Cum să curăț un rezervor de pește mic

Este murdar vasul de pește de apă dulce? Un rezervor de pește cu o capacitate mai mică de 40 l (10 galoane) de apă este considerat mic. Deoarece acestea lipsesc de obicei dintr-un sistem de filtrare, acestea necesită o întreținere mai frecventă decât rezervoarele mari. Pentru a face acest lucru, va trebui să scoateți peștele, să curățați rezervorul de pește și decorațiunile și să adăugați apă curată și tratată. Curățarea profundă a rezervorului la fiecare două săptămâni este o modalitate bună de a vă menține animalele fericite și sănătoase.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru a curăța rezervorul de pește

Imaginea intitulată Curățați un mic Fishtank Pasul 1
1
Părăsiți-vă un timp pentru curățarea rezervorului de pește. Cu rezervoarele de pești mici, ar trebui să schimbați cel puțin 50% din apă de două ori pe săptămână, dar, în mod ideal, o faceți la interviu. Dacă nu schimbați frecvent această cantitate mare de apă, rezervorul de pește ar putea fi destabilizat și ar putea pune peștele în pericol. De aceea este important să vă petreceți puțin timp curățarea și schimbarea apei din rezervor. Efectuați o curățare profundă în cazul în care scoateți decorațiile și curățați interiorul rezervorului la fiecare două săptămâni.
 • Urmăriți zilnic peștele pentru a vedea dacă acestea par să fie sănătoși și să se comporte normal. Are o culoare bună, cântare și cântare curate, fără pliere? Sau par a fi leneși și obosiți? Scoateți orice pește mort. Dacă animalele de companie sunt inactive, stresate sau par să vrea aer, va trebui să schimbați apa.
 • Nu este o idee atât de bună să faceți foarte des curățarea profundă, deoarece ați putea ucide bacteriile care sunt benefice pentru pești.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic Fishtank Pasul 2
  2
  Strângeți produsele de curățat. Faceți o listă pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie. Dacă aveți produsele de curățat la îndemână, puteți lucra mai repede. Puteți obține cele mai multe dintre aceste instrumente în magazinele pentru animale de companie sau obiectele de uz casnic. Utilizați această listă ca ajutor.
 • 2 plase de pescuit
 • rezervor de pește temporar sau recipient
 • apă proaspătă, suma pe care trebuie să o înlocuiți
 • alge burete
 • noua periuță de dinți
 • 2 găleți noi cu o capacitate de 20 până la 40 de litri (5 până la 10 galoane)
 • de vid de pietriș
 • sifon
 • balsam de apă
 • sticlă de curățare sigură pentru rezervoare de pește sau soluție pe bază de oțet
 • o cârpă curată
 • prosop
 • Imaginea intitulată Curățați un mic Fishtank Pasul 3
  3
  Pregătiți-vă spațiul de lucru. Așezați așternuturile sau prosoapele pe podea pentru a preveni umezirea acestora. Amintiți-vă că rezervorul de pește ar trebui să fie în poziție. Nu vă mișcați și nu încercați să turnați apa prin scurgerea rufelor, deoarece mișcarea ar putea stresa peștele, precum și amestecarea deșeurilor în interior.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic Fishtank Pasul 4
  4
  Rochie în mod corespunzător. Purtați o mânecă scurtă sau o cămașă fără mâneci. Poate este o idee bună să îți faci un costum de baie. De asemenea, puteți folosi un șorț pentru a vă proteja hainele. De asemenea, puteți pune sandale impermeabile la apă.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic Fishtank Pas 5
  5
  Deconectați toate aparatele electrice. Dacă este posibil, deconectați oxigenatorul, filtrul și încălzitorul de la rezervorul de pește. Totuși, păstrați lămpile cu led-uri, dar puneți-le în spatele rezervorului pentru a ilumina bine.
 • Partea 2
  Curățați rezervorul de pește

