Cum să vă curățați pisica dacă nu o poate face el însuși

Pisicile sunt foarte bune la îngrijire și, în general, ele rămân destul de curate, deci nu trebuie să le spălați în mod regulat. Cu toate acestea, unele boli, inclusiv obezitatea, bolile cronice, problemele oculare și artrita îngreunează pisicile să își păstreze blana curată. Trebuie să luați măsurile necesare pentru a vă menține animalul curat când nu poate sau nu o face singur. Cea mai bună modalitate de a aborda această activitate este să o încorporați în rutina zilnică. Va fi mult mai ușor să mențineți o blană de pisică, decât să vă ocupați de o pisică murdară cu blană încurcată.

pași

Metoda 1
Periați pisica

Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 1
1
Luați pisica cu medicul veterinar. Dacă pisica are dificultăți de îngrijire, este posibil să aveți o afecțiune medicală dureroasă pentru dumneavoastră. În acest caz, prin tratarea problemei care stau la baza, veți face pisica să se simtă mai confortabilă și poate chiar să înceapă din nou să se predea. Unele dintre tratamente ar putea include: îngrijirea dentară pentru o pisică care simte durere în gură sau unele analgezice pentru pisici vârstnice cu artrită.
 • Dacă blana pisicii este foarte încurcată, cereți ajutor profesional pentru a îndepărta blana încurcată. Pentru pisică, este traumatizantă eliminarea entanglementărilor mari și, adesea, este mai bine să o sedați pentru a rămâne inconștientă în timpul procedurii.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 2
  2
  Includeți periajul în rutina zilnică. Dacă pisica ta nu mirează așa cum obișnuia, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să găsești periaj frecvent în rutina ta. Prin perierea pisicii de la cap la coadă, veți îndepărta firele de păr, murdăria și alte resturi și stimulați circulația și secrețiile glandelor sebacee. În acest fel, strălucirea se va întoarce și blana dvs. se va aprinde - în plus, veți evita incurcaturile dureroase, mai ales dacă pisica are blană lungă.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 3
  3
  Așteptați până când pisica vă relaxează pentru a începe îngrijirea. Nu o periați dacă este neliniștită. Îndesește-ți ușor pisica și vorbește cu blândețe. În acest fel, veți reacționa mai bine.
 • Dacă nu sunteți obișnuit cu aciculii, s-ar putea să vă supărați atunci când îl periați. Încercați să le faceți să înțeleagă că este o experiență plăcută și face primele sesiuni scurte pentru a nu dispera.
 • Încercați să o periați chiar înainte de al alimenta, astfel încât să se refere la periajul cu recompensa alimentară care urmează. Acest lucru poate crește toleranța dvs. de periere.
 • Rețineți că periajul poate crea o legătură între animalul de companie și proprietar, dar dacă animalul de companie este neliniștit sau stresat, poate începe să relaționeze unele sentimente negative cu dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 4
  4
  Luați măsurile necesare pentru a vă proteja și pentru a menține pisica calmă. Poate că, în unele cazuri, trebuie să mâncați pisica imediat, chiar dacă nu este dispus. De exemplu, dacă pisica sa murdărit, este posibil să aveți nevoie să-l mâncați, chiar dacă este neliniștită. În aceste situații, aveți mai multe opțiuni pentru a reasigura și a controla pisica.
 • Utilizați un prosop. Dacă este necesar să mătuiți imediat pisica și sunteți neliniștită, încercați să o înfășați într-un prosop și să lăsați doar suprafața murdară expusă. Prin acoperirea ochilor, vă puteți liniști. De asemenea, dacă aveți dinți și gheare pe prosop, mâinile vor fi protejate de mușcături și zgârieturi.
 • Ține-te pe fundul pisicii. Unele pisici sunt reasigurate ținând gâtul, adică pielea din spatele gâtului. Atunci când mama ia pisoii de la nivelul gâtului, apare un efect tranchilizant, care persistă în unele pisici adulte. Cu toate acestea, nu ar trebui să ridicați pisica din gât - luați doar o parte din piele de pe umăr și o țineți ferm în timp ce o lăsați să se odihnească pe o suprafață plană.
 • Lucrați la o înălțime confortabilă pentru dvs.. Poate fi mai ușor să curățați pisica dacă o puneți pe o masă mare sau pe uscător. În acest fel, nu va trebui să vă aplecați sau să vă întindeți spatele. Asigurați-vă că pisica se simte în siguranță prin plasarea unei pătură sau a unui prosop pe masă pentru a preveni alunecarea și căderea.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 5
