Cum sa curatati copitele unui cal

Când cureți copitele unui cal, trebuie să îndepărtați noroi, plante și orice piatră prinsă în fundul cocilor. Acest lucru se face cu un instrument numit curatator de coc. Curățarea căștilor este o abilitate foarte importantă și trebuie făcută zilnic înainte și după călătorie pentru a menține calul în stare bună și pentru a evita șocul. În cazul în care copitele nu sunt curățate și o piatră se blochează în ele, este posibil ca greutatea calului să împingă piatra prin plantă, ceea ce poate avea consecințe grave. Dacă urmați acești pași simpli, puteți învăța să vă curățați corect copitele calului și să îl împiedicați să se rănească.

pași

Partea 1
Învinge-ți calul pentru a curăța căștile

Imagine cu denumirea Alegeți un copac de cai Pasul 1
1
Calmează calul. Înainte de a începe, trebuie să vă asigurați că calul este calm. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu doriți să mergeți. Trebuie să porniți într-o zonă liniștită, deoarece nu este posibil ca calul să stea pe 3 picioare, dacă există o mulțime de agitație în jur.
 • Cel mai bun lucru este să-ți legi calul. Asigurați-vă că frânghia care o ține nu este prea strânsă. În acest fel, în cazul în care calul panică, nu va afecta gâtul prin ajustarea împotriva flanșei.
 • Asigurați-vă că frânghia nu este prea scurtă, deoarece ar putea provoca disconfort sau panică. De asemenea, asigurați-vă că frânghia nu este prea lungă, deoarece instinctul de pășunat ar putea apărea și ar putea să-și piardă echilibrul dacă își îndoaie capul.
 • Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pasul 2
  2
  Începe dintr-o parte. Când vă apropiați de cal, introduceți-vă și lăsați calul să știe că aveți intenții bune. Accidentați-vă ușor pe gât și pe umeri și discutați ușor cu ea. Trebuie să stați lângă umăr pe o parte și să vă întoarceți corpul spre coadă. În cazul în care este posibil ca calul să vă lovească, asigurați-vă că corpul se află într-o poziție confortabilă și sigură.
 • Când stați lângă calul dvs., plasați piciorul aflat în exterior ușor în fața celuilalt pentru a avea un echilibru mai bun și manevrați mai eficient.
 • Formați o rutină cu calul, astfel încât să recunoască ceea ce veți face. Acest lucru vă va face mai ușor, deoarece este posibil ca animalul să coopereze.
 • O idee bună este să începeți cu piciorul din față, astfel încât să puteți evalua dispoziția calului în timp ce vă aflați departe de spate, ceea ce este mai periculos.
 • Imagine cu denumirea Alegeți un copac de cai Pasul 3
  3
  Averti calul. Odată ce stați ferm lângă cal, rulați-vă mâna pe picior și o prindeți pe spatele piciorului. Acest lucru ar trebui să avertizeze calul ce veți face, ceea ce îi va da timp să se îndrepte. Trebuie să vă asigurați că calul dvs. o face, deoarece dacă celelalte trei picioare nu sunt bine poziționate, atunci nu veți putea să vă curățați casca.
 • Calul nu își va ridica piciorul dacă simte că nu are un echilibru bun, dându-i astfel șansa de a se stabili.
 • Imagine cu denumirea Alegeți un copac de cai Pasul 4
  4
  Ridicați piciorul. După poziționare, dați calului timp să ridice piciorul. Puteți să strângeți piciorul puțin peste pinten, care este articulația care se află pe căști, în cazul în care calul nu ridică automat piciorul la prima ordine. Fii răbdător și fii atent, pentru că probabil că trebuie să-l convingi dacă calul nu răspunde.
 • Dacă tot nu vă ridicați piciorul, vă sprijiniți ușor pe umăr. Acest lucru ajută uneori soldul dvs. să treacă de cealaltă parte. Aveți grijă să o faceți încet, astfel încât să puteți schimba greutatea.
 • Dacă toate celelalte încercări de a ridica piciorul nu au reușit, strângeți-vă cu grijă castanul, care este o parte dur și ovală deasupra genunchiului din interiorul piciorului. Fiți atenți și așteptați o secundă pentru ca piciorul să se ridice. Trebuie să vă opriți strângerea acesteia de îndată ce primiți un răspuns.
 • Dacă altceva nu funcționează, discutați cu el și faceți sunete cu gura pentru a vă asigura că acordă atenție. Dacă un cal în mod obișnuit nu ascultă piciorul, verificați dacă acesta are o înfundare.
 • Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pas 5
  5
  Susțineți casca. Odată ce ridicați piciorul, țineți cască-ul cu o mână. Dacă încercați să îndepărtați piciorul sau să-l coborâți, luați vârful coifului și ridicați-l până la cot. Țineți casca cu mâna cea mai apropiată de corpul calului, astfel încât mâna cea mai îndepărtată să țină cască limpede. Acest lucru vă permite să plasați corpul în cea mai bună poziție față de cal și să simțiți mișcările pe care calul le îndeplinește.
 • Acest lucru îi ajută pe cal să se simtă încrezător, deoarece știe exact unde vă aflați și vă simțiți mai sigur.
 • Unii cai sunt mai fericiți dacă nu țineți pasternul, care este zona sub podul și deasupra coca.
 • Imagine cu denumirea Alegeți un copac de cai Pasul 6
  6
  Relaxați-vă prinderea. Odată ce aveți coiful calului sprijinit de mână și calul se relaxează, puteți elibera puterea de prindere pe picior. Nu mai trebuie să trageți greu odată ce vă relaxați în această poziție. De îndată ce se întâmplă, veți avea nevoie doar de un efort minim, deoarece pentru a ține piciorul veți avea nevoie de foarte puțină putere.
 • Dacă vă relaxați, este mai puțin probabil să vă ștergeți casca pe teren.
 • Odată ce calul se află liniștit pe 3 picioare, puteți începe să vă curățați casca.
 • "nu" trageți piciorul calului spre dumneavoastră. Trebuie să o păstrați în locul său natural. Dacă îl tragi într-un mod nenatural, vei provoca calului o durere severă.
 • Partea 2
  Curățați casca calului

  Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pasul 7
  1
  Scoateți materialul din broască. Odată ce ai în mâna căștile calului, poți începe procesul de curățare. Utilizați degetele sau o pensulă în loc de curățarea corpului pentru a începe să îndepărtați orice material din broască, care este un shim sau un triunghi în formă de V, care se proiectează de la călcâiul calului până la cap. Broasca este o parte sensibilă a căștii care are o sursă de sânge și terminații nervoase. Ar trebui tratată ca orice altă parte sensibilă a calului și cu grijă.
  • Broasca uneori eliberează bucăți. Dacă se pare că este dezordonat și neuniform, trageți puțin cu grijă cu degetele. Dacă nu iese, sunt probabil bucăți ale broaștei și ar trebui să le lăsați să iasă singure.
  • Dacă este necesar, apelați un fierar calificat sau un tunsor pentru cămașă pentru al face pentru dvs. Dacă broasca este peeling, nu fi tentat să-l taie singur. Puteți să mergeți cu ușurință foarte adânc și să tăiați țesut viu, ceea ce va face calul să devină șchiopăt după aceea.


 • Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pasul 8
  2
  Curățați casca. Când curățați, folosiți vârful dispozitivului de curățare a căștilor pentru a elibera cu grijă orice piatră și scoateți-o. Nu scufundați niciodată vârful plantei sau casca. Trebuie doar să utilizați vârful pentru a elimina pietrele. Utilizați marginea dispozitivului de curățare a căștilor pentru a elibera murdăria, noroiul și resturile. Lucrați cu mișcări continue până când puteți vedea peretele care formează casca calului.
 • Cel mai bine este să lucrați de la călcâi până la vârf pentru a evita deteriorarea accidentală a zonei călcâiului sau a cuiului cu dispozitivul de curățare a corpului.
 • Ar trebui să lucrați întotdeauna cu mașina de curățare a căpriorii departe de broască. Aceasta înseamnă că trebuie să începeți în apropierea broaștei și apoi să mutați corpul clar. Acest lucru vă împiedică să traversați accidental broasca cu dispozitivul de curățare a corpului.
 • Nu aplicați niciodată presiune asupra căștii. Trebuie să utilizați întotdeauna o mișcare ca și cum ați curățat sau treci printr-o țesătură paralelă cu casca, pentru a evita riscul de penetrare a acesteia.
 • Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pasul 9
  3
  Examinează zidul. În timp ce curat călcâiul ar trebui să vadă starea peretelui, care este o piele tare care înconjoară interiorul peretelui copitei. Peretele cascadei ar trebui să arate uscat și fără crăpături sau secreții umede.
 • Dacă observați fisuri, fisuri sau descărcări, fie sub forma unui puroi, fie a unui exudat alb de miros rău, contactați imediat medicul veterinar.
 • Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pasul 10
  4
  Acordați o atenție deosebită domeniilor sensibile. Aceste zone sunt de-a lungul crevicei broaștei și în jurul zonei liniei albe. Pietrele mici pot rămâne blocate în aceste zone, care pot fi iritante și pot provoca daune grave dacă nu sunt verificate. Verifică, de asemenea, dacă există candidoză, caracterizată printr-o pudră de culoare albă pe coaja sau broasca calului. Se va lovi când îl zgâriați cu mașina de curățat. Este o boală comună și de moarte la cai cauzată de condiții umede sau murdare în pășuni sau grajduri.
 • Ca și în cazul peretelui, trebuie să verificați dacă broasca pare uscată și dacă apar secreții sau materiale murdare. Puneți palma pe broască pentru a verifica dacă nu este fierbinte. O broască caldă și moale este un semn al infecției interne, care necesită o atenție veterinară imediată.
 • Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pas 11
  5
  Verificați starea de sănătate a căștii. Odată ce ați îndepărtat toate resturile de pe corp și ați verificat starea peretelui și a broaștei, trebuie să verificați dacă structura corpului este în stare bună. Verificați talpa cămășii, care ar trebui să fie tare și concavă. De asemenea, trebuie să verificați dacă casca este echilibrată și că nu este necesară o tăiere. Calul trebuie să poată sta uniform pe toate căștile care intră în contact cu solul.
 • Verificați pentru zgârieturi sau fisuri în casca. Dacă calul ezită să coboare pe o cască, ar putea fi un semn de durere sau disconfort. Dacă observați acest lucru, acordați o atenție deosebită acelui picior când verificați casca.
 • Imaginea intitulată Alegeți o pasarelă de cai 12
  6
  Examinați asigurarea. În cazul în care calul dvs. are potcoave, asigurați-vă că nu au fost ridicate lăzile, care sunt unghiile care dețin potcoavele. Este foarte probabil că veți ști dacă asigurarea ta taie mâna. Încercați să scuturați potcoava pentru a vă asigura că nu este slăbită. Plasați casca pe teren cu atenție.
 • Dacă potcoava este liberă, angajați un fierar calificat care să îl înlocuiască cât mai curând posibil. Plasați un bocan sau un bandaj pe o potcoavă liberă pentru ao menține în loc până când fierarul ajunge.
 • Unele cai se descurcă mai bine cu potcoavele, iar altele fac mai bine cu nimic. Găsiți un fierar calificat pentru a discuta despre ceea ce este mai bun pentru calul tău.
 • Imaginea intitulată Alegeți o pasarelă de cai 13
  7
  Aplicați un unguent sau balsam, dacă este necesar. În cazul în care căștile de cal sunt extrem de uscate, se simt grosolane în general sau au nevoie de condiționare, puteți adăuga un anumit balsam. Există o gamă largă de mărci de balsam pentru căști sau unguente, cum ar fi unguentul de salvare a cărnii de vânătoare sau o cremă de copt, care vă poate ajuta să vă întineri casca calului.
 • Puteți face propriul dvs. balsam pentru casca calului dvs. cu ulei de nucă de cocos. De asemenea, puteți adăuga un sfert de aloe vera și un sfert de glicerină la două litri de ulei de nucă de cocos pentru a obține un balsam mai intens pentru copitele calului.
 • Dacă calul dvs. are o infecție sau o altă bacterie în casca, puteți cumpăra și unguente cum ar fi Ichthammol pentru a ajuta la ameliorarea durerii, reduce inflamația și a ucide germenii.
 • Imaginea intitulată Alegeți un copac de cai Pas 14
  8
  Serviți celelalte trei picioare. După finalizarea examinării totale a unui picior, trebuie să repetați aceeași procedură pe fiecare picior. Când vă curățați căștile din spate, stați lângă sferturile posterioare ale calului, cu spatele îndreptat spre capul calului și către coada. "niciodată" stați direct în spatele calului. Dacă te lovește, poți să te rănești grav.
 • Aveți grijă să nu surprindeți calul. Trebuie să treceți mâna de-a lungul spatelui, peste camera din spate și să continuați cu piciorul din spate la vârf. Cereți calului să ridice piciorul din spate în același fel în care ați făcut-o cu piciorul din față. Pentru că stați lângă partea de sus a calului, în cazul în care vă loviți, eliberați pur și simplu casca și nu veți fi răniți.
 • Ar trebui să încercați să verificați picioarele în aceeași ordine de fiecare dată când faceți.
 • sfaturi

