Cum să cureți urechile pisicilor

Majoritatea pisicilor își pot curăța urechile singure. Obiceiurile lor de curățare sunt atât de meticuloase încât pot fi chiar curățate în spatele urechilor și în interior. Cu toate acestea, uneori pisicile ar putea avea nevoie de ajutor pentru a-și curăța urechile. De asemenea, este recomandat să verificați frecvent urechile pisicilor pentru a vedea dacă există probleme în interiorul urechii și că acestea se pot înrăutăți.

pași

Partea 1
Examinează urechile pisicilor

Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 1
1
Verificați urechile pisicilor. Rețineți că puteți vedea doar aspectele externe ale urechii și nu se poate vedea in interiorul canalului urechii sau timpanul, deoarece acestea sunt în direcție orizontală, în partea în care urechea întâlnește cap.
 • Curățenia este mult mai ușoară și mai puțin traumatizantă dacă o faci când pisica caută atenție sau este somnoros. Atunci când o pisică este plină de energie sau dornică să joace, este mai probabil să vă luptați împotriva dvs. sau să vă zgâriați în timpul curățării.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 2
  2
  Țineți partea superioară a urechii. Întoarceți ușor urechea spre exterior, până când puteți vedea clar interiorul. Priviți în interiorul canalului urechii pisicii cât mai mult posibil. Fă-o cu fiecare ureche.
 • Asigurați-vă că vă verificați urechile într-un loc bine luminat, cum ar fi în apropierea ferestrei sau sub un loc luminos din casă.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 3
  3
  Determinați dacă este necesar să vă curățați urechile. Vei realiza că urechea pisicii este curat, atunci când observați că este un roz pal, are o cantitate minimă de cerumen, murdăria nu are resturi sau au miros urât.
 • Dacă pisica are urechi curate, atunci acesta este un semn bun că pisica dumneavoastră este capabilă să-și curățe urechile de la sine. Amintiți-vă că nu este nevoie să vă ștergeți urechile dacă vă dați seama că sunt deja curate.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 4
  4
  Luați-o la veterinar dacă detectați ceva anormal. Este normal ca pisicile să aibă niște ceară umedă și murdărie pe urechi. Totuși, nu este normal să secreți o altă substanță prin urechile tale.
 • Secretele anormale în urechi sunt, de exemplu, puroi verde sau galben și descărcare roșie sau neagră. Astfel de secreții neobișnuite în urechile unei pisici ar putea indica o infecție bacteriană, o infecție fungică sau o infestare de acarieni. Luați pisica la veterinar imediat.
 • Consultați medicul veterinar dacă observați că urechile dau un miros neobișnuit. Ar trebui, de asemenea, să faceți acest lucru dacă observați orice roșeață sau umflături în urechi și în jurul lor.
 • Dacă nu vedeți nimic mai mult decât puțin murdărie sau o mică acumulare de ceară moale, vă puteți curăța urechile acasă.
 • Partea 2
  Curățați urechile pisicilor

  Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 5
  1
  Asigurați-vă că pisica este calmă. Unele pisici nu le place să le curățească urechile și ar rezista. Luați pisica într-o cameră liniștită în care nu există alt animal de companie. Poate că trebuie să aveți o altă persoană care să vă ajute să țineți pisica în timp ce vă curățați urechile.
  • Persoana care deține pisica trebuie să exercite o forță minimă asupra pisicii. O prindere fermă sau o prindere fermă va face ca pisica să devină mai puțin cooperativă și va începe cel mai probabil zgârierea pentru a scăpa.
  • Dacă pisica nu vrea să coopereze, puteți înfășura întregul corp (inclusiv cele patru picioare) cu un prosop gros.
  • Dacă pisica devine prea neliniștită în timpul oricărei părți a procesului de curățare, trebuie să vă opriți imediat. Nu riscați să fiți zgâriați sau mușcați.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 6


