Cum sa curatati rana unei pisici

Pisicile suferă de obicei răni mici din când în când. Pisica ta s-ar putea lupta cu un alt animal, iar acest lucru i-ar putea bloca ghearele - sau ar putea fi zgâriat în timp ce explora cartierul. Daca pisica ta vine acasă cu o rană proaspătă puncție, o tăietură, o zgârietură sau o accidentare mai gravă, puteți reduce riscul de infecție sau formarea unei răni dacă vă imediat abces curat.

pași

Partea 1
Alegeți o soluție de curățare

Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii Pasul 1
1
Căutați o soluție salină sterilă. Soluția salină sterilizată (ca cea găsită în trusele de prim ajutor) este substanța ideală pentru curățarea unei plăgi contaminate. Actul fizic al spălării va elimina bacteriile și deșeurile. De asemenea, această soluție este atât de similară cu pH-ul țesuturilor corporale încât le va provoca daune minime.
 • Trucul pentru utilizarea unei soluții saline este de a folosi un volum abundent și de a continua să curățați zona până când aceasta pare curată.
 • Imaginea intitulată Curățați o rănire a pisicii Pasul 2
  2
  Se fierbe puțină apă și se folosește când se răcește. Dacă rana este foarte murdară și are mult murdărie sau pietriș, puteți fierbe apă și lăsați-o să se răcească. Apoi utilizați această apă pentru a curăța zona.
 • Utilizarea apei transportă o ușoară risc de deteriorare a patului țesutului expus, deoarece nu au aceleași fluide compoziția corpului și, prin urmare, se extrage lichidul din țesutul rănit. Cu toate acestea, studiile medicale au arătat că irigarea unei plăgi cu apă curentă nu are un efect semnificativ asupra posibilității de infectare a plăgii.
 • Imaginea intitulată Curățați o răni de pisică Pasul 3
  3
  Faceți o soluție de apă cu sare. Apa sarata are proprietati dezinfectante naturale si este un substitut potrivit pentru curatarea unei rani a pisicii. Pentru a prepara o soluție de apă cu sare, se fierbe apa, se măsoară o ceașcă de apă și se adaugă o jumătate de linguriță de sare. Apoi bateți pentru a dizolva amestecul și lăsați-l să se răcească.
 • Această apă sărată va avea, de asemenea, aproape aceeași compoziție ca și lacrimile și fluidele corpului, astfel încât să nu deterioreze țesutul expus la fel de mult ca soluțiile dezinfectante sau numai apa.
 • Partea 2
  Alegeți un dezinfectant

  Imaginea intitulată Curățați o rănire a pisicii Pasul 4
  1
  Obțineți un dezinfectant de vânzare comercial, care este sigur pentru animalele de companie. Există mai multe dezinfectanți care pot fi folosiți la rănile animalelor de companie. Cele mai frecvente sunt iodul polivonic și clorhexidina. Consultați medicul veterinar dacă doriți să aveți unul dintre aceste produse la îndemână dacă pisica dvs. suferă zgârieturi.
  • Rețineți că nu toate dezinfectantele sunt sigure pentru pisici. Cei care conțin fenol sunt toxici pentru feline. Citiți eticheta pentru a determina dacă produsul este un dezinfectant fenolic și, dacă este, evitați să-l utilizați. Un alt semn că produsul conține fenol este dacă devine noros prin adăugarea de apă. Dacă aveți îndoieli, nu o utilizați și nu utilizați altă opțiune.
  • Pentru a folosi iodura de polivindonă, se diluează prin amestecarea a 1 ml de iod cu 100 ml de apă. Utilizați această soluție pentru a curăța contaminarea suprafeței plăgii.
  • Pentru a utiliza clorhexidina, amestecați 2,5 ml cu 100 ml de apă, astfel încât veți avea concentrația potrivită pentru curățarea plăgii. Clorhexidina este constituentul activ al multor soluții chirurgicale de curățare, cum ar fi Hibiscrub. Aceasta este o soluție de săpun roz care trebuie diluată în apă. Clorhexidina are proprietăți antibacteriene eficiente și, de asemenea, are o acțiune ușoară reziduală, ceea ce înseamnă că va continua să ucidă bacteria ceva după uscare.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii Pas 5
  2
  Se diluează puțin peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este un alt agent popular de curățare a rănilor. Cu toate acestea, acest lucru poate afecta foarte mult țesutul dacă nu este diluat înainte de utilizare. „Mit“ este faptul că formarea de bule când peroxidului atinge numai răni înseamnă că omoară bacteriile, dar, din păcate, acest lucru este dăunător pentru patul de țesut, care trebuie să fie sănătos pentru rana să se vindece în în viitor.
 • Pentru diluarea corectă, se amestecă 1 parte dintr-o soluție de peroxid de hidrogen 3% cu 3 părți apă (de exemplu, 25 ml peroxid cu 75 ml apă). În acest fel, veți pregăti o soluție adecvată de dezinfectare pentru curățarea rănilor.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii Pasul 6
  3
  Utilizați cea mai sigură opțiune pe care o aveți. Dezinfectantul pe care îl utilizați depinde de preferințele personale și de ceea ce aveți la dispoziție. Respectați întotdeauna instrucțiunile referitoare la diluarea produsului, deoarece dacă îl utilizați prea concentrat, acesta poate afecta țesuturile. Rețineți că multe dezinfectante de uz casnic și unele dezinfectante cu aerosoli pot conține clorură de benzalconiu și nu sunt concepute pentru utilizarea în țesuturi vii.
 • Dacă nu știți sigur dacă un produs este potrivit pentru utilizare la pisici, utilizați doar o soluție salină sau o soluție de apă sărată, deoarece acestea sunt întotdeauna în siguranță.
 • Partea 3
  Dezinfectați rana

  Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii Pasul 7
  1
  Dacă altcineva să vă ajute să țineți pisica. Pisica dvs. poate simți durere sau poate fi agitată după ce a suferit o vătămare și vă poate ataca dacă atingeți zona dureroasă. Acest lucru se va întâmpla chiar dacă în mod normal aveți un temperament bun. Țineți cont de acest lucru și cereți unui prieten sau aproapelui să vă ajute să țineți pisica, astfel încât să vă puteți concentra pe rană.
  • Împingeți pisica cu un prosop mare și expuneți doar rana. Aceasta este o modalitate eficientă de a păstra liniștea și de a minimiza riscul de a fi mușcat sau zgâriat.


 • Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii Pasul 8
  2
  Clătiți rana cu o seringă. Puneți soluția de clătire pe care ați ales-o într-un castron. Luați o seringă și scoateți soluția, apoi aplicați-o la rană pentru a spăla și curăța. Spray rana în acest fel de mai multe ori, până când ați curățat-o bine.
 • Plăcile proaspete din muscatura trebuie să fie curățate și dezinfectate, reducând astfel riscul de infectare.
 • Scroafele suferite dacă pisica a fost lovită de o mașină sau dacă a căzut de pe un copac ar putea fi contaminată cu murdărie, pietriș și bacterii. Dacă faceți o curățare temeinică pentru a elimina contaminarea, acest lucru va fi util pentru a reduce riscul apariției complicațiilor, cum ar fi vindecarea proastă sau infecția.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii Pasul 9
  3
  Dacă nu aveți o seringă, utilizați o bucată de bumbac înmuiată într-o soluție de curățare. Dacă nu aveți o seringă, înmuiați o bucată de bumbac curat în soluția de curățat și o presați peste rană pentru ao acoperi cu soluție. Dacă zona este foarte contaminată și acest lucru nu îndepărtează deșeurile, treceți bucata de bumbac cu mișcări descendente pentru a curăța zona.
 • Utilizați o bucată de bumbac curățată în fiecare mișcare descendentă, astfel încât piesele murdare să nu contamineze rana din nou pentru a le trece. Continuați curățarea până când bucata de bumbac este curată și apoi clătiți pentru a termina.
 • Dacă pisica are un abces rupt, rana ar putea secreta o cantitate considerabilă de puroi. Îndepărtați puroiul cu o bucată de bumbac, tifon sau o cârpă absorbantă uscată. Aplicați o ușoară presiune în zona din apropierea abcesului, apăsând spre interiorul mărcii dintelui, prin care se scurge puroiul. Va fi vital să eliminați cât mai mult puroi posibil, altfel va fi o sursă constantă de infecție.
 • Imaginea intitulată Curățați o rănire a pisicii Pasul 10
  4
  Aplicați un dezinfectant. După ce ați eliminat contaminarea vizibilă, puteți începe să aplicați dezinfectantul. Urmați instrucțiunile din pachet pentru a aplica produsul în mod corespunzător.
 • Scopul este curățarea infecției până când țesutul sănătos este expus fără contaminare și apoi se aplică dezinfectantul.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii pas 11
  5
  Determinați dacă veți banda rana. În cele mai multe răni, este mai bine să le lăsați deschise și expuse la aer, deci nu încercați să îmbrăcați sau să acoperiți o rană mică și nesemnificativă. Cu toate acestea, dacă pisica încearcă să lingă sau să muște rana, atunci va trebui să o acoperiți. În aceste situații, vindecarea rănii ar putea fi în pericol.
 • Există un mit că pisica este bine să lingă o rană. De fapt, este posibil ca limba abrazivă să lezeze țesuturile expuse, în loc să promoveze vindecarea.
 • Partea 4
  Identificați o rană

