Cum să curățați apa turbidă din rezervorul de pește

Apa murdară a rezervorului poate fi cauzată de mai multe cauze, cum ar fi filtrele defecte care permit trecerea bacteriilor, deșeurilor de pește, alimentelor pentru pești, aditivilor chimici pentru apă și produselor secundare ale decorurilor rezervoarelor. Rezolvarea acestei probleme implică abordarea sursei și curățarea mediului.

pași

Partea 1
Schimbați apa din rezervorul de pește

Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 1
1
Deconectați încălzitorul pentru acvariu. De asemenea, deconectează orice altă sursă de energie pentru rezervor, astfel încât să nu riscați să suferiți un șoc electric în timpul menținerii rezervorului. Încă nu îndepărtați dispozitivele electrice.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 2
  2
  Îndepărtați toate decorațiile și plantele artificiale. Pentru aceasta, utilizați mănuși de cauciuc impermeabile. Scoateți obiectele din rezervor și le păstrați pe prosoape de hârtie curate.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 3
  3
  Păstrați toate părțile laterale ale rezervorului de pește cu un burete de alge marine. Realizați mai multe treceri adânci (ca și în cazul în care frământați) pentru fiecare suprafață interioară. Faceți cel puțin două sau trei treceri în partea de jos și pe părțile laterale ale rezervorului.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 4
  4
  Opriți pompa Scoateți filtrul prin glisarea lui din poziția sa în rezervor și păstrați-l pe prosoape de hârtie curate lângă chiuvetă sau chiuvetă împreună cu decorațiile pe care le-ați scos mai devreme.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 5
  5
  Curăță filtrul, decorațiile și plantele artificiale. Așezați-le sub un jet de apă caldă. Clătiți bine fiecare cu apă pentru a vă asigura că nu există murdărie. Înlocuiți-le pe prosoape de hârtie curate.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 6
  6
  Conectați un dispozitiv de curățare a pietrișului. În general, este un tub din material compozit cu un sifon conectat la un robinet sau o găleată pentru colectarea apei extrase. Împingeți capătul dispozitivului de curățare spre partea inferioară a stratului de pietriș al acvariului până când ajunge la fund. Deșeurile se vor ridica prin sifon împreună cu pietrișul și apa. Odată ce apa începe să se curățească, trebuie să închideți supapa de pe furtun sau să strângeți furtunul peste pietriș pentru a permite căderii pietrelor. Ridicați mașina de curățare de pe pietriș și puneți-o într-o zonă învecinată pentru a repeta procesul.
 • Fă-o până când nu ai scos un sfert sau o treime din apa din rezervor.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 7
  7
  Reglează temperatura apei. Măsurați temperatura rezervorului cu un termometru adecvat pentru apă. Puteți să comandați unul pentru acvarii la magazinul de animale de companie. Utilizați termometrul pentru a regla apa de la robinet pentru a se potrivi cu temperatura apei din rezervor.
 • Scopul acestui pas nu este de a accentua peștele cu schimbări bruște. Speciile de pești pot varia în funcție de temperatura pe care o doresc, dar un interval normal ar fi de 23 până la 28 ° C (74 până la 82 ° F).
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 8
  8
  Schimbați pompa de robinet pentru a permite scurgerea apei în rezervor. De asemenea, puteți umple manual o găleată pentru a restabili nivelurile normale de apă din rezervor. Adăugați orice tratament chimic (cum ar fi un dechlorinator) în timpul umplerii rezervorului. Dacă utilizați metoda cupă, încorporați tratamentul în apă înainte de a-l vărsa în rezervor.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 9
  9
  Înlocuiți decorațiunile, plantele artificiale și filtrul din rezervor. Decoratiuni si plante artificiale. Puneți-le mai mult sau mai puțin în aceeași poziție ca înainte. Glisați filtrul în slotul corespunzător.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 10
  10


  Conectați încălzitorul și porniți pompa. Reconectați sistemele electrice ale rezervorului odată ce ați scos și uscat bine mâinile. Porniți pompa.
 • Partea 2
  Păstrați filtrul și echipamentul

  Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 11
  1
  Curățați sau schimbați filtrul cartușului mecanic. Utilizați o șurubelniță sau un instrument similar pentru a debloca partea de sus a filtrului și a accesa buretele sau tamponul. Scoateți buretele sau tamponul și clătiți-l sub un curent de apă caldă pentru câteva minute. O altă alternativă este utilizarea apei curată ca apei de spălare dintr-o sesiune de schimbare a apei din rezervorul de pește pentru a reține bacteriile sănătoase și a evita contaminarea cu amoniac. Dacă buretele sau tamponul sunt foarte pline de resturi, cumpărați unul nou și instalați-l pe filtru. Odată ce buretele sau tamponul original sau nou se întoarce în interiorul filtrului, puneți partea superioară și înșurubați-l în loc.
  • Trebuie să curățați aceste filtre cel puțin o dată la două săptămâni, dar este posibil să aveți nevoie să faceți mai des dacă aveți mai mulți pești.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 12
  2
  Tratați apa cu un filtru chimic. Filtrele chimice sunt de obicei sub formă de granule sau pelete. În general, filtrul chimic este plasat secvențial după filtrul mecanic existent și apă (sau între filtrul mecanic și filtrul biologic). Urmați instrucțiunile produsului pe care îl alegeți, dar, în mod normal, turnați cantitatea indicată de granule în filtru sau în sacul filtrant prefabricat pentru al plasa direct în apa rezervorului. Opțiunea tipică în acest caz este o formă de carbon activat. Carbonul activ absoarbe particule organice, medicamente, bacterii care provoacă mirosuri și culori care se dizolvă în apa din rezervor. Când apa devine tulbure sau miroase rău, este timpul să schimbați filtrul chimic.
 • În general, aceste filtre funcționează bine timp de 1 sau 2 luni. Dacă utilizați o pungă de filtru, plasați punga într-o zonă a rezervorului cu un debit mare de apă.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 13
  3
  Clătiți filtrul biologic. Filtrul biologic captează bacteriile care participă la descompunerea materialului în ciclul de azot. Acesta este un pas important pentru a menține apa fără amoniac și nitrați, toxine care ajung să fie fatale pentru a pescui. Aceste filtre au, în general, o suprafață mare și sunt amplasate secvențial după filtrul chimic. Cu alte cuvinte, apa va fi mai întâi filtrată prin filtrul mecanic și filtrul chimic. Dacă filtrul biologic este înfundat, trebuie să îl îndepărtați și să îl clătiți numai cu apă din acvariu pentru a păstra bacteriile utile și praful la suprafață.
 • Trebuie doar să modificați filtrul biologic dacă acesta este deteriorat fizic.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 14
  4
  Curățați elicea. În cazul oricărui echipament motorizat (cum ar fi o pompă sau un filtru de putere), trebuie să respectați instrucțiunile producătorului pentru a le menține corespunzător. Cu toate acestea, puteți face unele întreținere de bază pentru a vă asigura că apa rămâne curată cu un echipament care funcționează bine. Aceste curățări în timpul schimbării apei în timp ce alimentarea este oprită și deconectată de la rezervor. Utilizați manualul de instrucțiuni pentru a scoate lamelele (sau lamelele motorului) de la pompe și filtre de putere. Utilizați o cârpă curată pentru a curăța reziduurile de la lamele rotorului și pentru a verifica dacă acestea sunt deteriorate. Dacă da, schimbați-l.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloudy Water Aquarium Pasul 15
  5
  Curățați cutia de filtru. Cu filtrul în afara locului în timpul schimbării apei, îi puteți da o întreținere suplimentară. Clătiți cutia filtrului principal, tuburile (intrare și ieșire) și folosiți lubrifianți favorabili acvariului pentru componentele în mișcare. Vaselina sau siliconul lichid pot servi drept lubrifianți. Pompele de putere din exterior pot necesita uleiul de mașină, dar consultați mai bine manualul. După curățarea și lubrifierea filtrului, trebuie să puneți piesele înapoi și să reintroduceți filtrul în rezervor.
 • Poate fi necesar să pregătiți filtrul înainte de a funcționa din nou. Umpleți filtrul cu puțină apă din rezervor după ce îl reintroduceți în rezervor. Aceasta va relua funcționarea sifonului.
 • Partea 3
  Trateaza sursa problemei

  Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 16
  1
  Hrănește mai puțin pește Peștii au nevoie doar de o masă ușoară o dată pe zi și ar trebui să oprești să le hrănești una sau două zile pe săptămână. Îndepărtați alimentele rămase după 10 minute.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 17
  2
  Adăugați sare de acvariu în apă. Sare pentru acvariu în esență este o sare de masă obișnuită (NaCl) fără aditivi. Adăugați 1 lingură (15 ml) de sare de acvariu pentru fiecare 19 litri de apă de acvariu.
 • Adresați-vă medicului veterinar sau proprietarului magazinului de animale dacă specia de pește pe care o tolerați este sare pentru acvariu.
 • Imagine cu denumirea Fix Cloud Water Aquarium Pasul 18
  3
  Adăugați un balsam de apă. Este un produs chimic care îndepărtează mai direct clorul, cloramina, amoniacul și nitrații din apa turbidă. Este eficient atat pentru mediul inconjurator cat si pentru apa sarata. Instrucțiunile variază în funcție de produs, dar, în general, ar trebui să-l aruncați direct în apă din rezervor cu o cantitate de 5 ml (0,001 galoane) de produs pe 190 litri de apă din rezervor.
 • De asemenea, adăugați-o în timpul schimbărilor de apă.
 • sfaturi

  • Deplasați toți peștii într-un rezervor de pește temporar plin cu apă de la robinet în timp ce schimbați apa din rezervorul principal de pește.
  • Schimbați apa din rezervorul de pește cel puțin o dată pe lună.

  avertismente

  • Nu permiteți temperaturii de înlocuire a apei să difere foarte mult de apa din rezervor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se schimbă apa într-un acvariuCum se schimbă apa într-un acvariu
  Cum se schimbă apa într-un acvariu de apă dulceCum se schimbă apa într-un acvariu de apă dulce
  Cum să ciclonezi un acvariu fără peștiCum să ciclonezi un acvariu fără pești
  Cum să ai grijă de o zebrăCum să ai grijă de o zebră
  Cum să vă bucurați de peștele dvs.Cum să vă bucurați de peștele dvs.
  Cum să începeți un acvariu cu apă săratăCum să începeți un acvariu cu apă sărată
  Cum se face apa in acvariu transparentaCum se face apa in acvariu transparenta
  Cum să faci un pește beta să trăiască mai multCum să faci un pește beta să trăiască mai mult
  Cum se face un rezervor de aur de pește sănătosCum se face un rezervor de aur de pește sănătos
  Cum sa curatati ornamentele de la un acvariuCum sa curatati ornamentele de la un acvariu
  » » Cum să curățați apa turbidă din rezervorul de pește

  © 2011—2020 ertare.com