Cum se face lapte praf gust cum ar fi laptele proaspat

Pulberea de lapte nu are niciodată același gust ca laptele proaspăt, dar există modalități de a-și îmbunătăți aroma. Dacă nu aveți un frigider, puteți folosi lapte ultrapasteurizat sau adăugați laptele praf. De asemenea, puteți încerca să restaurați grăsimile care fac laptele să se simtă mai bogat și mai moale în gură. Cu toate acestea, este de obicei mai ușor să se îmbunătățească gustul cu zahăr sau alți aditivi.

pași

Metoda 1
Se amestecă laptele praf cu lapte ultrapasteurizat

Imagine cu denumirea Gustul laptelui uscat cum ar fi laptele proaspăt Pasul 1
1
Alege laptele praf. Praful de lapte "instant" este cel mai des întâlnit tip și cel mai simplu de amestecat. Praful de lapte "regulat" (sau "nu instantaneu") are adesea un gust mai urât. "Laptele integral de pudră" are o aromă mai bogată (și ar putea fi suficient de satisfăcător pe cont propriu), dar are o durată de depozitare mult mai scurtă.
 • În SUA UU., Pulberea de lapte a cărei etichetă indică "grad suplimentar" a trecut câteva teste de gust și calitate.
 • Este posibil să aveți dificultăți în găsirea laptelui praf integral în magazine. Probabil că trebuie să o cumpărați pe Internet.
 • Imaginea intitulă Gustați laptele praf uscat cum ar fi laptele proaspăt Pasul 2
  2
  Rehidratați laptele praf. Mai întâi amestecați laptele praf cu apă rece. Puteți urma instrucțiunile de pe ambalaj sau utilizați această metodă (pentru un litru sau un sfert de lapte):
 • Se amestecă 320 ml (1 ⅓ cesti) de lapte praf instant cu 500 ml (2 cesti) de apă rece până la dizolvare.
 • Se adaugă încă 500 ml (2 cani) de apă și se înmoaie până se amestecă bine.
 • Lăsați să se odihnească câteva minute și să bată din nou.
 • În cazul laptelui praf obișnuit, utilizați ¾ ceasca de praf. Se dizolvă într-o cantitate mică de apă fierbinte înainte de a adăuga apă rece.
 • Imagine cu denumirea Gust uscat de lapte uscat ca laptele proaspat Pasul 3
  3
  Se amestecă cu laptele întreg. Dacă amestecați o lapte praf degresat cu o cantitate echivalentă de lapte integral, acest lucru vă va oferi o cantitate aproape echivalentă cu 2% lapte. Dacă cumpărați lapte praf ținând cont de perioada de conservare, utilizați ultra-pasteurizată, care poate dura până la 6 luni fără deschidere și la temperatura camerei. Dacă cumpărați lapte praf pentru a economisi bani, utilizați laptele obișnuit și adăugați cât puteți cumpăra.
 • Laptele ultrapasteurizat are un gust mai puțin dulce decât laptele obișnuit, și nu toată lumea îi place aroma suplimentară.
 • Imagine cu denumirea Gust uscat de lapte uscat ca laptele proaspat Pasul 4
  4
  Răciți laptele Indiferent dacă o consumați singur sau amestecată cu lapte real, laptele praf are un gust mai bun când este rece. Dacă nu aveți un frigider, înfășurați recipientul cu un prosop umed și puneți-l într-un subsol sau în alt loc rece.
 • În cazul în care laptele este îngroșat, răciți-l toată noaptea și bateți din nou a doua zi. Laptele poate deveni aspru dacă pulberea are mult timp sau dacă este depozitată prost. "Regular" lapte praf (nu instant), de obicei bulgări, chiar dacă este proaspătă.
 • Imaginea intitulă Gustați laptele praf uscat cum ar fi laptele proaspăt Pasul 5
  5
  Salvați ce a rămas din praf. După deschiderea unui recipient de lapte praf, turnați excesul într-un recipient de sticlă sau metal (plasticul poate adăuga un miros neplăcut). Închideți-l ferm și depozitați-l într-un loc întunecos și uscat.
 • Dacă locuiți într-un loc cu vreme umedă, plasați o pungă cu desicant.
 • Metoda 2
  Restaurați grăsimile din laptele praf

  Imaginea intitulă Gustați laptele degresat ca laptele proaspăt Pasul 6
  1
  Rehidratați laptele ca de obicei. Dacă intenționați să utilizați o praf instant de lapte fără grăsimi (cel mai comun tip), adăugați 1 ⅓ cesti la un litru (1 litru) de apă. Pentru această metodă, se recomandă utilizarea unui blender, dar puteți bate cu mâna.
 • Image cu titlul Asigurați-gust lapte uscat ca laptele proaspăt Pasul 7
  2
  Adăugați pulbere de ouă. Oul este un emulgator - adică vă permite să combinați ingrediente care nu se amestecă în mod obișnuit. În acest caz, vă va permite să amestecați grăsimi care vă vor restabili bogăția de lapte praf fără grăsimi. Pulberea de ouă este recomandată deoarece este neperisabilă și poate fi mâncată în siguranță fără gătit. Se amestecă următoarea cantitate cu laptele rehidratat:
 • Pentru a face lapte 1% (cu conținut scăzut de grăsimi), adăugați o linguriță de ouă de praf de ou.
 • Pentru a face 2% (grăsimi reduse) de lapte, adăugați ½ linguriță de ouă pulbere.
 • Pentru a prepara laptele integral, adăugați 1 lingură de pudră de ou.
 • Notă: dacă nu vă deranjează să cumpărați ingrediente speciale, puteți adăuga 3 până la 10 g de lecitină din soia, pentru a evita aroma de ouă.


