Cum să faci o pisică în căldură

O pisică nesterilizată intră în căldură la fiecare trei sau patru săptămâni și, de obicei, nu este discretă în legătură cu aceasta! Acest ciclu, în timpul căruia este mai dispus să rămână gravidă, poate dura până la șapte zile. Aceasta înseamnă că probabil aveți o pisică cu un dezechilibru hormonal semnificativ timp de șapte zile la fiecare trei săptămâni. Dacă nu doriți să aveți pisoi, cea mai bună soluție este ca un veterinar să o sterilizeze. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți copii, va trebui să vă ocupați de comportamentul care implică zelul, cum ar fi miaje intense și flirtări tipice acestei etape. De asemenea, trebuie să aveți grijă de ea pentru a nu rămâne însărcinată atunci când nu doriți să se întâmple.

pași

Metoda 1
Confruntarea cu comportamentul lor

Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 1
1
Atenuează intensitatea miezurilor. Când o pisică se află în căldură, ea comunică faptul că sporește șansele de a avea un prieten și de a avea pisoi. O modalitate de a face acest lucru este prin emiterea de vocalize extrem de clare și constante. Dacă proprietarul nu are experiență, probabil crede că pisica simte o durere, dar este un comportament complet normal. Puteți alege între tratarea zgomotului suplimentar sau încercarea de ao liniști.
 • Încearcă conectarea unui difuzor Feliway sau a oricărui alt brand existent în țara ta înainte ca pisica să intre în căldură. Feromonii felinari sintetici care dau in evidenta mirosurile familiale care asigura securitatea. Feromonii sunt transmițătoare chimice, similare cu cele pe care femeia emană să le comunice că este în căldură. Cu toate acestea, cele conținute în Feliway pot exercita un efect calmant și relaxant asupra acestuia.
 • Rezultatele nu sunt imediate, dar feromonii dezvoltă un sentiment de bunăstare la pisică după câteva săptămâni. Prin urmare, cel mai bine este să conectați difuzorul în prealabil și să lăsați mirosul să emane permanent în mediul înconjurător - astfel încât, atunci când intră în căldură, să beneficieze de avantajele sale.
 • Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 2
  2
  Să se ocupe de mirosul marcat. Nu toate pisicile o fac, dar unii își marchează teritoriul cu urină, al cărui miros puternic serveste la atragerea masculilor. Nu uitați că nu puteți face nimic pentru a evita acest comportament decât sterilizarea acestuia, astfel încât tot ce ați lăsat este să treceți. Iată câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a face situația mai suportabilă:
 • Asigurați-vă că aveți o cutie de gunoi curată în orice moment. Cu noroc, antrenamentul pentru toaletă vă va duce să utilizați cutia dvs. în loc să marcați teritoriul în casă.
 • Dacă marcați casa cu urină, eliminați imediat mirosul rău. Acest lucru îl va descuraja să se întoarcă pentru a marca din nou acest loc.
 • Utilizați un detergent "enzimatic" pentru a elimina complet mirosul de urină. Aceste produse conțin enzime care descompun urina de pisică mai eficient decât orice alt produs de curățare. Pentru rezultate optime, lăsați-l să se usuce la aer.
 • Dacă preferați o opțiune de casă, diluați un detergent biologic în apă. Utilizați acest amestec pentru a curăța zona și apoi clătiți-l cu apă. Re-curățați cu o soluție de bicarbonat de sodiu. În cele din urmă, clătiți zona pentru ultima dată.
 • Ar trebui să încercați întotdeauna produsele de curățat pe o bucată de pânză mică care nu este vizibilă înainte de a aplica piesa la care doriți să eliminați mirosul de urină.
 • Image titled Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 3
  3
  Pregătiți-vă pentru a face față unui comportament mai dependent. Când pisica ta intră în căldură, există o mare turbulență hormonală care provoacă schimbări în comportamentul lor. O diferență este că limbajul corporal și comportamentul social arată schimbări semnificative.
 • Poate căutați compania mult mai mult decât de obicei.
 • Poate susțineți că vă mângâie partea inferioară a coloanei vertebrale. Când faceți, probabil, țineți-vă coada lateral sugestiv pentru a vă expune mai bine zona genitală.
 • Poate că se târăște pe podea ca o comandă, lovind fața corpului tău pe podea și spatele ridicat în aer.
 • În afară de aceasta, el probabil se scufunde și se lasă curajos. Dacă, în afară de a face acest lucru, plânge tare, poate că se pare că ceva îl doare. Nu vă faceți griji, doar flirtează.
 • Nu este nimic de făcut în legătură cu acest comportament. Este complet normal și, atâta timp cât niciun bărbat nu are acces la ea, va fi bine.
 • Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 4
  4
  Acordați mai multă atenție. Jucați-l constant în așa fel încât să se termine. Acest lucru vă va scădea energia și vă va ajuta să vă liniștiți și să dormiți, în loc să vă răsturnați. Unele pisici le place să se îngrijească mai mult despre ele sau chiar să le dea un masaj atunci când sunt în căldură. Dar nu fi surprins dacă începe să flirteze cu tine și să-ți arate fundul!
 • Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 5
  5
  Evitați schimbarea obiceiurilor alimentare. Multe pisici nu mănâncă bine atunci când sunt în căldură. Acest lucru le poate determina să piardă în greutate și starea fizică, ceea ce îi îngrijorează pe proprietarii lor iubitori. Cu toate acestea, nu încercați să compensați lipsa de apetit cu un aliment de pisică cu o valoare calorică mai mare, deoarece acest lucru vă va oferi doar și mai multă energie pentru a plânge și pentru a mina.
 • În schimb, lăsați o cantitate bună de hrană obișnuită pentru pisici, disponibilă să se hrănească liber. În acest fel, puteți mânca ori de câte ori doriți.
 • Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 6
  6


