Cum se curata cusca unui cobai

Cobai sunt adesea recunoscuți ca animale de companie excelente. În general, acestea au o personalitate plăcută și tind să aibă o speranță de viață relativ scurtă în comparație cu alte animale mici. Cu toate acestea, ca orice animal de companie, cobai au nevoie de un mediu sigur, curat și sănătos pentru a prospera.

pași

Partea 1
Asigurați-vă că porcul de cobai se simte confortabil

Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 1
1
Subiectul cobaiului. Fă-o cu atenție prin plasarea unei mâini în jurul pieptului, păstrând degetul mare sub falca cobaiului. Utilizați cealaltă mână pentru a sprijini partea din spate a cobaiului care o ține vertical între cele două mâini.
 • Este important să țineți porcul de cobai suficient de ferm pentru ca acesta să nu cadă, dar nu atât de greu încât să-l rănească. Aveți grijă dacă cobaiul dvs. este predispus să devină nervos sau înfricoșător, deoarece el poate încerca să vă elibereze de mâini și să sară, ceea ce poate provoca vătămări grave.
 • Imaginea intitulată Curățați o colivie de cobai de porci Pasul 2
  2
  Scoate-ți cobaiul din cușcă. Odată ce vă țineți porcul de cobai în mod corespunzător, duceți-l într-un spațiu sigur, închis, unde nu poate scăpa. Asigurați-vă că cineva vă urmărește îndeaproape cobaiul și că nu există zgomote puternice care să-l sperie. Dacă doriți, puteți cere cuiva să țină cobaiul.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă pentru cobai de cobai Pasul 3
  3
  Îmbrăcați-vă porcul de cobai așa cum este necesar. Este necesar să se perie coarnele cu părul lung cu părul lung. Dacă trebuie să mătuiți sau să vă spălați porcul de cobai, poate fi mai ușor să faceți acest lucru în timp ce animalul dvs. de companie este în afara coliviei.
 • Cu excepția cazului în care porcul tău de cobai are blănuri lipicioase sau miroase rău, trebuie doar să-l scufundi cel mult 2 până la 3 ori pe an.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 4
  4
  Dă-i porcului de cobai un loc unde să te ascunzi. Animalul de companie trebuie să aibă un loc desemnat ca loc ascuns în cușca lui permanentă. Când scoateți porcul de cobai din casa lui, probabil el va ieși afară. Dacă nu puteți face ascunzătorul să se încadreze în spațiul închis temporar, faceți un spațiu temporar tăind partea de jos a unei cutii de carton.
 • Partea 2
  Curățați zilnic cusca cobaiului

  Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 5
  1
  Curăță zonele specifice ale cuștii. Îndepărtați hrana și resturile excesive, curățați zonele specifice ale cuștii, după cum este necesar, cu un prosop de hârtie și asigurați-vă că materialul de așchiere este complet uscat.
 • Imaginea cu titlul Curățați o cușcă de Guineea Pasul 6
  2
  Schimbați alimentele și apa. Trebuie să o faceți în fiecare zi. Dacă cobaiul scutură apă în alimentator, scoateți alimentul și umpleți alimentatorul cu alimente proaspete și uscate.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de cobai de cobai Pasul 7
  3
  Curățați recipientele pentru alimente și apă cu apă fierbinte cu săpun. A face acest lucru în fiecare zi va împiedica proliferarea bacteriilor în recipientele pentru hrană și apă.
 • Partea 3
  Curățați cusca săptămânal

  Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 8
  1
  Planificați curățarea cuștii o dată pe săptămână. Deși este necesar să vă asigurați o întreținere zilnică a cuștii și să curățați anumite zone, trebuie doar să o curățați cu atenție o dată pe săptămână. În acest fel, vă veți asigura că cobaiul este sănătos, fericit și că mediul înconjurător rămâne fără mirosuri rele.
 • Imaginea intitulată Cage Clean Cage Pig Step 9
  2
  Scoateți totul din cușca cobaiului. Când curățați bine colivia cobaiului, îndepărtați toate jucăriile, recipientul pentru alimente, sticla de apă și ascunzătorul.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 10


  3
  Spălați sticla de apă și vasul de alimentare. Adesea, cobai arunca bucăți de material de așternut sau resturi în castronul lor. Prin urmare, este important să curățați regulat bolurile de hrană și apă.
 • Îndepărtați orice alimente și apă rămase. Apoi, împingeți sticla de apă și vasul de alimentare în apă fierbinte. Lăsați-le în chiuvetă să se usuce în timp ce curățați cușca.
 • Dacă puteți spăla locul de ascundere al animalului dvs. de companie, este recomandat să îl clătiți și el.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de cobai de cobai 11
  4
  Luați cușca acolo unde intenționați să o curățați și să obțineți o pungă mare de gunoi. Mătură toate resturile cu o pensulă direct în punga de gunoi, eliminând tot substratul din cușcă.
 • În cazul cuștilor foarte mari, va fi util să folosiți o lopată pentru colectarea excrementelor de pisici pentru a îndepărta resturile din cușcă. Nu utilizați aceeași lopată pe care o utilizați pentru a colecta excrementele de la pisica, câinele sau alt animal de companie.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de cobai de porci Step 12
  5
  Curățați cușca cu o soluție de aerosol. Puteți folosi un detergent slab sau amestecați trei părți de apă caldă și o parte din oțet alb diluat.
 • În cazul petelor mai adânci și a resturilor greu de îndepărtat, utilizați oțel nediluat, dar asigurați-vă că îl curățați bine când ați terminat!
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 13
  6
  Clătiți cușca. Asigurați-vă că clătiți toate suprafețele din cușcă, mai ales după utilizarea unui dispozitiv de curățare cu aerosoli.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă pentru cobai de cobai 14
  7
  Uscați colivia cu prosoape de hârtie. Dacă aveți timp, puteți lăsa cușca să se usuce cu aer. Este important să vă asigurați că cuștile de cobai sunt complet uscate înainte de a plasa ziare și materiale de așternut, deoarece umiditatea poate provoca rapid o problemă a mucegaiului care poate face animalul bolnav.
 • Partea 4
  Puneți animalul de casă în casă

  Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 15
  1
  Plasați ziare proaspete și curate într-un rând pe cușcă și apoi adăugați materialul de așternut. Materialul de așchiere trebuie să aibă o adâncime cuprinsă între 2, 5 cm până la 7,6 cm (1 până la 3 inci).
  • Nu trebuie sa folositi niciodata cleiuri de cedru sau de pin. Deși rămășițele de lemn sunt adesea vândute pentru a fi utilizate în cuști, ele conțin, de fapt, produse chimice care pot fi dăunătoare porcului dumneavoastră de cobai.
  • În general, fânul este o alternativă bună pentru materialul de așternut. Cu toate acestea, fânul umed poate provoca creșterea fungilor și fânul uscat praf poate provoca probleme respiratorii.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 16
  2
  Asigurați-vă că cusca este complet uscată înainte de a plasa ziare și așternuturi. Plasarea de lenjerie și ziare noi pe o suprafață umedă poate provoca rapid mucegaiul și mucegaiul să se prolifereze în cușcă.
 • Imaginea intitulată Curățați o cușcă de Guineea Pasul 17
  3
  Puneți cușca înapoi (dacă o dezactivați) și puneți jucăriile și lucrurile în locul lor. Ascunde sandvișurile preferate ale animalului dvs. de companie în role de prosop de hârtie sau le atârnați cu o bucată de șnur. Cu toate acestea, asigurați-vă că porcul de cobai poate ajunge la ele!
 • Imaginea intitulată Cage Clean Cage Pig Step 18
  4
  Controlați mediul Amintiți-vă că cobaiii au nevoie de o temperatură constantă și că nu ar trebui să expuneți cuștile animalului de companie la surse directe de căldură sau de frig. Este recomandat să împiedicați scăderea temperaturii camerei sub 21 ° C (70 ° F) sau peste 32 ° C (90 ° F).
 • sfaturi

  • Dă-i cobaiului ceva nou de mestecat în cușcă. Lemnul netratat este cea mai bună opțiune, pentru că dacă înghiți plastic, te poți îmbolnăvi.
  • Utilizați un nou burete sau o cârpă mică și o soluție de oțet alb diluat pentru curățarea casei de cobai cu cârpă sau spray. Nu utilizați produsul de curățare Windex sau alte produse de aerosol deoarece acestea pot fi dăunătoare porcului dumneavoastră de cobai.
  • Pentru a facilita curățarea cuștii, plasați un strat de ziar sub materialul de așternut. În felul acesta, poți să scrii ziarul când e timpul să curățești cușca.
  • Există mai multe spray-uri pentru animale de companie sigure și lichide de curățare disponibile la magazinele de animale de companie, dacă nu vă simțiți confortabil folosind ceea ce aveți acasă.
  • Majoritatea experților în animale recomandă să vă oferiți cobaiului dvs. un loc unde să vă ascundeți în interiorul cuștii.
  • Dacă aveți mai mult de un cobai, curățați cuștile de două ori pe săptămână.
  • Lăsați o suprafață brută într-o zonă mică a cuștii de cobai, astfel încât să vă puteți păstra unghiile la o dimensiune rezonabilă!

  avertismente

  • Curățarea cel puțin zilnic a cuștii de cobai este foarte importantă pentru a vă menține sănătatea.
  • Nu folosiți așchii de lemn sau rumegușul, deoarece acest lucru ar putea cauza vătămări grave animalelor de companie. Materialul de cedru poate provoca probleme de sănătate, precum și pin. Puteți folosi lemnul de pin uscat ca material de așchiere dacă nu există alt material disponibil.
  • Aveți întotdeauna cineva să vă supravegheze porcul de cobai. Cobaiii sunt curioși în mod natural și se pot confrunta cu multe probleme.
  • Cobaii au nevoie de o temperatură constantă. Colivia cobaiului dvs. nu trebuie expusă la surse directe de căldură sau frig.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericitCum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericit
  Cum de a construi o legătură puternică cu porcul de cobaiCum de a construi o legătură puternică cu porcul de cobai
  Cum să taie unghiile de cobaiCum să taie unghiile de cobai
  Cum să ai grijă de cobaiul tău bolnavCum să ai grijă de cobaiul tău bolnav
  Cum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobaiCum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobai
  Cum se determină sexul unui cobaiCum se determină sexul unui cobai
  Cum să diagnosticați protuberanțele la cobaiCum să diagnosticați protuberanțele la cobai
  Cum să-ți îmblânzi cobaiulCum să-ți îmblânzi cobaiul
  Cum să antrenezi un cobai pentru a merge la baieCum să antrenezi un cobai pentru a merge la baie
  Cum să antrenezi un cobai pentru a merge la baieCum să antrenezi un cobai pentru a merge la baie
  » » Cum se curata cusca unui cobai

  © 2011—2020 ertare.com