Cum sa cureti o fantana de baut pentru colibri

Purtătorii de Humlingbird trebuie să fie curățați în mod regulat pentru a vă asigura că sunt în siguranță pentru păsări. Ar trebui să clătiți sprue cu apă fierbinte de fiecare dată când o să-l reîncărcați. Pentru curățarea regulată, puteți fierbe băuturii într-o oală cu apă dacă rezistă la temperaturi ridicate fără a se deforma. Această procedură este eficientă pentru a elimina reziduurile de zahăr. Trebuie să clătiți sprue după fierbere, deoarece unele lichide zaharoase pot rămâne în apa pe care o utilizați pentru fierbere. Dacă nu puteți fierbe băutorul, ar trebui să-l spălați mai des cu produse de curățare ușoară (cum ar fi oțet alb sau peroxid) mai des. Cu toate acestea, în cazul în care detectați mucegaiul negru, ar trebui să-l îmbibați cu oțet și peroxid pentru o perioadă mai lungă de timp, până când deșeurile au dispărut complet. Ca alternativă, puteți utiliza înălbitorul diluat, dar este foarte important să eliminați toate reziduurile din această substanță înainte de a reîncărca spruea. Trebuie să mențineți fântâna de băut după ce ați curățat-o prin schimbarea nectarului în mod regulat și curățarea temeinică o dată pe lună. Nectarul va ferma dacă nu-l păstrați proaspăt, ceea ce poate deteriora organele păsărilor. Când fermentați, lichidul arată clar, astfel încât să nu puteți avea încredere în nor, pentru a afla dacă este timpul să îl schimbați. Dacă neglijezi spruea, se va forma o mucegaiă neagră care va ucide păsările mai repede decât nectarul rasfatat.