 • Image cu titlul Asigurați-gust lapte uscat ca laptele proaspăt Pasul 8
  3
  Adăugați un ulei vegetal neutru. Alegeți un ulei cu o aromă ușoară sau fără aromă, cum ar fi uleiurile rafinate de rapiță, șofrănel sau floarea-soarelui. Se amestecă bine cu laptele, până când nu vedeți nici o picătură de ulei. Cantitatea de adăugat va depinde de aroma pe care o doriți.
 • Pentru lapte de 1%, utilizați 10 ml (2 lingurițe) de ulei.
 • Pentru lapte de 2%, utilizați 20 ml (4 lingurițe) de ulei.
 • Pentru laptele integral, utilizați 30 ml (2 linguri) de ulei.
 • Notă: Puteți obține un aromă mai autentică de lapte cu "pudra de unt", pe care o puteți obține pe Internet. Acest lucru nu a fost dovedit, deci va trebui să îl încercați pe propriul risc. Praful de unt nu are aceeași densitate ca și uleiul, deci va trebui să utilizați cantități mai mari decât cele listate aici.
 • Image cu titlul Asigurați gustul laptelui uscat ca laptele proaspăt Pasul 9
  4
  Agitați bine înainte de utilizare. Uleiul va începe să plutească pe partea superioară în câteva ore. Agitați bine sticla pentru a se amesteca din nou.
 • Dacă laptele nu are un gust foarte bun, adăugați puțin zahăr sau altă aromă. Citiți mai jos pentru sugestii.
 • Metoda 3
  Adăugați alte arome în laptele praf

  Imaginea intitulă Gustați laptele praf uscat cum ar fi laptele proaspăt Pasul 10
  1
  Adăugați extract de vanilie. Aroma se poate îmbunătăți considerabil dacă adăugați 1 sau 2 picături de extract de vanilie într-un litru (1 litru) de lapte praf rehidratat.
 • Imaginea intitulă Gustați laptele praf uscat cum ar fi laptele proaspăt Pasul 11
  2
  Adăugați zahăr Laptele pulbere rehidratat are aceeași cantitate de zahăr ca și laptele obișnuit - totuși, dulcele extra pot ascunde arome neplacute. Adăugați o linguriță în paharul dvs. sau preparați un borcan cu "lapte dulce" adăugând 30 ml (2 linguri) de zahăr în lapte de 1 litru (1 litru).
 • Siropul de ciocolată va acoperi și mai mult gusturile rele.
 • Imaginea intitulă Gustați laptele praf uscat cum ar fi laptele proaspăt Pasul 12
  3
  Adăugați un vârf de sare. Acest lucru s-ar putea să vă surprindă, dar o cantitate mică de sare poate îmbunătăți alte arome fără a face gustul laptelui sărat. Bateți-l bine și puteți observa că laptele obține un gust mai dulce.
 • Imaginea intitulă Gustați laptele praf uscat cum ar fi laptele proaspăt Pasul 13
  4
  Înmuiați un morcov în lapte. Se taie un morcov, se taie în bucăți mari și se lasă să se odihnească într-o cană de lapte refrigerat. Tulburați laptele atunci când sunteți gata să îl utilizați. Acest lucru nu va avea un efect semnificativ, dar poate îmbunătăți puțin gustul.
 • sfaturi

  • Pulberea de lapte "încet-foc" este făcută pentru băut. Este dificil să se dizolve laptele praf de "foc mediu" sau "foc puternic" și este mai bine să le folosiți în loturi și în alte rețete. Produsele de consum nu au întotdeauna aceste informații pe etichetă.
  • Puteți folosi praful de lapte pentru a coace fără a face vreo schimbare, folosind aceeași proporție de lapte praf și apă recomandată în acest articol. Majoritatea oamenilor nu pot percepe diferența în desertul finit.
  • Agenții de produse lactate adaugă unt nesărat sau grăsimi din lapte pentru a transforma laptele degresat în lapte "recombinat". Este foarte dificil să o faci acasă, deoarece veți avea nevoie de un mixer puternic "de mare viteză". De asemenea, va trebui să se amestece la aproximativ 50 ° C (120 ° F).

  avertismente

  • Apa grea (apa cu continut ridicat de minerale) poate adauga arome. Poți înmuia unele tipuri de apă dură, care le fierb și apoi le lasă să se odihnească câteva ore, astfel încât mineralele să se așeze la fund.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se spală laptele aburitCum se spală laptele aburit
  Cum se face Kilfi (un tip de înghețată indiană de lapte)Cum se face Kilfi (un tip de înghețată indiană de lapte)
  Cum se face orez cu lapte pe aragaz și cuptorul cu microundeCum se face orez cu lapte pe aragaz și cuptorul cu microunde
  Cum se face cappuccino cu cafea instantCum se face cappuccino cu cafea instant
  Cum sa faci ciocolata calda cu cacaoCum sa faci ciocolata calda cu cacao
  Cum se face înghețată lapte evaporatCum se face înghețată lapte evaporat
  Cum se face lapte condensat pentru vegetarieni stricțiCum se face lapte condensat pentru vegetarieni stricți
  Cum se face lapte condensatCum se face lapte condensat
  Cum sa faci lapte cu ciocolataCum sa faci lapte cu ciocolata
  Cum se face lapte de orezCum se face lapte de orez
  » » Cum se face lapte praf gust cum ar fi laptele proaspat

  © 2011—2020 ertare.com