Cum să coajați un măr

Peelingul unui măr sau îndepărtarea coajelor poate fi foarte ușor, atâta timp cât știți cum să faceți acest lucru. Cu toate acestea, pentru această sarcină aveți nevoie de un cuțit sau un peelier de legume, este necesar să îl țineți corect, altfel vă puteți tăia. Luați-vă timp pentru a învăța să o faceți pentru prima dată și amintiți-vă să vă opriți și să vă ajustați mâna dacă simțiți că începeți să alunecați.

pași

Metoda 1
Peel un măr cu un cuțit

Imagine cu denumirea Pare a Apple Step 1
1
Țineți mărul cu o singură mână. Țineți-l cu mâna non-dominantă și țineți-o pe palma și degete pentru ao menține stabilă.
 • Imagine cu denumirea Pare a Apple Step 2
  2
  Învață să ții un cuț scurt și ascuțit. Alegeți un cuț care nu depășește lățimea mărului, de obicei între 5 și 10 cm (2 până la 4 inci). Țineți-l cu mâna dvs. dominantă și plasați-vă degetele în jurul mânerului și marginea plictisitoare. Ține-ți brațul drept și cuțitul se extinde spre exterior ca și cum ar fi fost parte din braț.
 • În general, acest tip de cuțit este cunoscut ca peeling, deoarece servește pentru acest tip de sarcină.
 • 3
  Țineți cuțitul ferm pe suprafața mărului. Restul părții ascuțite a fructului și apăsați ușor marginea fără margine. Asigurați-vă că stabilizați cuțitul astfel încât să nu se miște de la o parte la alta, dar nu apăsați prea tare.
 • Majoritatea oamenilor încep prin plasarea cuțitului pe partea rotunjită a mărului de 2,5 cm (1 inci) din partea superioară sau a bazei.
 • Imagine cu denumirea Pare a Apple Step 4
  4
  Determinați în ce direcție orientați cuțitul. Alegeți cea mai bună modalitate de ao ține în funcție de confortul dvs. și de capacitatea acestuia de a controla. Dacă nu vă place sau nu sunteți obișnuiți să utilizați un cuțit sau dacă cel pe care îl aveți este mai mare decât cel menționat anterior, arătați-l pentru a reduce riscul unei tăieri dacă acesta alunecă. Odată ce ai puțină practică cu ajutorul cuțitului și mânerul tău este mai ferm, îți vei da seama că îl poți controla mai bine dacă îl îndrepți mai mult spre interior.
 • 5
  Utilizați cuțitul pentru a face o gaură în coajă. Apăsați mărul împotriva piesei ascuțite până când carapacea este tăiată și sub suprafața cochiliei.
 • 6
  Rotiți mărul pentru a elimina cea mai mare parte a coajei. Întoarceți mărul încet împotriva părții ascuțite a cuțitului. Asigurați-vă că-l păstrați stabil sau, dacă este necesar, apăsați-l ușor împotriva mărului. Continuați să îl rotiți cu o mișcare spirală până când se scoate carapacea. Pentru moment, nu atingeți capetele netede ale mărului.
 • În cazul în care cuțitul alunecă, pur și simplu o odihniți din nou pe o parte a mărului care are încă o cochilie.
 • 7
  Scoateți capetele. În mod normal, partea de sus și baza de mere sunt cel mai greu de coaja, din cauza formei sale neregulate. Sprijinul ei pe o tablă de tăiere și plasați degetele într-o „gheara“, astfel încât vârfurile pune presiune pe ea și boxurile dvs. să rămână în partea cea mai apropiată de cuțitul. încet, se presează în jos până când acesta rămâne stabil în cadrul blocului, apoi apăsați mai greu de tăiat sfârșitul.
 • Nu încercați să tăiați capetele în cazul în care mărul se alunecă pe placa de tocare. În loc să faceți asta, opriți-vă și asigurați-vă că ambele sunt uscate sau căutați o altă placă de tocare.
 • Metoda 2
  Peel un măr cu un peeling de legume

  1
  Taie capetele mărului. În mod normal, această tehnică este mai rapidă dacă tăiem capetele și inima. Ca urmare veți obține două suprafețe similare. Inainte de peeling, Apple susține ferm pe o placă de tăiere cu mâna nondominant și degetele îndoite spre interior într-o „gheara“. Astfel, pielea, încheieturile degetelor care este cea mai puternică, va fi mai aproape de capătul ascuțit, ceea ce reduce șansele unei răni grave și dureroase se produce în cazul în care alunecă cuțitului.
 • Imaginea intitulată Pare a Apple Step 9
  2
  Determinați tipul de peeling pe care îl veți folosi. Cei mai cunoscuți decapanți de legume sunt împărțiți în două grupe. Aparatele de curățare drepte sunt în formă de cuțit, iar partea metalică se extinde din mâner. Pentru a-l utiliza, trebuie să-l îndepărtați de corp. Scobitori în formă de "Y" au lama ascuțită între două suporturi care se alătură mânerului. Pentru ao folosi, trebuie să trageți lama. Unii oameni tind să taie mai des cu un peeler decât cu celălalt, deci dacă unul dintre ei este dificil de a trata încerca cu celălalt.
 • Imaginea intitulată Pare a Step 10 al Apple


