Cum să curățați un rezervor de pește de un pește betta

Betta pește sunt, de fapt, foarte adorabil animale de companie, foarte inteligent și foarte ușor de îngrijit. Cu toate acestea, ei mănâncă și excretă la fel ca orice creatură vie. Prin urmare, curățarea rezervorului de pește este foarte importantă. Deși este adevărat că un pește Betta nu va necesita mersul pe jos sau luarea acestuia în mod regulat la medicul veterinar, este necesar să vă păstrați rezervorul și apa curată pentru a rămâne fericită și sănătoasă.

pași

Partea 1
Pregătește-te pentru a-ți curăța rezervorul de pește

Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 1
1
Spală-ți mâinile! Aveți timp pentru a vă asigura că nu aveți mâini murdare. Trebuie să vă asigurați că nu introduceți accidental germeni sau murdărie în rezervorul de pește în timp ce îl curățați.
 • Dacă utilizați săpun, asigurați-vă că îl clătiți cu atenție, deoarece poate face rău de pește Betta dacă lasă urme în rezervorul de pește.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 2
  2
  Deconectați încălzitoarele, filtrele sau luminile înainte de a porni. Este important să deconectați toate aparatele electrice și să le așezați departe de rezervorul de pește în timp ce îl curățați. Deși este adevărat că aceste dispozitive ar trebui folosite în rezervor, nu doriți ca acestea să cadă din întâmplare în interiorul acestuia sau să se scufunde în apă.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 3
  3
  Adunați instrumentele și materialele de care aveți nevoie. Pentru a curăța rezervorul de pește, mai întâi trebuie să pregătiți un loc sigur și curat pentru a păstra peștele. Găsiți un pahar curat sau castron în care îl puteți pune. Luați o parte din apa din rezervorul de pește și puneți-l în sticlă sau castron. Veți avea nevoie de apă atât de mare încât peștele are puțin spațiu pentru a înota. În plus, veți avea nevoie de niște unelte pentru curățarea și reînnoirea apei din rezervor.
 • Veți avea nevoie, de asemenea, o spălătorie, un pahar de plastic sau o rețea pentru a obține de pește și apă, prosoape de hârtie și un mop pentru a curăța interiorul rezervorului, un balsam de apă (care este disponibil in majoritatea magazinelor de animale de companie sau de acvariu), un ciocan care se utilizează la curățarea pietrișului din rezervorul de pește și o lingură din plastic.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 4
  4
  Scoateți apa din rezervorul de pește. Luați între 50% și 80% din apa din rezervor folosind un geam mic. Puneți-l la o parte, astfel încât să poată fi folosit ulterior în rezervorul de pește. Acest lucru trebuie făcut din moment ce nu puteți schimba complet apa, deoarece ar putea surprinde peștele betta. În schimb, veți pune apa separată în rezervor, după ce ați curățat-o.
 • Dacă aveți doar un pește betta, puteți începe prin a schimba 50% din apă și creșteți treptat până când veți obține o schimbare de 80%.
 • Majoritatea murdăriei din rezervorul de pește betta se găsesc în pietrișul de jos. Dacă scoateți apa de sus, atunci veți îndepărta cea mai mare parte a murdăriei atunci când curățați pietrișul.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pas 5
  5
  Scoateți peștele din rezervorul de pește. Când ați îndepărtat o parte din apa din rezervor, scoateți peștele cu același geam. Ia-ți timp și fii atent cu aripioarele tale. Dacă acționați foarte încet, ați putea să așezați peștele în ceașcă în timp ce este sub apă și apoi o puteți ridica drept.
 • Așezați peștele în paharul sau castronul pe care l-ați umplut deja cu apa din rezervorul de pește.
 • Rețineți că, în timp ce faceți acest lucru, trebuie să vă asigurați că peștele nu sare. Este cunoscut faptul că saltul de pește betta, puneți astfel un capac pe recipientul în care aveți pește.
 • Partea 2
  Spălați rezervorul de pește

  Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 6
  1
  Goliți rezervorul de pește. Scurgeți apa rămasă din rezervor cu filtrul din chiuvetă, care va împiedica pătrunderea prin scurgere.
  • Îndepărtați decorațiunile din rezervor. Puteți să le așezați deasupra pietrișului din sârmă.


