Cum să mânuiți și să controlați un armasar

Un pastilelor este un cal de sex masculin care nu a fost castrați (adică, adică întreg), care produce hormonul masculin testosteron, care ar putea face aceste creaturi magnifice, în animale, necooperanti greoaie imprevizibile și, uneori, de asemenea periculoase. De asemenea, testosteronul este ceea ce face ca aceste animale să funcționeze bine, galopând prin padoc cu capul ridicat și expunându-și starea fizică. Renumitul Spanish Riding School foloseste doar armăsari din cauza acestei dorințe unică de a efectua bine și, de asemenea, din cauza centrului lor mai ridicat de gravitatea iepe. Deși armasarii nu sunt monștri, ar trebui să fie manipulați cu o anumită îngrijire oricum.

pași

Imaginea intitulată Manipulați și controlați un armasar Pasul 1
1
Stăpânește conducerea iepe, POTRILLOS sau caii caponi. O mare cu un comportament caracteristic poate fi utilă pentru a face trecerea de la un cal capin docile la un armăsar. Este recomandabil să practici îndrumarea și controlul unui cal. Trebuie să aveți încredere și să știți care sunt ordinele și regulile asociate manipulării unui cal.
 • Imaginea intitulată Manipulați și controlați un armasar Pasul 2
  2
  Întreabă persoana care se ocupă în mod regulat de armăsar cu privire la modul în care o face în mod normal, în mod normal. Întreabă-l despre echipamentul și tehnicile pe care le folosește de obicei cu armăsarul.
 • căpăstru și ghidul de frânghii: pentru a ghida un armăsar, este suficient cu un halter comun cu catarame puternice și o frânghie puternică și întărită. În multe cazuri, armăsarii sunt liniștiți și va fi necesar doar un halter de bază și o frânghie de ghidare.
 • Flanșe: De asemenea, puteți atașa o mușcătura la un halter pentru a obține același efect. Tu trebuie să ghideze calul prin ambele inele gustare, fie care trece firul de ghidare printr-unul dintre inele și alte abrochándola, care trece prin ambele inele și abrochándola împotriva ei însăși, care unește cele două inele cu un dispozitiv de cuplare sau de ghidare calul de călăreți. Puteți folosi orice mușcătură pentru a ghida calul, dar este preferabil să folosiți o căpăstru cu o bară dreaptă.
 • Halter și lanț pentru armasari: acestea sunt frecvent utilizate în expoziții în timpul evenimentelor halter. șirul este trecut printr-un inel lateral pe ștreangul deasupra sau sub nasul calului sau prin gura si apoi grabeste inelul de pe cealaltă parte sau este trecut prin ea și fixată împotriva ei însăși același formând un triunghi. Puteți da lanțului o tragere rapidă, ceea ce vă va face să faceți clic pe bărbie sau pe nas și să-l împiedicați să se comporte nepoliticos sau nesupus. Răsplata este de a elibera lanțul atunci când calul se ridică și se comportă bine.
 • Trebuie să vă asigurați că lanțul de armasar este folosit în modul dorit. În unele cazuri, prezoanele sunt instruiți pentru plasarea lanțului într-un anumit mod (de exemplu, peste nas) sau pur și simplu utilizați lanțul indică faptul că este timpul să treacă.
 • Chifney gustare: acest lucru este, de asemenea, cunoscut ca o gustare pentru a preveni cal de la buck și vă permite să se ocupe de armasar ca de obicei. În cazul în care encabrite cal (care se poate întâmpla dacă adulmecă o iapă în căldură), prese de biți pe limba si incomod pentru cal. Acest lucru face ca armăsarul sau calul să se întoarcă la sol într-un mod sigur după ridicare. Răsplata constă în eliberarea presiunii. Acest instrument este utilizat de obicei în timpul traversării. În acest caz, persoanele care se ocupă de armăsar și de mare țin animalele respective, astfel încât să se poată înregistra o dată și o dată exactă pe certificatul de reproducere.
 • munca liberă cu frânghie, cunoscută și sub denumirea de muncă liberă pe teren, apare atunci când cel care manipulează calul îl face să lucreze cu frânghie fără a folosi o frână în acest scop. Pentru a controla ritmul și schimbarea direcției calului, a vocii, a limbajului corpului și, uneori, a unui bici lung sunt folosite. Atunci când un armăsar este învățat prin această metodă, el este, de obicei, capabil să se calmeze mai repede, deoarece reacția lui este mai rapidă.
 • Imagine cu titlul Manipulați și controlați un armasar Pasul 3
  3
  Stabiliți o legătură cu armăsarul și câștigați respectul și încrederea dumneavoastră. Puneți-o pe ea, discutați cu ea, faceți ceea ce doriți, dar trebuie să țineți minte că puteți câștiga respectul dvs. dacă vă dați dovadă de autoritate și încredere.
 • Image title Manipulați și controlați un armasar Pasul 4
  4
  Păstrează armăsarul în câmpul vizual atunci când îl conduci. Este foarte probabil că nu intenționează să te facă rău, dar ar putea să o facă cu ușurință, ca și în cazul cailor în general.
 • Imaginea intitulată Manipulați și controlați un armasar Pasul 5
  5


