Cum să-ți faci porcul de cobai să aibă încredere în tine

Cobai sunt animale de companie minunate. Ele pot fi foarte amuzante, iar costul de întreținere este destul de scăzut. Dar, la fel ca orice animal, va trebui să muncești din greu pentru a-ți cultiva relația cu el. Dacă cobaiul este un nou membru al familiei sau unul cu care nu ați stabilit încă o legătură, este important să stabiliți o relație bună cu animalul dvs. de companie. Încrederea este unul dintre cele mai importante elemente dintre un animal de companie și proprietarul acestuia. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a-ți face cobaiul să aibă încredere în tine.

pași

Partea 1
Stabiliți o legătură cu porcul de cobai

Imagine intitulată Ia-ți porcul de Guineea pentru a te încrede în Pasul 1
1
Hrăniți-l cu mâna. Una dintre cele mai bune modalități de a câștiga încrederea porcul tău de cobai este să folosești alimente ca un stimulent. În plus față de mesele dvs. obișnuite, încercați să-i dați un tratament special. Oferiți aceste sandwich-uri manual și în cantități mici. Făcând acest lucru la intervale regulate, va face ca cobaiul dvs. să vă asocieze cu mâncare și atenție.
 • Fructul este o gustare ideală pentru a vă da cobaiului. Hrăniți-o cu o felie de banane sau mere o dată pe zi. Porcii de guinee au diferite alimente preferate, la fel ca oamenii. Încercați diferite tipuri de fructe până când găsiți unul care pare să vă facă animalul de companie mai fericit.
 • Imaginea intitulată Ia-ți porcul de Guineea pentru a te încrede în Pasul 2
  2
  Țineți-l corect. Veți dori să vă acordați multă atenție cobaiului, ceea ce înseamnă că ar trebui să vă simțiți foarte confortabil. Ținându-l în siguranță, dar ușor este cel mai bun. Luați-o prin plasarea unei mâini sub abdomen și alta plasată aproape de gât. Țineți-l aproape de corpul dvs., mai ales atunci când vă mutați dintr-o parte în alta.
 • Cheia pentru a ține cu succes în jos este de a vă asigura că porcul de cobai se simte în siguranță. Veți avea mai multe dificultăți de încredere în tine dacă vă este frică de cădere. Țineți-l în siguranță, dar suficient de blând pentru a vă face să vă simțiți confortabil.
 • Imaginea intitulată
  3
  Petreceți timp de calitate cu porcul de cobai. Nu este suficient să fii pur și simplu în aceeași cameră ca și cobaiul tău în timp ce se află în cușcă. Pentru a stabili o legătură cu el, asigurați-vă că vă petreceți timpul cu animalul dvs. de companie luându-l din zona de confidențialitate. În fiecare zi, faceți ceva timp pentru a acorda atenție în timp ce aveți libertatea de a vă deplasa de la o parte la alta.
 • Cobai iubesc să se ascundă și să caute. Când jucați cu cobaiul în afara coliviei, plasați mai multe saci de hârtie în cameră. Puneți tratează în interiorul unora dintre ei și urmăriți-vă că animalul dvs. de companie se distrează în timp ce exploră.
 • Asigurați-vă că păstrați un ochi aproape de cobai atunci când este gratuit. Puteți găsi cu ușurință câteva locuri de ascundere bune și nu doriți să-l pierdeți.
 • Când vă apropiați de porcul de cobai să vă jucați cu el, oferiți-i un mic dejun. În acest fel, veți începe să asociați stimulentele pozitive cu timpul petrecut cu dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  4
  Vorbește cu el Vorbind cu porcul de cobai este o modalitate foarte bună de a stabili o legătură cu el. Cobai sunt creaturi sociale și le place atenția. Acoperiți cuștile animalului dvs. într-o cameră în care petreceți mult timp, probabil în cameră sau la locul de muncă acasă. Vorbiți cu cobaiul dvs. toată ziua. Poate că veți găsi la început ciudat, dar probabil vă veți bucura probabil de cineva care să vorbească cu cine va fi mereu de acord cu opiniile dvs.
 • Utilizați frecvent numele de cobai. Folosind numele dvs., animalul dvs. de companie va învăța să detecteze când vorbiți în mod special cu ea și va veni să așteptăm cu nerăbdare acele momente de atenție.
 • Imaginea intitulată
  5
  Înțelegeți comportamentul cobai. Pentru a câștiga încrederea porcului de cobai, este recomandabil să luați ceva timp pentru a înțelege caracteristicile acestor animale de companie. În general, ele sunt inteligente, sensibile și au multă energie. Fiți atenți la obiceiurile de cobai pentru a înțelege ce îi place și ce nu-i place. De exemplu, detectarea anumitor site-uri pe care doriți să le zgâriați va fi o modalitate excelentă de a vă câștiga încrederea.
 • Cobaii sunt foarte sociabili si iubesc compania. Luați în considerare posibilitatea de a obține un partener pentru animalul dvs. de companie. Nu va fi mult mai greu să ai grijă de doi cobai decât unul.
 • Nu vă faceți griji dacă cobaiul dvs. nu răspunde imediat afecțiunilor voastre. Ca și în cazul altor animale, ar putea dura ceva timp pentru a-ți câștiga încrederea.
 • Partea 2
  Ai grijă de cobaiul tău

