Cum să păstrați animalele de companie departe de mobilier

Animalele de companie sunt tovarăși minunați care pot face ca fiecare loc să se simtă ca acasă. Cu toate acestea, uneori pot deveni teritoriale cu mobilierul sau pot lăsa un păr mic pe o canapea sau un pat curat. Dacă apar aceste probleme, va fi important să învățați animalul să nu urce pe mobilier. Dacă învățați să eliminați aceste obiceiuri proaste, aceasta poate fi utilă pentru a vă antrena animalele de companie, astfel încât acestea să nu se îmbrace pe mobilier.

pași

Metoda 1
Oferiți alte opțiuni

Imaginea intitulată Păstrați animalele de companie de pe mobil Pasul 1
1
Ia un pat confortabil pentru animalul tău de companie. Înainte de a vă învăța câinele sau pisica să nu se culce pe canapea sau pe pat, va trebui să îi oferiți o opțiune confortabilă. Probabil că nu aveți prea mult noroc să vă păstrați animalul departe de mobilier dacă nu oferiți o alternativă. În plus, unele animale de companie se culcă mai bine pe mobilier moale, datorită durerii artritice sau disconfortului de a dormi pe podea. Un pat pentru câini sau pisici poate fi util pentru a oferi animalului dvs. un loc confortabil de a dormi fără a provoca inconveniente.
 • Imaginea intitulată
  2
  Ia-ti pisica o piesa de mobilier pentru pisici. Dacă pisica dvs. urcă constant mobila și provoacă probleme, una dintre cele mai eficiente opțiuni pe care le puteți oferi este un mobilier pentru pisici. Mobilierul pentru pisici este structuri cu mai multe nivele care permit ca felinele să urce, să sară și să doarmă într-una din "camere" sau pe una dintre platforme. Aceste structuri interioare vor permite pisicii dvs. să aibă propriul spațiu de somn și, în același timp, să le permită să urce și să-și exercite.
 • Imaginea intitulată
  3
  Atribuirea unei piese de mobilier animalelor de companie. Dacă animalul dvs. nu se simte satisfăcut dormind într-un pat pentru câini sau pisici, puteți să atribuiți o piesă de mobilier ca un loc autorizat pentru animale de companie. Ar putea fi un scaun vechi sau o canapea cu două locuri pe care nu o mai folosiți, nimic care ar putea să vă placă animalul dvs. de companie. Cu toate acestea, va fi important să vă consolidați în mintea dvs. că nu veți putea urca alte mobilier.
 • Unele animale pot avea dificultăți în înțelegerea (mai ales la început) de ce pot urca pe o singură bucată de mobilier, dar nu pe altele. Cheia trebuie să fie constantă. Ori de câte ori animalul dvs. încearcă să urce o piesă de mobilier "autorizată numai pentru oameni", coborâți-o și duceți-o la scaunul desemnat.
 • Imaginea intitulată
  4
  Utilizați tratamentele ca un stimulent. După ce ați oferit o alternativă la animalul dvs. de companie ("mobilierul autorizat pentru animale de companie"), este posibil să trebuiască să-l pregătiți pentru a utiliza acea bucată de mobilier în locul acelora pe care numai oamenii ar trebui să le folosească. Bunurile pot fi foarte eficiente în acest scop. Lăsați tratează în pat pentru câini sau pisici, în mobilier pentru pisici sau în mobilierul autorizat pentru animale de companie, astfel încât veți face aceste mobilier foarte de dorit pentru animalul dvs. de companie. Ori de câte ori animalul dvs. încearcă să se urce pe o bucată de mobilier pe care numai oamenii o pot folosi, dați-i drumul și aruncați o bucată de mobilier sau de patul pe care l-ați dat.
 • Imaginea intitulată
  5
  Plasați animalul într-o cușcă sau lăsați-l pe timp de noapte. În cazul în care câinele sau pisica continuă să încerce să se așeze pe pat în timpul nopții, este posibil să fie pus în cușcă sau să fie închis într-o altă cameră când dormiți. Ar fi chiar eficient să vă închideți ușa și să o țineți din cameră, atâta timp cât vă oferiți un animal confortabil cu un pat confortabil sau cu o pătură pentru a dormi în cușcă sau într-o cameră în care o închideți.
 • Imaginea intitulată Păstrați animalele de companie în afara mobilei Pasul 6
  6
  Restricționați accesul animalului de companie de la început. Dacă tocmai ați luat acasă un animal nou sau intenționați să o faceți în viitorul apropiat, cel mai bine este să vă restrângeți accesul la mobilier din prima zi, dacă considerați că este o problemă care se găsește în piesa de mobilier menționată. Va fi mult mai dificil (dar nu imposibil) să eliminați acest obicei atunci când animalul dvs. de companie a învățat că poate rămâne pe canapea, scaun sau pat - prin urmare, este vital să opriți acest comportament de la o vârstă fragedă.
 • Metoda 2
  Faceți mobilierul mai puțin de dorit