pași

Metoda 1
Efectuați o curățare de rutină

Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 1
1
Aruncați tot nectarul. Dacă umpleți băutorul cu nectar, trebuie să vă asigurați că acesta este complet aruncat înainte de a începe curățarea. Trebuie doar să goliți nectarul din scurgere. Odată ce păsările au fost hrănite cu lichid, se vor umple cu mucegai și cu alți contaminanți. Prin urmare, nu ar trebui să lași urme de lichid zaharat în interiorul băuturilor. Puteți face mai mult nectar în viitor folosind apă și zahăr sau umpleți băutorul cu nectar pe care îl puteți cumpăra într-un magazin. Dacă cumpărați nectarul, trebuie să alegeți un tip incolor, nu cel cu culoarea roșie. Păsările sunt adesea atrase de părțile roșii ale spruei și nu trebuie să ingereze coloranți sintetici inutili. Păsările preferă zahăr din trestie de zahăr mai mult decât sfecla de zahăr și niciodată nu ar trebui să le dați un alt tip de zahăr, cu excepția celor două.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 2
  2
  Dezasamblați sprue-ul. Este posibil să fie necesar să revizuiți ghidul producătorului pentru a efectua această procedură. Totuși, dezasamblarea frecventă a unei sprui este destul de evidentă. În general, este ușor să găsiți butoanele și șuruburile pe care trebuie să le deblocați pentru a scoate partea din sprue care conține lichidul.
 • Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur, ar trebui să consultați ghidul pentru a vă asigura că nu rupeți fantana de băut. Dacă ați pierdut ghidul, puteți scrie numele sprue într-un motor de căutare, astfel încât să puteți găsi o copie pe Internet. Cu toate acestea, este foarte probabil că veți fi recomandat să utilizați detergent pentru a curăța anumite tipuri de fântâni de băut. Detergentul nu este eficient pentru a elimina mucegaiul negru și este dificil să se clătească fără a lăsa reziduuri care dăunează stomacul păsărilor.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui alimentator de coroană Pasul 3
  3
  Alegeți un curățitor. În mod normal, nu este necesar să se utilizeze înălbitor decât dacă se formează mucegaiul negru în interiorul sprue. În general, produsele de curățare mai blânde, cum ar fi peroxidul și oțetul, lucrează mai bine, deoarece sunt mai puțin probabil să lase reziduuri nocive.
 • Cu excepția cazului în care detectați mucegaiul, trebuie să alegeți o soluție de oțet alb sau peroxid de hidrogen (cu o concentrație de 3%). Trebuie să utilizați două părți de apă pentru o parte din oțet pentru a dilua această componentă.
 • În plus, puteți utiliza detergent de spălat vase. Cu toate acestea, ar trebui să fierbeți sprue într-o oală mare de apă pentru a elimina toate reziduurile de detergent, deoarece chiar și o cantitate mică de acest produs poate deteriora mucoasa gastrică a păsărilor prin atacarea celulelor stomacale. Dacă nu puteți fierbe sprue fără deformare, nu trebuie să utilizați detergent. Cu toate acestea, puteți utiliza o cantitate mică de detergent și înmuiați sprue într-o oală mare de apă, amestecând regulat. Apoi, trebuie să-l clătiți bine.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 4
  4
  Înmuiați sprue. Umpleți chiuveta cu un detergent la alegere. Apoi, lăsați sprue-ul să se înmoaie câteva ore. În acest fel, veți elimina toate toxinele și va fi mai ușor să eliminați orice murdărie.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pas 5
  5
  Curățați temeinic interiorul spruei. Pentru a intra în diferite colțuri și crăpături ale spruiului și a vă curăța interiorul, trebuie să utilizați o perie subțire pentru curățarea sticlelor. Obiectivul este eliminarea rămășițelor de nectar sau zahăr, deoarece acestea pot strica noul nectar și îl pot contamina. Trebuie să fierbeți sprulă (dacă nu este deformată) pentru a elimina resturile de zahăr fără spălare. Dacă spruea prezintă mucegai și preferați să nu-l frecați, îl puteți scufunda într-o baie chimică activă (cum ar fi oțet sau peroxid de hidrogen). Dacă lăsați-o să se înmoaie suficient de mult, tot covorul bacterian (mucegaiul și orice altceva) va fi distrus. Amintiți-vă că atunci când frecați sprue, materialul microscopic nu este întotdeauna îndepărtat.
 • După înmuierea sprue, resturile ar trebui să iasă ușor. În acest moment, nu ar trebui să treci prea tare.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de colibă ​​Pasul 6
  6
  Clătiți sprue complet. Puteți efectua această procedură utilizând apă caldă de la robinet. Trebuie să clătiți fiecare parte a spruei până când apa devine curată. Este foarte important să le clătiți complet pentru a preveni introducerea reziduurilor nocive în noul nectar.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 7
  7
  Lăsați-o să se usuce complet. Trebuie să așezați sprue-ul într-un loc uscat și sigur în interiorul casei. Lăsați-o să se usuce complet înainte de ao reasambla și a pune-o la loc. Timpul necesar pentru uscare va depinde de nivelul de umiditate al zonei în care vă aflați. Acest lucru poate dura de la câteva ore până la noapte.
 • Metoda 2
  Tratați mucegaiul

  Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 8
  1
  Se diluează lantul. În cazul în care sprue prezintă mucegai negru, ar trebui să-l curățați cu înălbitor, peroxid sau oțet. Nu trebuie să utilizați în nici un caz înălbitorul fără a dilua, deoarece va fi foarte periculos. În plus, trebuie să vă asigurați că utilizați mănuși în timp ce manipulați această substanță și că aveți o ventilație adecvată. Oțetul și peroxidul sunt mai blând, deci durează mai mult pentru a elimina mucegaiul negru. Cu toate acestea, ele au avantajul de a nu genera substanțe chimice toxice (cum ar fi dioxinele) prin reacția cu compuși organici cum ar fi zahărul.
  • Pentru a dilua substanța de înălbire, trebuie să amestecați un sfert de ceașcă de acest produs într-un galon (4 litri) de apă. Este mai ușor să puneți lianul și apa într-o găleată mare.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 9


