Cum să țineți broasca testoasă fericită

Dacă aveți o broască țestoasă de apă, există multe modalități de a vă asigura că aveți o viață lungă și sănătoasă. Chiar dacă aceste animale necesită multă grijă, o dietă adecvată și un exercițiu adecvat, este satisfăcut să le ai ca un animal de companie și să ai grijă de ele. Menținerea lor fericită este un pas important în procesul de a le oferi o viață lungă.

pași

Metoda 1
Proiectați o casă fericită

Imagine cu titlul Păstrați-vă țestoasa fericită Pasul 1
1
Oferiți mult spațiu. Țestoasele acvatice iubesc să înoate, să se bucure de soare și să rămână active. De aceea, oferind un spațiu amplu pentru animalele de companie, astfel încât el să poată efectua aceste activități și să-i dea spațiu pentru a crește este un factor important pentru a-ți face fericita animalul.
 • Aflați ce dimensiune a broasca testoasă ar putea ajunge la atingerea maturității și să o păstrați în minte atunci când cumpărați rezervorul sau rezervorul în care va trăi. Turtlele nu ar trebui să fie aglomerate într-un spațiu închis, deoarece ar fi foarte nefericite.
 • Un acvariu de sticla care este de 3 sau 4 ori mai lung decat broasca testoasa este cea mai buna optiune. Țestoasele au nevoie de spațiu pentru a se scufunda complet în apă, precum și o zonă care să poată ieși din apă și să se usuce complet.
 • Rețineți că cu cât este mai mare rezervorul, cu atât mai fericită va fi broasca testoasă. În mod surprinzător, aceste reptile au teritorii uriașe în natură. Pentru a recrea această situație, ar fi mai bine să folosiți un rezervor mare.
 • Imaginea intitulată Țineți broasca țestoasă fericită Pasul 2
  2
  Construiți o plajă. Țestoasele își petrec timpul pe pământ și în apă, creând astfel un mediu care le permite să facă ambele, îi va face fericiți. Chiar dacă nu este nevoie să dedice mult pentru a organiza acvariu, creând un habitat adecvat va maximiza sănătatea și longevitatea animalului de companie. Proiectarea unui habitat poate fi un proiect distractiv și creativ, dar ar trebui să țineți întotdeauna în considerare nevoile broaștei țestoase.
 • Încercați să păstrați adâncimea apei mai mare decât lățimea cochiliei dvs. de broască țestoasă, pentru a vă putea înota și a înota în mod liber.
 • Asigurați-vă că porțiunea de pământ este înclinată spre apă, astfel încât broasca testoasă să nu aibă probleme de a intra sau ieși.
 • Țestoasele iubesc să facă plajă. Creați o platformă specială pentru ca animalul dvs. să se bucure de razele UVA și UVB de la lămpile plasate în rezervor. Aceste animale se pot relaxa în lumină timp de până la 10 sau 12 ore pe zi.
 • Imaginea intitulată
  3
  Păstrați-vă habitatul curat. Țestoasele sunt animale murdare - își fac nevoile, mănâncă și lasă rămășițele de alimente în apă. Dacă nu curățați acvariul în care trăiesc, atât țestoasa cât și casa dvs. vor mirosi rău. În plus, toate deșeurile ar putea genera niveluri ridicate de amoniac și azotat.
 • Curățați acvariul broaștelor țărănești în fiecare săptămână și creați o zonă în afara rezervorului, unde puteți mânca și vă puteți scuti înainte de a vă întoarce.
 • Dacă broasca testoasă sau rezervorul său este murdar, ar putea contracta diferite tipuri de boli care sunt greu de tratat.
 • Algele se vor acumula în cochilia țestoasei, așa că trebuie să le curățați cu o periuță de dinți cu peri moi.
 • Țestoasele, precum și multe reptile, și-au vărsat cochilia. Animalul dvs. de companie va simți mâncărime și iritat pe cântarele cochiliei, dacă nu le păstrați curate.
 • Întotdeauna spălați-vă pe mâini înainte de a manipula broasca testoasă, astfel încât să nu transferați germeni sau murdar, precum și pentru a evita captura Salmonella.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă țestoasa fericită Pasul 4
  4
  Manipulați broasca testoasă cu dragoste. Ca și oameni, fiecare țestoasă are o personalitate diferită. Dacă animalul tău este sociabil, poți să-l petreci sau să te joci cu ea. Dar, ca regulă generală, este mai bine să mențineți manipularea la minim.
 • În general, broaștele țestoase nu le place să le ridice de pe sol, dar uneori este necesar pentru a le elimina din acvariu pentru a curăța, să se joace cu ei sau să fie exercitate. În acest caz, încărcați-vă animalul cu atenție și ferm pentru a nu vă mușca sau a încerca să scăpați.
 • Amintiți-vă niciodată să nu-l așezați pe spate, să-i țineți coada sau să-l scoateți din coajă. Animale de companie nu va găsi amuzant, dar se va stresa.
 • Dacă broasca testoasă îi place afecțiunea, puteți să-i mângâieți capul, bărbia și carapacele atât timp cât o permite.
 • Metoda 2
  Hrăniți-o sănătoasă

