Cum să-ți faci hamsterii să se oprească

Când hamsterii încep să lupte, ar putea fi deranjant și stresant. Unul ar putea țipa la celălalt, sau s-ar putea sări peste celălalt. Un hamster ar putea să-i hărțuiască sau să-l intimideze pe altul în cușcă, ceea ce duce la hamsterul non-dominant care se temea de hamsterul dominant. Dar există metode pe care le puteți încerca pentru a vă face hamsterii să vă oprească lupta și să restabilească calmul în rândul animalelor de companie.

pași

Metoda 1
Înțelegeți de ce hamsterii se luptă

Imagine intitulata Obtinerea de hamsteri pentru a opri lupta Pasul 1
1
Determinați rasa hamsterilor. Anumite rase de hamsteri trebuie ținute singure în cuști separate și departe de alte specii. În plus, anumite rase socializează doar dacă sunt de același sex. Ia-ți hamsterul la medicul veterinar pentru a-ți confirma rasa sau întrebarea la magazinul de la care ai cumpărat-o.
 • Hamsterii sirieni, numiti si hamsteri de aur, sunt rasa cea mai frecventa si cea mai numeroasa. Puteți să le găsiți într-o varietate de culori, deși cea mai comună are blană aurie și maro deschisă, cu pete negre și o burtă albă. Ei au, de asemenea, mici ochi roșii luminoase, urechi lungi și cozi scurte. Si hamsterii sirieni nu ar trebui sa fie tinute impreuna deoarece sunt creaturi teritoriale si solitare. Aceste tendințe agresive încep să se dezvolte când hamsterii sirieni au vârsta cuprinsă între 6 și 8 săptămâni. După ce ajung la 8 săptămâni, ele trebuie plasate în cuști separate.
 • Hamsterii dwarf sunt a doua rasă comună și sunt mai mici decât hamsterii sirieni. Hamsterii Dwarf au o bandă de rulare blană întunecată din spatele la coada si sunt, de obicei, de culoare maro, cu excepția cazului în care sunt albinoși, pentru că în acest caz, ar fi ținte. Dintre hamsterii dăunători se preferă de obicei socializarea, în perechi sau în grupuri. Dar societatea lor se schimbă și unii hamsteri pitic preferă să trăiască singuri.
 • Chinezii pitic chinezi sunt a treia rasă comună. Ele sunt mici, cu lungimea între 10 și 13 centimetri (4 până la 5 centimetri), cu blană grișă cenușie și dungi negre pe spate. Uneori, ei confundă aceste hamsteri cu șoareci, deoarece au cozi mai lungi decât cele ale altor rase de hamster. Cozile lor lungi le permit să fie mari jumperi și alpiniști. Ei se bucură de interacțiunea cu oamenii, dar, de obicei, nu se joacă bine cu alți hamsteri, așa că păstrați numai câte unul pe cușcă. De asemenea, ele sunt nocturne, așa că vor merge de la un loc la altul și vor face zgomot noaptea.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu Pasul 2
  2
  Aflați sexul hamsterilor. Cea mai bună regulă generală este de a păstra hamsterii de același gen împreună și de a separa hamsterii de alte genuri în diferite cuști. Hamsterii de același gen tind să lupte și să se certe mai puțin decât hamsterii de diferite genuri.
 • Dacă doriți să încercați să aveți hamsteri de diferite genuri în aceeași cușcă, faceți-o când sunt tineri.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta Pasul 3
  3
  Puneți hamsterii în cuști separate unul lângă alta. Organizarea inițială ar permite hamsterilor să se obișnuiască cu mirosul celuilalt fără a avea contact fizic. Le permite acestora să înșele și să interacționeze unul cu celălalt prin barele din diferitele lor cuști. Odată ce se pare că se tolerează, încercați să le puneți împreună în aceeași cușcă.
 • Înainte de a le plasa în aceeași cușcă, asigurați-vă că cușca este neutră și nu conține mirosul vreunui hamster. Cusca trebuie să fie curată sau nouă și să aibă un pat curat și jucării. Acest lucru va da hamsterilor mai puține motive pentru care ar trebui să lupte și le va descuraja să lupte pentru teritoriul lor.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta Pasul 4
  4
  Urmăriți modul în care hamsterii dvs. joacă și interacționează în cuștile lor. Odată ce hamsterii sunt împreună într-o cușcă, acordați atenție modului în care interacționează între ei. Se joacă cel puțin o dată pe zi între ei sau sunt ignorați? Este un hamster mai îndrăzneț sau mai agresiv decât celalalt hamster? Acest lucru vă va ajuta să obțineți o idee despre dinamica lor și dacă încep să devină agresivă una cu cealaltă.
 • Nu lăsați hamsterii singuri în cușcă până nu vă simțiți satisfăcuți că se pot tolera reciproc. Trebuie să fiți siguri că nici unul nu reprezintă un pericol fizic pentru celălalt și nici nu există posibilitatea de a vă răni unii pe alții. Dacă nu sunteți siguri dacă se întâlnesc, scoateți-i din cușca comună și puneți-i înapoi în cuști separate. Încercați să le puneți împreună a doua zi și să vedeți cum interacționează pentru a detecta semnele pe care le întâlnesc.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta Pasul 5
  5
  Pregătește-te pentru o luptă normală între hamsteri. lupte normale între hamsteri au de a face cu domeniul în care un hamster pune celălalt în locul și consolidează poziția ca dominant. Dacă hamsterii dvs. sunt urmăriți și striși, acest lucru este considerat o luptă normală. Ar putea fi zgomotos și dureros pentru a vedea că, dar atâta timp cât cazul exploziile scurte de persecuție, sniffing și scârțâit, acest lucru este considerat domeniu de comportament normal. Trebuie să lăsați hamsterii să lupte și să nu se amestece, deoarece acesta este modul lor natural de a-și asigura dominarea.
 • Un hamster ar putea sări pe altul până când hamsterul de mai jos va bea. Hamsterul care este deasupra, acum confirmat ca fiind dominant, ar trebui să elibereze apoi hamsterul de dedesubt.
 • Aceste demonstrații de dominare s-ar putea întâmpla din nou și din nou, dar atâta timp cât hamsterii se ridică și își reiau activitățile, este normal. Luptele normale ar putea apărea pentru câteva săptămâni când hamsterii sunt plasați pentru prima dată împreună într-o cușcă și pe parcursul vieții lor.
 • Evitați interferarea cu hamsterii atunci când se luptă sau scoateți unul din cușcă și apoi reintroduceți-l. În timp ce hamsterii se luptă, trebuie să lăsați pe fiecare să răspundă celuilalt pe cont propriu. Îndepărtarea unui hamster din cușcă ar putea crea confuzie și stres de hamsteri.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu Pasul 6
  6
  Vedeți dacă există semne de lupte între hamsteri. Luptele se caracterizează prin mușcături, urmăriri și un hamster care înclină un altul pentru a preveni evadarea. Acestea nu sunt demonstrații de domeniu normale, ele sunt semne de hărțuire și lupte între hamsteri.
 • Un hamster ar putea să rănească altul și să împiedice hamsterul să mănânce, să bea sau să doarmă.
 • Un hamster intimidat poate deveni mai puțin sociabil, poate pierde sau câștiga greutate și nu mai poate juca cu celălalt hamster sau cu tine. El poate chiar deveni agresiv cu tine când îl ții sau îl atingi. Toate acestea reprezintă un semn al unei tensiuni puternice și probabil că va trebui să adaptați spațiul în care hamsterul trăiește intimidat sau îl separați de celălalt hamster.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta Pasul 7