  2
  Scoateți fântâna de băut în bleach timp de o oră. Această procedură este importantă pentru a elimina toate mucegaiurile și sporii care pot dăuna colibelor. Trebuie să strângeți toate părțile sprue în soluția de înălbire și lăsați-le să stea o oră.
 • Nu uitați să utilizați mănuși în timpul lucrului cu înălbitor.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de humilă Pasul 10
  3
  Curățați spruea cu o perie de sticlă. Puneți mănușile și scoateți părțile din spumă din soluția de înălbire. Trebuie să curățați fiecare parte utilizând o perie de sticlă.
 • Trebuie să vă asigurați că ați curățat orice urmă de mucegai negru. Scopul este de a elimina complet mucegaiul înainte de a introduce sprue în locul său.
 • Trebuie să utilizați mănuși în timpul procesului de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană pasul 11
  4
  Clătiți sprue bine. Este vital să faceți această procedură, deoarece lantul poate fi periculos pentru păsări. Trebuie să clătiți băutorul cu apă de la robinet până ce apa devine curată. Deoarece albumul reacționează la contactul cu compuși organici, cum ar fi zahărul, poate crea substanțe chimice toxice (cum ar fi dioxinele). Vă recomandăm cu fermitate să fierbeți jgheabul într-un vas mare de apă după clătire pentru a vă asigura că eliminați toate reziduurile de lianți. Dacă băutorul este făcut dintr-un tip de plastic care nu poate fi fiert, ar trebui să îl scufundați într-o oală mare de apă timp de câteva ore, amestecând regulat.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 12
  5
  Reîncărcați sprue-ul. După dezinfectare, nu trebuie să lăsați băutorul să se usuce la aer. Puteți să-l reîncărcați și să-l puneți înapoi în locul său. Cu toate acestea, dacă spruea este prea umedă, puteți să o uscați ușor cu un prosop înainte de al pune înapoi în locul său.
 • Metoda 3
  Întreținerea sprue

  Imaginea cu titlul Curățarea unui alimentator de coroană Pasul 13
  1
  Curățați spruea la o frecvență adecvată, în funcție de sezon. În lunile mai calde, băuturii ar trebui curățați mai des. Într-o climă de 30 ° C (plus 90 ° F), este probabil că va fi necesar să se înlocuiască lichidul de două ori pe zi, deoarece fermentația are loc prea repede. Nu așezați băuturii în locuri unde pot primi lumina directă a soarelui, deoarece acest lucru accelerează deteriorarea conținutului acestora. Într-o climă de 26 ° C (80 ° F), este o idee bună să schimbați lichidul zilnic. La o temperatură de 20 ° C (70 ° F), lichidul poate dura mai mult de o zi. Amintiți-vă că nu puteți avea încredere în nor, pentru a ști dacă este timpul să-l schimbați. Lichidul care apare clar poate fi prea fermentat. De exemplu, berea pare clară, dar este extrem de fermentată.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui alimentator de humilă Pasul 14
  2
  Înlocuiți nectarul în mod regulat. Nectar trebuie să respecte îndeaproape și să se debaraseze atunci când este necesar. Nectar durata depinde de temperatura mediului ambiant, de curățare sprue înainte de reîncărcare, cantitatea de găuri, care lasă în aer și dacă este sau nu pentru a primi lumina directă a soarelui.
 • În condiții foarte calde sau în cazul în care sprue este expus la lumina directă a soarelui, nectarul poate fi deteriorat în mai puțin de o zi.
 • Imaginea intitulată Curățați un alimentator de coroană Pasul 15
  3
  Curățați cu grijă sprue-ul cel puțin o dată pe săptămână când este fierbinte. Ar trebui să examinați sprue în mod regulat pentru a detecta reziduurile uleioase. Acest lucru poate indica existența mucegaiului negru. Ar trebui să fierbeți sprulă (dacă este făcută din părți nedeformate) mai des decât curățați bine. Când curățați bine sprue-ul în mod regulat, aveți opțiunea de a fi fierb de trei ori la rând timp de 30 de minute, permițându-i să se răcească. În acest fel, veți elimina sporii de mucegai care sunt foarte rezistenți la fierbere. În plus, puteți umple sprue în peroxid de hidrogen sau oțet pentru o oră sau mai mult. Dacă detectați mucegaiul negru în sprue (care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla), ar trebui să-l submersezi în oțet, peroxid sau o soluție dintr-o parte a înălbitorului cu zece părți de apă. Nu trebuie să existe nici o urmă de mucegai negru pe sprue după înmuiere. Dacă încă mai descoperiți urme de mucegai, ar trebui să continuați să înmuiați până se dizolvă complet.
 • sfaturi

