Cum să coajați o vinete

Peeling o vinete, de obicei, îmbunătățește aroma și textura de feluri de mâncare pe baza acestei legume. Din fericire, procesul de peeling vinetelor este rapid și ușor.

pași

Partea 1
Coaceți vitele

Imagine cu denumirea Peel vinete Pasul 1
1
Spălați vinetele. Clătiți vinetele cu apă rece și apoi uscați-le cu prosoape de hârtie curățate.
 • Chiar dacă aveți de gând să coaja vinete, ar trebui să vă faceți timp pentru a curăța toate murdăriile pe care le poate avea această legumă. Bacteriile și murdăria din coaja de vinete se pot menține în mâinile dvs. în timp ce le coajați. Această deșeu poate trece de la mâinile dvs. la vinete decojite. Dacă spălați legumele înainte de a le curăța, veți reduce acest risc.
 • Cu același obiectiv, ar trebui să vă spălați și mâinile înainte de a vă apuca vinetele. Spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă și uscați-le.
 • Imagine cu denumirea Peel Eggplant Pasul 2
  2
  Tăiați sfârșitul. Utilizați un cuțit ascuțit de bucătărie pentru a tăia capătul tulpinii vinetei. Tăiați capătul tijei într-o singură mișcare - trebuie să tăiați chiar sub baza tijei.
 • Partea de vinete care leagă tulpina cu frunzele va fi mai greu decât restul de legume. Din acest motiv, dacă îl tăiați, veți îmbunătăți textura generală a vinetei.
  Imagine cu denumirea Peel vinete Step 2Bullet1
 • Dacă tăiați tulpina, veți expune și pulpa de vinete, care vă va oferi un loc mai curat și mai ușor pentru a începe peeling.
  Imagine cu denumirea Peel Eggplant Step 2Bullet2
 • Dacă doriți, puteți tăia și partea inferioară a vinetei. Peelingul partea de jos a vinetei poate fi dificil. Din acest motiv, unii oameni preferă să facă o tăietură de 1,20 centimetri (1/2 inci) în partea inferioară a acestei legume pentru a evita curățarea acestei zone.
  Imagine cu denumirea Peel Eggplant Step 2Bullet3
 • 3
  Scoateți carcasa. Țineți vinetele cu mâna non-dominantă, așezând în diagonală partea de jos a plăcii de tocare. Utilizați mâna dvs. dominantă pentru a localiza lama de curățat pe partea superioară a vinetei. Coborâți sculitorul prin întreaga vânătă, formând o fâșie de coajă în timp ce mergeți.
 • Îndepărtați întotdeauna vinetele verticale (de sus în jos), în loc să le exfoliați (de la o parte la alta). Este mai ușor să apucați vinetele când le colați vertical. Ca rezultat, procesul va fi mult mai rapid și va exista mai puține șanse de a fi tăiat accidental.
  Imagine cu denumirea Peel Eggplant Step 3Bullet1
 • Partea inferioară a vinetei trebuie să se încline sau să se îndoaie. Acest lucru nu ar trebui să fie înclinat spre dvs., deoarece nu veți putea utiliza cu ușurință sculitorul.
  Imagine cu denumirea Peel Eggplant Step 3Bullet2
 • Dacă nu aveți o coajă de legume, puteți folosi un cuțit mic de coajă. Localizați lama chiar sub cochilia tăiată deasupra vinetei. Luați cuțitul la capătul inferior al legumelor. Efectuați această acțiune cu atenție, astfel încât să eliminați numai pielea și nu pasta de vinete.
  Imagine cu denumirea Peel Eggplant Step 3Bullet3
 • Image cu titlul Peel Eggplant Pasul 4
  4
  Scoateți restul cocii în același mod. Puneți lama scraperului de legume lângă banda fără coajă de vinete. Aduceți cuțitul înapoi în jos, îndepărtați o altă bandă de coajă și creșteți părțile decojite ale vinetei. Continuați să faceți acest lucru până când coajați tot vinetele.
 • Ar fi ideal să scoateți întreaga coajă în tăieturi drepte, fără a lăsa nici o parte fără peeling în timp ce alunecați pe scânteiere.


