Cum de a curăța un rezervor de pește de castron

Cupele de bowl pot culori și trăi orice cameră, dar necesită o întreținere săptămânală atentă pentru a rămâne curată și pentru a vă menține peștele sănătos. Îngrijirea necorespunzătoare este cauza principală a suferinței și a morții peștilor de companie. Pregătiți apa în prealabil, clătiți obiectele din rezervor și spălați-o în fiecare săptămână pentru ao menține în condiții bune cu locuitorii săi.

pași

Partea 1
Pregătiți apa

Imaginea intitulată Curățați un vas de pește Pasul 1
1
Aflați cât de multă apă poate conține rezervorul. Mai intai trebuie sa turnati usor apa din rezervorul de pește si peștele într-o cuvă curată fara sap pentru a determina cantitatea de apa curata pe care trebuie sa o pregatiti. Apoi marchează nivelul apei din exteriorul găleții.
 • Image cu titlul Curățați un vas de pește Pasul 2
  2
  Aflați cât de mult va fi nevoie de apă nouă. Când curățați rezervorul de pește, va trebui să înlocuiți 40% sau 50% din volumul total al apei pe care o conține. După ce ați marcat nivelul inițial al apei, utilizați o ceașcă curată pentru a începe să puneți apa înapoi în rezervor. Odată ce ați scos aproximativ jumătate din apă, marcați noul nivel de apă din exteriorul găleții și transferați peștele înapoi în rezervorul de pește folosind o plasă.
 • Image cu titlul Curățați un bol de pește Pasul 3
  3
  Umpleți recipientul cu apă curată. Odată ce peștele este în siguranță în rezervorul dvs., clătiți recipientul pe care îl utilizați. Nu folosiți săpun pentru a curăța, deoarece este dăunător peștelui. Umpleți recipientul cu apă curată la jumătatea distanței față de marca pe care ați făcut-o.
 • Imagine cu titlul Curățați un vas de pește Pasul 4
  4
  Tratați apa folosind un kit de tratare a apei. În acest moment, citiți și urmați instrucțiunile de pe eticheta kitului de tratare a apei. Se adaugă numărul corespunzător de picături în apa din recipient. Puteți găsi tratament cu apă pentru un rezervor de pește la orice magazin de animale de companie. Acest tratament va elimina clorul, cloramina și orice altă substanță toxică pentru pește.
 • Acesta este un pas necesar pentru a asigura că apa are un echilibru adecvat între substanțele chimice necesare pentru a vă menține peștele sănătos.
 • Image cu titlul Curățați un vas de pește Pasul 5
  5
  Acoperiți recipientul și lăsați apa să stea peste noapte. Acoperiți recipientul cu un capac pentru a împiedica pătrunderea în apă a contaminanților transportați prin aer. Lăsați containerul să stea peste noapte, astfel încât apa să poată "îmbătrâni" și să ajungă la temperatura camerei.
 • Partea 2
  Curățați obiectele interioare

  Imaginea intitulată Curățați un vas de pește Pasul 6
  1
  Treceți peștele, plantele și apa veche din rezervorul de pește în bol. Utilizați o plasă pentru a lua cu grijă peștele și orice plante vii din rezervorul de pește. Transportați peștele și plantele unul câte unul în recipientul cu apă tratată. Se toarnă aproximativ jumătate din apa veche în recipientul de apă tratată unde sunt peștii și plantele.
 • Imaginea intitulată Curățați un vas de pește Pasul 7
  2


  Filtrați murdăria și resturile cu un filtru. Îndepărtați pietrele sau decorațiile din rezervorul de pește, puneți-le într-o șuviță și duceți-le la spălătorie. Țineți filtrul direct sub robinet și agitați-l ușor din lateral în lateral, în timp ce apa curată îndepărtează murdăria și resturile. Fă-o până când apa care curge de la ciocan devine curată.
 • Image cu titlul Curățați un castron pește Pasul 8
  3
  Utilizați peroxid de hidrogen pentru a îndepărta algele. Adăugați o jumătate de lingură (2,5 ml) de peroxid de hidrogen la un litru de apă (0,95 litri). Îndepărtați roci și decorațiuni în această soluție în timpul petrecut în timpul curățării rezervorului de pește. Apoi, clătiți obiectele cu apă curată.
 • Peroxidul de hidrogen este sigur pentru peștii dumneavoastră în cantități mici deoarece, după 24 de ore, se descompune în hidrogen și oxigen.
 • Partea 3
  Curățați un rezervor de pește murdar

