • Imaginea intitulată
  4
  Observați pisica rătăcită. Pisica poate frecventa o anumita zona in curtea ta, cum ar fi o gradina sau o cutie de nisip. De asemenea, vă poate plăcea o zonă sub casa dvs. pe care o considerați caldă și sigură. Dacă puteți identifica zona specifică, puteți începe să căutați modalități de a vă menține departe de ele.
 • Dacă vizionați pisica fără stăpân este greu pentru programul dvs., puteți observa comportamentul pisicii dvs. Dacă pisica dvs. începe să marcheze teritoriul său în interiorul casei, fie printr-o fereastră, fie pe peretele cel mai apropiat de fereastră, este foarte probabil ca o pisică sălbatică să vă viziteze curtea.
 • Luați notă dacă comportamentul pisicii dvs. devine agresiv față de dvs. sau de ceilalți animale de companie acasă (este cunoscut sub numele de "agresiune redirecționată") dacă nu vă puteți apropia de pisica fără stăpân.
 • Pisica ta ar putea fi teamă când se află în casă. Chiar dacă știi că pisica fără stăpân nu poate intra în casa ta, pisica ta nu are cum să știe și poți alege să te ascunzi în interiorul casei.
 • Partea 2
  Păstrați pisica rătăcită departe de animalul dvs. de companie

  Imaginea intitulată Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 5
  1
  Ține pisica în casă. Dacă pisica rătăcită intră în curtea ta pentru că știe că animalul tău este departe de casă, ar fi mai bine să ții pisica înăuntru. pisicile sălbatice de obicei, nu au fost vaccinate și pot transporta multe boli (de exemplu, virusul imunodeficienței feline, virusul leucemiei feline), care ar putea afecta starea de sanatate a pisicii tale, de aceea este foarte important să păstrați animalele de companie în interior , pentru sănătate și siguranță.
  • Rețineți că pisica fără stăpân poate continua să vă viziteze curtea, știind că pisica dvs. va fi undeva.
  • Dacă pisica dvs. este obișnuită să vă îndepărtați de acasă, oferiți-i unui animal de companie suficientă jucării pentru a-și menține distracția și mediul activ în interior.
  • Dacă pisica dvs. este departe de casă, tehnicile necesare pentru a ține pisica fără stăpân în afara curții dvs. ar putea să vă sperie și să vă deranjeze pisica. Acesta este un alt motiv pentru care este mai bine să vă păstrați pisica în casă, cel puțin până când sunteți sigur că pisica rătăcită nu se va întoarce.
 • Imagine cu titlul Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 6
  2
  Puneți sprinklerele de apă care se activează la mișcare. Una dintre cele mai bune modalități de a păstra o pisică rătăcită departe de curtea ta este să-i transformi pe acesta din urmă într-un loc de coșmar pentru el. Aceste sprinklere care sunt activate atunci când detectează mișcarea sunt disponibile și sunt special concepute pentru a speria animalele nedorite din grădina dumneavoastră. Pulverizatorul se va activa atunci când detectează mișcarea pisicii. Ai putea să așezi aspersorul exact acolo unde pisica intră în curtea ta. După o perioadă de umezeală în mod constant și surprinzător, pisica va înceta cu siguranță să vă viziteze proprietatea.
 • Poți scoate pulverizatorul după ce ai observat că pisica nu mai intră în curtea ta. Nu uitați să le înlocuiți dacă vedeți că pisica rătăcită se întoarce sau dacă o altă pisică începe să vă frecventeze curtea.
 • Imagine cu titlul Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 7
  3


