Cum să coajați și să descoperiți creveți

Peeling și descoperirea creveți este un pas ușor care vă poate salva un pic de bani, dacă sunteți dispus să o faceți singur. Mai întâi scoateți capul, apoi trageți picioarele și pielea. Descoperiti crevetii cu ajutorul unui cutit de paring. Păstrați lectură pentru a afla mai multe despre cum să coajați și să dezvăluiți creveții pentru a le transforma într-un fel de mâncare delicioasă de fructe de mare.

pași

Metoda 1
Creșteți creveții

1
Decideți dacă doriți să coajați creveții înainte sau după gătire. Mulți bucătari susțin că păstrarea pielii creveților în timpul gătitului mărește aroma, deoarece pielea păstrează sucurile în interior și este plină de aromă. Cu toate acestea, unii oameni preferă să coajă creveții înainte de a le găti, astfel încât să fie mai ușor să mâncați farfuria finită.
 • Dacă doriți să păstrați pielea creveților în timpul gătitului, dar preferați să nu gătiți cu picioarele și venele, utilizați o pereche de foarfece de bucătărie pentru a tăia pielea de-a lungul spatelui. În acest fel, puteți încă să descoperiți creveții și să le dezghetați când vor termina gătitul.
 • 2
  Porniți capul Uneori, creveții încă vin cu capul împreună. Acesta este primul lucru pe care ar trebui să-l începeți. De asemenea, puteți să o tăiați dacă preferați.
 • 3
  Trageți picioarele. Țineți-le între degete și trageți-le în grupuri. Acestea ar trebui să fie ușor separate de corp.
 • 4
  Îndepărtează pielea. Începeți la cap și glisați degetele sub piele. Scoateți-l ușor din corp într-o singură bucată.
 • 5
  Lăsați coada de așteptare sau scoateți-o - decizia dvs. Unii bucătari seamănă cu felul în care coada se uită pe vasul finit, în timp ce alții preferă să-i scoată.
 • 6
  Salvați piei Puneți-le într-o pungă și înghețați-le atunci când doriți să pregătiți un bulion de creveți. Este o bază delicioasă pentru Creveți bisque și alte supe de fructe de mare.
 • Metoda 2
  Descoperă creveți

  1
  Utilizați un cuțit pentru a face o tăietură în partea din spate a creveților. Tăiați la o adâncime de aproximativ 0,6 cm (0,25 țoli). Carnea va coaja și va dezvălui a "cavă" alb sau negru chiar sub suprafață. Acesta este de fapt tractul digestiv al creveților: stomacul și colonul în total.
 • 2


  Utilizați vârful cuțitului pentru a ridica ușor vena. Începeți să o ridicați cu degetele.
 • 3
  Trageți ușor venă cu degetele. Încercați să o trageți într-o singură bucată, pentru a nu ajunge la multe bucăți de venă. Utilizați cuțitul pentru a separa orice carne care ar putea fi în cale. Aruncați venă după ce ați scos-o.
 • 4
  Verificați stomacul creveților. Unele crevete au o a doua venă pe partea stomacului. În cazul dvs., folosiți cuțitul pentru a crea un al doilea canelură de-a lungul stomacului. Ridicați venul folosind cuțitul și degetele.
 • 5
  Clătiți degetele și creveții. Vena poate fi lipicioasă, deci asigurați-vă că nu mai rămân nicio bucată din ea.
 • 6
  Țineți creveții rece până când sunteți gata să le gătiți. Creveții se deteriorează rapid în aerul fierbinte și trebuie să fie răciți. Puneți-le în frigider sau într-un castron de apă cu gheață.
 • Metoda 3
  Utilizați tehnica furcă

  1
  Găsiți începutul venei. Luați un creveți fără cap și uitați-vă la capătul în care capul era în căutarea unei mici vene sau a unui spot negru chiar sub piele de pe partea superioară a creveților.
 • 2
  Luați o furculiță de bucătărie cu două dinți și puneți una din ele direct pe venă sau punct negru.
 • 3
  Țineți creveții ferm și începeți să împingeți dintele în cavitatea venei. Creveții vor începe să se îndrepte când dintele trece prin coloana vertebrală. Presiunea va separa coloana vertebrală și va rula pielea înapoi, în același timp, înlăturând creveții și dezbrăcând-o imediat.
 • Această metodă se poate realiza cu un instrument pentru descoperirea creveților pe care le puteți cumpăra pe piețele de fructe de mare, dar o furculiță de bucătărie cu două dinți va face același lucru.
 • Făcând apă rece pe creveți pe măsură ce introduceți furculița, venele ajung să iasă și avansează procesul mai repede.
 • sfaturi

  • Fiți atent cu pielea și mergeți încet: este suficient de ascuțit pentru a vă tăia.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești crevețiCum să gătești creveți
  Cum sa prajiti creveti prajiti cu pankoCum sa prajiti creveti prajiti cu panko
  Cum să prăjiți crevețiiCum să prăjiți creveții
  Cum de a face aguachileCum de a face aguachile
  Cum sa faci creveti de nuca de cocosCum sa faci creveti de nuca de cocos
  Cum să faci crevețiCum să faci creveți
  Cum să faci creveți coapte cu unt de lămâie și condimente italieneCum să faci creveți coapte cu unt de lămâie și condimente italiene
  Cum să faci creveți fierțiCum să faci creveți fierți
  Cum sa faci creveti prajitiCum sa faci creveti prajiti
  Cum sa faci creveti sautéCum sa faci creveti sauté
  » » Cum să coajați și să descoperiți creveți

  © 2011—2020 ertare.com