Cum să cureți o cușcă de gerbil

Este important să curățați cușca gerbilului de multe ori ca să nu se îmbolnăvească. Dacă curățați frecvent cușca gerbilului dvs., acesta nu se va mirosi. Procesul de curățare a unei cuști de gerbil implică aruncarea patului anterior, spălarea cuștii cu apă fierbinte și săpun, adăugarea de materiale de cuibărit și punerea alimentelor proaspete și a unor jucării noi.

pași

Partea 1
Pregătește-te pentru curățarea cuștii

Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 1
1
Puneți gerbilii într-un loc sigur în timp ce curățați cușca. Ia-ți gerbili cu atenție din cușcă și pune-i într-un loc sigur unde nu pot scăpa. O minge de antrenament sau o joacă sunt opțiuni bune. Puteți, de asemenea, să le puneți într-o cadă dacă vă asigurați că scurgerea este blocată și cada este uscată.
 • În timp ce gerbili dumneavoastră sunt în afara cuștii lor, asigurați-vă că nu există câini sau pisici în camera în care vor sta. Păstrați-le în siguranță timp de o oră, în timp ce curățați cușca.
 • Puteți, de asemenea, să cumpărați un dispozitiv numit "colivie", special creat pentru a menține gerbili și alte rozătoare blocate atunci când nu sunt în cuștile lor permanente. Acest dispozitiv ar putea fi o investiție bună dacă nu aveți altă opțiune pentru a vă menține gerbils în siguranță.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Step 2
  2
  Puneți niște ziare. Acest lucru vă va împiedica să faceți o mizerie în zona în care doriți să curățați cușca, amestecând-o cu bucăți de așternut și echipament murdar. Răspândește niște foi de ziar pe podea. Dacă nu aveți ziare la îndemână, un prosop vechi sau o prelată plastică va face truc.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 3
  3
  Scoateți farfuria de mâncare, sticla de apă și jucăriile din cușcă. Puneți-le pe foile de ziar. Veți curăța aceste articole după ce cușca este curată și uscată. Este important să curățați felul de mâncare și sticla de apă de câte ori curățați cușca.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 4
  4
  Economisiți puțin din patul anterior. Înainte de a începe curățarea cuștii, luați puțin din patul anterior și salvați-l pentru ao amesteca cu patul nou după ce ați terminat. Mirosul familiar al patului anterior îl va ajuta pe gerbili să se adapteze la cușcă. Acest lucru este foarte important dacă gerbili sunt adulți, deoarece aroma are un impact considerabil asupra comportamentului lor.
 • Alegeți un pat care nu este foarte murdar. Dacă este aglomerată sau colorată, este mai bine să o aruncați.
 • Puneți patul pe care l-ați rezervat într-un recipient din plastic până când sunteți pregătit să-l utilizați.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 5
  5
  Aruncați restul patului murdar. Cei mai mulți oameni aruncați-l pur și simplu, ceea ce este o opțiune bună, deși puteți salva și patul și îl puteți transforma în compost sau amestecați cu îngrășământ sau îngrășământ în grădina dvs. Scapă de jucăriile foarte mușcate și de materialele de cuibărit.
 • Partea 2
  Curățați cuștile și echipamentul

  Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Step 6
  1
  Spălați cușca cu apă caldă și săpun. Clătiți-l bine până când pe pereți nu există reziduuri. Utilizați un săpun bland, o soluție de oțet și apă sau un curățitor sigur pentru animale de companie. Nu utilizați niciodată agenți de curățare puternici în cușcă, deoarece deșeurile ar putea face gerbili bolnavi.
  • Puteți lăsa cușca să se usuce natural sau să o usuce cu prosoape de hârtie.
  • Dacă aveți nevoie de o curățare mai profundă, puteți utiliza o soluție de înălbire. Asigurați-vă că clătiți de cel puțin două ori cu apă caldă pentru a îndepărta toate substanțele de înălbire.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 7
  2
  Curățați restul echipamentului. Goliți farfuria și spălați-o cu apă caldă și săpun. Clătiți-l bine și uscați-l. Repetați acest pas cu sticla de apă. Dacă duza este blocată, utilizați un tampon pentru a o desface. Umpleți-l cu apă proaspătă și rece. În cele din urmă, spălați roata gerbililor și a altor echipamente de sârmă sau plastic care în mod normal intră în cușcă.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Step 8


  3
  Acoperiți cușca cu pat și materialele de cuibărit. Așezați așternuturi proaspete de 7,6 până la 10 cm (Carefresh, cob sau aspen). Adăugați materiale de cuibărit, cum ar fi țesături de hârtie simple, inodore. Bucăți de cutii de carton, o cutie veche de țesuturi și prosoape de hârtie sau tuburi de prosoape de hârtie ar putea fi, de asemenea, cuiburi foarte bune sau jucării de mestecat. În cele din urmă, adăugați piesele patului vechi pe care l-ați păstrat, astfel încât cușca să aibă un miros familiar.
 • Dacă gerbilii au o roată în cușcă, înlocuiți-o. Asigurați-vă că este complet uscat, astfel încât patul să nu se ude.
 • Reinstalați sticla de apă și presărați niște alimente pe patul proaspăt, astfel încât gerbilii să aibă un stimul pentru a săpa. Acest pas va ajuta gerbilatii sa se simta ca acasa.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 9
  4
  Puneți gerbili înapoi în cușcă. Coborâți-le ușor în cușcă și lăsați-i să exploreze mediul curat. Asigurați-vă că le dați jucăriilor să muște și se vor simți ca acasă.
 • Partea 3
  Faceți cunoștință cu câteva reguli de aur utile

  Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 10
  1
  Curățați cuștile în fiecare săptămână sau lăsând o săptămână și jumătate. Gerbils trăiesc, mănâncă și defecă în același pat, deci este necesar să îl schimbi în fiecare săptămână sau săptămână și jumătate. Dacă schimbați patul și curățați cuștii cu această frecvență, nu se va mirosi. Ar putea fi util să marcați datele din calendar pentru a vă aminti când trebuie să curățați cușca.
  • Nu așteptați până când patul se înțepă la curățarea cuștii. Acesta este un semn că, cu siguranță, a trecut prea mult timp de la ultima curățenie. Dacă începe să pătrundă, ar trebui să cureți mai des.
  • Cuștile din plastic încep să se miște mai repede decât cuștile de sticlă. Investiți într-un rezervor de 10 galoane (sau mai mare, dacă aveți mai mult de doi gerbili), în loc să cumpărați un material plastic și nu va trebui să curățați atât de des.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Pasul 11
  2
  Schimbați patul dacă se ude sau se murdărește. Între curățare, verificați patul pentru a vă asigura că este uscat și confortabil pentru gerbili. Dacă se scurge sticla de apă sau se întâmplă ceva care determină umezirea sau murdărirea patului, schimbați-l. Nu trebuie să curățați întreaga cușcă atunci când se întâmplă acest lucru - trebuie doar să schimbați patul murdar pentru unul proaspăt și uscat.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Step 12
  3
  Asigurați-vă că ați salvat unele materiale din cuibul anterior și le-ați pus înapoi în cușcă. Mulți oameni fac greșeala de a dezinfecta cușca și tot ce se află în interiorul acesteia, apoi o acoperă cu un pat și cu jucării cu totul noi. Când îi întoarceți pe gerbili în cușca lor dezinfectată, ei nu vor ști unde sunt, deoarece sunt ghidați de miros. Dacă aveți mai mult de un gerbil, scăderea mirosurilor familiare le-ar putea determina să înceapă să se lupte sau să se ignore. De aceea este foarte important să păstrăm un pic din patul anterior, de preferință cuibul, și să îl punem înapoi în cușcă după ce l-am curățat.
 • Puteți, de asemenea, să păstrați niște jucării pe jumătate mestecate și alte articole care nu sunt foarte murdare. Puneți înapoi tot ceea ce ar putea face gerbili dumneavoastră să se simtă mai confortabil.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă Gerbil Step 13
  4
  Fiți atent cu materialele pe care le puneți în cușcă. Asigurați-vă că materialele pentru pat și cuibul pe care le așezați pentru gerbili sunt în siguranță pentru ei. Folosirea hârtiei care a fost tratată cu substanțe chimice sau așchii de pin și alte materiale care nu sunt aprobate pentru gerbili poate fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră.
 • Evitați utilizarea paturilor de chipsuri, altele decât plopul. Cojile de cedru și pin conțin uleiuri care dăunează organelor interne ale gerbilului.
 • De asemenea, trebuie să vă asigurați că toate suprafețele de sârmă sunt acoperite cu un material care împiedică prinderea picioarelor sau a cozilor gerbils. De exemplu, dacă aveți o roată de ancorare a firului, acoperiți-o cu bandă protectoare sau bandă multifuncțională.
 • sfaturi

  • Gerbils iubesc prosoape de hârtie, tuburi de role de prosop de hârtie și cutii de țesuturi.
  • Unele paturi comerciale foarte bune sunt: ​​Wheat Scoup, Citra-max Critter Comfort, chipsuri de plop, trestie de cânepă și Care-Fresh.
  • Gerbils iubesc roțile de antrenament, dar trebuie să utilizați roți sau roți din plasă, deoarece roțile cu bare pot cauza picioarele sau cozile lor.
  • Spălați întreaga cușcă cu săpun la fiecare două săptămâni.

  avertismente

  • Dacă sapunul rămâne în cușcă, acesta poate fi periculos pentru gerbili. Asigurați-vă că ați spălat toate săpunul cu grijă când ați terminat.
  • Nu folosiți alte așchii decât plopul, deoarece alte uleiuri pot fi iritante.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Gerbili, cuști și jucării
  • Sapun / dezinfectant sigur pentru animale mici
  • apă
  • Prosoape sau prosoape de hârtie
  • pat
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se aplică metoda cușcă split pentru gerbiliCum se aplică metoda cușcă split pentru gerbili
  Cum să cumpărați o cușcă pentru câiniCum să cumpărați o cușcă pentru câini
  Cum se construiește o cușcă de șarpeCum se construiește o cușcă de șarpe
  Cum să aibă grijă de un canar în cuștiCum să aibă grijă de un canar în cuști
  Cum să ai grijă de un canarCum să ai grijă de un canar
  Cum să ai grijă de un singur canarCum să ai grijă de un singur canar
  Cum să aibă grijă de gerbiliCum să aibă grijă de gerbili
  Cum să deodorizezi o cușcă pentru hamsterCum să deodorizezi o cușcă pentru hamster
  Cum să-ți îmblânzi gerbiliiCum să-ți îmblânzi gerbilii
  Cum de a alege o cușcă pentru cockatooCum de a alege o cușcă pentru cockatoo
  » » Cum să cureți o cușcă de gerbil

  © 2011—2020 ertare.com