  Imaginea intitulată
  1
  Păstrați alimentele departe de mobilier. Câinele tău ar putea să apară pe canapea, pentru că știe că acolo sunt gustări și că ar putea fi niște crumbs pe perne. De asemenea, pisica ta ar putea merge până la contorul de bucătărie pentru că știe că din când în când îți puneți castronul de hrană acolo. Indiferent de mobilierul pe care animalul dvs. îl urcă, probabil că ați legat acest loc cu alimente. Păstrați mâncarea departe de mobilierul pe care doriți să îl îndepărtați și curățați imediat orice mizerie pe care ați cauzat-o pe sau lângă mobilier.
 • Imaginea intitulată
  2
  Utilizați o bandă dublă O modalitate de a vă învăța pe animalele de companie să nu se ridice la mobilier (și să stați departe de ele, chiar și atunci când nu sunteți) este de a face mobilierul mai confortabil. Cumpărați niște triveni ieftini și acoperiți o parte a acestora cu bandă dublă. Apoi, puteți plasa aceste plăcuțe lipicioase, cu partea adezivă sus, pe pernele sau pernele canapelei care vă atrag animalele de companie sau pur și simplu plasați banda cu două fețe direct pe mobilier. Sentimentul lipicios va fi extrem de incomod, dar nu-i va afecta animalul. În același mod, dacă intenționați să utilizați seturile, acestea nu vor deteriora mobilierul.
 • Imaginea intitulată
  3
  Utilizați folie de aluminiu. Folia de aluminiu este un alt mijloc de descurajare simplu pentru mobilier. Acest lucru va face mobila boisteroasă, incomodă și, prin urmare, nedorită, dar nu vă va afecta animalul sau mobilierul. Doar puneți foi de folie de aluminiu pe canapele, fotolii și contoare. Puteți, de asemenea, plasa un covor de hală din plastic în jos pe canapea și pe pernele scaunelor.
 • Imaginea intitulata
  4


  Blochează accesul la mobilier. O modalitate simplă de a păstra animalele de companie departe de canapelele și leagănele dvs. este de a plasa alte mobilier (cum ar fi scaune pliante) pe perne. Acest lucru va elimina orice tentație de a face mobila complet inaccesibil pentru animalul dvs. de companie, dar va fi o opțiune foarte simplă pe care o puteți îndepărta cu ușurință atunci când doriți să stați pe canapea sau fotoliu.
 • Imaginea intitulată
  5
  Creați o capcană camuflată inofensivă. O modalitate de a vă învăța pe animalele de companie să nu se apuce de mobilier (mai ales atunci când nu sunteți acasă) este să plasați o capcană camuflată inofensivă. Un bun exemplu al unei capcane inofensive (dar eficiente) de acest tip este de a stivui mai multe cutii de sifon pe piesa de mobilier. Bidoanele goale trebuie să fie bine spălate, astfel încât să vă asigurați că nu lipiți reziduuri lipicioase la mobilierul dvs. Puteți construi o mică piramidă pe perna unei canapele sau în tetiera unui fotoliu, iar dacă animalul dvs. încearcă să urce, va fi speriat și se va îndepărta de mobilier după ce va fi bătut. De-a lungul timpului, s-ar putea să fii destul de speriat să rămâi în permanență departe de mobilier.
 • Imaginea intitulată Păstrați animalele de companie în afara mobilei Pasul 12
  6
  Cumpărați un dispozitiv de descurajare. Dacă nu doriți să vă creați propriile obstacole pentru mobilier, pe piață există diferite dispozitive cu efect de descurajare pentru mobilierul comercial. Produsul Snappy Trainer constă dintr-o paletă mare atașată unui declanșator sensibil, care poate detecta dacă un animal urcă pe canapea sau pe scaunul pernei și provoacă întregul dispozitiv să sară prin aer. Produsul SSSCAT (un alt dispozitiv activat cu mișcare) trimite un animal de aer în cazul în care trece prin senzorul de mișcare în timp ce urcă mobilierul. Sofa Saver este un dispozitiv pe care îl plasați de-a lungul mobilierului și, dacă animalul dvs. urcă pe el, dispozitivul activează o alarmă puternică care va sperie animalul de companie. Fiecare dintre aceste dispozitive poate fi foarte eficient, deoarece acestea vă sperie animalul fără a cauza nici un rău și pot fi folosite chiar dacă nu sunteți acasă.
 • Metoda 3
  Afișați comanda "Out"

  Image titled Păstrați animale de companie de pe mobil Pasul 13
  1
  Observați animalul dvs. de companie pe canapea. Comanda "Out" este foarte eficientă, dar vă cere să fiți prezenți și să observați că animalul dvs. urcă pe piesa interzisă. Această tehnică funcționează cel mai bine la câini, deoarece câinii tind să răspundă la comenzile verbale mai bine decât pisicile. Dacă observați că câinele dvs. urcă pe o canapea sau pe un scaun care nu trebuie să urce, în loc să-l eliminați fizic (ceea ce ar putea provoca o reacție agresivă din partea dvs.), arătați-i ordinul "Out".
 • Imaginea intitulată
  2
  Spune "Out" și să-i dai un tratament. De îndată ce vă vedeți câinele pe canapea sau pe canapea, spuneți "Out" într-un ton liniștit, dar ferm de voce. Apoi, țineți o bomboană mică în fața feței și o mutați (cu nasul câinelui după ea) încet de pe canapea sau de scaun spre podea.
 • Imaginea intitulată
  3
  Lăudați câinele și faceți-l din nou. De îndată ce câinele tău coboară din piesa de mobilier, dă-i un compliment verbal și dă-i tratamentul cu care l-ai înlăturat. Începeți prin a da bomboane de fiecare dată când ieșiți din mobilier, apoi micșorați treptat frecvența cu care dați dulciuri cu comanda "Out". Cu timpul, ar trebui să-i poți ordona să coboare din mobilier doar spunând "Out".
 • Metoda 4
  Căutați alte strategii