  Utilizează instinctul visceral al calului în favoarea ta. Mâncarea este de obicei o modalitate de a mitui. În timp ce acest lucru este un lucru bun, este posibil ca, atunci când se manipulează un armasar, vrea să muște și să înceapă să joace. Mînii și mânzii vor dori să se joace cu tine ca și cum ai fi unul dintre ei, dar asta ar putea deveni periculos pe măsură ce cresc. Pentru a împiedica acest lucru, îl puteți opri prin împingerea calului cu degetul atunci când încercați să mușcați sau folosind citronella sau chili.
 • Imagine cu titlul Manipulați și controlați un armasar Pasul 6
  6
  Învățați calul să aștepte. În multe cazuri, atunci când hrănesc cai, antrenorii lor și oamenii care le manipulează repetă cuvinte precum "maniere" și "așteptare". Persoana care manipulează calul folosește un bici pentru a lucra cu frânghie pentru a ține calul la o distanță sigură (fără să-l lovească). Când este terminat, spune el "E în regulă" sau alt cuvânt pe care îl transmiteți armăsarului, vă este permis să mâncați.
 • Imaginea intitulată Manipulați și controlați un armasar Pasul 7
  7
  Mânerele unui armăsar în timpul sezonului de reproducere. Acest lucru este deosebit de important. Trebuie să țineți seama de puterea armăsarului, deoarece acesta va fi plin de hormoni și ar putea să se comporte nepoliticos sau neascultător. Puteți observa acest lucru adesea în cazurile în care tratați un armasar cu o mare.
 • Ar trebui să existe întotdeauna doi oameni în caz de urgență.
 • Ar trebui să încercați să faceți cât mai sigură posibil. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un paddock mai mic pentru a direcționa ambele animale împreună sau pentru a folosi un paddock mare în cazul în care armăsar și mare se află la capetele opuse.
 • În multe cazuri, la armasari și iepe Nu le place să fie observate. Prin urmare, trebuie să le acordați intimitate.
 • Când separați armăsarul de mare, puteți folosi ceva pentru al mitui. În multe cazuri, iepurii vor fi pregătiți pentru ca armăsarul să se întoarcă, astfel încât ei vor împinge și ar putea să-i lovească. Prin urmare, trebuie să evitați să fiți în calea lui.
 • Când trebuie să aducă înapoi armăsarul, s-ar putea găsi mai ușor să se întoarcă mai întâi la iapa, cu toate că acest lucru va depinde de situația specială și fiecare animal.
 • Imagine cu titlul Manipulați și controlați un armasar Pasul 8
  8
  Aflați care sunt regulile de gestionare a armăsarilor în locul în care locuiți. În multe cazuri, tablourile de expoziție au o limită de vârstă pentru afișarea armăsarilor sau a foamei. Ar putea fi o parte din codul de conduită care spune "O persoană cu vârsta sub 18 ani nu poate conduce sau conduce un armasar sau un colț". Dacă aveți îndoieli în legătură cu acest lucru, puteți contacta asociația cursei calului dvs. sau a consiliului expozițional.
 • Aceasta este, de obicei, o regulă pentru display-uri, dar nu interzice un minor se ocupe de un armăsar la domiciliu. Există mulți tineri care se confruntă cu manipularea armăsarilor. Cu toate acestea, ca regulă generală, orice persoană de conducere sau de echitatie un armasar sau mânz trebuie să fie supravegheat de către o altă persoană sau spune altcineva să meargă de echitatie sau de conducere calul. În acest fel, în cazul în care se întâmplă ceva (de exemplu, în cazul în care loviturile de cai sau de dolari), un adult sau o persoană cu experiență poate interveni pentru a vă asigura că totul funcționează în mod satisfăcător și în condiții de siguranță.
 • sfaturi

