Cum să faci față unui câine de stradă

La un moment dat probabil că ați văzut câini vagabonzi. Nu există un număr fix care să indice numărul de câini vagabonzi, dar sunt o mare problemă. Câinii stricați pot fi în căutarea hranei, pot monitoriza teritoriul lor, pot reproduce și pot avea așternuturi nedorite cu boli transmisibile. Mulți câini sunt lăsați pe stradă atunci când sunt separați de proprietari, pierduți sau scăpați. Viața unui câine pe stradă este dificilă, mai ales dacă sunt obișnuiți cu îngrijirea. Dacă vedeți un câine vagabond, trebuie să știți cum să vă ocupați cu animalul în siguranță, astfel încât ambele să fie protejate.

pași

Partea 1
Grijă imediat pentru un câine vagabond

Imagine cu titlul Deal cu un câine stricat Pasul 1
1
Verificați urgența situației. Este posibil ca văzând un câine nesupravegheat pe stradă să vă dorească să îl ajutați instinctiv, dar cel mai bine este să vă asigurați că nu faceți situația mai gravă. De exemplu, dacă vedeți un câine în mijlocul traficului, mergerea la acesta vă poate pune în pericol pe ceilalți pietoni sau șoferi. Așteptați până când câinele se află într-un loc sigur înainte de a da ajutor.
 • Dacă câinele se află deja într-un loc sigur, nu faceți nimic care să-l sperie pe câine și să-l puneți într-o situație periculoasă. Animalele rătăcite pot acționa imprevizibil, deci aveți grijă.
 • Image cu titlul Deal cu un câine strident Pasul 2
  2
  Determinați dacă aveți un proprietar. Înainte de a lua câinele într-un loc sigur, verificați că câinele este într-adevăr singur și că nu sa separat de proprietar pentru o clipă. Puteți salva o mulțime de timp, hassles și potențiale acuzații penale, asigurându-vă că adevăratul câine a fost pierdut. Așteptați să vedeți dacă proprietarul vine să revendice câinele.
 • Dacă câinele are o lecție și un guler, puteți încerca să luați lesa în siguranță. Acest lucru va păstra câinele într-un singur loc în timp ce așteptați ca proprietarul să apară cu noroc.
 • Imagine cu titlul Deal cu un câine stricat Pasul 3
  3
  Fiți atenți dacă câinele este agresiv. Câinii de război se încadrează într-una din cele două categorii: un câine care sa separat de proprietar și un câine de stradă fără o casă sau o familie iubitoare. Există unele probleme de siguranță cu ambele tipuri de câini. Câinii care s-au separat de proprietarii lor pot fi înspăimântați sau agresivi dacă se vor apropia persoane necunoscute, inclusiv pe tine. Este posibil ca câinele să nu fie folosit pentru a "trăi viața stradală" și poate să muște sau să scape de frică dacă te apropii de el.
 • Sau puteți să vă ocupați de un câine agresiv care a fugit de casa sau grădina proprietarului, atunci când căuta o luptă.
 • Image cu titlul Deal cu un câine stricat Pasul 4
  4
  Căutați semne evidente ale unei boli. Pentru că nu puteți fi siguri de ce boli ar putea avea câinele, verificați dacă acesta este agresat, dacă lăturează sau are dorința de a mușca orice persoană și obiect. Acest lucru ar putea indica faptul că câinele are rabie. Dacă da, atunci ea va respinge și apa și va salivează foarte mult. Un alt tip de furie poate face ca câinele să fie foarte bolnav și în imposibilitatea de a merge, dar va prezenta, de asemenea, semne de salivare abundentă. Dacă vedeți semne similare într-un câine vagabond, apelați poliția sau controlul animalelor. Câinele ar putea fi, de asemenea, un purtător al următoarelor boli:
 • furie
 • Distemper (cunoscut și sub numele de "canin")
 • Căpușe, purici, scabie
 • Viermele cutanate și alte boli fungice
 • Paraziți ai inimii
 • Tuse din canițe
 • Paraziți intestinali: viermi rotunzi, helminți, viermi și viermi
 • Imaginea intitulată Deal cu un câine stricat Pasul 5
  5
  Protejați-vă în orice moment. Înainte de a găsi o casă pentru un câine vagabond, trebuie să îl prindeți și să îl țineți. Acest lucru poate fi un pic periculos, deoarece câinii pot deveni uneori defensivi sau ostili datorită abuzului, bolii sau temperamentului lor general. Puteți să vă apropiați de câine cu o barieră, cum ar fi o rachetă de tenis sau un skateboard. Acest lucru poate împiedica câinele să vă muste când îl apropiați. Dacă în orice moment, câinele te înspăimântă sau că situația este dincolo de abilitățile dumneavoastră, retragerea într-un loc sigur și apelați controlul animalelor sau linia de non-urgență la poliție pentru ajutor.
 • Amintiți-vă că un obiect de barieră nu ar trebui să fie o armă pentru a se agita în fața câinelui, cu scopul de al lovi. Este doar o barieră în calea propriei dvs. protecții.
 • Partea 2
  Obțineți ajutor pentru un câine vagabond

