Cum să curăț un rezervor de 5 galoane

Sunt toate peștii gata să se împacheteze și să se mute în ape curate? Ți-e frică să cureți rezervorul, deoarece ultima oară când ai făcut-o, peștele avea apă curată, dar a fost ucis de șocul asta? Asigurați-vă că rezervorul de pește strălucește și peștii sunt mulțumiți de această procedură simplă.

pași

Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește de 5 galoane Pasul 1
1
Decideți cât de mult va înlocui apa și pregătiți înlocuirea acesteia într-un recipient curat. Adăugați declorinator conform instrucțiunilor din pachet. Puteți să-l cumpărați la orice magazin de animale de companie. Seturile de testare pentru apa din rezervor trebuie de asemenea achiziționate. Utilizat corect, sifonul nu le va deteriora. Cu toate acestea, dacă doriți să scoateți peștele, umpleți un rezervor cu apă din rezervorul pe care îl veți curăța. Acest lucru îi va menține în apă familiară și va reduce șocul. Apoi, scoateți cu ușurință peștele din rezervorul murdar cu o plasă de acvariu și puneți-l în noul recipient cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește de 5 galoane Pasul 2
  2
  Dacă aveți mucegai pe pereții rezervorului, utilizați un burete pentru curățarea acestuia, care nu conține săpun. Unii oameni părăsesc acest lucru singur, deoarece apa verde este preferabilă și oferă hrană pentru pești. Eliminarea planctonului din apa verde necesită un filtru vechi sau costisitor.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește de 5 galoane Pasul 3
  3
  Păstrați filtrul cu apă în trepte. Când schimbați apa, nu schimbați filtrul. Când schimbați filtrul, nu schimbați apa.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește de 5 galoane Pasul 4
  4
  Dacă doriți să schimbați filtrul, păstrați cel puțin ceva în interiorul filtrului intact: Acesta conține material util care reduce amoniacul produs de pește. De exemplu, dacă filtrul dvs. are un burete în interior și un pachet de cărbune, înlocuiți cărbunelul și păstrați buretele.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește de 5 galoane Pasul 5


  5
  Utilizați un vid de acvariu pentru a absorbi maximum 50% din apa din rezervor. Dacă este posibil, mențineți schimbarea apei și modificați numai 10% până la 20% din apă pe săptămână. Această rată poate crește până la o treime pe zi în persistență, tratând turbiditatea. Apăsați capătul vacuumului de pe pietriș și mutați-l în jurul acestuia. În general, aspiratorul va ridica orice gunoi și pietrișul va rămâne în partea de jos.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește de 5 galoane Pasul 6
  6
  Clătiți obiectele decorative din rezervor cu apă curată și la temperatura camerei dacă credeți că au nevoie de ele.
 • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește de 5 galoane Pasul 7
  7
  Îndepărtați rezervorul cu un nou burete, prosop sau alt tip de pânză pentru a curăța și pentru a vă asigura că este curat cu săpun sau cu orice altă chitanță de curățare. De fapt, este bine să nu curățați niciodată rezervorul cu săpun sau detergenți.
 • sfaturi

  • Cea mai importantă parte a curățării rezervorului este menținerea constantă a temperaturii apei. Peștele poate muri, în cele din urmă, de șocul de a face apă caldă cu apă caldă
  • Așezați peștii în buzunare mici de aer pline cu apă veche atunci când mergeți să curățați rezervorul. După ce terminați curățarea, puneți pungile cu greutățile din rezervor timp de aproximativ 15-20 de minute. În acest fel temperatura apei va fi aceeași atât în ​​sac, cât și în rezervor.
  • Modificările frecvente și mici ale apei sunt mai bune pentru pești decât rare și mari, deoarece schimbările în chimia apei sau temperatura pot provoca un șoc pentru pește.
  • Clătiți tot ce vă veți întoarce la rezervor pentru a elimina algele, momeala etc.
  • Schimbați carbonul conform instrucțiunilor, deoarece vechea cărbune se poate vărsa și otrăvi rezervorul.
  • Plantele vii costă puțin mai mult decât plantele din plastic, dar pot contribui la menținerea echilibrului chimic și a sănătății acvariului.
  • Evitați să pui mulți pești care sunt foarte mari într-un mic rezervor.
  • Nu dați peștelui prea mult să mănânce. Este rău pentru pești și în exces, alimentele care nu sunt consumate pot contribui la producerea de amoniac.
  • Luați în considerare cumpărarea unui grup de curățenie pentru rezervorul dvs. Creveții sunt curățători naturali, mănâncă alge marine, alimente rămase și alte murdărie. Melcii ajută și la curățarea rezervorului.

  avertismente

  • Nu încercați niciodată să mutați un rezervor complet. În apă nu ar trebui să rămână nimic special. Cantitatea de apă este foarte mare și rezervorul poate eșua. Mutați-o la fiecare două săptămâni înainte să vă atingă să schimbați filtrul și să trageți aproximativ 4/5 din apă

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un vid de pietriș
  • O găleată goală pentru apă
  • Unu sau doi recipiente curate.
  • Un burete pentru curățarea rezervorului, fără aditivi chimici.
  • dechlorinator
  • Rețea pentru acvariu
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați pești tropicali la un acvariuCum să adăugați pești tropicali la un acvariu
  Cum de a schimba apa unui pește bettaCum de a schimba apa unui pește betta
  Cum se schimbă apa într-un rezervor de peșteCum se schimbă apa într-un rezervor de pește
  Cum să ai grijă de o zebrăCum să ai grijă de o zebră
  Cum să disecați un peșteCum să disecați un pește
  Cum să vă bucurați de peștele dvs.Cum să vă bucurați de peștele dvs.
  Cum să eliminați acarienii dintr-un rezervor de crab pustnicCum să eliminați acarienii dintr-un rezervor de crab pustnic
  Cum să începeți un acvariu cu apă săratăCum să începeți un acvariu cu apă sărată
  Cum de a crea o legătură cu peștele betaCum de a crea o legătură cu peștele beta
  Cum să faci un pește beta să trăiască mai multCum să faci un pește beta să trăiască mai mult
  » » Cum să curăț un rezervor de 5 galoane

  © 2011—2020 ertare.com