  Imaginea intitulată Ia-ți porcul de Guineea pentru a te încrede în Pasul 6
  1
  Pregătește-te să-ți iei animalul în casa ta. Înainte de a vă lua cobaiul la casă pentru prima dată, asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie. Aveți grijă să creați o casă confortabilă și să aveți suficientă mâncare pentru noul dvs. animal de companie.
  • O sticla buna de apa este unul dintre cele mai importante lucruri de care ai nevoie pentru noul animal de companie. Adresați-vă magazinului de animale de companie, care este cel mai recomandat brand. O sticlă bună de apă va da cobaiului dvs. cantitatea de apă curată de care are nevoie.
 • Imaginea intitulată
  2
  Creați un spațiu plăcut și sigur. Cele mai multe dintre cuștile pentru cobai vândute sunt, de fapt, prea mici. Este recomandat să căutați unul mai mare, de cel puțin 700 de centimetri pătrați (7,5 metri pătrați). Acest lucru poate însemna că va trebui să cumpărați o cușcă destinată unui alt animal. Nu contează, nu vă faceți griji cu privire la numele produsului.
 • Creați o cușcă interesantă. Cobaiul vrea să meargă de la o parte la alta, așa că încercați să găsiți o cușcă care include rampe la diferite nivele.
 • Include un spațiu pentru a dormi. Cobaiii îmi place să cuibăresc și să săpați, deci asigurați-vă că au suficientă așternut pentru a face acest lucru. Tăblițele de pin și cedru, deși sunt cele mai bine vândute materiale, nu sunt de fapt bune pentru animalele mici din cauza produselor chimice pe care le conțin. În schimb, achiziționați un material de așternut pe suport de hârtie la magazinul de animale de companie.
 • Imaginea intitulată Ia-ți porcul de Guineea pentru a te încrede în Pasul 8