 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 7
  2
  Se toarnă apă caldă peste pietriș. Înfășurați pietrișul în mână și agitați-l dintr-o parte în alta pentru a elimina murdăria, excrementele și alimentele reziduale. Utilizați-vă mâinile pentru a le elimina complet.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 8
  3
  Clătiți rezervorul de pește și decorațiunile cu apă caldă. Utilizați un tampon moale pentru curățarea geamului. Uscați decorațiunile cu un prosop de hârtie și le puneți deoparte.
 • Nu folosiți niciodată săpun pe orice element care face parte din rezervorul de pește, inclusiv rezervorul de pește însuși. Reziduul ar putea să rămână și să vă rănească peștele din betta.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 9
  4
  Reumpleți rezervorul de pește. Înlocuiți pietrișul și plantele din rezervorul de pește înainte de al umple cu apă. Apoi, turnați apă nouă în rezervorul de pește și condiționați-o. Urmați instrucțiunile din pachetul de balsam pentru a determina cât de mult ar trebui să puneți în rezervorul de pește.
 • Utilizați o lingură de plastic pentru a amesteca apa pentru a vă asigura că balsamul se amestecă bine cu apa nouă.
 • Amintiți-vă să rezervați suficient spațiu pentru apa originală pe care ați luat-o din rezervorul de pește. A se vedea din nou apa veche pe care ați rezervat-o în rezervorul de pește odată ce noua apă a fost condiționată. Se amestecă bine.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 10
  5
  Așteptați ca apa să se depună și să se adopte temperatura ambientală. Apa din rezervor trebuie să aibă aceeași temperatură ca înainte și trebuie să se situeze între 22 și 27 de grade Celsius (72 și 80 de grade Fahrenheit). Peștele dvs. va muri de stres dacă schimbați temperatura foarte repede.
 • Faptul că apa reușește să aibă temperatura ambiantă ar putea dura ceva timp. Uitați-vă la apă după o jumătate de oră când utilizați un termometru pentru a vă asigura că temperatura acestuia se potrivește cu temperatura ambiantă. În caz contrar, așteptați o jumătate de oră și verificați din nou.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește Betta Pasul 11
  6
  Re-prezentați rezervorul de pește. Scoateți încet paharul (unde ați păstrat peștele betta) în rezervor și înclinați-l puțin. Peștele betta va părăsi încet nava pe cont propriu. Fii blând în timp ce faci asta, din moment ce ai putea răni aripioarele.
 • Uită-te la peștele betta. Când îl eliberezi, va începe în curând să exploreze rezervorul de pește. Întoarceți rezervorul de pește în locul său original și bucurați-vă de pește în timp ce înotați în timp ce urmăriți totul!
 • sfaturi

  • Dacă aveți un rezervor de pește, schimbați-l în fiecare weekend. Betta de pește are nevoie de un rezervor de pește mare. Nu le dați un castron sau o vază deoarece nu le plac spațiile mici. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine.
  • Nu sunt necesare încălzitoare, dar încercați să mențineți temperatura rezervorului de pește la 28 grade Celsius (82 grade Fahrenheit). Dacă nu aveți încălzitor, mențineți întotdeauna temperatura apei la temperatura camerei. Betta pește poate trăi fericit cu asta.
  • Nu ar trebui să existe plante din plastic dur în rezervor, deoarece ar putea să le rănească sau să le rupă înotătoarele. Dacă obțineți plante plastice, faceți "testul chilotelor". Roșiți-i împotriva unei perechi de chilot și vedeți dacă se înfigă sau se rupe. Dacă da, pot distruge aripile frumoase și coada peștelui Betta. Este de preferat utilizarea plantelor de mătase sau a plantelor vii, deoarece acestea din urmă oferă peștelui betta un loc unde să vă relaxați. În plus, plantele vii, de asemenea, oxigenează apa.
  • Asigurați-vă că rezervorul de pește este cel puțin 9,5 litri (2,5 galoane). Dacă este mai mică decât aceasta, peștele ar putea mușca aripioarele prin stres.

  avertismente

  • Fiți întotdeauna atenți în timp ce aveți grijă de peștele dvs. betta. Dacă nu sunteți sensibil, puteți fi rănit.
  • Nu lăsați-l singur când călătoriți (mai mult de 3 zile). Cereți unui prieten să meargă la dvs. acasă, să-l hrănească și să schimbe apa.
  • Nu amplasați-l lângă ferestre însorite sau zone de ventilație sau zone cu praf. Lumina soarelui poate promova creșterea algelor și zonele cu praf sau vânt pot crește murdăria în rezervorul de pește.

  Lucruri de care ai nevoie

  • spălătorie
  • pahar din plastic
  • prosoape de hartie
  • balsam de apă
  • strecurătoare
  • lingura de plastic
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați pești tropicali la un acvariuCum să adăugați pești tropicali la un acvariu
  Cum să hrăniți un pește betaCum să hrăniți un pește beta
  Cum de a schimba apa unui pește bettaCum de a schimba apa unui pește betta
  Cum se schimbă apa într-un rezervor de peșteCum se schimbă apa într-un rezervor de pește
  Cum să aibă grijă de un pește beta într-un vasCum să aibă grijă de un pește beta într-un vas
  Cum de a vindeca bolile de pește bettaCum de a vindeca bolile de pește betta
  Cum se determină sexul unui pește bettaCum se determină sexul unui pește betta
  Cum să vă bucurați de peștele dvs.Cum să vă bucurați de peștele dvs.
  Cum să scadă nivelul amoniacului din rezervorul de peșteCum să scadă nivelul amoniacului din rezervorul de pește
  Cum să eliminați acarienii dintr-un rezervor de crab pustnicCum să eliminați acarienii dintr-un rezervor de crab pustnic
  » » Cum să curățați un rezervor de pește de un pește betta

  © 2011—2020 ertare.com