  Utilizați un dispozitiv cu ultrasunete pentru a ține pisica departe. Dispozitivele externe cu ultrasunete sunt activate atunci când detectează mișcarea, precum și sprinklerele. Când pisica rătăcită este aproape de dispozitiv, va emite un sunet de înaltă frecvență pe care nu îl veți auzi, dar asta va fi foarte iritant pentru el. Sunetul poate fi mai enervant decât înfricoșător, ceea ce va fi suficient pentru a nu-l ține din curte.
 • Dacă observați că aparatul este enervant pentru pisica dvs., luați în considerare utilizarea unui alt tip de dispozitiv sau alt mod de a păstra pisica departe de proprietatea dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 8
  4
  Utilizați descurajante naturale care sunt enervante în gradina dumneavoastră. O pisică rătăcită poate să vă trateze grădina ca și cum ar fi o cutie de gunoi proprie. Dacă nu doriți să cheltuiți bani cu mijloace de descurajare pentru a vă menține departe, puteți folosi ceea ce aveți deja disponibil la domiciliu. Pentru a vă face grădina un loc enervant, puteți pune un fir de pui sau un ananas spinoasă pentru a face dificilă intrarea în curte sau sapa. Sârmă de pui poate fi plasată pe suprafața solului sau chiar sub suprafață.
 • Dacă folosiți sârmă de pui, asigurați-vă că faceți găuri suficient de mari încât plantele dvs. să crească fără probleme.
 • Pisicile nu-i place mirosul de citrice, ar fi o idee bună să așezi coaja de lămâie sau portocală în grădina ta. Cu toate acestea, cochiliile ar putea atrage alte animale sălbatice în grădina dvs., astfel încât veți ajunge să înlocuiți o problemă cu alta.
 • Puteți arde piperul piper (piper negru plus ardei grași) sau cafea măcinată pe plantele dvs. anuale sau perene pentru a păstra pisica rătăcită departe de grădina dvs.
 • Amoniacul diluat (1 parte amoniac plus 9 părți apă) poate păstra pisica fără stăpân în afara grădinii. Ar fi bine să pulverizați unele plante cu această combinație pentru a vedea gradul de toleranță.
 • Încercați să plantați în plantele dvs. de grădină care servesc drept "pisică repulsivă" cum ar fi Coleus canina. Aceste plante produc un miros neplăcut care va ține pisica fără stomac departe de grădină. Cercetare pe acest tip de plante în cea mai apropiată grădină botanică pentru a ști dacă acest miros poate fi enervant pentru oameni.
 • Puteți, de asemenea face-ti propriul respingator pentru pisici.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 9
  5
  Acoperiți cutia de nisip. Dacă aveți o cutie de nisip în grădina dvs., ar trebui să o acoperiți pentru a împiedica pisica sălbatică să-și facă nevoile în ea. Asigurați-vă că utilizați un capac pe care pisica rătăcită nu se poate rupe ușor, ca o prelată. Vizitați cel mai apropiat magazin de hardware pentru a cumpăra o prelată care este fabricată din material durabil.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 10
  6
  Blocați accesul la zonele aflate sub casa dvs. Pisica rătăcită ar fi putut găsi un loc sigur sub pridvorul tău sau pe punte pentru a se ascunde. Instalarea unui sârmă de pui sau a unei grătare ar putea fi soluția perfectă pentru a preveni ascunderea pisicilor sub casa dumneavoastră. Dacă nu aveți aceste materiale, le puteți cumpăra la cel mai apropiat magazin de hardware.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică rătăcită departe de pisica dvs. Pasul 11
  7
  Eliminați sursele posibile de hrană din curtea dvs. Atât alimentatoarele de păsări cât și catnipul sunt foarte atractive pentru pisicile fără stăpân. Dacă într-adevăr se bucură văzând păsările în grădina dumneavoastră și nu doriți să eliminați alimentatorul, s-ar putea dori să investească în instalarea unui gard pentru a păstra pisicile și alte animale departe de gradina ta. Acest lucru ar putea fi foarte costisitor și va dura ceva timp pentru a fi instalat, eliminarea alimentării cu păsări poate fi cea mai ieftină și mai ușoară soluție.
 • Image cu titlul Păstrați o pisică stricată departe de pisica dvs. Pasul 12
  8
  Prinde pisica. Înainte de a încerca să prindeți pisica, confirmați dacă este sigur să vă apropiați de el și dacă vă permite să îl atingeți. Dacă e blând, poți cumpăra o capcană care nu provoacă daune fizice celui mai apropiat magazin de animale de companie și îl instalezi într-un loc unde există destulă umbră. Chiar dacă pisica este blândă, nu uitați să chemați controlul animalelor sau o organizație dedicată salvării pisicilor pentru a cere instrucțiuni despre cum să o prindeți în siguranță.
 • Nu încercați să prindeți pisica dacă este agresivă. Dacă nu te poți apropia destul de mult de el fără a încerca să te ataci, contactează cel mai apropiat centru de control al animalelor sau organizație de salvare a felinelor, astfel încât să te poată scoate din curte. O pisică rătăcită speriată poate cauza vătămări grave, așa că aveți grijă și nu vă puneți în pericol.
 • Dacă vă decideți să îl prindeți singur, asigurați-vă că purtați mâneci lungi și cămăși groase. Dacă nu aveți mănuși groase, le puteți cumpăra la cel mai apropiat magazin de hardware.
 • Când pisica este prinsă în cușcă, duceți-o imediat la cel mai apropiat centru de control al animalelor. Dacă nu vă simțiți sigur că puteți ridica cuștile, sunați la centrul de control al animalelor, astfel încât să poată scoate pisica din curte.
 • Plasarea cuștii în umbră va proteja pisica de soare, în cazul în care petreceți mult timp blocat în timp ce așteptați controlul animalelor.
 • Imaginea intitulată
  9
  Căutați identificarea pisicii. Dacă sunteți capabili să vă apropiați de pisica rătăcită, verificați dacă are un guler. Dacă aveți, căutați informațiile de contact ale proprietarului. Dacă o puteți atinge, verificați dacă are un microcip, care are informațiile de contact ale proprietarului.
 • sfaturi