  7
  Mutați hamsterul intimidat într-o altă cușcă. Unii hamsteri, chiar dacă aceștia sunt de același sex, ar putea să se lupte în ciuda eforturilor tale cele mai bune de a-și menține fericita pe amândoi. În cazul în care hamsterul hartuiti prezinta semne de stres, cum ar fi lipsa poftei de mâncare, se ascunde de frică sau au răni mușcături de hamster dominante, este timpul să se mute în altă cușcă. Este mai bine să separați hamsterii decât să aveți hamsteri agresivi și stresați în aceeași cușcă.
 • Odată ce mutați hamsterul intimidat într-o cușcă nouă, încercați să păstrați noua cușcă cât mai aproape de cea veche. Acest lucru va permite trecerea la noua dvs. cușcă să fie mai ușoară și va reduce nivelurile de stres.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu Pasul 8
  8
  Nu lăsa hamsterii să socializeze odată ce au fost separați. Este important ca, nu-i o dată ce te separa hamsterilor scoate din cuștile lor, în același timp, nici să le plaseze într-o cușcă împreună și să se joace cu ei în același timp. Ar putea începe să lupte din nou sau să se comporte agresiv unul cu altul, dacă socializează în același timp.
 • Metoda 2
  Adaptați spațiul în care trăiesc

  Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta Pasul 9
  1
  Luați o cușcă mai mare pentru ambii hamsteri. Hamsterii dvs. ar putea fi agresivi între ei deoarece au un spațiu mic pentru a trăi și a juca. Aceasta ar putea declanșa tendința naturală a hamsterilor de a lupta pentru teritoriu. Un hamster trebuie să aibă cel puțin 0,23 metri pătrați (360 de centimetri centimetri) de spațiu, deci doi hamsteri ar trebui să aibă cel puțin de două ori această dimensiune.
  • Consultați un consultant de vânzări la magazinul local de animale de companie pentru a găsi o cușcă care este suficient de mare pentru a menține doi hamsteri fericiți și fără stres.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri luptele Pasul 10
  2
  Organizați cuștile astfel încât să nu existe unghiuri orbite sau zone blocate. Este important să organizați casa hamsterilor, astfel încât să nu se poată prinde între ei. Evitați extensiile lungi ale tuburilor și unghiurile orbe. Asigurați-vă că orice cutie sau casă din cușcă are cel puțin două ieșiri, astfel încât nici unul dintre cei doi hamsteri nu este prins.
 • Nici nu trebuie să existe colțuri sau secțiuni înguste în cușcă pentru a preveni prinderea hamsterilor sau întâlnirea cu obstacole.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri luptele Pasul 11
  3
  Așezați două paturi, două sticle de apă, două plăci pentru mâncare și două roți. Trebuie să aveți două seturi de accesorii pentru fiecare dintre hamsteri, astfel încât să nu fie nevoiți să împartă sau să lupte pentru o sticlă sau un pat.
 • Având două paturi este importantă, deoarece majoritatea hamsterilor nu le place să împartă paturile. Dacă este posibil, ar trebui să le oferiți și două seturi de jucării, cum ar fi două roți sau două cutii cu două intrări.
 • Ar trebui de asemenea să aibă două plăci mari de hrană pentru hamsteri suficient de mari pentru a se potrivi cu un hamster în interiorul plăcii. Cei mai mulți hamsteri le place să stea pe farfurie și nu le place să lupte pentru spațiu pe plăcuța însăși.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu Pasul 12
  4
  Stick la aceeași rutină pentru ambii hamsteri. Hamsterii ar trebui să primească același tratament și îngrijire - ar trebui să le hrăniți, să le curățați și să jucați cu ei în același timp în fiecare zi. Acest lucru ar putea reduce orice tensiune și ar crea o legătură între ele. Odată ce cei doi petrec mult timp împreună, ei trebuie să se trateze reciproc ca însoțitori și să fie mai puțin agresivi unul cu celălalt.
 • Imagine intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri luptele Pasul 13
  5
  Manipulați ambii hamsteri împreună înainte de a le întoarce în cușcă. Încercați să eliminați ambii hamsteri din cușcă în același timp și să le manipulați împreună în mâinile dvs., astfel încât să aibă același miros. Acest lucru va reduce urmarirea si orice stres in randul hamsterilor.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumperi un hamsterCum să cumperi un hamster
  Cum să ridice hamsteriiCum să ridice hamsterii
  Cum să ai grijă de un hamster piticCum să ai grijă de un hamster pitic
  Cum să ai grijă de hamsteri pentru copiiCum să ai grijă de hamsteri pentru copii
  Cum să ai grijă de un hamster pitic chinezCum să ai grijă de un hamster pitic chinez
  Cum să-ți trezești hamsterul fără să-l speriiCum să-ți trezești hamsterul fără să-l sperii
  Cum de a determina sexul hamsteruluiCum de a determina sexul hamsterului
  Cum de a determina sexul unui hamster piticCum de a determina sexul unui hamster pitic
  Cum sa diagnostichezi tumori la hamsteriCum sa diagnostichezi tumori la hamsteri
  Cum să te distrezi cu hamsterul tăuCum să te distrezi cu hamsterul tău
  » » Cum să-ți faci hamsterii să se oprească

  © 2011—2020 ertare.com