Cum să cureți o cutie de nisip

Pisicile sunt tovarăși mari și pot fi foarte amuzante. Nu este necesar să le luăm pe o plimbare, ca în cazul câinilor, dar pisoiul va trebui să aibă la dispoziție o cutie curată de gunoi în orice moment. Dacă nu, există posibilitatea să începeți să vă faceți nevoile pe covoare sau mobilier. De fapt, o cutie murdara de gunoi este unul dintre cele mai comune motive pentru care o pisica se opreste sa-si faca nevoile pe ea. Pentru ca cutia de gunoi să fie întotdeauna atrăgătoare pentru felina ta, trebuie să o oferiți puțină întreținere zilnică și să o spălați bine în jur de o dată pe săptămână sau mai des, dacă aveți mai mult de o pisică. Învățați cum să păstrați așternutul animalului curat vă va ajuta să vă asigurați că mobilierul dvs. nu suferă consecințele și că pisica dvs. este fericită.

pași

Metoda 1
Acordați o întreținere zilnică la nisip

Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 1
1
Găzduiește un gunoi în apropierea cutiei de gunoi. Dacă nu doriți să folosiți un întreg coș de gunoi, îl puteți înlocui cu o găleată sau cu un recipient de gunoi pentru pisici goale, pe care îl desemnați ca recipient pentru deșeuri de nisip. Este important să vă amintiți că ați adăpostit containerul pe care îl alegeți lângă nisip, astfel încât nu riscați să împrăștiați resturi sau nisip pe podea.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 2
  2
  Luați în considerare utilizarea mănușilor și a unei măști. Unii experți recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință și a unei măști de praf pentru a evita răspândirea toxoplasmozei, un virus pe care o poartă unele pisici și care este transmis prin materii fecale. Chiar dacă nu gestionați direct fecalele, curățarea cutiei de gunoi ar putea cauza praful să zboare prin aer, ceea ce ar putea irita plămânii și ar putea promova transmiterea toxoplasmozei.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 3
  3
  Îndepărtați substanțele solide. Se recomandă îndepărtarea scaunului de la pisică cel puțin o dată pe zi. Rețineți că, pentru a menține cu adevărat curățenia casetei de gunoi, unii experți recomandă eliminarea deșeurilor solide de două ori pe zi. Dacă le permiteți să se acumuleze, pisica dvs. ar putea refuza să utilizeze cutia, chiar dacă ați schimbat nisipul cu câteva zile înainte.
 • Utilizați o lopată specială pentru a elimina deșeurile, puteți cumpăra una la cele mai multe magazine de animale de companie. Aceste lame au găuri sau fante care vă permit să colectați deșeuri solide în timp ce nisipul va cădea prin fante în interiorul cutiei.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 4
  4
  Îndepărtați bucățile de urină. Dacă utilizați un nisip de liant, urina pisicii vă va forma noduri solide de nisip. Cel mai recomandat este să le eliminați în fiecare zi, la fel ca fecalele. Dacă nu folosiți nisip de liant, pulverizați un strat de bicarbonat de sodiu în partea inferioară a cutiei înainte de a pune nisipul, ceea ce va ajuta la absorbția mirosurilor de urină de pisică pe care le ignorați în timpul curățării zilnice.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de gunoi Pasul 5
  5
  Înlocuiți nisipul pe care îl aruncați. Dacă curățați cutia în fiecare zi, este probabil că o parte din nisip se va pierde fie pentru că a fost blocată de deșeurile pisicii dvs., fie pur și simplu pentru că a căzut în timpul curățării sau utilizării cutiei. Rețineți că umplerea cutiilor de adăpost poate ajuta la păstrarea lor curată și atractivă pentru pisica dvs.
 • Metoda 2
  Spălați nisipul săptămânal

  Imaginea intitulată Curățați o cutie de gunoi Pasul 6
  1
  Aruncați tot nisipul vechi. În timp ce aruncați deșeurile, va fi suficient ca o curățare zilnică, va trebui să scoateți tot nisipul și să spălați nisipul cel puțin o dată pe săptămână. Dacă aveți două sau mai multe pisici care utilizează aceeași cutie de gunoi, va trebui cel mai probabil să spălați cutia de nisip cel puțin de două ori pe săptămână. Păstrați o pungă de gunoi sau o coș de gunoi în apropiere pentru a elimina și elimina toate resturile de pe cutia de nisip înainte de ao spăla.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de gunoi Pasul 7
  2
  Spălați bine nisipul gol. După ce ați scos nisipul, va trebui să spălați cutia de nisip, fie în chiuvetă, fie în exterior, cu un furtun. Unii experți recomandă spălarea nisipului cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce alții recomandă spălarea acestuia cel puțin o dată pe lună. Frecventa cu care o speli va depinde de cat de multe pisici o folosesc si de nisipul pe care il folosesti.
 • Utilizați apă caldă și un săpun bland, cum ar fi detergent de vase, care nu lasă miros rezidual sau chimic.
 • Puteți prepara un agent de curățare eficient dacă frecați sifon de copt și puțină apă caldă pe suprafețele din interiorul nisipului.
 • Asigurați-vă că clătiți tot sapunul. Rețineți că pisica dvs. poate înceta să utilizeze cutia de nisip în cazul în care miroase ca săpun sau detergent.
 • Rețineți că orice produs de curățare care miroase ca amoniac sau citrice va ține pisicile departe. Utilizarea unui agent de curățare cu aceste mirosuri poate determina reticența pisicii dumneavoastră să utilizeze cutia de gunoi după ce ați spălat-o.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de gunoi Pasul 8
  3