  • Dacă nu ați reușit să îndepărtați pisica din grădina dvs., contactați centrul de control al animalelor sau o organizație de salvare a felinelor pentru ajutor.
  • De obicei, pisicile stradale nu au fost sterilizate. Ele tind să arate oarecum neglijent și murdar. Pisicile care nu au fost castrate au de obicei o față în formă de "dovleac", deoarece au un nivel ridicat de testosteron, ceea ce face ca fața lor să aibă încă un strat de grăsime. Grasimile suplimentare îi ajută să le protejeze prin lupta cu alte pisici sau animale sălbatice.
  • Pisicile rătăcite ar fi putut fi de asemenea pierdute. Probabil că nu au același aspect ca o pisică rătăcită care nu a fost sterilizată.

  avertismente

  • O pisica fara stapan poate reprezenta un mare pericol pentru pisica dumneavoastra, mai ales daca nu este vaccinata impotriva anumitor boli cum ar fi imunodeficienta felina sau virusul leucemiei feline.
  • Pisicile stricate pot avea scabie, rabie sau chiar pot purta virusul febrei de zgarieturi.
  • Abcesele apar atunci când o zonă de țesut infectat este complet sigilată după ce o rană sa vindecat. Dacă pisica dvs. este zgâriată de o pisică rătăcită, pisica dvs. ar putea dezvolta un abces la locul zero, care ar putea fi foarte dureros și va necesita o atenție veterinară.
  • Daca pisica va ramane afara, pisica fara stapan poate deveni teritoriala si incearca sa-ti alunge animalul. Acest lucru ar putea pune în pericol pisica ta, deoarece se poate pierde sau poate fi lovită de o mașină.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să prindă o pisică rătăcităCum să prindă o pisică rătăcită
  Cum să prindă o pisicăCum să prindă o pisică
  Cum să ajuți o pisică să nu vomiteCum să ajuți o pisică să nu vomite
  Cum să aibă grijă de o pisică de stradăCum să aibă grijă de o pisică de stradă
  Cum de a determina sexul unei pisiciCum de a determina sexul unei pisici
  Cum să-ți disciplinezi pisiculCum să-ți disciplinezi pisicul
  Cum să înfrângeți o pisică rătăcităCum să înfrângeți o pisică rătăcită
  Cum să-i înveți pe pisică să vorbeascăCum să-i înveți pe pisică să vorbească
  Cum să-i înveți pe pisici să lovească toate cele cinciCum să-i înveți pe pisici să lovească toate cele cinci
  Cum să-i înveți pe pisici să facă trucuriCum să-i înveți pe pisici să facă trucuri
  » » Cum să păstrați o pisică rătăcită departe de pisica ta

  © 2011—2020 ertare.com