  Imagine cu titlul Păstrați-vă Turtle Happy Step 5
  1


  Furnizați soiuri. Țestoasele sunt animale omnivore și au un apetit vag. La fel ca oamenii, țestoasele au nevoie de soiuri în viața lor. Pentru a-ți menține animalul fericit și mulțumit, este foarte important să-i dai o dietă echilibrată cu vitamine și minerale.
  • O dieta echilibrata cu legume cu frunze verzi, insecte si produse alimentare pregatite pentru broaste testoase va ajuta animalul dumneavoastra sa ajunga la cea mai mare dimensiune. De asemenea, vă puteți bucura de fructe și flori. Asigurați-vă că știți ce tip de broască țestoasă animalul dvs. de companie este, astfel încât să puteți da o dietă adecvată.
  • Nu dați niciodată lapte țestoasei, deoarece stomacul nu le poate digera bine. De asemenea, nu furnizați alimente prelucrate. Cel mai bun lucru este ca dieta ta se bazeaza pe alimente naturale si fara lactoza.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă țestoasa fericită Pasul 6
  2
  Dă-i mâncare vie ca o gustare. Turtle le place să-și alunge mâncarea. Dacă le oferiți mâncare vie, le veți da ocazia să vă exersați și să vă distrați.
 • Oferiți larve de greier, viermi de făină și larve de molii ceară vii la broască țestoasă. Aceste insecte vor arata delicioase pentru tine si le vei place sa le mananci.
 • Luați în considerare adăugarea de alte insecte sau chiar de pești vii și creveți în timpul săptămânii pentru a menține dieta broastelor țestoase mai interesante și hrănitoare.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă Turtle Happy Step 7
  3
  Păstrați un program regulat. Deși vă iubești broasca testoasă și vă aparține, nu trebuie să-i oferiți mâncare specială de fiecare dată când vă întreabă. În sălbăticie, țestoasele mănâncă când găsesc hrană, deoarece nu știu când o pot face din nou. De multe ori, broasca testoasa isi deschide gura atunci cand vede ca te apropii pentru ca te asociaza cu timpul sa mananci. Nu vă schimbați rutina, altfel ați putea să vă dați prea multă mâncare.
 • Țestoasele mai tinere trebuie să mănânce în fiecare zi, în timp ce adulții sau cei maturi ar trebui să mănânce doar de câteva ori pe săptămână. Aveți grijă să nu o supraîncărcați, deoarece ea poate deveni obeză.
 • Animale de companie trebuie să aibă întotdeauna apă la dispoziția sa. Mai mult, multe țestoase își consumă mâncarea sub apă. Cu toate acestea, în caz contrar, ar trebui să vă lăsați alimentele în același loc în acvariu. În acest fel, veți ști întotdeauna unde să vă găsiți mâncarea.
 • Pentru a evita hrănirea cu broască țestoasă, trebuie să îi oferiți mâncarea pe măsură ce o mănânci și să eliminați toate rămășițele care nu au fost ingerate sau terminate după cinci minute.
 • Metoda 3
  Să-l exersați în mod regulat