  Uscați cutia cu grijă. Este important să vă asigurați că nisipul este complet uscat înainte de a pune nisipul pe el, deoarece acesta se va lipi de laturile umede și de fund. Dacă utilizați nisip de liant și nu uscați cutia de nisip bine, umiditatea ar putea să o ruineze complet. Puteți lăsa sandbox-ul să se usuce în aer liber sau să folosiți prosoape sau șervețele de hârtie pentru ao usca.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 9
  4
  Luați în considerare adăugarea de bicarbonat de sodiu. Unii experți recomandă pulverizarea unui strat subțire de bicarbonat de sodiu pe fundul nisipului înainte de a pune nisipul pe el. Acest lucru ar putea ajuta la absorbția mirosurilor și, de asemenea, o parte a urinei, dacă nu utilizați nisip de liant.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de gunoi Pasul 10
  5
  Alegeți nisipul potrivit. În general, pisicile preferă liantul de nisip să fie absorbit. Majoritatea pisicilor consideră că este mai confortabil să meargă pe nisip de liant, deoarece este făcută cu un material de cereale mai fin și, de obicei, va fi mai ușor pentru ei să-și îngroape deșeurile în el. În plus, nisipul de liant va face mult mai ușor să păstrați cutia de gunoi curată. Cu toate acestea, unele pisici preferă nisipul absorbant tradițional. Luați în considerare pe cine preferați pisica dvs. și încercați să-i satisfaceți predilecția.
 • Societatea Humane avertizează împotriva folosirii nisipurilor care conțin parfum sau deodorant, deoarece acestea pot irita pielea pisicii dvs. sau pot cauza o reacție alergică. Dacă mirosul vă deranjează, adăugarea de bicarbonat de sodiu este o alternativă sigură pentru utilizarea nisipului cu parfum și va absorbi, de asemenea, mirosurile.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 11
  6
  Puneți nisip curat în cutia de nisip. După ce cutia de nisip este complet uscată, va trebui să o umpleți cu nisip. Cu toate acestea, doriți să vă asigurați că adăugați cantitatea corectă de nisip. Dacă adăugați prea mult, se va răspândi peste podea atunci când pisica dvs. va intra și ieși din cutia de nisip și unele pisoi, în special cele cu păr lung, nu vor să folosească o cutie de nisip prea mare. Cu toate acestea, nisipul foarte mic ar putea face pisicii dvs. să simtă că nu este suficient să îngropați deșeurile și să o provoace pentru a se ușura în altă parte. De asemenea, considerați că deficitul de nisip ar putea genera, de asemenea, probleme de miros în casa dumneavoastră.
 • Majoritatea pisicilor au nevoie de aproximativ 5 centimetri (2 inci) de nisip. Nu turnați mai mult de 10 centimetri (4 inci) de nisip sau pisica dvs. poate că nu doriți să utilizați cutia de nisip.
 • Indiferent de adâncimea de nisip pe care o alegeți să o utilizați, fiți consistenți Pisica dvs. poate fi stresată sau confuză dacă are brusc un mult mai mult sau mult mai puțin nisip decât se întâmplă de obicei.
 • Metoda 3
  Rezolvați probleme cu utilizarea casetei de nisip

  Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 12
  1
  Aflați preferințele pisicii dvs. Dacă pussycat-ul tău este în afara cutiei de nisip, poate că nu-i place ceva din ea. Este foarte probabil că nu-l folosiți este modul în care vă spuneți că nu vă place tipul de nisip sau adâncimea acestuia, că nu este curat sau până când cutia este deplasată greșit.
  • Dacă pisica ta nu-i place nisipul de lut tradițional, încercați liantul. Dacă nu vă place nisipul parfumat, încercați unul fără miros. Dacă dedicați puțin timp încercării și erorii, puteți înțelege preferințele pisicii dvs.
  • Asigurați-vă că cutia de nisip este situată într-o zonă liniștită, cu trafic mic de oameni. Dacă există o mulțime de zgomote, ca în cazul spălării, sau dacă oamenii trec prin zonă de fiecare dată, de exemplu în camera de zi, este posibil ca pisica dvs. să se simtă reticentă să o folosească. Alegeți un loc liniștit și relativ izolat, dar nu atât de mult încât pisicul trebuie să călătorească întreaga casă pentru a se ușura.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de gunoi Pasul 13
  2
  Curățați cu grijă toate resturile care se află în afara cutiei. Utilizați un produs de curățare pe bază de enzime pentru a trata orice mobilier sau covor în casă pe care pisica dvs. a folosit-o ca baie. Acest lucru va elimina mirosul rezidual care rămâne în acel loc și va împiedica pisica dvs. să considere că este un loc acceptabil pentru a se ușura. Dacă găsiți gunoi pooh pe podea sau mobilier, utilizați un prosop de hârtie pentru a trece scaunul în cutia de gunoi în loc să îl aruncați, acest lucru vă va ajuta să vă amintiți să îl utilizați data viitoare.
 • Imaginea intitulată Curățați o cutie de urne Pasul 14
  3
  Urmăriți obiceiurile pisicilor. Dacă pisoiul nu folosește cutia de gunoi, este important să verificați casa pentru a găsi locurile de care are nevoie. Dacă nu urinați în altă parte, acest lucru ar putea fi un semn că aveți o infecție în tractul urinar, vezica urinară sau în pietre la rinichi sau o uretra blocată parțial sau total. Dacă credeți că pisica dvs. nu evacuează sau dacă detectați scaune cu sânge în urină sau fecale, duceți-o imediat la o clinică veterinară de urgență.
 • Acesta este un alt motiv pentru care este recomandabil să curățați cutia de gunoi în fiecare zi. Curățarea deșeurilor pisicilor vă va permite să vă monitorizați sănătatea, deoarece veți observa imediat semnele de probleme digestive sau urinare și veți putea acționa rapid.
 • sfaturi

  • Dacă sunteți îngrijorat de faptul că praful din cutia de gunoi vă irită plămânii, luați în considerare utilizarea unei măști de praf. Puteți găsi unele relativ ieftine la orice magazin de hardware.
  • Dacă pisica dvs. împrăștie nisipul, poate doriți să luați în considerare cumpărarea unui nisip acoperit sau plasarea unei tăvi sanitare sub cutia de gunoi.
  • Țineți minte ce îi place pisica dvs. și ce așteaptă din cutia de gunoi și asigurați-vă că vă oferim ceea ce o face mai confortabil.

  avertismente

  • Când spălați cutia de nisip, nu folosiți substanțe chimice puternice, cum ar fi amoniacul, clorul sau alte produse cu arome de penetrare. Acestea pot cauza vătămări grave pisicii dvs. și, de asemenea, să-l facă să evite utilizarea cutiei de gunoi.
  • Nu permiteți niciodată unei femei însărcinate să manipuleze sau să curățe o cutie de gunoi pentru pisici.
  • Pisicile pot transmite un virus, toxoplasmoza, la om. Luați în considerare purtarea mănușilor și a măștii de praf atunci când curățați cutia pentru pisici.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Pensulă sau burete pentru spălare
  • Vopseaua detergent moale
  • Soda de coacere
  • Coș de gunoi
  • Colectarea lopatei
  • Nisip nou
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să educați o pisicăCum să educați o pisică
  Cum sa elimini mirosul de urina de pisicaCum sa elimini mirosul de urina de pisica
  Cum să înțelegeți comportamentul pisicii dvs.Cum să înțelegeți comportamentul pisicii dvs.
  Cum să-ți antrenezi dihorul să folosească o cutie de nisipCum să-ți antrenezi dihorul să folosească o cutie de nisip
  Cum de a instrui o pisica sa faca aproape oriceCum de a instrui o pisica sa faca aproape orice
  Cum de a instrui un pisoi să-și folosească cutia de gunoiCum de a instrui un pisoi să-și folosească cutia de gunoi
  Cum să antrenezi un cobai pentru a merge la baieCum să antrenezi un cobai pentru a merge la baie
  Cum de a instrui o pisică să folosească nisipulCum de a instrui o pisică să folosească nisipul
  Cum să antrenezi un câine să folosească o cutie de nisipCum să antrenezi un câine să folosească o cutie de nisip
  Cum să împiedicați pisica să urineze în patCum să împiedicați pisica să urineze în pat
  » » Cum să cureți o cutie de nisip

  © 2011—2020 ertare.com