  Reduceți stresul celorlalte pisici. Dacă aveți mai mult de o pisică, gândiți-vă cât de stresantă trebuie să aveți între ei miauurile unei pisici timp de șapte zile la fiecare trei săptămâni. Acest lucru poate fi tulburător pentru ei. Difuzorul Feliway sau orice alt brand existent din țara dvs. pe care îl folosiți pentru a tempera comportamentul pisicii dvs. când intră în căldură, va servi, de asemenea, pentru a face celelalte pisici să se simtă mai bine.
 • Din nou, acest difuzor durează câteva săptămâni pentru a produce un efect asupra organismului pisicilor dvs., așa că trebuie să vă conectați "înainte" pisica dvs. intră în căldură.
 • Metoda 2
  Preveniți sarcina

  Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 7
  1
  Păstrați-l în interiorul casei. Dacă în mod normal lăsați pisica să se rătăcească în afara casei, ar trebui să o opriți de îndată ce vă dați seama că sunteți în căldură. În timp ce vă aflați în interiorul casei, puteți controla dacă masculii se apropie sau nu. În timp ce vă aflați afară, veți atrage toate pisicile din vecinătate cu urle și cu mirosul lor. În acest mod, este foarte probabil să rămâneți însărcinată.
 • Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 8
  2
  Separați-l de pisicile voastre. Dacă aveți o pisică care nu este sterilizată, probabil că veți fi atrasă de ea ca un magnet în timp ce vă aflați în căldură. Trebuie să țineți toți bărbații departe până când se termină căldura.
 • Separați bărbatul sau femela într-un spațiu separat.
 • Fixați locul astfel încât pisica care urmează să fie separată să nu devină anxietată. Plasați o cutie de gunoi împreună cu un pat confortabil, mâncare și multe jucării pentru a vă menține ocupat.
 • Image titled Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 9
  3
  Închideți ușile și ferestrele. Chiar dacă țineți pisica în interiorul casei, bărbații din vecinătate își auzi miajele și își mirosesc marcajele. În mod suspicioasă, veți observa că "galantele" care se ascund în jurul casei dvs. au crescut.
 • Lăsarea ușilor sau a ferestrelor deschise, chiar și cu o plasă de țânțari ca o barieră, poate fi periculoasă. Dacă decide, bărbatul se va zgâria și va rupe plasa pentru a ajunge la femeie, ca să rămână însărcinată fără să părăsească casa.
 • Blocați toate ușile ușilor.
 • Image cu titlul Deal cu o pisică feminină în căldură Pasul 10
  4
  Luați în considerare sterilizarea. Adăposturile pentru animale sunt pline de pisici și pisici nedorite. Este nepriceput din punct de vedere moral să permiteți pisicii dvs. să rămână gravidă fără nici un motiv. Sterilizarea sterilă la femele se poate face în orice stadiu al ciclului dvs. hormonal. Dacă prețul este o problemă, există multe adăposturi pentru pisici sau asociații de ajutor care oferă cupoane care acoperă costul operației. Clinica veterinară a localității dvs. vă poate îndruma în direcția corectă pentru a vă rezolva întrebările.
 • sfaturi

  • Dacă doriți să ridicați pisici, veți avea nevoie de un permis și de echipament special.
  • Amintiți-vă că în timpul nopții, pisica dvs. va mina greu și va deveni mai afectuoasă.
  • Rețineți că, chiar dacă vă păstrați pisica în interiorul casei, încercați probabil să scăpați și să mergeți să vă împerecheați. Asigurați-vă că o supravegheați cât timp sunteți înăuntru. Acest lucru va ajuta la prevenirea sarcinii, rănirii sau pierderii.

  avertismente

  • Dacă începe să sângereze, duceți-l la veterinar. Deși aici comparați zelul pisicii cu menstruația în ființa umană, este vorba despre situații diferite. Pisicile nu trebuie sângerate atunci când sunt în căldură.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adopți un pisoiCum să adopți un pisoi
  Cum să prindă un pisoi rătăcitCum să prindă un pisoi rătăcit
  Cum să vă ajutați pisica dacă a avut un avortCum să vă ajutați pisica dacă a avut un avort
  Cum să pensați o pisicăCum să pensați o pisică
  Cum sa cumperi un pisoiCum sa cumperi un pisoi
  Cum de a construi un apartament pentru pisica taCum de a construi un apartament pentru pisica ta
  Cum să dai o pisică o baieCum să dai o pisică o baie
  Cum de a determina sexul unei pisiciCum de a determina sexul unei pisici
  Cum să-ți disciplinezi pisiculCum să-ți disciplinezi pisicul
  Cum de a alege pisicile potrivite pentru casa taCum de a alege pisicile potrivite pentru casa ta
  » » Cum să faci o pisică în căldură

  © 2011—2020 ertare.com