Cum să cureți o cușcă pentru câini

Cainii, prin natura lor, pastreaza cutiile lor curate. Cu toate acestea, după un timp, pot începe să miroasă rău și pot apărea accidente. Indiferent dacă curățați sau curățați în mod obișnuit după un accident, trebuie să vă asigurați că utilizați metoda cea mai potrivită pentru tipul de cușcă pe care îl aveți. Există trei tipuri de cuști pe care proprietarii câinilor le folosesc adesea. Cuștile din plastic acoperite cu plastic și cuștile metalice pot fi curățate folosind aceleași metode. Cuștile cu marginile căptușite necesită o procedură diferită. Cusca de câine trebuie curățată la fiecare două până la patru săptămâni sau ori de câte ori apare un accident în interiorul acesteia.

pași

Metoda 1
Păstrați cușca curată

Imaginea intitulată Curățați o cușcă pentru câini Pasul 1
1
Îndepărtați jucăriile, păturile, paturile și orice alt obiect din cușcă. Curățați jucăriile dacă au urină sau fecale - dacă nu le au, nu trebuie să fie curățate. Puneți-le deoparte, undeva unde nu se împotmolește.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 2
  2
  Spălați patul câinelui. Este o idee bună să spălați în mod obișnuit patul sau păturile câinelui, mai ales dacă a avut loc un accident asupra lor. Utilizați apă rece sau caldă și un detergent slab.
 • Dacă aveți nevoie să eliminați mirosurile, puteți adăuga o cutie de bicarbonat de sodiu la mașina de spălat. ref> https://humanesociety.org/animals/resources/tips/removing_pet_stains_odors.html
 • Dacă patul nu poate fi spălat în mașină, poate fi necesar să îl spălați manual în chiuvetă. Utilizați apă rece și tratați petele cu detergent slab.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 3
  3
  Deplasați cușca în exterior sau într-o încăpere ventilată. Curățarea unei cuști poate fi dezastruoasă, astfel încât cel mai bun loc pentru a fi curățat este în afara casei. Cu toate acestea, dacă nu aveți această opțiune, aveți o cameră cu podea de ceramică, cum ar fi bucătăria sau baia. Ar trebui să fie un loc bine ventilat, astfel încât cuștile să se usuce fără mucegai. Asigurați-vă că câinele dvs. nu se află în apropierea cuștii în timp ce îl curățați. Păstrați-l într-o cameră separată.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 4
  4
  Alegeți soluția de curățare. Câinii pot tolera cele mai multe înălbitori sau soluții de curățare, atâta timp cât cușca este uscată când sunt folosite din nou. Amoniacul, pe de altă parte, miroase ca urină și poate provoca urină în cutie. De asemenea, puteți să vă faceți propria soluție de curățare cu produsele pe care le aveți la domiciliu. Într-o tobo, combinați ingredientele și amestecați. După amestecare, plasați soluția într-o sticlă de pulverizare pentru a ușura curățarea. Iată câteva soluții pe care le puteți încerca:
 • O jumatate de cana de clor intr-un galon (3,7 litri).
 • O parte din detergentul de spălare vase în zece părți de apă.
 • O jumatate de cana de otet alb intr-un galon (3,7 litri) de apa.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 5
  5
  Eliminarea deșeurilor. În cazul în care câinele dvs. a avut un accident, va trebui să îndepărtați restul de scaun solid înainte de a putea curăța restul cuștii. Așezați scaunul într-o pungă de plastic și aruncați sacul imediat. În cazul în care câinele vărsă părul, puteți găsi cantități mari de puf în cutie. Asigurați-vă că mătureți, aspirați sau prafați cușca înainte de ao curăța.
 • Metoda 2
  Curățați o cușcă din plastic sau cu cablu

  Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 6
  1
  Scoateți tava detașabilă din partea inferioară. Cablurile de sârmă au, de obicei, tăvi de plastic în partea de jos. Glisați-le și curățați-le separat de restul cuștii. Acest lucru va face curatarea mai usoara.
  • Unele tipuri de cuști nu au o tavă detașabilă. Dacă al tău este de acest tip, va trebui să fugi sau să intri în cutie pentru a te asigura că e complet curat.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 7
  2
  Scapa de fluide și pete: Îndoiți mai multe coli de prosoape de hârtie împreună, plasați-le pe baltă de lichid pentru a absorbi orice lichid, cum ar fi urina sau diareea. Nu le mișcați pentru un minut. Apoi, scoateți prosoapele și aruncați-le. Repetați procesul, dacă este necesar, utilizând prosoape de hârtie curate.
 • Dacă câinele dvs. a avut un accident, este posibil să aveți nevoie să curățați pentru a scăpa de orice pete. Umpleți o cârpă în soluția de clor și stoarceți excesul de apă. Restrângeți pata cu o cârpă, asigurându-vă că o clătiți atât de des.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 8
  3
  Clătiți cu un furtun. Dacă aveți acces la un furtun, îl puteți utiliza și pentru a scăpa de pete și fluide. Utilizați furtunul atât în ​​interiorul cât și în exteriorul cuștii. Îndreptați apa către inserțiile sau petele pe care doriți să le eliminați. După ce le-ați clătit, uscați cutia cu o cârpă uscată. Asigurați-vă că evacuați orice exces de apă din tavă sau din interiorul cuștii din plastic.
 • Dacă nu aveți un furtun, puteți umple un tobogan de apă și clătiți cutia prin turnarea unor cantități mici de apă peste zonele cu săpun. De asemenea, puteți folosi o cârpă umedă pentru a elimina urmele de săpun.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 9


