Cum să faci o abordare cu iepure când deschizi cuștile

În ciuda apariției lor de animale adorabile umplute, iepurii adesea nu au încredere în contactul fizic. Amintiți-vă că nu sunt prădători ca un câine sau o pisică, iar reacția lor automată este să fugiți și să vă ascundeți într-un loc sigur. Împreună cu iepurele dvs. veți avea multă răbdare, dar în timp cei mai mulți iepuri învață să se apropie și să se înghesuie cu voi.

pași

Metoda 1
Învățați un iepure timid să vă apropie

Imagine cu numele Make Your Bunny Come to you when you open the Cage Pasul 1
1
Păstrați cușca într-o încăpere sigură. Dacă iepurele tocmai a sosit la casa dvs., păstrați-o în interiorul cuștii, în timp ce nu o puteți supraveghea și nu permiteți accesul la o singură cameră. Alegeți o cameră mică care nu este utilizată prea mult pentru a evita sperii animalul dvs. de companie. Asigurați-vă că camera este în siguranță pentru iepurele dvs. Aceasta implică plasarea cablurilor și a plantelor electrice la îndemâna dumneavoastră.
 • Cusca ar trebui să aibă un spațiu în care iepurele dvs. se poate ascunde astfel încât să se simtă în siguranță. O altă măsură de securitate este să țineți o parte a cuștii pe un perete.
 • Imagine cu numele Make Your Bunny Come to you when you open the Cage Pasul 2
  2
  Dați iepurelui puțin timp să vă obișnuiți. Dacă tocmai ați cumpărat un iepuraș, este o idee bună să lăsați-o în pace timp de cel puțin trei zile. Dați-i hrană, apă și o cutie curată de gunoi, dar nu încercați să încărcați sau să jucați cu el.
 • Unele iepuri au nevoie de săptămâni pentru a se obișnui cu noua lor casă, mai ales dacă tocmai au fost sterilizate.
 • Imagine cu numele Make Your Bunny Come to you when you open the Cage Pasul 3
  3
  Plasați un prosop sau un covor. Mulți iepuri nu-i plac să meargă pe podeaua greu, alunecoasă. Dacă iepurele dvs. nu dorește să iasă din cușcă, încercați să plasați un prosop sau un covor pentru a merge mai departe. De preferat, încercați să fiți din materiale naturale și ieftine, deoarece este posibil ca animalul să vrea să muște.
 • Imagine cu numele Make Your Bunny Come to you when you open the Cage Pasul 4
  4
  Lasă iepurele să iasă. Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt închise și că nici o casă sau alte persoane nu intră în cameră. Deschideți ușa cuștii și plecați puțin. Lasă iepure să iasă ori de câte ori dorește.
 • Este posibil ca iepurii timizi și mai în vârstă să nu-și părăsească cuștile. Puneți cutiile și alte locuri ascunse din apropiere, pentru a putea alerga fără a fi vulnerabile. Odată ce o faci, va fi doar o problemă de răbdare.
 • Imaginea intitulată Make Your Bunny Come to Yourself când deschideți Cage Step 5
  5
  Vorbește cu iepurele tău când iese din cușcă. Stai liniștit pe podea lângă iepure, dar nu chiar lângă el. Vorbiți cu voce calmă și încurajați-vă.
 • Imagine intitulată Make Your Bunny Come to Yourself când deschideți Cage Step 6
  6
  Lie cu fața în jos. Sperăm că această poziție vă va face să arătați mici și nu ca o amenințare. În acest moment, trebuie să așteptați ca iepurele să vă atingă. Dacă sunteți timizi, este posibil să dureze mai multe sesiuni lungi pentru a face unele progrese, astfel încât să vă simțiți confortabil. Dacă este posibil, petreceți o oră sau mai mult cu iepurele.
 • Imagine cu numele Make Your Bunny Come to you when you open the Cage Pasul 7
  7


  Plasați niște premii în apropiere. Așezați o crenguță de patrunjel, o bucată de măr sau un alt premiu pe podea, între tine și iepure. Lăsați-i acolo pentru ca iepurele să investigheze.
 • Plasați unul sau două premii mici. Amintiți-vă că iepurii au sisteme digestive delicate.
 • Odată ce iepurele este curios sau destul de curajos să se apropie și să mănânce premiul, plasați-l mai aproape de tine data viitoare sau puneți-l în buzunar pentru al căuta. Într-un timp scurt, puteți ține un capăt al premiului și lăsați musculița să muște cealaltă parte.
 • Imaginea intitulată Make Your Bunny Come to Yourself când deschideți Cage Step 8
  8
  Lasă iepurele să te miroasă. După ce iepurele tău te apropie, nu te mișca și nu încerca să-l mângâi. Lăsați-o să miroasă și să explorați cât doriți. În acest fel, vă va evalua și veți decide dacă sunteți prietenos.
 • Metoda 2
  Fă prieten cu iepurele tău