  3
  Rețineți că cea mai bună mâncare pentru un cobai este iarba sau fânul de bună calitate. Furați-l cu acestea ca ingredient principal în dieta dumneavoastră. În plus, puteți oferi o cantitate mică (nu mai mult decât puteți consuma în 20 de minute) dintr-un aliment extrudat. Acesta din urmă este un aliment în pelete, a cărui elaborare constă în măcinarea acestuia în așa fel încât fiecare mușcătură să fie identică, ceea ce evită ca cobaiul să mănânce selectiv cele mai delicate pelete și să părăsească părțile cele mai sănătoase. Rețineți că oferirea unei diete compuse numai din alimente prelucrate poate provoca obezitate sau că dinții cobaiului cresc excesiv.
 • Puteți să vă dați porcului de cobai o cantitate mică de fructe și legume o dată pe zi. Portocalele și căpșunile sunt cele mai favorizate alegeri. Puteți încerca, de asemenea, să îi dați niște frunze de păpădie și păpădie. O dată pe săptămână puteți oferi un morcov mic sau o bucată de cartof dulce.
 • Imaginea intitulată Ia-ți porcul de Guineea pentru a te încrede în Pasul 9
  4
  Păstrați-l curat În general, cobaiul dvs. se poate scălda singur, dar la fiecare trei luni sau dacă se murdărește foarte mult, puteți face o baie. Puneți-o în baie în chiuvetă pe un prosop. Se toarnă ușor apa la temperatura camerei peste animalul dvs. de companie și se freacă ușor pentru a pătrunde.
 • Utilizați o cantitate mică de șampon pentru a spuma pe blana dvs. de cobai. Apoi clătiți ușor, dar cu atenție.
 • Lăsați doar corpul cobaiului, nu capul lui. Nu vrei apa în ochii tăi.
 • Uscați animalul de companie atingând-l cu un prosop curat, moale.
 • Imaginea intitulată
  5
  Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Cobaiul dvs. ar trebui să viziteze veterinarul o dată pe an. Medicul veterinar vă poate asigura că aveți o greutate sănătoasă și că nu prezintă semne de boală. Asigurați-vă că mergeți la un medic veterinar care răspunde cu exactitate și cu răbdare la toate întrebările.
 • Luați cobai la medicul veterinar de fiecare dată când prezintă semne de boală sau schimbări semnificative în comportamentul său.
 • Imaginea intitulată Ia-ți porcul de Guineea pentru a te încrede în Pasul 11
  6
  Cunoaște costurile. Înainte de a vă lua acasă de cobai acasă (una sau două), asigurați-vă că ați adăugat costurile financiare la bugetul dvs. Veți avea nevoie să cumpărați alimente, o cușcă, lenjerie de pat și o sticlă de apă. Nu uitați să includeți ocazional vizite la veterinar. În Statele Unite, de exemplu, costul anual de a avea un cobai variază între 500 și 800 USD.
 • Partea 3
  Apreciez animalul

  Imaginea intitulată
  1
  Valoarea companiei. Animalele pot citi stări, așa că dacă doriți ca porcul dumneavoastră de cobai să aibă încredere în tine și să te prețuiești, ar trebui să îți faci reciproc. Asigurați-vă că vă gândiți la valoarea de a avea un animal de companie adăugat în viața ta. Este frumos să ai o companie când nu mai este nimeni altcineva acasă? Cu cât apreciați mai mult cobaiul, cu atât veți observa mai mult.
 • Imaginea intitulată
  2
  Lăsați-i pe copiii tăi să te ajute cu cobaiul. Porcii de Guineea sunt o modalitate foarte bună de a vă ajuta copiii să învețe să-și asume responsabilitatea și sunt un prim animal ideal pentru copii. Copiii dumneavoastră să vă ajute să le hrăniți și să îi învățați cum să curățeze cuștile. Dumneavoastră, copiii dumneavoastră și cobaiul vor beneficia de acest acord.
 • Imaginea intitulată Ia-ți porcul de Guineea pentru a te încrede în Pasul 14
  3
  Bucurați-vă de beneficiile pentru sănătatea dumneavoastră. Se știe că oamenii care au animale de companie sunt mai sănătoși decât cei care nu au anumite aspecte. Porcii de guineea oferă aceleași avantaje ca și pisica sau pisica. Având un cobai poate evita simptomele depresiei și, de asemenea, scăderea tensiunii arteriale.
 • sfaturi

  • Se recomandă ca toți locuitorii casei să învețe să aibă grijă de cobai.
  • Asigurați-vă că aveți un plan gata pentru călătoria dvs.
  • Încearcă să-i oferi niște mâncare.

  avertismente

  • Fiți precauți când manipulați un animal.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericitCum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericit
  Cum de a construi o legătură puternică cu porcul de cobaiCum de a construi o legătură puternică cu porcul de cobai
  Cum să taie unghiile de cobaiCum să taie unghiile de cobai
  Cum să ai grijă de cobaiul tău bolnavCum să ai grijă de cobaiul tău bolnav
  Cum să ai grijă de un cobai care moareCum să ai grijă de un cobai care moare
  Cum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobaiCum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobai
  Cum se determină sexul unui cobaiCum se determină sexul unui cobai
  Cum să-ți îmblânzi cobaiulCum să-ți îmblânzi cobaiul
  Cum să-ți antrenezi cobaiulCum să-ți antrenezi cobaiul
  Cum să antrenezi un cobai pentru a merge la baieCum să antrenezi un cobai pentru a merge la baie
  » » Cum să-ți faci porcul de cobai să aibă încredere în tine

  © 2011—2020 ertare.com