 • Image cu titlul Peel vinete Pasul 5
  5
  Treceți din nou secțiunile cu coajă. Verificați vinetele și dacă observați că există o parte netedă, treceți peelarul de legume pentru a elimina coaja. Repetați acest pas de câte ori este necesar până când nu coajați complet legumele.
 • Continuați să curățați coaja în benzi verticale, în loc de diagonală.
 • Acest pas completează cel mai comun proces de decojire a vinetelor. Acum, puteți face cu vinetele ceea ce se spune în rețetă.
 • Partea 2
  Variante și sugestii

  Imagine cu denumirea Peel vinete Pasul 6
  1
  Luați în considerare părăsirea cochiliei. Mulți oameni preferă aroma și textura unei vinete decojite în comparație cu o cea neimprimată. Cu toate acestea, coaja de vinete este comestibilă, astfel încât să o puteți lăsa și ea necurățată.
  • Cochilii furnizează fibre dietetice, astfel încât acestea sunt benefice din punct de vedere nutrițional.
  • Din păcate, pielea este tare și amară. Din acest motiv, mâncarea este puțin neplacută.
  • Necesitatea de a coaja vinetele va depinde de modul în care o să gătiți. Dacă intenționați să frigeți sau să prăjiți vinetele în felii, puteți lăsa pielea să fie integrată cu pasta. Cu toate acestea, dacă aveți de gând să taie vinete în pătrate, repede sos de felii de legume sau stratul înainte de gătit, pulpa poate fi integrat, chiar și fără coaja.
  • Ca regulă generală, trebuie să coajați întotdeauna pătlăgele care nu sunt atât de coapte. Pe măsură ce vinetele se maturizează, coaja devine mai grea și gătitul devine mai dificil. Pătrunjelul moale poate fi gătit cu sau fără coaja.
 • Imagine cu denumirea Peel Eggplant Pasul 7
  2
  Desfaceți vinetele în benzi. Procedând astfel, nu veți elimina complet cochilia. Cantitatea de coji care rămâne rămâne suficientă pentru integrarea pastei de vinete.
 • Pentru a coaja vinetele în benzi, urmați procedura comună cu o singură excepție - în loc să exfoliați cojile cu tăieturi continue, lăsați în jur de 2,5 cm (1 inch) între fiecare tăiere verticală. În consecință, veți avea o vinete dungată, amestecând piesele cu și fără coaja.
 • Imaginea intitulată Peel Eggplant Step 8
  3
  Peelinele se coajă parțial când se taie felii. Dacă doriți să tăiați vinetele în felii sau blocuri longitudinale, se recomandă să lăsați cea mai mare parte a coajei. Cu toate acestea, puteți coaja și partea din față și din spate a vinetei.
 • Așezați vinetele în poziție verticală și tăiați o bandă de coajă pe o parte. Întoarceți vinetele și tăiați o altă bandă de coajă din partea opusă. Apoi, tăiați vinetele în felii longitudinale paralele cu aceste zone neacoperite. Părțile fiecărei felii trebuie să își păstreze cochilia, în timp ce partea din față și spatele fiecărei felii trebuie descoperite.
 • Dacă faceți acest lucru, pasta de vinete poate avea mai multă culoare și aromă în momentul gătitului.
 • Imaginea cu denumirea Peel Eggplant Pasul 9
  4
  Îndepărtați coaja după ce ați gatit vinetele. În timp ce ar trebui să îndepărtați coaja înainte de a găti vânătaia, puteți să o scoateți și după gătire. Va fi ușor să coaceți o vinete preparată înainte de servire sau de al mânca.
 • Puteți folosi un cuțit pentru a îndepărta pielea gătită. Așteptați ca vinetele să se răcească puțin, astfel încât să o puteți prinde fără să vă ardeți degetele. Utilizați mâna non-dominantă pentru a ține parte sau secțiune a vinetei și cu mâna dvs. dominantă tăiați cu grijă coaja. Încercați să tăiați pulpa cât mai puțin posibil în timpul acestui proces. În acest moment, ar trebui să puteți scoate coaja cu ușurință.
 • În funcție de cât de moale va fi vinetele după ce ați gătit-o, este posibil să o puteți dezlipi cu degetele.
 • Pe de altă parte, dacă sunteți singurul care va mânca vinetele și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la servirea unei părți unei alte persoane, puteți separa pielea pulpei cu o lingură sau furculiță în timp ce mâncați. În acest fel, veți lăsa coaja arsă și amară de o parte a plăcii.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Prosoape de hartie
  • Cuțit de bucătărie
  • Legumele de legume "sau" pelering cuțit
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să frigem legume pe grătarCum să frigem legume pe grătar
  Cum se îngheață vineteleCum se îngheață vinetele
  Cum să taie un mânerCum să taie un mâner
  Cum să alegeți și să preparați sparanghelCum să alegeți și să preparați sparanghel
  Cum să salvați vineteleCum să salvați vinetele
  Cum să faci Baingan Ka BhartaCum să faci Baingan Ka Bharta
  Cum sa faci Begun Bhaja (stil bengal de vinete prajit)Cum sa faci Begun Bhaja (stil bengal de vinete prajit)
  Cum să faci vinete murateCum să faci vinete murate
  Cum să faci vinete prăjiteCum să faci vinete prăjite
  Cum sa faci caponataCum sa faci caponata
  » » Cum să coajați o vinete

  © 2011—2020 ertare.com