  • Ar trebui să păstrați mereu capul în cazul în care calul tău hotărăște să lovească.
  • În cazul unui cal tânăr sau cu experiențe necorespunzătoare în manipularea căștilor, încercați mai întâi să folosiți o perie cu peri pentru a vă îngriji și pentru a încorpora treptat utilizarea dispozitivului de curățare a corpului. Este posibil să aveți nevoie să curățați căștile de câteva ori să vă obișnuiți.
  • Nu strângeți castanul foarte tare. Acest lucru poate determina apariția și provocarea sângerării. De asemenea, poate fi destul de dureros pentru cal.
  • Puteți, de asemenea, turnați un anumit peroxid în zona căștilor pentru ao curăța complet.
  • În cazul în care calul începe să se liniștească, dar apoi devine inconfortabil, ar trebui întotdeauna să ajungeți la o notă pozitivă și în favoarea ta. Caii au o memorie excelentă, mai ales când simt anxietate. Dacă afli că te poate opri când sari puțin, o vei încerca de fiecare dată.
  • Dacă sunteți agitat în timpul procesului, discutați cu el într-o voce joasă, lentă și calmă. Acest lucru vă va arăta că nu vă este teamă și că, prin urmare, nici el nu ar trebui să fie.
  • Nu vă deranjați să încercați dacă calul nu este pregătit să stea liniștit. Poate fi periculos.
  • Dacă calul nu este folosit pentru manipularea picioarelor, cereți ajutorul unei persoane mai experimentate. Un cal nervos poate fi un cal periculos. Sunt animale mari și se simt teamă ca oamenii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă un calCum să atragă un cal
  Cum să călătorești (principii de bază)Cum să călătorești (principii de bază)
  Cum să coborâți de pe un calCum să coborâți de pe un cal
  Cum să călătorești în poziția a două puncteCum să călătorești în poziția a două puncte
  Cum să-i arăți calului că îl iubeștiCum să-i arăți calului că îl iubești
  Cum să predați pasul lateral la un calCum să predați pasul lateral la un cal
  Cum să înveți un cal să se roteascăCum să înveți un cal să se rotească
  Cum să înveți un cal să se pleceCum să înveți un cal să se plece
  Cum să șezi un calCum să șezi un cal
  Cum să șadă pentru vestul montanCum să șadă pentru vestul montan
  » » Cum sa curatati copitele unui cal

  © 2011—2020 ertare.com