  Image cu titlul Deal cu un câine stricat Pasul 6


  1
  Stabiliți o relație bună. În cazul în care câinele pare gata să se năpustească (așezat sau în picioare, fără a fi părul Erice sau fără să prezinte dinți și maraie sau latră lui nu), puteți începe să câștige încrederea. Oferiți ceva de genul unei gustări pentru a-și câștiga încrederea și a le spune că aveți intenții bune. Abordați-vă încet și oferiți-vă mâna cu palma în jos pentru ca câinele să vă poată miroși. Luați-vă timp și întrerupeți dacă câinele este speriat sau ostil.
  • Fiți atenți la lucrurile care declanșează un răspuns emoțional de la câine și fii sensibil. Întrerupeți și lăsați câinele să se simtă confortabil înainte de a începe să vă apropiați din nou.
  • Nu încercați niciodată să atingeți capul sau corpul câinelui. Câinele îl va vedea ca o amenințare și va fugi sau te poate mușca înainte de a te retrage.
 • Image cu titlul Deal cu un câine strident Pasul 7
  2
  Țineți câinele. Odată ce ați câștigat încrederea câinelui și îl puteți apropia, țineți-l. Rapid și tăcut, puneți o curea sau o frânghie în jurul gâtului. Acest lucru este important pentru a controla câinele și a preveni scăparea acestuia.
 • Dacă câine rezistă și încearcă să fugă după ce ați pus lesa, încercați să-l liniștiți verbal. De exemplu, puteți spune "calmează-te, băiete" cu o voce fermă, dar blândă.
 • Image cu titlul Deal cu un câine stricat Pasul 8
  3
  Găsiți proprietarii câinilor. Dacă luați câinele la o clinică veterinară sau la Societatea Humane, ei pot verifica dacă există un microcip care poate localiza proprietarii. Dacă câinele are un proprietar, proprietarul va fi anunțat și munca ta va fi terminată. Dacă câinele nu are un microcip, puteți încerca în continuare să găsiți proprietarii într-unul din următoarele moduri:
 • Postere care afișează "câine găsit" în cartierul în care ați găsit câinele. Dacă câinele are o casă, este foarte probabil că el nu sa deplasat prea departe.
 • Sunați la clinicile veterinare locale, adăposturile pentru animale și departamentele de control al animalelor sau de poliție care au găsit un câine. Trebuie să oferiți o descriere detaliată a câinelui și să menționați culoarea, sexul, rasa, greutatea și orice altă caracteristică distinctă.
 • Sunați la postul de radio local pentru a vedea dacă un câine pierdut a fost raportat sau dacă a fost menționat în avion. Aceasta este o opțiune bună în comunitățile mici.
 • El publică anunțuri online pentru câinele găsit și în ziarele comunității locale.
 • Imagine cu titlul Deal cu un câine stricat Pasul 9
  4
  Luați câinele la veterinar. Dacă vă decideți să luați câinele la domiciliu, mai întâi trebuie verificat de către un medic veterinar. Medicul veterinar vă va examina pentru a vedea dacă aveți purici intestinali și paraziți. Acest lucru vă va împiedica să aduceți acesti dăunători în casa dvs. sau să vă infectați alte animale de companie.
 • Discutați cu familia înainte de a vă duce acasă într-un câine vagabond, pentru a vă asigura că toată lumea este de acord cu decizia. De asemenea, trebuie să vă asigurați că proprietarul este de acord cu încă un câine, în caz de chirie.
 • Imagine cu titlul Deal cu un câine stricat Pasul 10
  5
  Protejați-vă salvarea. Dacă tot nu puteți găsi o casă pentru câine, poate doriți să vă gândiți să o adoptați temporar sau poate în mod permanent. Dacă luați câinele la Societatea Humanească, este posibil ca ei să nu poată primi imediat câinele. Cu toate acestea, dacă aveți câine pentru o perioadă de carantină de până la două săptămâni, atunci puteți să primiți câinele și să faceți toate testele și vaccinurile necesare.
 • Pregătiți-vă să plătiți pentru cheltuieli medicale și alte costuri. Unele adăposturi pot oferi chiar și reduceri pentru îngrijirea vânzătorilor de stradă.
 • sfaturi

  • Sterilizați sau castrați propriile animale pentru a evita să contribuiți la suprapopularea animalelor de companie, ceea ce duce la faptul că câinii sunt fără adăpost.
  • Spălați-vă bine mâinile după ce ați intrat în contact cu un câine vagabond. Puteți transfera bolile de la un câine la altul prin mângâierea acestora și unele boli pot fi, de asemenea, transmise oamenilor.

  avertismente

  • Rețineți că unele boli canine pot fi transmise oamenilor, cum ar fi rabia, căpușele, puricii sau paraziții interni. Din acest motiv, trebuie să fiți foarte atent când vă apropiați de un câine ciudat.
  • Adoptarea unui câine este un angajament pe termen lung. Asigurați-vă că sunteți gata să vă asumați responsabilitatea pentru a adăuga o familie.
  • Nu trebuie să conduceți cu o stradă liberă în vehiculul dvs. Dacă sunteți un animal nervos, vă puteți comporta imprevizibil și puteți provoca tulburări în timpul conducerii. Utilizați o cușcă sau o legați de șofer.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci câini calzi veganiCum să faci câini calzi vegani
  Cum să adopți un catelusCum să adopți un catelus
  Cum să prindă un câine vagabondCum să prindă un câine vagabond
  Cum să ajuți un câine cu anxietate de separareCum să ajuți un câine cu anxietate de separare
  Cum să ajuți un câine înțepatCum să ajuți un câine înțepat
  Cum să calmezi un câine agresivCum să calmezi un câine agresiv
  Cum să aibă grijă de un câine după ce a fost sterilizat sau sterilizatCum să aibă grijă de un câine după ce a fost sterilizat sau sterilizat
  Cum să ai grijă de un câine diabeticCum să ai grijă de un câine diabetic
  Cum să determini rasa câinelui tăuCum să determini rasa câinelui tău
  Cum să începeți un serviciu de mers pe jos de câiniCum să începeți un serviciu de mers pe jos de câini
  » » Cum să faci față unui câine de stradă

  © 2011—2020 ertare.com