Cum să coaceți o portocală

Peeling o portocala nu este chiar atât de dificil, ea necesită doar o mică instruire și practică. De fapt, până când ați terminat de citit acest articol, veți avea cunoștințe ample despre cele mai populare metode de peeling pe portocale!

pași

Metoda 1
Folosind mâinile

Imagine cu denumirea Peel a Orange Step 1
1
Alegeți un portocaliu bun Maturitatea portocalei pe care o alegeți va juca un rol important în cât de ușor va fi să-l coajați. Atunci când alegeți portocala perfectă pentru a coaja, căutați una cu o culoare portocalie strălucitoare și care este destul de ferm și greu pentru dimensiunea sa.
 • Încercați să evitați fructele mai vechi cu coaja încrețită sau zdrobită, deoarece acestea vor fi mai greu de coaja și nu vor avea un gust bun.
 • Portocalele cu o culoare ușor verde sau portocalie ușoară pot fi ușor imature și mai dificil de coaja, deoarece coaja se lipeste puternic de fructe.
 • 2
  Rotiți portocaliu Acest pas este complet opțional, dar unii oameni susțin că rularea portocaliei înainte de peeling ajută la slăbirea coajei și, la rândul său, face ca fructele să fie în plus suculente. Pentru a face acest lucru, plasați portocala pe o suprafață plană și puneți o mână cu palma deschisă în partea de sus. Aplicați o presiune ușoară și rotiți portocaliu timp de 10 până la 15 secunde. Doar nu apăsați prea tare ... Nu veți dori să zdrobiți portocala!
 • 3
  Ținând portocaliu într-o mână, înțepați coaja cu unghia degetului mare. Încercați să prindă partea superioară sau inferioară a portocaliei în loc de partea laterală. Motivul este că coaja de-a lungul părților portocalii este mai subțire și aderă mai îndeaproape la fructe. Cojocul mai flexibil și mai gros de pe portocaliu va ieși mai ușor și va fi mai puțin predispus la spargere.
 • Unii oameni preferă folosirea celor patru unghii pentru a face prick inițial, dar acest lucru este mai complicat și lasă prea mult fructe coaja sub unghiile tale!
 • Lăsând unghia degetului mare să crească puțin mai mult decât restul unghiilor poate fi utilă și pentru a coaja o portocală.
 • 4
  Pune degetul mare sub coaja portocalie. Fă-o până când ai o aderență bună. Încercați să nu prick fructe, ca sucul va scăpa și să vă faceți mâna lipicios!
 • Așezați portocaliu pe o farfurie în cazul în care ajungeți la perforarea cochiliei. Acest lucru va facilita curățarea după terminarea peelingului. Ca alternativă, puteți folosi prosoape de hârtie.
 • 5
  Scoateți cu grijă o bucată de coajă. Cu cât este mai mare piesa pe care o eliminați, cu atât mai repede veți termina peeling portocaliu. Puteți începe din partea de sus în jos sau în jurul lateral. Tu decizi
 • 6
  Scoateți o altă piesă, începând de la marginea coajei de portocale. Trebuie să fie mult mai ușor acum că ați scos deja niște bucăți de coajă.
 • Odată ce deveniți mai expert la decojirea portocalelor, este posibil să puteți coaja o portocală prin eliminarea unei singure coaja. Puteți să o faceți folosind o mișcare circulară în jurul circumferinței portocalii, până când rămâneți cu fructul într-o mână, iar în celălalt coaja în formă de șarpe.
 • 7
  Continuați până când eliminați întreaga coajă.
 • 8
  Aruncați coșul în coșul de gunoi sau îl utilizați ca îngrășământ.
 • Imagine cu denumirea Peel a Orange Step 9
  9


 • Metoda 2
  Folosind un cuțit

  Imagine cu denumirea Peel a Orange Step 10
  1
  Luați un cuțit ascuțit. Nu trebuie să fie foarte mare atâta timp cât are un vârf ascuțit.
 • 2
  Introduceți punctul ascuțit al cuțitului în cochilie deasupra portocaliei. Împingeți partea de sus a portocalie pentru a începe și apoi continuați rotirea portocalie în mână în timp ce utilizați cuțitul pentru a tăia cochilie într-o mișcare continuă.
 • 3
  Continuați să curățați portocaliu într-o mișcare circulară. Cuțitul trebuie să fie îndreptat spre tine în timp ce se află într-o manieră controlată și stabilă, cu o mișcare ușoară de tăiere. Coaja de portocal ar trebui să iasă într-o formă de spirală de aproximativ 2,5 centimetri. Nu vă faceți griji dacă îndepărtați niște fructe cu coaja, vă veți îmbunătăți cu practică!
 • 4
  Alternativ, puteți utiliza cuțitul pentru a face o tăietură verticală în coaja de portocală. Odată ce ați făcut-o, va fi ușor să coajați portocala cu degetele. Doar asigurați-vă că nu tăiați atât de adânc - în caz contrar, veți tăia fructul și veți vărsa sucul de portocale peste tot!
 • Metoda 3
  Folosind o lingură

  1
  Rotiți portocaliu Folosind palma deschisă, rotiți portocala pe o suprafață plană timp de aproximativ 10 secunde pentru a slăbi coaja.
 • 2
  Faceți o tăietură. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a face o tăietură verticală de 2,5 până la 4 centimetri de-a lungul laturilor portocalii. Încearcă tăierea prin crustă fără tăierea fructului.
 • 3
  Introduceți lingura. Introduceți o lingură de desert sub coaja de portocale, unde ați făcut deschiderea cu cuțitul. Mutați lingura în jurul fructului pentru a slăbi și a elimina coaja.
 • sfaturi

  • Odată ce sunteți bine la decojirea portocalelor, încercați să le exfoliați astfel încât coaja să rămână împreună și să iasă dintr-o singură bucată. O modalitate foarte bună de a face acest lucru este de a face tăierea pe tija și a tăiat cea mai mare parte a cochiliei până la capăt, lăsând aproximativ 1,5 cm. Apoi, faceți același lucru pe partea opusă și încercați să faceți cele două direcții perpendiculare. În cele din urmă, scoateți din nou totul și va arăta ca o floare de patru petale cu fructul din centru.

  avertismente

  • Sucul de portocale poate fi lipicios, deci încercați să evitați tăierea fructelor în timp ce le coajați!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să extrageți ulei din piele de fructeCum să extrageți ulei din piele de fructe
  Cum să gătești un tort în interiorul unei portocale golite într-un foc de tabărăCum să gătești un tort în interiorul unei portocale golite într-un foc de tabără
  Cum sa mananci portocaliu chinezescCum sa mananci portocaliu chinezesc
  Cum sa mananci o portocalaCum sa mananci o portocala
  Cum să faci fructe citrice în dulceCum să faci fructe citrice în dulce
  Cum se face coaja de portocala cristalizataCum se face coaja de portocala cristalizata
  Cum sa faci cotlete de porc copt cu sos de mere si afineCum sa faci cotlete de porc copt cu sos de mere si afine
  Cum sa faci cookies de capsuni, portocale si ricottaCum sa faci cookies de capsuni, portocale si ricotta
  Cum se face glazura portocalieCum se face glazura portocalie
  Cum se face suc de portocaleCum se face suc de portocale
  » » Cum să coaceți o portocală

  © 2011—2020 ertare.com