  Imaginea intitulată Curățați un mic Fishtank Pasul 6
  1
  Restricționați pereții rezervorului de pește. Este important să curățați geamul înainte de a schimba apa. Utilizați un burete de pește sau o cârpă curată fără reziduuri de săpun pentru a elimina algele și murdăria. Unii oameni preferă să părăsească algele, deoarece acestea ajută la prevenirea apariției verii a apei, precum și a unei surse de hrană pentru unele pești. Cu toate acestea, este încă o idee bună să eliminați chiar și unele alge marine.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas pentru Pasul 7
  2
  Umpleți rezervorul de pește temporar sau recipientul cu puțină apă din rezervorul de pește. În acest fel, schimbarea mediului înconjurător nu va determina prea mult stresul. Asigurați-vă că recipientul este curat și fără resturi de săpun. Dacă nu sunteți sigur de starea dumneavoastră, curățați-l cu un detergent sigur pentru rezervoare de pește sau o soluție pe bază de oțet.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic Fishtank Pas 8
  3
  Scoateți peștele și alte creaturi marine în rezervorul de pește cu o plasă. Utilizați mișcări lente și atente. Poate fi o idee bună să folosiți două rețele - una va servi pentru a muta fiecare pește în cealaltă rețea. Așezați peștele în recipient cu apă din rezervorul de pește. Nu le puneți niciodată într-un mediu plin cu apă de la robinet. De asemenea, nu le lasa sa scape sarind. Asigurați-vă că acoperiți rezervorul de pește temporar.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas Fishtank 9
  4
  Îndepărtați elementele decorative (cum ar fi plantele și pietrele). Deși nu este necesar să eliminați decorațiile de fiecare dată când schimbați apa din rezervor, trebuie să o faceți pentru curățare. Așezați articolele pe un prosop și apoi clătiți bine cu apă curată la temperatura camerei. De asemenea, puteți folosi un burete de alge sau o periuță de dinți pentru a curăța. Nu utilizați detergent sau săpun pentru a le spăla. În caz contrar, peștele dvs. ar putea muri din cauza toxicității săpunului. Dacă există alge prea mult lipite de elementele dvs. decorative, luați în considerare modificarea rutinei de hrănire sau întreținere.


 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas Fishtank 10
  5
  Pregătiți cupa cu o capacitate de 20 până la 40 de litri (5 până la 10 galoane). Plasați găleata într-un loc în care puteți primi toată apa din rezervor, sub suprafața unde este rezervorul. Dacă este posibil, puneți-l pe podea sau pe scaun. Este important să rămâneți stabil și aproape de rezervorul de pește. Luați în considerare faptul că este mai bine să cumpărați o nouă găleată pe care o utilizați numai pentru curățarea rezervorului. Amintiți-vă că reziduurile de săpun sau de detergent pot dăuna peștelui.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas 11. Pasul 11
  6
  Utilizați un sifon pentru a îndepărta apa din rezervor. Nu uitați să schimbați doar 50% din conținut în același timp. Puteți folosi un furtun gros de 1 cm (3/8 inch) și de 1,2 până la 1,5 m (4 până la 5 picioare) lungime ca sifon. Pentru a începe, împingeți sifonul întreg în rezervor încet. Asigurați-vă că eliminați aerul din furtun. Acoperiți un capăt al sifonului cu degetul și scoateți-l din rezervorul de pește. Țineți celălalt capăt în apă. Așezați capătul capăt al furtunului în cupă, fără a vă îndepărta degetul. După ce ați scos degetul, apa va începe să curgă în găleată. Transferați încet apa din rezervor.
 • Puteți obține un sifon din plastic la unele magazine de animale de companie. De asemenea, puteți cumpăra o mică pompă manuală pentru sifon pentru a vă ajuta să transferați apa.
 • Peștele dvs. este folosit pentru apa din rezervorul de pește. Prin urmare, dacă scapi de tot ceea ce ar putea provoca o traumă a organelor tale. Pe de altă parte, dacă amestecați apă nouă cu cea precedentă, peștele dvs. va fi mai sănătos.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas Fishtank 12
  7
  Aspirați resturile pietrișului. În timp ce transferați apa în găleată, utilizați pentru a aspira pietrișul cu același sifon și pentru a elimina deșeurile de alimente și deșeurile de pește. Aspiratoarele pentru rezervoarele de pește sunt țevi rigide din plastic de 5 cm (2 in) grosime care se conectează la un sifon. Ei folosesc impulsul generat de mișcarea apei în sifon pentru a elimina deșeurile și deșeurile solide din rezervorul de pește.
 • Este foarte important ca tancurile mici de pește să aibă bacterii benefice și pietrișul să contribuie la creșterea bacteriilor.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas Fishtank 13
  8
  Curățați exteriorul rezervorului de pește. Treceți o cârpă în exterior și utilizați o soluție pe bază de oțet sau un produs de curățare pentru rezervoarele de pește. Uscați suprafața cu un prosop curat. Luați în considerare utilizarea unei bucăți de hârtie absorbantă organică nealbitată.
 • Partea 3
  Înlocuiți decorarea rezervorului de pește