  2
  Obțineți un lichid de curățare pentru urechi. Un detergent bun pentru ureche trebuie să fie moderat astringent și uscat rapid. Puteți cumpăra un dispozitiv de curățare a urechii la un medic veterinar sau la un magazin de animale de încredere.
 • De asemenea, puteți să vă faceți curat dacă nu aveți prea mulți bani. Un amestec de oțet alb și alcool în părți egale va funcționa ca un dispozitiv de curățare a urechii dacă este utilizat cu ușurință. Rețineți că, dacă pisica dvs. are o zgârietură sau o infecție, folosirea acestui detergent de casă poate provoca mâncărime sau arsuri.
 • Nu ar trebui să utilizați apă pentru a vă curăța urechile, deoarece ar putea intra în ureche și ar cauza o infecție fungică.
 • De asemenea, puteți curăța exteriorul urechii cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen (peroxid de hidrogen) sau ulei de măsline.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 7
  3
  Asigurați-vă că dispozitivul de curățare a urechii este la temperatura camerei înainte de al utiliza. Punerea urechii la temperatura camerei va face experiența mai confortabilă pentru pisică. Majoritatea oamenilor nu-i plac să simtă picăturile de urechi reci care trec prin urechi. Același lucru este valabil și pentru pisici!
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 8
  4
  Aplicați câteva picături de detergent pentru ureche în urechile pisicilor. Utilizați doza corectă în conformitate cu recomandările de pe etichetă. Fă-o cu fiecare ureche la un moment dat. Așezați baza urechii timp de 20 până la 45 de secunde pentru a permite curățatului să "penetreze" urechea și să se aplice.
 • Exercitați o presiune fermă, dar ușoară în timp ce frecați baza urechii. Nu frecați cu multă forță, deoarece ați putea deteriora timpanul. O recomandare foarte utilă este să îndepărtați murdăria și ceara în exces, în loc să frecați și să o faceți mai mult în urechi.
 • Administrați întreaga doză indicată de medicul veterinar sau de ceea ce spuneți în instrucțiunile de pe ambalajul curat. Dacă nu ați făcut acest lucru, ar putea fi prevenită vindecarea urechii pisicilor.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 9
  5
  Lăsați pisica singur timp de unul sau două minute. Lăsați pisica să-și scuture capul pentru a îndepărta orice reziduuri de ceară sau murdărie acumulată.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 10
  6
  Umpleți o bucată de bumbac sau tifon și curățați ușor urechile pisicilor. Aveți grijă să nu apăsați prea tare bumbacul sau tifonul în partea orizontală a canalului urechii. Acest lucru ar putea împrăștia murdăria acumulată în loc să-l extragă.
 • Nu utilizați un tampon decât dacă medicul veterinar vă spune.
 • Nu curățați prea aproape de partea de jos din interiorul canalului urechii pisica. Dacă faceți acest lucru, puteți deteriora țesutul care controlează canalul urechii și puteți chiar să rupeți timpanul pisicii. În cazul în care timpanul se rupe pisica pot prezenta semne de durere (lovirea urechea cu laba, miau, etc), își pierd simțul de echilibru sau de a sta cu capul înclinat într-o parte. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, luați imediat pisica la veterinar pentru examinare.
 • Imaginea intitulată Clean your Cat`s Ears Step 11
  7
  La sfârșitul curățeniei, felicită-ți pisica, îmbrățișează-i și dă-i un premiu. Acest lucru îl va ajuta să îl liniștească și să-l facă mai dispus să colaboreze cu dvs. data viitoare când vă vede cu picături de urechi în mâinile sale.
 • avertismente

  • O serie de boli și dăunători pot infecta urechile unei pisici. Aceasta include ureche acarieni, căpușe, purici, infecții bacteriene, infecții fungice, corpuri străine (muchiile de plante) și, foarte rar, tumori. Cea mai frecventă problemă la urechea pisicilor este otita externa, o infecție a părților exterioare ale urechii în fața timpanului. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la starea de sănătate a urechilor pisicii, consultați medicul veterinar.
  • Nu este normal ca sângerarea să apară după curățare. Dacă vedeți vreun sânge în jurul urechilor pisicii după ce le curățați, luați imediat pisica la veterinar.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă urechiCum să atragă urechi
  Cum să faci urechile și coada neco fatăCum să faci urechile și coada neco fată
  Cum să vă extindeți urechileCum să vă extindeți urechile
  Cum se curata urechile cu peroxidCum se curata urechile cu peroxid
  Cum se administrează un medicament pentru ureche unui câineCum se administrează un medicament pentru ureche unui câine
  Cum să cureți o pisicăCum să cureți o pisică
  Cum sa mananci o pisica de sfinxCum sa mananci o pisica de sfinx
  Cum sa mananci o pisica fara apaCum sa mananci o pisica fara apa
  Cum să înțelegeți limbajul corpului pisicilorCum să înțelegeți limbajul corpului pisicilor
  Cum să vindeci infecțiile urechilor la câiniCum să vindeci infecțiile urechilor la câini
  » » Cum să cureți urechile pisicilor

  © 2011—2020 ertare.com