  Imaginea intitulată
  1
  Ia-o afară și joacă cu ea. Rețineți că, chiar dacă sunteți o persoană generoasă cu animalul dvs. de companie și ați obținut un acvariu mare care oferă spațiu și libertate, broasca testoasă va avea nevoie de un loc pentru a vă exercita și a vă juca. Amintiți-vă că aceste animale sunt extrem de active și că, în natură, au un teritoriu mare, chiar dacă trupurile lor nu sunt foarte ușor de gestionat.
  • Dacă intenționați să lăsați broasca testoasă să părăsească acvariul pentru a merge în jurul casei, asigurați-vă că toată lumea știe și stabilește unele bariere pentru a controla zona în care este exercitată. Acest lucru va împiedica apariția unui accident letal.
 • Imaginea intitulată
  2
  Oferiți pește viu drept prada. În timp ce vă aflați în acvariu, puteți așeza pe apă mici schelete de pește sau sepii și lăsați broaștele să le "prindă". Efortul pe care trebuie să-l faceți pentru a înota și a vâna aceste pești este o modalitate excelentă de a vă exercita.
 • Insectele vii sunt, de asemenea, prada delicioasa si dificil de vanat. Luați în considerare hrănirea broasca testoasă cu efemeră, trichopterani, larve de gâscă, greieri, lăcuste, viermi și larve ale moliei de ceară.
 • Alte moluște, viermi și amfibieni pe care le puteți da broasca testoasă sunt viermi, viermi negri, melci, mlaștini, broaște mici și mormoloci.
 • Alte specii de pești naturale care broasca testoasa dumneavoastră s-ar putea să-l rugăm să urmărească și să mănânce carasi sunt tineri, minnows roșii, guppy și pește de țânțari.
 • Imaginea intitulată
  3
  Dă-ți jucăriile de broască țestoasă. Unele dintre aceste animale le place să joace. În timp ce nu există nici o problemă cu mâncarea și jocul cu ea, țestoasele sunt, de obicei, tipul de animal de casă care este cel mai bine observat în loc de a fi manipulat în mod constant, pe măsură ce acestea sunt stresate. La urma urmei, ei nu sunt câini.
 • Luați în considerare furnizarea unei cochilii goale care poate să alunece pe podea sau să plasați o plută mică de jucărie în apa din habitatul dvs. pentru a juca să alunece.
 • Antrenă broasca testoasă să mănânce din mâna ta. Pentru aceasta, va trebui să vă încredeți și să vă familiarizați cu voi. Odată ce ați stabilit o relație cu animalul dvs. de companie, încercați să introduceți o bucată de fructe în mână. Dacă observați că vă place, încercați să plasați următoarea piesă pe încheietura mâinii, astfel încât țestoasa dvs. să urce în mâna dvs. pentru a ajunge la ea.
 • Încearcă să construiești un obstacol. Proiectați obstacole cu ceea ce este în habitatul dvs. natural al broaștelor, cum ar fi roci și plante, și plasați un premiu în scopul final ca motivație.
 • Un alt joc care ar putea părea distractiv pentru broasca testoasă este "găsiți premiul". Ascundeți greii, viermi sau alte insecte vii în habitatul animalului dvs. de companie pentru a le găsi. Astfel, îi veți da o provocare și el va primi un premiu ca o recompensă.
 • Amintiți-vă că s-ar putea să vă luați o dată broasca testoasă pentru a afla aceste trucuri, așa că aveți răbdare. De asemenea, rețineți că, cu cât jocul sau exercițiul este mai dificil, cu atât mai multă stres va cauza. Cu alte cuvinte, nu este o idee bună să-l dăm să se joace sau să-și exercite în acest mod zilnic.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă o broască țestoasăCum să atragă o broască țestoasă
  Cum sa faci o broasca testoasa cu banda de transportCum sa faci o broasca testoasa cu banda de transport
  Cum să mângâi o broască țestoasăCum să mângâi o broască țestoasă
  Cum să vă hrăniți broasca testoasă dacă refuză să mănânceCum să vă hrăniți broasca testoasă dacă refuză să mănânce
  Cum să hrănești o broască țestoasăCum să hrănești o broască țestoasă
  Cum să scalzi o broască țestoasăCum să scalzi o broască țestoasă
  Cum să cumpărați o broască țestoasăCum să cumpărați o broască țestoasă
  Cum de a crea un mediu pentru broaște țestoaseCum de a crea un mediu pentru broaște țestoase
  Cum să creați un habitat pentru un broascăCum să creați un habitat pentru un broască
  Cum să crească o broască țestoasăCum să crească o broască țestoasă
  » » Cum să țineți broasca testoasă fericită

  © 2011—2020 ertare.com