  • Insistă să insufle maniere bune. Când manevrați calul, nu trebuie să tolerați lovirea, lovirea, lovirea, lovirea, etc.
  • Întotdeauna ar trebui să existe o altă persoană în caz de urgență. De asemenea, trebuie să aveți întotdeauna contacte la care puteți apela prin telefon (medicul veterinar, spitalul etc.).
  • Utilizați un magazin de reproducere pentru traversare, un inel de antrenament și un paddock separat pentru a lăsa calul liber. În timp, el va învăța ce să facă în fiecare dintre aceste locuri.
  • Intreaba-te de ce vrei sa obtii un armasar inainte sa o faci. Dacă răspunsul dvs. este "Vreau să fac un animal extraordinar să facă o contribuție genetică în beneficiul cursei" sau ceva similar, mergeți mai departe. Cu toate acestea, poate fi necesar să vă revedeți dacă motivele pentru care doriți un armăsar se aseamănă cu oricare dintre următoarele:
  • Vrei să salvezi taxele pentru armasari.
  • Nu înțelegeți că armăsarii nu sunt doar frumoși (cel mai probabil ați văzut filmul Spirit: indiscutabilul steed).
  • Crezi că marea ta ar face bine să ai un prieten.
  • Întotdeauna ai vrut să vezi o măgărușă născută.
  • Vrei să dovedești că ai abilități de echitatie.
 • Vorbește ferm. În timp ce un armăsar este mai puternic decât tine, nu trebuie să-l lăsați să-l informeze.
 • Asigurați-vă că armăsarul își concentrează atenția asupra lui tu.
 • Când luați armasarul la magazia de reproducere, încercați să folosiți un halter și apoi să utilizați altul pentru că trebuie să lucreze calul. În acest fel veți ști ce trebuie să faceți pe baza halterului pe care îl puneți.
 • Fiți foarte atent întotdeauna.
 • Fii întotdeauna alertă indiferent de comportamentul bun al armăsarului.
 • Încercați să creați un paddock separat pentru armăsar și apoi lăsați-l în vrac într-un paddock necunoscut în timpul sezonului de reproducere. În acest fel, nu va fi cel mai dominant în padoc.
 • avertismente

  • Armasii sunt blocuri de hormoni. Ei își pot stârni greutatea fără să-și dea seama.
  • O persoană neexperimentată sau un copil nu ar trebui să se ocupe niciodată de un armăsar, deoarece, chiar dacă se comportă bine, este foarte periculos.
  • Majoritatea armăsarilor au o parte prietenoasă. În cazul în care cei agitați sau le provocați, veți dezlănțui instinctul lor natural de luptă sau de zbor, iar armăsarii doresc să lupte.
  • În cazul în care veți lua un armasar într-un loc în care a fost recent o mare, va fi cel mai probabil să-l excitați. Prin urmare, încercați să luați mai întâi armăsarul sau să îl duceți într-un loc diferit. Ar putea fi mult mai ușor să controlați armăsarul dacă evitați mici detalii ca acestea.
  • Adesea, numai profesioniștii se ocupă de armasari. În aceste cazuri, armăsarii nu vor fi obișnuiți să fie manipulați într-un mod stângace.
  • Nu uitați să purtați mereu o cască. Armăsarii sunt puternici și te pot bate ușor. Prioritizați-vă securitatea.
  • În Australia, de exemplu, oricine conduce un armasar sau colt într-o expoziție trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să facă acest lucru cu un lanț sau o mușcătură.
  • În unele cazuri, armăsarii sunt obișnuiți să fie puternici și autoritari, deci nu ar trebui să stați în calea lor.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cel puțin o persoană care să vă ajute
  • un halter și o frânghie puternică de ghidare
  • o gustare pentru un stud
  • cizme sau tip cizme jogger (cizme cu toe din oțel sau grele)
  • blugi
  • o casca
  • un armăsar
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să fotografiezi bărbatul nudCum să fotografiezi bărbatul nud
  Cum se aplică cremă de testosteronCum se aplică cremă de testosteron
  Cum de a crește părul pe pieptCum de a crește părul pe piept
  Cum sa echilibram hormonii pentru a elimina acneeaCum sa echilibram hormonii pentru a elimina acneea
  Cum sa cresteti vacile si viile in mod naturalCum sa cresteti vacile si viile in mod natural
  Cum să ai grijă de o mânzăCum să ai grijă de o mânză
  Cum să înțărți un coltCum să înțărți un colt
  Cum de a determina sexul paratezelor taleCum de a determina sexul paratezelor tale
  Cum sa alegi intre caini masculi si femeleCum sa alegi intre caini masculi si femele
  Cum să-ți înțelegi calulCum să-ți înțelegi calul
  » » Cum să mânuiți și să controlați un armasar

  © 2011—2020 ertare.com