  • Trebuie să aveți mai mulți băutori, astfel încât să puteți avea cel puțin unul în uz și altul gata să îl înlocuiți în timp ce curățați pe cel precedent. În acest fel, nu veți fi tentați să amânați curățarea celui în uz.
  • Pentru a facilita curățarea și pentru a vă asigura că cea mai mare parte a nectarului este consumată între rații, trebuie să umpleți parțial sticla de apă. Trebuie să controlați mișcările pentru a determina cantitatea care poate fi adăugată înainte de a fi uscată prin hrănirea păsărilor. Scopul este să găsiți cea mai mică cantitate de nectar pe care să o puteți folosi pentru a minimiza deșeurile și, în același timp, să nu lăsați uscată. Dacă aveți câteva băuturi mici, o treime din nectar este suficient în zonele de nord unde păsările sunt de obicei teritoriale. Pentru zonele care au specii comunitare din sud, probabil că veți avea nevoie de mai multă fluiditate, deoarece mai multe păsări vor împărți fântâna de băut.

  avertismente

  • Este probabil ca o sprue murdar să stimuleze creșterea mucegaiului, care poate dăuna sau ucide păsările de colibri. Ar trebui să curățați regulat sprutele. Fermentarea are loc mai repede decât formarea mucegaiului negru. Chiar și lichidul limpede poate fi fermentat. Dacă deschideți băutorul după ce lichidul a început să fermenteze, ar trebui să puteți percepe mirosul. Colibri sunt păsări foarte mici și lichid fermentat poate fi dăunător pentru sănătatea ta (nu numai mucegaiul negru). Contrar credinței populare, nu trebuie să așteptați până când lichidul este tulbure pentru a afla dacă este timpul să îl schimbați. Lichidul care apare clar poate fi prea fermentat și poate deteriora sănătatea păsărilor.
  • Apa orașului conține gaz clor sau cloramină. Încălzirea apei sau permițând evaporarea clorului nu funcționează cu cloramina, deoarece rămâne dizolvată. Uneori apa este bine contaminată cu arsen (printre alte produse chimice) în zonele agricole. În plus, bine apa conține adesea prea mult fier pentru păsări.
  • lye Deșeuri generează molecule de dioxine foarte toxice, atunci când reacționează cu compuși organici (cum ar fi zahărul), astfel încât aceste reziduuri nu trebuie să intre în contact cu lichidul dulce sprue.
  • Unele companii vând nectar care conține vopsea roșie. Acest detaliu nu atrage mai multe păsări decât părțile roșii de plastic din sprue. În plus, substanța chimică suplimentară nu se va întoarce la cele mai sănătoase păsări, deoarece aceste coloranți sunt fabricate din petrol. Unii vând compuși de cupru pentru a adăuga nectarului și încetini deteriorarea acestuia. Aceasta provoacă o deficiență de zinc în păsări, deoarece animalele mențin un echilibru între cupru și zinc. Prin urmare, nu trebuie să adăugați această substanță la nectar sau să folosiți conservanți. Trebuie să fierbeți amestecul de apă și zahăr. Ca sursă de apă, puteți folosi apă distilată.
  • Păsările cuibăresc lângă jgheaburile de apă, așa că este necesar să le păstrăm curate și pline de nectar în timpul întregului sezon în care rămân acolo. În plus, păsările se vor întoarce la același loc în sezonul următor. Multe specii comune (în special în zonele nordice) sunt, de obicei, teritoriale cu jgheaburile de băut. Prin urmare, dacă doriți să hrăniți mai multe păsări, trebuie să aveți mai multe jgheaburi și să le așezați suficient de departe încât să nu se fixeze dacă alte păsări se hrănesc cu acestea. "lor" băi de băut

  Lucruri de care ai nevoie

  • o perie pentru curățarea sticlelor
  • apă
  • oțet alb din oțet
  • înălbitor
  • fântâni de băut pentru colibri
  • alimente pentru colibri
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați mirosul de benzină de pe mâiniCum să eliminați mirosul de benzină de pe mâini
  Cum se curata scalpulCum se curata scalpul
  Cum se spală struguriiCum se spală strugurii
  Cum să faci alimente pentru colibriCum să faci alimente pentru colibri
  Cum să faci alimente pentru colibe de casăCum să faci alimente pentru colibe de casă
  Cum să dezinfectați suprafețele din bucătărieCum să dezinfectați suprafețele din bucătărie
  Cum să scufundați un ceainicCum să scufundați un ceainic
  Cum să evitați mirosul de mucegai pe hainele spălateCum să evitați mirosul de mucegai pe hainele spălate
  Cum se curata baia cu produse naturaleCum se curata baia cu produse naturale
  Cum sa curatati mucegaiul negruCum sa curatati mucegaiul negru
  » » Cum sa cureti o fantana de baut pentru colibri

  © 2011—2020 ertare.com