Cum să vă curățați mâncarea sau mâncarea de pe câine

Mențineți curățenia alimentelor și a vaselor pentru câini? Chiar dacă câinele dvs. îi place să se joace pe murdărie și să se murdărească, felurile sale de mâncare trebuie să fie curate, astfel încât să poată mânca și bea apă în siguranță. Dacă vă curățați vasele câinelui, puteți preveni creșterea bacteriilor care ar putea să vă facă rău. De asemenea, în acest fel vă veți face experiențele cu alimente și apă mai plăcute!

pași

Metoda 1
Spălați mâncarea de pe câine sau mancarea cu apă

Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 1
1
Alegeți un detergent slab. Dacă preferați să spălați manual mâncarea sau apa de pe câine (în loc să o puneți în mașina de spălat vase), alegeți un detergent ușor și netoxic de spălat vase. Dacă nu sunteți sigur ce detergenți sunt moi, verificați etichetele produsului și căutați indicații că produsul este moale pentru mâini. Dacă detergentul este suficient de blând pentru dvs., acesta va fi suficient de moale pentru mâncarea sau cârpa pentru câini.
 • Deși detergenții organici sunt mai scumpi, probabil conțin ingrediente netoxice.
 • Detergenții puternici și înălbitorii sunt toxici pentru câini.
 • De asemenea, detergenții puternici pot determina ruginirea plăcilor din oțel inoxidabil.
 • De asemenea, puteți face propriul detergent blând prin combinarea unor părți egale de bicarbonat de sodiu, apă caldă și sare de masă.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 2
  2
  Selectați un loc pentru a curăța farfuria sau apa. Nu este recomandat să spălați vasele de câine în cada sau în chiuveta de bucătărie din cauza riscului de contaminare încrucișată. Alimentarea cu alimente sau cârnați a câinelui dvs. ar putea avea bacterii care vin din gură și alimentele sale și nu doriți ca bacteria să contamineze felurile de mâncare pe care le utilizați dumneavoastră și familia dumneavoastră. În schimb, utilizați chiuveta pentru baie sau chiuveta pentru spălătorii.
 • Dacă alegeți să utilizați chiuveta pentru baie, va trebui să o dezinfectați după spălarea hranei pentru alimente sau a apei.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 3
  3
  Spălați mâncarea de pe câine sau mancarea cu apă. Pentru a spăla vasele cu mâna, folosiți un prosop de bucătărie sau un burete "numai" Utilizați pentru mâncarea câinelui dvs. Asigurați-vă că temperatura apei este la fel de caldă pe cât o puteți tolera. Luați în considerare purtarea mănușilor în timpul spălării mâncărurilor cu mâna pentru a vă proteja mâinile de apă caldă.
 • Spălați interiorul sau exteriorul plăcii prin mișcări circulare cu un prosop de bucătărie sau un burete.
 • Acordați o atenție deosebită domeniilor în care alimentele s-au întărit.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 4
  4
  Dezinfectează mâncarea sau vasul de apă al câinelui. Utilizarea apei calde și a detergenților ușori reprezintă o modalitate foarte eficientă de curățare a hranei pentru alimente și a apei pentru câini. Cu toate acestea, o substanță cu blană numită peliculă biotică se poate acumula în vasele câinelui. Această substanță conține o combinație de bacterii, alge și ciuperci care ar putea face ca animalul dumneavoastră să fie bolnav dacă este înghițit. Epurarea și dezinfectarea vasului sunt cele mai bune metode de a scăpa de pelicula biotică și de microorganismele dăunătoare ale acesteia.
 • Textura subțire, din cauciuc a filmului biotic poate fi dificil de îndepărtat. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu din detergentul de uz casnic este suficient de abraziv pentru a îndepărta pelicula biotică.
 • Pentru a dezinfecta vasul după ce îl spălați, amestecați 3,7 litri de apă cu o lingură de înălbitor. Adăugați acest amestec pe placă și lăsați-o să stea două minute înainte de clătire. De asemenea, dezinfectă exteriorul plăcuței.
 • Pentru a face alimentele de casă ale câinelui dvs. sau de spălare a apei, puteți să le curățați și să le dezinfectați în loc să faceți doar unul dintre cele două lucruri.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 5
  5
  Clătiți și uscați complet mâncarea sau vasul de pe câine. Câinele dvs. se poate îmbolnăvi dacă înghiți reziduuri de detergent pe farfurie, deci este foarte important să clătiți bine vasul cu apă. Puteți să uscați vasul cu unele prosoape de hârtie sau să lăsați vasul să se usuce în aer înainte de a pune mâncarea sau apa înapoi în el.
 • Dacă ați dezinfectat vasul, este foarte important să clătiți orice reziduu de albire.
 • Dacă alegeți să uscați vasul cu un uscător, asigurați-vă că utilizați uscătorul "numai" pentru mâncarea câinelui tău.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 6
  6
  Dezinfectează chiuveta. Dacă ați folosit chiuveta de bucătărie, lăsați-o gata de utilizare umană, dezinfectând-o cu un înălbitor diluat (o lingură de înălbitor pe 3,7 litri sau 1 galon de apă). Puneți capacul în poziție și umpleți chiuveta cu înălbitor. Lăsați amestecul să se așeze timp de cinci minute. Apoi, scoateți capacul pentru a permite scurgerea apei. În cele din urmă, clătiți chiuveta rapid și lăsați-o să se usuce la aer.
 • Metoda 2
  Curățați mâncarea sau vasul de pe câine în mașina de spălat vase

  Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 7


  1
  Puneți mâncarea și mâncarea de pe câine în mașina de spălat vase. Este de preferat să spălați mâncarea și mâncarea de apă a câinelui în mașina de spălat vase deoarece apa este suficient de fierbinte (140 ° F sau 60 ° C) pentru a îndepărta și ucide bacteriile. De asemenea, curățarea vesei în mașina de spălat vase este o alternativă excelentă dacă nu aveți prea mult timp să le spălați manual.
  • Chiar dacă purtați o pereche de mănuși pentru a curăța, probabil că mâinile nu pot tolera apa la fel de caldă ca mașina dvs. de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 8
  2
  Curatati vasele de caini separat. Pentru a evita contaminarea încrucișată, este de preferat să spălați vasele câinelui dvs. separat în mașina de spălat vase. Dacă decideți să le spălați separat, luați în considerare cumpărarea mai multor feluri de mâncare, astfel încât să le puteți încărca în mașina de spălat vase la fiecare două sau trei zile. Este posibil să nu fie practic să spălați unul sau două feluri de mâncare la un moment dat în mașina de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 9
  3
  Curatati felurile de mancare ale cainelui cu vasele. Deși sună un pic neplăcut să așezi mâncăruri de alimente și apă lângă bolurile și plăcile tale, poți face acest lucru dacă ai opțiunea de a "dezinfecta" mașina dvs. de spălat vase. Această opțiune va ucide și elimina toate bacteriile și, prin urmare, va evita contaminarea încrucișată.
 • Dacă nu vă simțiți confortabil combinarea vesela, puneți-le în încărcături separate.
 • Indiferent dacă așezați vasele în încărcături combinate sau separate, selectați cea mai tare opțiune de temperatură din mașina dvs. de spălat vase.
 • Metoda 3
  Aflați sfaturi de bază de curățare

  Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 10
  1
  Curățați zilnic mâncarea sau apa de pe câine. Făcând acest lucru este un pas important în menținerea câinelui dvs. sănătos. În funcție de ceea ce îi alimentați, este posibil să fiți nevoit să vă curățați mâncarea de câteva ori pe zi. De exemplu, dacă îl hrăniți numai cu alimente umede, o combinație de alimente umede și uscate sau alimente crude, curățați farfuria de alimente atunci când terminați să mâncați.
  • Dacă vă hrăniți câinele numai cu alimente uscate, va fi suficient să curățați mâncarea de pe vas o dată pe zi.
  • Dacă câinele dvs. rămâne în afara sau dacă utilizați un vas de apă pentru mai mulți câini, curățați acest vas de mai multe ori pe zi.
  • Dacă vasele de hrană și de apă ale câinelui se simt lente, luați în considerare curățarea plăcilor de mâncare de fiecare dată când se termină mâncarea și plăcuța de apă, de două ori pe zi.
  • Alimentele și vasele de apă pot, de asemenea, să acumuleze saliva, praful și resturile. Pe lângă posibilitatea ca câinele să se îmbolnăvească, poate că nu vrea să mănânce sau să bea din feluri de mâncare dacă ar părea prea murdar.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 11
  2
  Verificați mâncarea sau vasul pentru zgârieturi. Nu toate felurile de mâncare sau apă pot rezista spălării frecvente. De-a lungul timpului, mâncărurile mai puțin durabile pot dezvolta zgârieturi în care bacteriile pot crește și pot face bolnavul câinelui. După ce ați curățat hrana sau apa de la feluri de mâncare, căutați cu grijă zgârieturi.
 • Schimbați orice plăcuță zgâriată la una nouă.
 • Plăcile din oțel inoxidabil și din porțelan sunt foarte rezistente și pot rezista la curățarea frecventă.
 • Vasele ceramice și din plastic nu sunt alternative bune, deoarece sunt foarte poroase și pot conține bacterii. În plus, vasele din plastic pot prezenta cu ușurință zgârieturi.
 • Imaginea intitulată Curățați un câine`s Water or Food Dish Step 12
  3
  Curățați zona din jurul felurilor de mâncare și de apă ale câinelui. Nu este suficient să vă păstrați curatele și alimentele de câine, zona "în jurul" din zona de hrănire trebuie să fie și curată. Pentru a curăța podeaua acelei zone, amestecați părți egale de oțet și apă și uscați zona la fiecare două sau trei zile. Un alt lucru pe care îl puteți face este să puneți un singur cauciuc sub vase pentru a colecta excesul de hrană și apă.
 • Curățați individul cu o cârpă sau cu mâna în fiecare zi pentru a menține zona curată și a preveni creșterea bacteriilor.
 • sfaturi

  • Dacă aveți copii mici, asigurați-vă că nu se joacă cu vasele de mâncare murdare sau de apă. Bacteriile din aceste feluri de mâncare pot face copiii bolnavi.
  • Eficiența unei soluții de înălbire de uz casnic diluată durează doar 24 de ore. Dacă știți că nu veți folosi multă înălbire într-o perioadă de 24 de ore, reduceți cantitatea de soluție pe care ați făcut-o.

  avertismente

  • Escherichia coli și salmonella sunt bacterii pe care le puteți găsi în gura și mâncarea câinelui. Aceste germeni vă pot face pe voi și familia dumneavoastră bolnavi.
  • Printre bacteriile dăunătoare din stratul biotic se numără: Escherichia coli, listeria și legionella.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să măriți apetitul la câiniCum să măriți apetitul la câini
  Cum să ai grijă de câinele tăuCum să ai grijă de câinele tău
  Cum să determini rasa câinelui tăuCum să determini rasa câinelui tău
  Cum să înveți un câine să meargă la lucruriCum să înveți un câine să meargă la lucruri
  Cum sa eviti UTI la cainiCum sa eviti UTI la caini
  Cum să faci alimente pentru câine de casăCum să faci alimente pentru câine de casă
  Cum de a face alimentele uscate ale câinelui dvs. mai bine pentru a putea mânca totulCum de a face alimentele uscate ale câinelui dvs. mai bine pentru a putea mânca totul
  Cum sa faci cainele sa manance crochete sau mancare uscataCum sa faci cainele sa manance crochete sau mancare uscata
  Cum să vă opriți câinele să mănânce pământulCum să vă opriți câinele să mănânce pământul
  Cum de a face un câine ciobănesc să câștige în greutateCum de a face un câine ciobănesc să câștige în greutate
  » » Cum să vă curățați mâncarea sau mâncarea de pe câine

  © 2011—2020 ertare.com