  4
  Atomizes soluția de curățare în cutie. Asigurați-vă că acoperiți tava, pereții și tavanul cuștii cu soluția. Lăsați-o să stea timp de 10 până la 20 de minute pentru a ucide orice bacterie. Dacă ați scos tava inferioară, va trebui să o tratați separat.
 • Dacă aveți o cușcă de cablu, este posibil să nu puteți atomiza soluția de curățare pe laturile într-un mod eficient. Este mai bine să umeziți o cârpă cu soluția de curățare și să curățați lateralele cutiei cu aceasta.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 10
  5
  Uscați cutia. Utilizați prosoape de hârtie pentru a elimina orice exces de apă sau soluție de curățare din ea. Acest lucru va accelera procesul de uscare și va împiedica oxidarea cuștii. Așezați cutia în afară astfel încât să se termine uscarea.
 • Dacă sunteți îngrijorat de substanțele chimice din soluția de curățare, puteți șterge cutia cu o cârpă umedă înainte de a o usca cu una uscată.
 • Dacă nu puteți plasa cușca în afară, păstrați-o într-o încăpere bine ventilată și nu permiteți câinelui să intre în el până când nu sa uscat complet.
 • Metoda 3
  Curățați o cușcă cu marginile căptușite

  Image cu titlul Curățați o cutie pentru câini Pasul 11
  1
  Îndepărtați petele cu apă carbogazoasă. Apa carbonată este eficientă în petele acide, cum ar fi urina. Utilizați capacul flaconului pentru a măsura cantități mici de lichid și pentru al toarna direct pe pete, lăsându-l să se odihnească câteva minute. Odată ce pata a înmuiat, o puteți îndepărta cu prosoape de hârtie și lăsați-o să se usuce. Nu frecați și nu frecați pata, deoarece aceasta va ajunge doar să pătrundă mai adânc în țesătură.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 12
  2
  Spălați-vă cu mâna într-o chiuvetă sau cu un furtun. Folosind apă caldă, diluați un detergent ușor înainte de a curăța cârpa cu un prosop sau un prosop de hârtie. Puteți elimina pete dificile cu un burete sau o perie de peri.
 • Cuștile pentru rasele mici pot fi spălate în chiuvetă.
 • Cuștile pentru rasele mijlocii și mari trebuie spălate cu un furtun de joasă presiune.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 13
  3
  Spălați mașina. Află dacă colivia poate fi spălată de mașină. Puteți verifica site-ul producătorului, pe eticheta cuștii sau pe ambalajul său. Dacă puteți, împingeți cutia astfel încât să se potrivească în mașina dvs. de spălat. Utilizați apă rece și detergentul obișnuit. Puteți adăuga o cutie de bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosurile.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie pentru câini Pasul 14
  4
  Uscați cutia în exterior. Nu contează dacă spălați cuștile cu mâna sau mașina, trebuie să le permiteți întotdeauna să se usuce în aer liber, într-o cameră ventilată sau în afară. Nu așezați-l în uscător. Asigurați-vă că cuștile sunt complet uscate în interior și în exterior, înainte de a permite câinelui să-l folosească.
 • Dacă durează mult timp să se usuce în interiorul cuștii, puteți accelera procesul utilizând un uscător de păr.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă pentru câini Pasul 15
  5
  Se presara cu bicarbonat de sodiu pentru a deodora. Soda de copt este un produs non-dăunător pentru câini, care poate elimina mirosurile neplăcute de pe țesături. Presărați o pumnă de praf în interiorul cuștii, lăsați-o să stea timp de cincisprezece până la douăzeci de minute. Aspirați-o când ați terminat. Sucul de copt poate fi folosit după ce ați terminat o zi de curățare sau între curățare pentru a menține colivia proaspătă.
 • sfaturi

  • Nu lăsați câinele să se târască în cușcă până când nu este complet uscat.
  • Asigurați-vă că așezați jucăriile și patul în interiorul casetei când ați terminat. Totul ar trebui să fie complet uscat.
  • Aveți mereu soluții de curățare fără amoniac și în siguranță pentru accesorii pentru câini.
  • Curățați cuștile câinilor la fiecare două până la patru săptămâni pentru a preveni mirosurile și petele.

  avertismente

  • Dacă câinele dvs. are accidente frecvent în cutia sa, consultați un medic veterinar. Câinii de obicei nu urinează sau defecă în cazul în care dorm, astfel încât câinele dvs. ar putea fi bolnav.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Soluție de clor
  • sticlă cu atomizor
  • bucăți de bucătărie sau cârpe
  • prosoape de hartie
  • mănuși de cauciuc
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați o cușcă pentru câiniCum să cumpărați o cușcă pentru câini
  Cum să ridici un câine de basteCum să ridici un câine de baste
  Cum să aibă grijă de un canar în cuștiCum să aibă grijă de un canar în cuști
  Cum să ai grijă de un singur canarCum să ai grijă de un singur canar
  Cum să deodorizezi o cușcă pentru hamsterCum să deodorizezi o cușcă pentru hamster
  Cum de a alege o cușcă pentru cockatooCum de a alege o cușcă pentru cockatoo
  Cum să-ți antrenezi câinele sau catelul să folosească o cușcăCum să-ți antrenezi câinele sau catelul să folosească o cușcă
  Cum de a antrena un Shih Tzu pentru a merge la baieCum de a antrena un Shih Tzu pentru a merge la baie
  Cum să-ți antrenezi câinele să urineze în afara casei taleCum să-ți antrenezi câinele să urineze în afara casei tale
  Cum sa alegi o cutie buna pentru hamsteriCum sa alegi o cutie buna pentru hamsteri
  » » Cum să cureți o cușcă pentru câini

  © 2011—2020 ertare.com