Cum să coaceți un ou fiert

Scoateți carcasa din a ou trecut prin apă

Poate fi complicat și murdar. Primul pas este de a deschide oul, pe care îl puteți face cu o lingură, cuțit sau cu un instrument de tăiat ouă. În al doilea rând, utilizați o lingură pentru a coaja oul și ao separa de coajă. Folosind un ustensile de bucătărie, cum ar fi o lingură sau un tăietor de ou, procesul va fi mai curat și mai simplu.

pași

Metoda 1
Apăsați ușor cu o lingură

1
Apăsați ușor partea de sus a ouului cu o lingură de ouă sau o lingură comună de bucătărie. Unii oameni preferă să lovească capătul larg al ouălor, în timp ce alții arată că este mai ușor să deschizi capătul îngust. Dacă utilizați o lingură sau un cuțit, puteți deschide oul din fiecare capăt.
 • 2
  Bateți-l de mai multe ori în jurul circumferinței sale, până când crăpăturile de sus. Scopul este acela de a slăbi întreaga parte superioară a cochiliei și nu doar o zonă. Întregul contur al circumferinței părții superioare a oului ar trebui să se spargă.
 • 3
  Scoateți carcasa cu lingura sau cu degetele. Coaja trebuie să fie liberă, dar nu complet ruptă. Este posibil să trebuiască să împingeți lingura sub coaja slăbită înainte de al scoate.
 • Metoda 2
  L-am lovit cu greu cu un cuțit

  1
  Loviți partea superioară a oului, tare și rapid, folosind un cuțit de unt. Această metodă este mai eficientă dacă atingi capătul îngust al ouului în loc de capătul larg, deoarece este mult mai probabil ca cuțitul să treacă prin el complet. Asigurați-vă că utilizați un cuț de unt în loc de un cuțit ascuțit, deoarece vă puteți tăia.
 • 2
  Apăsați cealaltă parte a oului dacă coaja nu se desface complet. De data aceasta, folosiți o lovitură ușoară. Cuțitul ar trebui să taie întreaga coajă care separă complet partea de sus a ouălui.
 • 3
  Scoateți carcasa cu lingura sau cu degetele. Metoda cuțitului este mai degrabă tăierea cochiliei, spre deosebire de utilizarea unei linguri sau de spargere a acesteia. Asigurați-vă că păstrați stabilitatea oului în timp ce scoateți carcasa.
 • Metoda 3
  Taiați-l cu o foarfece de ou tip foarfece

  1
  Așezați inelul de tăiat oul în jurul capătului îngust al ouălui. Acest tip de tăietor are mânere asemănătoare cu foarfecele, dar se termină într-o curbă care arată ca un cerc. Este important să o poziționați în jurul capătului îngust al ouălui în loc de capătul larg. În caz contrar, tăietorul va tăia oul în loc de coajă.
 • 2


  Strângeți mânerele pentru a tăia carcasa. Întoarceți ușor inelul (partea rotundă) a cuțitului pentru ou în jurul ouului, pe măsură ce îl faceți. Dinții metalici se vor ridica din inel și atunci când se vor întoarce ouăle, frunzele vor tăia coaja curată. O altă alternativă este să țineți tăietorul și să răsuciți ușor oul în sensul acelor de ceasornic sau în sensul acelor de ceasornic pe măsură ce strângeți frunzele. Oricare dintre metode va ajuta la tăierea cochiliei până la capăt.
 • 3
  Scoateți vasul din ou. Cutterul de ou va tăia aproximativ 1 cm (1/2 inch) din partea de sus a ouălui. În acest moment, coaja va cădea în mod natural cu un vas sau poate rămâne în ouă. Dacă coaja rămâne în ouă, pur și simplu utilizați o lingură sau degete pentru al elimina.
 • Metoda 4
  Tăiați-o cu ajutorul unui dispozitiv de tăiat ouă cu arc

  1
  Așezați vasul de tăiere peste capătul oului. Cutterele de ou arata ca pistoanele metalice. Puteți să-l așezați pe capătul îngust sau larg al oului, în funcție de mărimea acestuia. Vasul trebuie să se potrivească peste capăt.
 • 2
  Trageți ușor mânerul în sus și eliberați-l. Deoarece tăietorul are un arc, acesta va reveni în jos când eliberați mânerul. Mânerul va tăia un cerc în jurul ouălui. După aceea, scoateți tăietorul.
 • 3
  Ridicați mașina de tăiat oul și scoateți carcasa. Partea superioară a cochiliei va rămâne pe ou, dar va fi complet slăbită. Cutterul de ou va tăia curat toată coaja. Apoi, scoateți coajă cu o lingură sau degete.
 • 4
  Glisați o lingură de bucătărie în deschiderea dintre ouă și coajă. De asemenea, puteți utiliza o lingură de ou dacă aveți una disponibilă. Curba lingurii trebuie să urmeze, în mod natural, cea a ouălui. Împingeți-l în jos și apoi orizontal.
 • 5
  Glisați lingura încet și complet în jurul circumferinței oului. În acest fel, veți slăbi corpul oului din cochilia care îl înconjoară. Aveți grijă să nu-l rupeți. Lingura poate provoca mai multe fisuri în cochilie ca tine, ceea ce este bine.
 • 6
  Glisați oul din coajă și plasați-l pe o farfurie. Încercați să nu spargeți carcasa în bucăți mici în timp ce faceți acest lucru deoarece particulele se pot atașa la ou. Deoarece oul este trecut prin apă, se poate scurge puțin în acest punct, deci transferați rapid.
 • sfaturi

  • Așezați oul în apă rece timp de două minute după fierbere, pentru a face mai ușor coaja și pentru a evita arderea cu coaja fierbinte.
  • Deși lingura de grapefruit nu este foarte comună în bucătărie, funcționează la fel de bine ca o lingură de ouă și chiar mai bună decât o lingură de bucătărie. Marginea sa zimțată permite separarea oului din interiorul cocii fără a fi spartă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • ou fiert trecut prin apă
  • lingură
  • oricare dintre celelalte obiecte recomandate
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să tăiem un kiwiCum să tăiem un kiwi
  Cum să tăiem un grapefruitCum să tăiem un grapefruit
  Cum să faci canașe de cartofi de umpluturăCum să faci canașe de cartofi de umplutură
  Cum să faci ouă și soldațiCum să faci ouă și soldați
  Cum se fac pizza de crustă subțireCum se fac pizza de crustă subțire
  Cum se face umplutura cu untCum se face umplutura cu unt
  Cum sa faci sos de gratar (bittersweet si pic picant)Cum sa faci sos de gratar (bittersweet si pic picant)
  Cum să faci roșii tocateCum să faci roșii tocate
  Cum se face un butoi de pepeneCum se face un butoi de pepene
  Cum sa faci un sandwich de fructeCum sa faci un sandwich de fructe
  » » Cum să coaceți un ou fiert

  © 2011—2020 ertare.com