  5
  Setați frecvența cu care ar trebui să pensați pisica. Pisicile care au straturi lungi au nevoie de frecarea frecventă, de preferință în fiecare zi. În caz contrar, blănurile pot deveni încurcate și murdare. Pisicile cu blană scurtă pot peria mai puțin frecvent - de exemplu, de câteva ori pe săptămână și după cum este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 6
  6
  Periați ușor blana pisicii. Luati-va timp pentru a peria pisica, asa ca nu trageti blana sau speriati-o. Rețineți că pisicile mai mari care simt dureri articulare sau care suferă de artrită pot arunca chinuri atunci când vă apropiați de articulații. Este foarte ușor pentru dvs. să lovească pieptenele sau pensula împotriva șoldurilor, umărului, coatelor sau genunchilor pisicilor și să vă simțiți dureri, așa că curățați aceste zone încet și cu atenție.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 7
  7
  Profitați de periaj pentru a verifica pielea pisicii. Luați câteva minute în timp ce periați pisica pentru a examina dacă are anomalie, părți goale sau brute sau alte probleme ale pielii. Dacă observați ceva anormal, asigurați-vă că contactați medicul veterinar cât mai curând posibil.
 • Asigurați-vă de asemenea vezi dacă are purici în timp ce o pieptănăm. Separați blana și încercați să găsiți mici insecte maronii strălucitoare de dimensiunea unei sămânțe de susan. Căutați, de asemenea, murdăria pe care puricii o lăsă în urmă. Vor arăta ca mici urme de murdărie. Dacă găsiți ceva suspect, așezați speck pe un bumbac umed. Dacă este murdărie din purici, umezeala va hidratează sângele uscat din nou și veți vedea că are un halo portocaliu.
 • Fugiți-vă degetele peste corpul pisicii pentru a vă simți dacă are vreo bulă sau proeminență. Dacă observați o nouă ciocnire sau o ciocnire existentă care crește în mărime sau pare să determine pisica să se simtă inconfortabilă atunci când este atinsă, luați pisica la un medic veterinar cât mai curând posibil.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 8
  8
  Îndepărtați deșeurile cu un pieptene de metal. Puteți folosi un pieptene de metal pentru a îndepărta resturile și alte materii din blana pisicilor. De asemenea, este util să dezlegeți haina, în special pentru pisicile care au blană lungă.
 • Începeți pieptănarea stratului de burtă și a picioarelor pisicii. Apoi, pieptește blana de la spate și spre cap. Îmbrăcați și coada.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 9
  9
  Îndepărtați nodurile pe care le găsiți. Dacă pisica ta are blană lungă, fii mai atent să distrugi nodurile înainte de a deveni o problemă mai mare. Dacă găsiți un nod, dezasamblați-le ușor. Puteți să o faceți cu un pieptene, cu un detangler sau cu degetele. Indiferent de ceea ce folosiți, încercați să țineți baza bazei de încurcare aproape de piele, astfel încât să nu trageți pe ea în timp ce încercați să o dezlegați.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 10
  10
  Îndepărtați încurcările pe care nu le puteți dezlega. Dacă găsiți o încurcătură pe care nu o puteți dezlipi, tăiați-o cu o batistă în loc să folosiți foarfecele pentru a nu tăia pielea pisicii. Pisicile au pielea foarte delicata sub blana lor. Dacă este tăiat, poate apărea o infecție. În cel mai rău caz, pisica poate avea nevoie de puncte.
 • Dacă nu vă simțiți confortabil să tăiați încurcătura singură, luați legătura cu un coafor profesionist de pisică sau cu un medic veterinar.
 • Dacă nu aveți o mașină de ras, folosiți foarfece, dar o faceți cu atenție. Cea mai sigură metodă este de a pune un pieptene între piele și baza nodului. Apoi, tăiați pieptenele de pe marginea nodului. Pieptenele vor proteja pielea și va fi mai puțin probabil să taie. Dacă nu puteți pune pieptenele sub nod, ar trebui să părăsiți slujba unui coafor profesionist sau unui medic veterinar și să nu încercați să o faceți singur.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 11
  11
  Îndepărtați părul liber cu o perie. După pieptene, utilizați o perie sau o perie de cauciuc pentru a îndepărta firele de păr. Acest lucru va elimina fiecare parul pierdut și va face pisica să se simtă bine. Chiar si pisicile care au blana scurta au nevoie de o perie - altfel, parul care se misca va fi prins in blana.
 • Metoda 2
  Curățați fața și urechile pisicilor

  Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 12
  1
  Îndepărtați chinurile din jurul ochilor. Dacă pisica are cruste pe colțurile ochilor sau are o problemă a ochiului care cauzează lacrimi sau alte secreții, ar trebui să curățați în jurul ochilor. În acest fel, pisica va rămâne confortabilă și va evita iritarea ulterioară. De asemenea, trebuie să luați pisica cu medicul veterinar pentru a examina descărcarea. Uneori, pisicile se răcesc sau dobândesc alți viruși care necesită medicamente pentru a le vindeca.
  • Uscați lacrimile cu o bumbă de bumbac sau o cârpă moale.
  • Utilizați o bucată de bumbac umezit pentru a elimina urme de cruste sau alte materii groase sau uscate în jurul ochilor.
  • Asigurați-vă că utilizați o altă minge de bumbac sau o cârpă pentru fiecare ochi pentru a evita răspândirea infecțiilor dintre ambii ochi.
  • Evitați utilizarea spălărilor sau a picăturilor de ochi, cu excepția cazurilor în care este recomandat de către medicul veterinar.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 13
  2
  Curata pliurile faciale. Plitele faciale sunt proeminente în cursele care au o față plată, cum ar fi pisicile persane și Himalaya. Ar trebui să le curățați, mai ales dacă pisicile au o secreție cronică de ochi. Lacrimile și alte secreții se pot acumula în aceste pliuri și pot provoca boli ale pielii.
 • Pentru a curăța faltele feței, utilizați o bucată de bumbac umed sau o cârpă moale și umedă pentru a îndepărta cu ușurință lacrimile și alte resturi din zonă.
 • Asigurați-vă că ați curățat între pliuri și piele de pe ambele părți.
 • În acest caz, umiditatea cronică este o problemă, deci asigurați-vă că utilizați o cârpă umedă, nu umedă.
 • Uscați zona cu atingeri după curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 14
  3
  Examinați și curățați urechile. Uitați-vă la urechile pisicilor. Acestea ar trebui să aibă o culoare roz pal și nu ar trebui să aibă reziduuri, ceară sau miros rău. Dacă nu sunteți sigur dacă există sau nu o problemă, comparați o ureche cu cealaltă - ambele ar trebui să arate la fel. Dacă o parte pare diferită de cealaltă, veți ști că există o problemă. Pentru a curăța urechile, procedați în felul următor:
 • Cereți medicului veterinar să recomande un lichid de curățare a urechii lichide pe care îl puteți cumpăra de obicei la un magazin de accesorii pentru animale de companie.
 • Aplicați puțin din agentul de curățare pe o minge de bumbac.
 • Îndoiți urechea pisicii și curățați murdăria cu bilele de bumbac.
 • Nu curățați canalul urechii, deoarece acest lucru poate duce la traume sau infecții.
 • Nu introduceți tampoane în canalul urechii deoarece, dacă pisica se mișcă brusc, vă puteți răni urechea sau cauza durere. Nu aplicați niciodată apă urechilor pisicilor, deoarece acestea vor înmuia pielea și infecțiile urechilor vor fi mult mai probabil să apară.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 15
  4
  Examinați fața pisicii pentru a detecta o problemă de sănătate. În timp ce curățați pisica, va fi un moment bun pentru a detecta orice problemă. De exemplu, dacă aveți o scurgere de ochi, ochi roșii, care clipește prea mult sau aveți ochi apoși, ar trebui să o luați cu medicul veterinar.
 • Consultați medicul veterinar dacă pielea pliurilor faciale este roșie, întunecată, pare iritată sau dacă pisica își pierde părul.
 • S-ar putea să aveți iritați urechi dacă vă zgâriați foarte mult. De asemenea, puteți găsi dovezi acarieni în urechi. Consultați medicul veterinar dacă aveți întrebări despre urechile pisicilor.
 • Metoda 3
  Curățați partea din spate a pisicii

  Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 16
  1
  Îndepărtați scaunul de pe blana pisicii de îndată ce o vedeți. Dacă aveți o pisică care nu se poate mânca singură sau nu o face singur, trebuie să vă faceți griji cu privire la fecalele care sunt prinse în blana care este sub coada, mai ales dacă aveți haina lungă sau diaree. Dacă scaunul nu este îndepărtat rapid, acesta poate deveni înfundat în blană și în timp, poate provoca probleme de piele și împiedică pisica să se defecteze în mod normal.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 17
  2
  Purtați mănuși Puneți o pereche de mănuși de cauciuc sau latex pentru a curăța scaunul de blana pisicii. Fecalele pisicilor pot conține toxoplasmoză, o boală parazitară periculoasă, în special pentru femeile însărcinate. Dacă sunteți însărcinată, întrebați partenerul dvs. să curățați pisica (și cutia de gunoi).
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 18
  3
  Ștergeți fundul cu un prosop de hârtie umed. Dacă deșeurile de fecale sunt uscate, încercați să le scoateți din strat. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizați un prosop de hârtie umed pentru a curăța scaunul din spatele pisicii. Există, de asemenea, șervețele umede pentru pisoi pe care le puteți găsi de obicei la magazinele de accesorii pentru animale de companie. Puteți folosi șervețele pentru bebeluși, dar trebuie să vă asigurați că nu conțin parfumuri. Pisica își va linge blana după ce o curăță și, dacă există vreun reziduu din șervețele umede, o va ingera.
 • Curățați zona o dată pe zi sau după cum este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 19
  4


  Uscați pisica cu un prosop. După ce ați scos scaunul, este important să uscați zona. Dacă părăsiți pisica umedă, este posibil ca stratul să se încurce și pielea să fie iritată.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 20
  5
  Poți tăia blănurile din spate. Dacă nu puteți să îndepărtați cu ușurință scaunele încâlcite, puteți tăia blana în jurul anusului pentru a menține scaunul în capcană. Pisicile de coafură fac de obicei această procedură și o numesc igienică sau sanitare.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 21
  6
  Păstrați cutia de nisip curată. În cazul în care cutia de gunoi nu este curată, pisica poate încerca să se defecteze în colțul cutiei, ceea ce va face ca materiile fecale să rămână mai mult pe blană. În plus, puteți încerca să mergeți în altă parte, ceea ce poate crește și posibilitatea lipirii scaunului în haina dumneavoastră. Goliți nisipul în fiecare zi. Schimbați nisipul după 1 până la 3 săptămâni.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 22
  7
  Sunați-l pe medicul veterinar dacă bănuiți că există o problemă. În cazul în care pisica are o durere deschisă în zona respectivă sau are dificultăți de defecare din cauza încurcărilor în blană, duceți-o la veterinar în loc să o luați cu coaforul. Poate fi necesar ca pisica să primească un tratament pentru leziuni și pentru orice altă problemă pe care o are.
 • Metoda 4
  Lăsați pisica complet

  Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 23
  1
  Lăsați pisica doar dacă este necesar. Pisicile rareori trebuie să ia băi întregi. În general, curățarea frecventă și curățarea localizată sunt suficiente pentru a le menține curat. Cu toate acestea, în cazul în care pisica intră în ceva lipicioasă, se umflă în murdărie, are un atac foarte urât de diaree sau face altceva care dirties unele zone mari de haina ta, va trebui să-l baie.
  • Dacă nu vrei să te îmbăiești, o poți lua cu un coafor profesionist.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 24
  2
  Alegeți un moment bun pentru a vă scălda. Pisica nu va stresa atât de mult în cadă, dacă alegeți un moment în care este calm și relaxat să facă acest lucru. Încercați să jucați cu el pentru o vreme, astfel încât el oboseste și apoi îl scaldă. Dacă pare neliniștit, așteptați până când se calmează pentru a încerca să-l scalde.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 25
  3
  Îndepărtați cuiele pisicilor. Înainte de a pune pisica în cadă, puteți tăia unghiile. În acest fel, dacă protestează în timp ce o scalzi, nu te va rada. Asigurați-vă că nu tăiați prea mult, doar tăiați capetele astfel încât acestea să nu fie atât de ascuțite. Dacă taie prea mult, poate tăia vena, ceea ce ar fi foarte dureros pentru pisică și este posibil ca sângele.
 • Dacă sunteți nervos cu privire la tăierea piciorușelor pisicilor, puteți să o luați cu un coafor sau cu medicul veterinar pentru al tăia.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 26
  4
  Dați-i o periere bună. Prin trecerea unei pensule la pisică, veți elimina firele de păr și resturile pierdute. De asemenea, este important să eliminați încurcările, deoarece șamponul ar putea fi prins într-o încurcătură.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 27
  5
  Cere-i pe cineva să te ajute. Aveți un asistent pentru a ține pisica sau să vă treacă produsele de care aveți nevoie. Baterea unei pisici singur este foarte dificilă, așa că nu încercați să o faceți decât dacă nu aveți altă alegere.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 28
  6
  Adunați materialele. Înainte de a începe procedura, adunați materialele necesare pentru pregătirea pisicii în cadă. Materialele includ următoarele:
 • șampon pentru pisici (nu utilizați șampon pentru câini)
 • o pahar din plastic sau borcan
 • prosoape
 • pânză
 • cauciuc mat
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 29
  7
  Pregătiți cadă sau chiuvetă. Puteți să vă scăldați pisica în cadă sau în chiuvetă dacă este suficient de mare. Așezați covorașul de cauciuc în chiuvetă sau în cadă. Acest covor va împiedica alunecarea pisicii. Umpleți cada cu 8 sau 10 cm (3 sau 4 țoli) de apă caldă.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 30
  8
  Începe să scaldă pisica. Puneți pisica în cadă și cereți-i prietenului să apucă pielea din spatele gâtului pisicii. Apoi, utilizați paharul sau borcanul pentru a umezi complet stratul de pisică. Umezește-te doar de pe gât în ​​jos și încerci să eviți cât de mult poți că apa cade pe ochi, nas și urechi.
 • Vorbește calm cu pisica în timp ce o faci să-l țină calm. Reasigurați-l și tratați-l cu bunătate.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 31
  9
  Masați o soluție de șampon pe blană de pisică. Se prepară o soluție cu 1 parte de șampon și 5 părți de apă pentru a se spăla. Întreabă-ți prietenul să țină pisica în spatele gâtului în timp ce faci amestecul. Turnați soluția peste pisică, dar evitați ochii, urechile și nasul. Apoi, masați șamponul pe blană cu vârfurile degetelor.
 • Dacă trebuie să curățați zona din spate, folosiți o pereche de mănuși de vinil sau latex.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 32
  10
  Clătiți șamponul. Se toarnă apa caldă cu ceașca sau cutia peste blana pisicii. Din nou, evitați ochii, urechile și nasul. Asigurați-vă că eliminați toate resturile de șampon de pe blană. Este posibil să fie necesar să utilizați câteva cești întregi sau borcane pentru a elimina toate săpunurile.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 33
  11
  Uscați pisica. Când ați terminat, cereți-i prietenului să ridice ușor pisica de la cadă și să o pună pe un prosop. Apoi, rolați un alt prosop deasupra pisicii, ca să se usuce și să se încălzească. Ia-o într-o cameră caldă unde se poate usca.
 • Metoda 5
  Îngrijirea pisicii în mod profesional

  Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 34
  1
  Luați-o pentru a fi îngrijită profesional dacă nu o puteți îngrijora în mod constant. Dacă nu sunteți acasă de mult timp sau aveți multe ocupații pentru a mânca pisica frecvent, puteți lua pisicul pentru a fi îngrijit profesional. Pisicile de coafură oferă, de regulă, următoarele servicii: își perie părul, își îngroapă încurcăturile grele, își taie unghiile, își curăță urechile și le îmbăiește.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 35
  2
  Găsiți un coafor specializat în pisici. Căutați online sau întrebați un medic veterinar pentru referință. Verificați dacă frizerul face parte din National Groomers Institutul de America. Această asociație stabilește și menține standardele pentru mirele pisicilor.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 36
  3
  Țineți minte stresul pentru pisică. Este necesar să echilibrați cantitatea de stres pe care pisica ar putea suferi dacă o luați cu coaforul. Rețineți cum reacționează pisica în timpul călătoriei în mașină. Experiența ar putea fi dificilă pentru o pisică, dar dacă stratul de pisică este într-o stare foarte proastă, s-ar putea să merite stresul pentru ao curăța.
 • Imaginea intitulată Curățați pisica când poate`t Do It Himself Step 37
  4
  Adresați-vă medicului veterinar despre reduceri. Dacă periajul zilnic și curățarea la fața locului ocazional nu sunt suficiente pentru ao menține curată, întrebați medicul veterinar dacă este recomandabil să tăiați stratul. În general, nu este necesar să tăiați blănurile pisicilor care se îngrijesc în mod normal sau pisicile pe care proprietarii lor le pot mângâia cu ușurință. Cu toate acestea, stratul de lungime este de obicei foarte ușor încurcat. Adesea, pisicile cu blană lungă se opun, de obicei, periajului zilnic și nu se îngrămădesc în mod corespunzător, astfel încât ar fi mai bine să tăiați cea mai mare parte a blănii.
 • În funcție de caracterul pisicii, poate fi necesar ca un medic veterinar să îl găzduiească.
 • avertismente

  • Dacă pisica are dificultăți de îngrijire, faceți o întâlnire cu medicul veterinar pentru a diagnostica și trata problema care stă la baza care îl împiedică să se îngrijoreze.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mătui o pisică persanăCum să mătui o pisică persană
  Cum să vă ajutați pisica dacă a avut un avortCum să vă ajutați pisica dacă a avut un avort
  Cum să ajuți o pisică să nu vomiteCum să ajuți o pisică să nu vomite
  Cum sa mananci pisica cu un prosop umedCum sa mananci pisica cu un prosop umed
  Cum sa mananci o pisica fara apaCum sa mananci o pisica fara apa
  Cum să pensați o pisicăCum să pensați o pisică
  Cum să-ți disciplinezi pisiculCum să-ți disciplinezi pisicul
  Cum să-i înveți pe pisică să vorbeascăCum să-i înveți pe pisică să vorbească
  Cum să-i înveți pe pisici să lovească toate cele cinciCum să-i înveți pe pisici să lovească toate cele cinci
  Cum să-i înveți pe pisici să facă trucuriCum să-i înveți pe pisici să facă trucuri
  » » Cum să vă curățați pisica dacă nu o poate face el însuși

  © 2011—2020 ertare.com