  Imaginea intitulată
  1
  Asigurați-vă mai mult exercițiu de companie. Un motiv posibil pentru care pisica ta ar putea ajunge pe mobilier este că nu primește suficient exerciții și stimulente zilnice. Dacă nu puteți oferi o bucată de mobilier pentru pisici, dați-i o jucărie răzuitoare și interactivă pe care o poate urmări și îl face să alerge și să sară. Acest lucru ar trebui să îl epuizeze și să elimine o parte din necesitatea de a urca, de a zgâria și de a explora mobilierul.
 • Imaginea intitulată
  2
  Utilizați determinați chimic. Pisicile și câinii au o aversiune naturală față de tot ceea ce miroase sau gustă din citrice sau mere amare. Puteți profita de aceasta atunci când îi înveți pe animalul tău să stea departe de contoare sau mobilier. Aplicați produse de curățat cu miros de citrice la contoarele pe care doriți ca pisica dvs. să nu le stăpânească sau stropiți cu ulei de citrice sau mere amar pe canapele pentru a vă menține animalul departe. Doar asigurați-vă că nu vă stricați mobilierul prin pulverizarea extractelor de ulei pe perne! Aceste arome resping cainii si pisicile, care se vor opri daca faceti anumite elemente ale mediului dumneavoastra mirosind ca aceste arome nedorite.
 • Imaginea intitulată
  3
  Plasați animalul într-o cușcă sau închideți-l. Dacă animalul dvs. de companie se îmbracă de obicei pe mobilier atunci când nu sunteți acasă (ceea ce poate fi determinat de cantitatea mare de păr sau de zgârieturi de pe mobilier), luați în considerare opțiunea de a vă lăsa câinele într-o cușcă atunci când nu sunteți la domiciliu, sau să se limiteze la o zonă desemnată, cum ar fi baia sau bucătăria. De asemenea, puteți utiliza bariere de protecție pentru copii, cu care veți bloca accesul la anumite camere sau mobilier. Indiferent unde locuiți, asigurați-vă că animalele dvs. au acces la apă proaspătă și proaspătă și la alimente și că nu sunt expuse la temperaturi incomode.
 • sfaturi

  • Răsplătește-ți animalul pentru că faci ceea ce ți se cere.
  • Fii constanta cand iti antrenezi animalul.
  • Dă câinelui sau pisicilor multe jucării.

  avertismente

  • Banda dublă este foarte eficientă, dar țineți cont de faptul că se va murdări foarte repede. Va trebui să schimbați frecvent banda. De asemenea, este posibil să aveți dificultăți în îndepărtarea benzii de la mobilier, în special dacă mobilierul dvs. este fabricat din lemn.
  • Nu-i pedepsi niciodată animalul pentru că se îmbracă în mobilier. Mobilierul dvs. este proiectat pentru a fi confortabil, iar animalul dvs. de companie dorește doar același confort ca și dumneavoastră. Dacă țipi la ea pentru că dorești să stai lângă tine pe canapea, asta o va încurca și o sperie. Dacă oferiți o opțiune confortabilă și potrivită pentru animalele de companie, aceasta va fi mult mai eficientă decât să vă strigeți sau să vă pedepsiți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adopți un animal de companie dintr-un adăpostCum să adopți un animal de companie dintr-un adăpost
  Cum să vă încurajați câinele să doarmă în patCum să vă încurajați câinele să doarmă în pat
  Cum se aplică Frontline (tratament pentru purici și căpușe)Cum se aplică Frontline (tratament pentru purici și căpușe)
  Cum să ajuți animalele de companie să facă față tranziției înapoi la școalăCum să ajuți animalele de companie să facă față tranziției înapoi la școală
  Cum să ai grijă de animalele de casă ale florilor taleCum să ai grijă de animalele de casă ale florilor tale
  Cum sa alegi un animal de companieCum sa alegi un animal de companie
  Cum să eliminați părul de companieCum să eliminați părul de companie
  Cum să găsiți animalul potrivitCum să găsiți animalul potrivit
  Cum să-i înveți pe animalul tău să nu se teamă de aspiratorCum să-i înveți pe animalul tău să nu se teamă de aspirator
  Cum să predați o pisică pentru a nu zgâria mobilierulCum să predați o pisică pentru a nu zgâria mobilierul
  » » Cum să păstrați animalele de companie departe de mobilier

  © 2011—2020 ertare.com