  Imagine cu numele Make Your Bunny Come to you when you open the Cage Pasul 9
  1
  Mângâie capul iepurelui. Odată ce vă apropiați de dvs. și vă sfârșim mirosindu-vă, faceți-vă cu ușurință capul folosind doar două degete. Evitați atingerea urechilor.
  • Nu oferiți-vă mâna pentru a începe contactul, așa cum ați face cu un câine sau o pisică, deoarece iepurele ar putea fi speriat și să te muște.
 • Imaginea intitulată Make Your Bunny Come to Yourself când deschideți Cage Step 10
  2
  Accidentați fața fetiței cu fața proprie. Dacă el mârâie la mâna ta sau fuge, nu-l alunga și nu-l încerca să-l păzească. Odată ce vă întoarceți, încercați încet să mutați nasul pe frunte, în timp ce bateți o melodie moale și profundă. Unele iepuri vă permit să faceți acest lucru dacă vă temeți de mână.
 • Imagine intitulată Make Your Bunny Come to Yourself când deschideți Cage Step 11
  3
  Gândește-ți iepurele ori de câte ori se simte confortabil. Pe măsură ce iepurele te cunoaște, se va obișnui cu contactul. Încercați să mângâiați cu atenție baza urechilor sau partea superioară a spatelui.
 • Opriți de fiecare dată când iepurele fuge, săriți pentru frică, mârâiți sau încercați să vă mușcați. S-ar putea să-i dai seama atunci când mârâie, dar este un semn că este supărat. Puteți să-l atrageți din nou cu un mic mâncare sau cu un premiu, în același timp vorbind cu el într-o voce calmă și liniștitoare.
 • Evitați să vă atingeți picioarele, bărbia și nasul până când nu le-ați câștigat complet încrederea. Unii iepuri se simt de asemenea nervoși atunci când îi ating urechile.
 • Imagine cu numele Make Your Bunny Come to you when you open the Cage Pasul 12
  4
  Repetați acești pași zilnic. Cu cât îți hrăniți mai mult iepurele și cu cât îl muțiți mai mult, cu atât va simți mai bine. Odată ce este prietenul tău, el te va alerga să primești un premiu sau o afecțiune de fiecare dată când deschizi ușa casetei.
 • Fii răbdător Unii iepuri sunt mult mai timizi decât alții sau au avut experiențe neplăcute cu oamenii. În acest caz, ar putea dura câteva luni pentru a deveni prietenoși.
 • sfaturi

  • Odată ce animalul este fericit să vă vadă, este mai bine să învățați încărcați iepurele fără să-l rănească sau să-l enerveze.
  • Îngenunchează când dai mâncarea ta de iepure. Dacă vă puneți pe el, îl puteți speri.
  • Spălați-vă mâinile înainte și după manipularea iepurelui. În acest fel, veți reduce riscul de răspândire a bolilor, pe lângă eliminarea mirosurilor ciudate care ar putea să vă sperie iepurele.

  avertismente

  • Unele iepuri mănâncă când se sperie.
  • Nu acordați premii noi sau mai mult decât suma recomandată, fără să o verificați mai întâi într-o sursă sigură.
  • Dacă iepurele nu vrea să se întoarcă în cușcă, încercați să-l atrageți cu premii. Forțându-l sau ținând-o în jos poate scădea probabilitatea de a vă apropia de tine în viitor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a pune împreună o cușcă de iepureCum de a pune împreună o cușcă de iepure
  Cum să calmezi un iepure violentCum să calmezi un iepure violent
  Cum sa calmezi un iepureCum sa calmezi un iepure
  Cum să vă stricați iepurele de companieCum să vă stricați iepurele de companie
  Cum să conțină un iepureCum să conțină un iepure
  Cum să ai grijă de iepurele tău piticCum să ai grijă de iepurele tău pitic
  Cum să ai grijă de un rex de iepureCum să ai grijă de un rex de iepure
  Cum să ai grijă de un iepure din JerseyCum să ai grijă de un iepure din Jersey
  Cum să ai grijă de un iepure olandez belierCum să ai grijă de un iepure olandez belier
  Cum să determini sexul iepurelui tăuCum să determini sexul iepurelui tău
  » » Cum să faci o abordare cu iepure când deschizi cuștile

  © 2011—2020 ertare.com