Cum sa faceti ca haina calului sa straluceasca

Un strat strălucitor este reflectarea unui cal sănătos și fericit. Blana opacă poate fi consecința deficiențelor nutriționale din alimente, viermi, paraziți și lipsa de îngrijire constantă. Indiferent dacă trebuie să vă pregătiți calul pentru o expoziție sau doriți doar să arate frumos și sănătos în fiecare zi, puteți să o faceți făcând grija și atenția de care aveți nevoie.

pași

Partea 1
Curățați-vă și mângâiați calul

Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 1
1
Utilizați ustensile curate. Înainte de a vă îmbăia calul, înmuiați toate periile (inclusiv perii și mânerele periilor) în apă caldă, cu un săpun mic. Clătiți bine și lăsați-i să se usuce la soare.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 2
  2
  Îngrijeste-ți calul în mod constant. Dacă nu vă îngrijiți calul în mod corespunzător, sarea din sudoare poate bloca culoarea blănii și poate irita pielea. Periajul calului ajută la eliminarea părului uscat și a părului mort, în timp ce uleiurile naturale sunt eliberate pe tot stratul.
 • Faceți tot ce aveți mai bun în îngrijirea și îngrijirea calului. Nu există nimic ca dedicarea. Când calul primește în mod regulat îngrijirea și atenția necesare, rezultatele sunt evidente.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 3
  3
  Reduceți băile la un nivel minim. Utilizarea frecventă a săpunului în timpul îmbăierii poate usca stratul calului și poate elimina uleiurile naturale. Deși nu există nicio regulă care să stabilească frecvența băii, rețineți că o clătire poate fi utilizată pentru a elimina transpirația și murdăria. Luați în considerare scăldarea calului dvs. înainte de o expoziție sau dacă este acoperită cu noroi.
 • Controlează prezența mătreții, deoarece poate fi un indicator pentru programarea frecvenței băii. Prezența mătreaței poate fi semnalul care vă ajută să stabiliți dacă vă îmbătați calul cât de des este necesar. Caii, de obicei, acumulează matreata dacă baia nu este completă sau foarte frecventă. Frecvența excesivă a băii poate elimina uleiurile naturale ale stratului și poate produce și matreata.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 4
  4
  Clătiți cu atenție stratul. Când vă îmbătați calul, asigurați-vă că ați spălat-o de câte ori este necesar, până când apa devine curată, deoarece reziduurile de săpun pot provoca mătreața. Orice reziduu poate afecta pielea calului și poate strica uleiurile naturale ale blănii.
 • Partea 2
  Stabiliți o dietă adecvată

  Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 5
  1
  Asigurați-vă că calul dvs. urmează o dietă echilibrată. O dietă bună include proteine ​​și acizi grași în funcție de nivelul de activitate al calului și de cerințele medicale. Caii de pășunat au, de asemenea, nevoie de o alimentație adecvată. Discutați cu un nutriționist ecvestru pentru a vă oferi asistență profesională.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 6
  2
  Incorporați suplimente în dieta calului. Suplimentarea poate fi o modalitate excelentă de a suplimenta dieta calului dumneavoastră, atâta timp cât indicațiile sunt urmate. Discutați despre orice deficiențe cu medicul veterinar și dezvoltați un program de suplimentare. Suplimentele indicate pentru piele includ componente cum ar fi vitamina A, complex B, biotină, metionină, lizină, zinc, acizi grași și vitamina E.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 7
  3


  Incorporați uleiuri în dieta calului. Lipsa de acizi grași în dieta calului, cum ar fi omega 3 și omega 6 poate fi cauza unui strat opac. Mulți oameni aleg să încorporeze ulei vegetal convențional în dieta animalului. Utilizați-l conform indicațiilor.
 • Partea 3
  Evaluați sănătatea calului

  Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 8
  1
  Află dacă calul tău are nevoie de deworming. Prezența viermilor poate provoca simptome cum ar fi: blana aspră și plictisitoare, letargie, abdomenul dilatat și întârzierea creșterii mânzilor. Fiți atenți la oricare dintre aceste simptome și mergeți la medicul veterinar în căutarea unui tratament pentru a elimina paraziții.
  • Controlul prezenței larvelor printr-o analiză a scaunelor este cea mai bună metodă de a determina prezența paraziților și a viermilor. Medicul veterinar vă poate ajuta să dezvoltați un tratament eficient antiparazitar care să se potrivească nevoilor calului dumneavoastră.
  • Caii de pășunat au un risc mai mic de a contracta paraziți decât caii stabili, deoarece trăiesc în spații mai puțin limitate. Dacă calul tău trăiește într-un grajd, asigurați-vă că păstrați locul curat.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 9
  2
  Evaluați posibilitatea existenței unei boli subiacente. Dacă starea de blană a calului tău sa schimbat, probabil că se datorează unei probleme de sănătate care necesită o consultare cu medicul veterinar.
 • O infecție fungică poate provoca căderea părului sau aspectul cocos și gros. Cele mai frecvente simptome ale unei infecții fungice includ: pierderea în greutate, crampe, diaree și inflamația nasului.
 • Unele afecțiuni endocrine pot cauza pielea uscată, care la rândul ei are ca rezultat un strat opac și fragil. Dacă aveți nelămuriri, discutați cu medicul veterinar.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 10
  3
  Tratamentul alergiilor Alergiile sunt foarte inconfortabile pentru cal și pot cauza probleme cu blana. Discutați cu medicul veterinar despre modalități de a face față alergiilor calului.
 • Partea 4
  Arătați-vă calul

  Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 11
  1
  Utilizați silicon după baie. Siliconul mărește aspectul hainei calului. Aplicați cu atenție siliconul cu ajutorul unui spray pe toată blaneta, cu excepția zonei montante. Stratul de silicon care acopera picioarele si coada asigura ca murdaria nu se va lipi. Există și alte produse pentru a spori luminozitatea stratului.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 12
  2
  Utilizați o cârpă pentru a curăța praful. Curățați praful de ultimă oră în jurul feței calului cu ajutorul unei cârpe de înmuiere. Îndingeți ușor cu mâna mânerul de pe suprafața de dedurizare și asigurați-vă că nu vă mișcați nici un păr. Fa-o chiar înainte de a intra în calea de încălzire.
 • Imagine cu numele Make your Horses` Coat Shine Step 13
  3
  Aplicați praf de copii sau amidon de porumb la picioare. Pulberea de bebeluș ajută la evidențierea picioarelor și poate îmbunătăți aspectul calului în general. Utilizați talc în ziua expoziției.
 • avertismente

  • Utilizați suplimentele conform instrucțiunilor. Utilizarea exagerată a suplimentelor care conțin iod sau seleniu poate fi toxică în doze mari.
  • Nu utilizați produsele pentru a spori luminozitatea lângă zona cadrului sau în jurul locașurilor, deoarece acestea pot deveni alunecoase.
  • Pentru a evita arderea, nu utilizați ulei în apropierea ochilor și botului calului în zilele însorite.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să conduci un cal în MinecraftCum să conduci un cal în Minecraft
  Cum să călătorești (principii de bază)Cum să călătorești (principii de bază)
  Cum să mângâi un calCum să mângâi un cal
  Cum să scalzi de un calCum să scalzi de un cal
  Cum să călătorești în poziția a două puncteCum să călătorești în poziția a două puncte
  Cum să-i arăți calului că îl iubeștiCum să-i arăți calului că îl iubești
  Cum să scapi de un calCum să scapi de un cal
  Cum să îngrășăm un calCum să îngrășăm un cal
  Cum să predați pasul lateral la un calCum să predați pasul lateral la un cal
  Cum să înveți un cal să se roteascăCum să înveți un cal să se rotească
  » » Cum sa faceti ca haina calului sa straluceasca

  © 2011—2020 ertare.com