Cum să ne ocupăm de un iepure bolnav

Iepurii tind să-și ascundă bolile prin natura lor. Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faceți pentru a-ți păstra sănătatea iepurelui este să știi și să fii conștient de orice semn că iepurele tău este bolnav. Dacă observați aceste semne, ar trebui să le luați la un medic veterinar, dar rețineți că nu veți găsi întotdeauna medic veterinari calificați pentru a trata iepurii. Cu toate acestea, există câteva modalități de a vă ajuta iepurele între timp.

pași

Metoda 1
Recunoașteți o boală

Image cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 1
1
Observați schimbări în comportamentul lor. Nu toți iepurii sunt prietenoși. Dar dacă a ta, de obicei, sare și te salută și brusc o oprește, e un semn că ceva ar putea merge prost. Rămâi acordat pentru orice semn că iepurele dvs. este mai puțin activ decât în ​​mod normal, cum ar fi înclinarea sau înclinarea.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 2
  2
  Respectați obiceiurile alimentare. Dacă iepurele dvs. nu mănâncă în mod normal, ar putea fi bolnav. Fii atent pentru orice mâncare rămasă de la ultima dată când ai hrănit-o. De asemenea, urmăriți scaunele. Dacă nu există scaun în cutia de gunoi, înseamnă că iepurele nu mănâncă. Rămâi acordat dimensiunii și formei scaunului. În mod ideal, ele ar trebui să fie lungi și rotunjite. Dacă acestea sunt mici, neregulate sau lichide, este posibil ca iepurele dvs. să fie bolnav.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pasul 3
  3
  Ascultă dacă iepurele tăiie dinții. Iepurii fac un sunet moale atunci când își mănâncă dinții când sunt fericiți. Cu toate acestea, dacă sunetul este mai puternic decât normal, ar putea însemna ceva rău. Adesea, acest lucru indică de obicei că iepurele dumneavoastră simte durere.
 • Image titled Deal cu un iepure bolnav Pasul 4
  4
  Faceți câteva teste pentru a verifica dacă sunteți bolnav. Pentru a începe, oferiți iepurelui dvs. premiul dvs. preferat. Dacă refuză să-l mănânce, ar putea fi bolnav. Continuați cu aportul de temperatură. Dacă este sănătos, temperatura trebuie să fie între 38 și 39 ° C (101 și 103 ° F).
 • Adresați-vă medicului veterinar pentru a vă arăta cum să faceți temperatura iepurelui. Dacă o faceți înainte de a prezenta simptome de boală, veți fi pregătit în caz de urgență.
 • Pentru a lua temperatura iepurelui, trebuie să-l așezați pe spate, fie pe o suprafață căptușită sau în poală. Țineți capul și umărul iepurelui împotriva stomacului, astfel încât spatele să adopte o formă "C". Asigurați-vă picioarele posterioare pentru a nu lovi cu piciorul. După ce se calmează, introduceți un termometru de plastic lubrifiat de cel mult 2,5 cm (1 inch) în rect. Asigurați-vă că o țineți bine și că nu se poate mișca în timp ce luați temperatura.
 • Faceți tot posibilul pentru a vă răcori de iepure dacă aveți febră. Puneți obiecte răcoroase în urechi până când temperatura scade sub 40 ° C (104 ° F).
 • Metoda 2
  Tratați o boală dentară

  Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 5
  1
  Recunoașteți o boală dentară. Acestea pot fi cauzate de nealinierea dinților sau de uzura unuia dintre ele. Această situație poate deveni periculoasă, deoarece poate provoca încetarea consumului de iepure, ceea ce pune în pericol sănătatea sa.
  • Unele semne ale unei afecțiuni dentare sunt pierderea apetitului, pierderea părului pe bărbie și gât și slăbirea. Este posibil ca iepurele dvs. să aibă încă semne de apetit, dar nu poate mânca. Poate că merge la mâncare și o ia, dar apoi o scade și pleacă.
  • Dacă credeți că iepurele dumneavoastră poate avea o boală dentară, frecați-vă obrajii. Orice semn de disconfort din partea dumneavoastră ar putea indica o problemă dentară.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 6
  2
  Alimentează alimentele tale moi de iepure. Încearcă să-ți forțezi iepurele să mănânce dovleac conservat, terci de prăjituri sau legume până când îl poți duce la veterinar. Puteți obține o seringă pentru al hrăni într-un magazin de animale de companie. Acestea pot fi folosite pentru a introduce fluide direct în gură.
 • Pregătește-ți totul pentru a-ți hrăni iepurele cu seringa. Înfășurați-l într-un prosop și fixați-i capul așezându-vă degetul arătător sub cap și degetul mare la capătul opus, sub baza craniului.
 • Introduceți seringa în spațiul dintre incisivi și obraji. Pentru a începe, introduceți între 0,2 și 0,5 ml de alimente - niciodată mai mult de 1 ml. Prea multă hrană la un moment dat ar putea pune pe iepure riscul sufocării. Fă-o încet. Repetați procesul cu 5 până la 10 ml de apă.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pasul 7
  3
  Ia-ți iepure la veterinar. În cele din urmă, iepurele dvs. va avea nevoie de ajutor profesional. Având în vedere varietatea problemelor dentare posibile, tratamentul variază de asemenea. Dacă nu ați făcut deja acest lucru, ar trebui să începeți să faceți examenele anuale de dentare la iepurele dvs. pentru a vă asigura că nu apar din nou probleme.
 • Metoda 3
  Tratați durerea din cauza gazului

  Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav 8
  1
  Vedeți un semn de durere cu gaz. Ca și în cazul multor alte tulburări, durerea de gaze va cauza o lipsă de apetit. Cu toate acestea, ceea ce îl deosebește de alte disconforturi este sunetul bârfitor în burtă. De asemenea, iepurele dvs. se poate întinde, ca și cum ar fi vrut să-și apese stomacul pe pământ.
  • Problemele gastrointestinale sunt adesea însoțite de o scădere dramatică sau chiar totală a producției de scaune. Țineți iepurele confortabil și hidratat până când ajungeți la veterinar.
  • Durerea de gaz provoacă de obicei o temperatură corporală mai mică decât cea normală. Dacă temperatura iepurelui dvs. este sub 38 ° C (101 ° F), ar putea însemna că aveți dureri de gaz.
 • Image titled Deal cu un iepure bolnav Pasul 9
  2


  Încinge-ți iepurele. Trebuie să încercați să contracarați scăderea temperaturii iepurelui. Încercați să plasați iepurele pe un călduț cald (nu fierbinte) sau o sticlă cu apă caldă înfășurată într-un prosop. De asemenea, puteți încălzi iepurele cu căldura proprie. Pentru a face acest lucru, țineți-l aproape de dvs. timp de o oră sau mai mult.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 10
  3
  Masați iepurele. Un masaj de stomac blând poate ajuta la ameliorarea presiunii gazului. Masați iepurele de multe ori pentru perioade de zece până la cincisprezece minute. Trebuie să ridicați spatele iepurelui cel puțin o parte din durata masajului.
 • Metoda 4
  Tratează capul înclinat sau torticollis

  Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav 11
  1
  Recunoașteți capul înviat. Această tulburare, cunoscută și sub numele de torticollis, este înfricoșătoare și este, de obicei, cauzată de o infecție a urechii interne. Dacă suferiți de această boală, iepurele dumneavoastră va pierde echilibrul. Va arăta amețit și necoordonat. Capul tău va fi răsucite și ochii tăi se vor mișca rapid dintr-o parte în alta.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Step 12
  2
  Protejați-vă iepurele. Nu puteți face nimic pentru a diminua efectele capului înăbușit acasă. Totuși, trebuie să faceți tot posibilul pentru a preveni rănirea iepurelui. Construiți o cutie matlasată cu prosoape sau alte obiecte moi. În mod ideal, asigurați-vă că dacă iepurele cade sau se prăbușește într-un zid, daunele sunt minime.
 • Dacă iepurele dvs. pare să nu fie în stare să mănânce din punct de vedere fizic, hrăniți-l cu o seringă, după cum este indicat mai sus.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav 13
  3
  Luați iepurașul la un veterinar unde de obicei tratează iepurii. Capul înclinat poate fi o boală prelungită care durează până la câteva luni. Unii veterinari care nu au nici o experiență în această boală recomandă eutanasia. Cu toate acestea, dacă sunteți constant, există posibilitatea de a trata această boală.
 • Metoda 5
  Tratarea rănilor

  Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 14
  1
  Tratarea unghiilor rupte sau sângerare. Înfășurați piciorul cu un prosop curat și aplicați presiune. Opriți aplicarea presiunii după oprirea sângerării. Apoi, păstrați cuiul spart curat. De asemenea, trebuie să curățați în mod constant cutia de gunoi și podeaua cuștii, astfel încât să nu penetreze nici o bacterie la nivelul plăgii.
  • De asemenea, puteți freca rana cu pulbere de coasere, făină normală sau o bară de săpun pe capătul unghiului pentru a opri sângerarea.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 15
  2
  Tratează un os rupt Nu puteți face prea multe pentru a fixa un os rupt. În această situație, trebuie să vă duceți iepurele la veterinar imediat. Dacă medicul veterinar nu este disponibil, duceți iepurele la o clinică de urgență. Încercați să nu vă mișcați până când medicul veterinar profesionist nu poate avea grijă de rănire.
 • Așezați alimente și apă lângă iepure într-o zonă închisă. În acest fel, nu va trebui să vă mutați sau să beți.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav Pas 16
  3
  Luați iepure la veterinar dacă aveți o vătămare a ochilor. Unii oameni încearcă să trateze problema singură cu picături de ochi, dar acest lucru ar putea provoca daune considerabile la iepure. Singurul lucru pe care îl puteți face înainte de al lua la veterinar este să înmoi o minge de bumbac cu apă fierbinte și să vă curățați ochii cu atenție pentru a elimina orice acumulare.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iepure bolnav 17
  4
  Tratamentul rănilor musculare. Iepurii se hrănesc de obicei. Deși rănile nu par a fi grave, de obicei au bacterii care pot crea o situație riscantă. Trebuie să vă duceți iepurele la veterinar dacă are vreun fel de rană de acest tip. Între timp, încercați să opriți sângerarea și să evitați infecțiile.
 • Aplicați presiune cu un prosop sau tifon pentru a opri sângerarea.
 • După oprirea sângerării, spălați zona cu soluția de dezinfectant Nolvasan. Apoi aplicați unguentul triplu antibiotic Neosporin. Nu utilizați Neosporin Plus.
 • sfaturi

  • Țineți firele electrice departe de creionul dvs. de iepure, deoarece niște iepuri vor să mestece lucruri și, dacă vor mesteca pe un cablu, vor electrocuta.
  • Verificați că medicul veterinar știe cum să trateze iepurii.
  • În cazul în care iepurele mestecă cablurile electrice, mobilă sau alte lucruri care nu sunt bune pentru sanatatea ta, pune o alifie pe acel obiect. Nu le place mirosul sau gustul. De asemenea, dacă trageți covoarele sau covorașele cu dinții, încercați să stropiți cu piper. Dacă nu funcționează, puteți folosi un mic ardei roșu ca să-l alungeți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să calmezi un iepure violentCum să calmezi un iepure violent
  Cum sa calmezi un iepureCum sa calmezi un iepure
  Cum se încarcă un iepureCum se încarcă un iepure
  Cum să conțină un iepureCum să conțină un iepure
  Cum să ai grijă de iepurele tău piticCum să ai grijă de iepurele tău pitic
  Cum să aveți grijă de un iepure care vă cere să vă tăiați dințiiCum să aveți grijă de un iepure care vă cere să vă tăiați dinții
  Cum să ai grijă de un rex de iepureCum să ai grijă de un rex de iepure
  Cum să ai grijă de un iepure cu gripăCum să ai grijă de un iepure cu gripă
  Cum să determini sexul iepurelui tăuCum să determini sexul iepurelui tău
  Cum să determinați dacă trebuie să sterilizeze iepureleCum să determinați dacă trebuie să sterilizeze iepurele
  » » Cum să ne ocupăm de un iepure bolnav

  © 2011—2020 ertare.com