  Imaginea intitulată Curățați un mic pas Fishtank 14
  1
  Înlocuiți elementele decorative. După ce terminați curățarea rezervorului de pește, puneți decorurile în poziție. Dacă pare necesar, adăugați un pic de pietriș. Luați în considerare faptul că este un moment bun pentru a adăuga noi elemente decorative.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas Fishtank 15
  2
  Trateaza apa cu un balsam. Înainte de a umple rezervorul cu apă nouă, tratați-l cu un balsam de apă. Încercați să obțineți una care neutralizează clorul, cloramina, amoniacul și alte substanțe chimice. Este esențial să puteți neutraliza clorul. Asigurați-vă că condiționați apa într-o găleată curată înainte de a o turna în rezervorul de pește.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas 16. Pasul 16
  3
  Înlocuiți apa scoasă cu apă curată și tratată. Utilizați un termometru pentru a vă asigura că are aceeași temperatură ca apa precedentă. Menținerea unei temperaturi consistente este foarte importantă pentru sănătatea peștilor. Folosiți sifonul pentru a pune noua apă în rezervor. Plasați găleata mai sus decât rezervorul și transferați încet apa. Nu umpleți rezervorul de pește. Luați în considerare faptul că trebuie să existe spațiu între suprafața apei și capacul rezervorului de pește, deoarece peștii au nevoie de suprafața apei care trebuie oxigenată să respire.
 • Imaginea intitulată Curățați un mic pas Pasck 17
  4
  Obișnuiște peștii în noul lor mediu. Puneți peștele în cupe. Faceți paharul să plutească în rezervorul de pește înainte de ao elibera. În acest fel, vă veți asigura că peștele se poate obișnui cu temperatura apei și nu poate intra într-o stare de șoc. Apoi, eliberați-le în rezervorul de pește.
 • O altă alternativă este plasarea peștilor în pungi sigilate, care sunt pe jumătate pline cu apă din rezervorul de pește, în loc să le pună într-un container temporar. Când este timpul să le puneți înapoi în rezervor, puneți pungile în interior și lăsați-le să plutească acolo timp de 15-20 de minute. În acest fel, veți asigura că temperatura apei este aceeași atât în ​​interiorul fiecărei pungi și în rezervorul de pește. După ce a trecut timpul, deschideți pungile.
 • sfaturi

  • Plantele vii costa mai mult decât plasticul, dar pot ajuta la echilibrarea componentelor chimice ale rezervorului de pește și pentru a menține un mediu sănătos.
  • Evitați să puneți prea mulți pești sau pești foarte mari într-un rezervor mic, deoarece acestea vor fi foarte strânse și vor genera rapid deșeuri.
  • Luați în considerare introducerea unei specii care ajută la menținerea rezervorului de pește curat. De exemplu, creveții curăță prin natură - consumă alge, resturi alimentare și alte resturi. Unii pești care se hrănesc în partea de jos pot juca un rol similar. Evident, aceste creaturi nu îți vor face treaba, dar vor ajuta la menținerea tuturor celor mai sănătoase dintre fiecare curățenie.
  • Dacă aveți un filtru, va trebui să-l curățați o săptămână după curățarea rezervorului de pește și nu în același timp.

  avertismente

  • Acest tutorial este doar pentru rezervoare de pește și pește de apă dulce.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați pești tropicali la un acvariuCum să adăugați pești tropicali la un acvariu
  Cum se schimbă apa într-un acvariu de apă dulceCum se schimbă apa într-un acvariu de apă dulce
  Cum de a schimba apa unui pește bettaCum de a schimba apa unui pește betta
  Cum se schimbă apa într-un rezervor de peșteCum se schimbă apa într-un rezervor de pește
  Cum să ciclonezi un acvariu fără peștiCum să ciclonezi un acvariu fără pești
  Cum să aibă grijă de un pește beta într-un vasCum să aibă grijă de un pește beta într-un vas
  Cum să ai grijă de lebistesCum să ai grijă de lebistes
  Cum să vă bucurați de peștele dvs.Cum să vă bucurați de peștele dvs.
  Cum să scadă nivelul amoniacului din rezervorul de peșteCum să scadă nivelul amoniacului din rezervorul de pește
  Cum să începeți un acvariu cu apă săratăCum să începeți un acvariu cu apă sărată
  » » Cum să curăț un rezervor de pește mic

  © 2011—2020 ertare.com