  Imaginea intitulată Curățați un castron pește Pasul 9
  1
  Absorbiți murdăria și resturile cu un aspirator cu perie. Curățați rezervorul de pește în timp ce peștii se află în castron, iar rocile și decorațiile sunt înmuiați în peroxidul de hidrogen. Utilizați un aspirator cu o perie care curge uscat și cu umiditate pentru a aspira murdăria, resturile și umezeala rămasă care nu a ieșit în mod natural atunci când ați golit rezervorul de pește.
  • Acoperiți piesa bucală cu trei straturi de chilot și fixați-o cu o bandă elastică dacă aveți nevoie să curățați rapid rezervorul de pește și nu aveți timp să îndepărtați mai întâi rocile, decorațiile și apa.
 • Image cu titlul Curățați un vas de pește Pasul 10
  2
  Curățați rezervorul cu oțet și o cârpă. Îndepărtați o cârpă curată sau un prosop de hârtie în oțet și frecați rezervorul de pește pentru al curăța. Apoi, înmuiți o altă cârpă curată sau prosop de hârtie în apă și curățați din nou toate suprafețele rezervorului de pește.
 • Image cu titlul Curățați un vas de pește Pasul 11
  3
  Clătiți și uscați bine rezervorul de pește. Puneți-l sub robinetul rufelor și clătiți foarte bine interiorul și exteriorul. Cu o cârpă curată și uscată, curățați rezervorul pentru a elimina petele și asigurați-vă că peștele este în siguranță.
 • Imaginea intitulată Curățați un vas de pește Pasul 12
  4
  Pune totul înapoi în rezervor și umple-l cu apă îmbuteliată. După ce este curat, puneți din nou rocile și decorațiile și turnați recipientul de apă tratată înapoi în rezervorul de pește. Opriți-vă când ajungeți la mijloc și utilizați o plasă pentru a plasa peștii și plantele vii. Umpleți-l cu apă îmbuteliată până când ajunge la aproximativ 5 centimetri (2 inci) de sus.
 • sfaturi

  • Etichetați toate recipientele și echipamentul de curățare cu ceva care spune "Doar pentru pești" pentru a împiedica spălarea accidentală cu săpun.
  • Au cineva din magazinul de animale de companie să evalueze apa din robinet. Un profesionist local poate avea sfaturi specifice pentru zona dumneavoastră în ceea ce privește tratarea apei.
  • Nu țineți rezervorul de pește aproape de lumina directă a soarelui. Lumina soarelui accelerează creșterea algelor, ceea ce vă va obliga să o curățați mai des.

  avertismente

  • Rezervoarele pentru pești nu sunt la fel de benefice pentru pești ca rezervoare, deoarece de obicei nu au un filtru. Vă rugăm să alegeți cu înțelepciune atunci când vă decideți să cumpărați unul, deoarece are efecte negative asupra peștilor din interior.

  Lucruri de care ai nevoie

  • o rețea mică
  • un recipient pentru tratarea apei
  • un kit de tratare a apei
  • prosoape de hârtie sau cârpe
  • un filtru sau un filtru
  • apa îmbuteliată
  • o răzuitoare de alge (opțional)
  • oțet
  • peroxid de hidrogen
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați pești tropicali la un acvariuCum să adăugați pești tropicali la un acvariu
  Cum de a schimba apa unui pește bettaCum de a schimba apa unui pește betta
  Cum se schimbă apa într-un rezervor de peșteCum se schimbă apa într-un rezervor de pește
  Cum să ciclonezi un acvariu fără peștiCum să ciclonezi un acvariu fără pești
  Cum să ai grijă de lebistesCum să ai grijă de lebistes
  Cum să ai grijă de o zebrăCum să ai grijă de o zebră
  Cum să vă bucurați de peștele dvs.Cum să vă bucurați de peștele dvs.
  Cum să scadă nivelul amoniacului din rezervorul de peșteCum să scadă nivelul amoniacului din rezervorul de pește
  Cum se face apa in acvariu transparentaCum se face apa in acvariu transparenta
  Cum să-ți faci peștii să trăiască mai multCum să-ți faci peștii să trăiască mai mult
  » » Cum de a curăța un rezervor de pește de castron

  © 2011—2020 ertare.com