  Imaginea intitulată Curățarea unei răni de pisică 12
  1
  Urmăriți-vă pisica pentru a identifica semnele unei vătămări. Ca proprietar al unei pisici, va fi important să cunoașteți comportamentul normal al animalului dvs. de companie. Acest lucru va fi util pentru a determina dacă ceva nu este în regulă. Identificați schimbările în comportament, incluzând (dar fără a se limita la) modificări ale tiparelor de hrană, tipuri de mișcări și interes pentru socializare.
  • Acestea pot fi semne ale diferitelor boli, inclusiv traume fizice.
  • Dacă personalitatea pisicii dvs. sa schimbat considerabil și nu puteți determina motivul, va trebui să o luați la medicul veterinar. Aceste schimbări ar putea fi simptome ale unei probleme de sănătate.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană a pisicii 13
  2
  Căutați răni dacă ați văzut o luptă sau ați auzit că ați luptat. Dacă ați auzit o bătălie de pisică sau o pisică a tăiat înapoi, verificați-o pentru a identifica semnele de traume. Țaglele aglomerate de păr sunt un semn al unei lupte. Verificați pisica și vedeți dacă o zonă a blănii sale pare dezordonată sau se ridică într-un unghi ciudat. Verificați cu atenție corpul pisicii împărțind blana și aruncând o privire asupra pielii sub ea.
 • Ați putea găsi și o zonă fără păr, de la care a tras pisica atacatoare. Zona ar putea avea o rană sau ați putea găsi pete de sânge sau o zonă umflată. Acest lucru este ușor de detectat la pisicile cu blană albă sau palidă. În cazul unei pisici negre, rulați-vă cu atenție pe mâini și vedeți dacă prezintă o reacție la sensibilitate - sau căutați o rănire, umflături sau cruste.
 • Imaginea intitulată Curățați o rănire a pisicii Pasul 14
  3
  Verificați frecvent pisica pentru a stabili dacă are leziuni. Este posibil să nu fiți întotdeauna martorii unei lupte sau să găsiți semne de luptă în blănurile pisicii dvs. Acesta este motivul pentru care este important să verificați frecvent pisica pentru a identifica leziunile pe care nu le-ați putea detecta. Acest lucru este deosebit de important dacă pisica dvs. trăiește în aer liber și dacă este predispus să lupte.
 • Un moment potrivit pentru a face acest lucru este atunci când vă îmbrățișează și mănâncă. Țineți-o liniștită și rulați ușor mâna pe corpul dvs., verificând în același timp pielea sub blană.
 • Cele mai vechi răni pot fi infectate, caz în care s-ar putea observa o umflătură, o pecingine, căderea părului sau purulente sau scurgere de sânge.
 • Abcesele vechi care au izbucnit conțin, de obicei, o mulțime de puroi, care ar putea forma pliuri în păr.
 • De asemenea, pielea peste abcesului va dispărea treptat, și poate lăsa o gaură semnificativă prin care se poate vedea musculare sau țesuturile expuse.
 • avertismente

  • Rănile minore pot fi curățate acasă și monitorizate pentru semne de infecție. Medicul veterinar trebuie să trateze rănile mai grave și mari, care sunt grosimea pielii sau în cazul în care întreaga sunt expuse structurilor sub piele. În mod similar, practicantul ar trebui să trateze răni în comun, deoarece există riscul de bacterii care intră în ele, și ar putea necesita un scurt curs de antibiotice pentru a preveni sepsis comun.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă curățați piercing-ul nasuluiCum să vă curățați piercing-ul nasului
  Cum să ai grijă de un hamster pe care l-ai găsit rănitCum să ai grijă de un hamster pe care l-ai găsit rănit
  Cum sa faci un remediu pentru purici pe baza de plante pentru pisica taCum sa faci un remediu pentru purici pe baza de plante pentru pisica ta
  Cum să identificați și să tratați larvele la pisiciCum să identificați și să tratați larvele la pisici
  Cum să cureți picioarele pisicilorCum să cureți picioarele pisicilor
  Cum să curețe rana unui câineCum să curețe rana unui câine
  Cum să îngrijiți lentilele de contactCum să îngrijiți lentilele de contact
  Cum să vindeci un deget tăiatCum să vindeci un deget tăiat
  Cum să vindeci o ranăCum să vindeci o rană
  Cum să vindeci o rană nazală internăCum să vindeci o rană nazală internă
  » » Cum sa curatati rana unei pisici

  © 2011—2020 ertare.com