  3
  Încercați să țineți peelarul ca și cum ar fi fost un creion. În cazul particular al decapantului în formă de "Y", dacă așezați degetul mare și degetul arătător pe ambele părți ale mânerului, mânerul dvs. ar trebui să fie chiar mai ferm. Pentru o strângere mai fermă, așezați celelalte degete în jurul mânerului.
 • Imagine cu denumirea Pare a Step 11 al Apple
  4
  Țineți mărul și țineți-vă degetele în părțile laterale. Țineți ferm mâna dvs. non-dominantă, dar păstrați-vă degetele în părțile laterale și nu la capete. Lăsați o bandă largă de coajă vizibilă între cele două extremități pe care le-ați tăiat mai devreme și îndepărtați degetele și articulațiile din acea parte. Găsiți mărul în funcție de peelingul pe care îl veți folosi:
 • Dacă folosiți un curățător de drept, deține bloc, astfel încât șirul de coaja este plat, la un unghi care vă permite să mutați mână ținând cuțitului dreaptă, fără a produce disconfort și te forțează să se aplece brațul.
 • Dacă utilizați un cuțit de curățat în formă de „Y“, care deține mere, astfel încât învelișul rămâne aproape vertical, într-un ușor departe de corpul dumneavoastră, care vă permite să trageți unghiul cuțitului de coaja.
 • 5
  Utilizați cuțitul de legume pentru a rupe prima fâșie de coajă. Verificați din nou dacă mărul și degetele sunt în poziția descrisă mai sus. Cu ajutorul lamei de curățare, îndepărtați încet banda de coajă din cele două jumătăți de măr tăiate. Nu uitați că trebuie să "împingeți" cuțitul drept departe de corpul vostru, dar trebuie să "trageți" pe cel care are o formă "Y" spre dumneavoastră.
 • 6
  Întoarceți mărul și repetați mișcarea. Continuați să eliminați fâșiile mici de coajă până când acestea sunt eliminate. Luați în considerare deținerea de mere pe un loc în care poate cădea în timp ce scoateți coajă, cum ar fi placa de tăiere, un castron, chiuvetă sau coș de gunoi.
 • Practicați mișcările încet cu cel puțin trei sau patru mere înainte de a încerca să o faceți mai repede. Chiar dacă vă simțiți deja confortabil să le curățați mai repede, dacă vă schimbați de la un scrumieră și utilizați unul de altul de tip sau mărime și nu începeți încet până când vă obișnuiți cu asta, vă puteți răni singur.
 • Metoda 3
  Profitați de coaja de mere

  1
  Transformați cochilii în sandwich-uri. Se amestecă cojile cu un vârf de scorțișoară și zahăr, apoi se adaugă câteva picături de apă pentru a ajuta la integrarea aromelor. Sprângeți pe o foaie de copt acoperită anterior cu hârtie de unt. Coaceți la 120 ° C (250 ° F) timp de aproximativ 2½ ore sau până când sunt crocante și înfășurate.
 • 2
  Transformați cojile în potpuri. Uscați cojile timp de câteva ore într-un deshidratator sau în cuptor la temperatură minimă. Amestecați-le cu condimente, parfum sau alte elemente aromatice pentru a face un amestec. Așezați amestecul în mai multe recipiente și distribuiți-le în toată casa pentru a ascunde mirosurile neplăcute sau pentru a aroma o cameră cu parfumul preferat.
 • 3
  Adăugați cochilii la o marmeladă de casă. Se taie coaja în bucăți mici și se amestecă cu un fruct diferit pentru a face gem. Dacă ați fost lăsat peste bucăți de alte fructe și au suficiente scoici și miezuri de mere, nu este posibil să trebuiască să utilizați pectină sau poate requieras doar o cantitate mică pentru a face gem.
 • Imagine cu titlul Pare a Step 17 al Apple
  4
  Faceți o plată. Dacă după gătit o cantitate mare de ingrediente este lăsată peste, ia în considerare posibilitatea de compostare. Acest îngrășământ poate servi ca un sol de calitate foarte bună pentru grădina dvs., fără a deteriora mediul. Dacă nu știți ce folosiți să oferiți abonamentului, vizitați municipalitatea din localitatea dvs. și aflați dacă are serviciul de colectare a creditului la domiciliu.
 • sfaturi

  • Ascuți cuțitul înainte de al folosi pentru a îndeplini sarcina cu mai multă ușurință și fluență.

  avertismente

  • Dacă vă tăiați, spălați imediat rana pentru a reduce șansele de infectare.

  Lucruri de care ai nevoie

  • cuțit scurt și ascuțit

  sau

  • legumele de legume
  • orice cuțit
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să transformi un cuțit flutureCum să transformi un cuțit fluture
  Cum să începeți să faceți legătura cu jonglareaCum să începeți să faceți legătura cu jonglarea
  Cum să arunci cuțiteleCum să arunci cuțitele
  Cum se deschide o nucă de cocosCum se deschide o nucă de cocos
  Cum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafeaCum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafea
  Cum de a ascuți un cuțit de bucătărieCum de a ascuți un cuțit de bucătărie
  Cum sa taie mancarea ca un profesionistCum sa taie mancarea ca un profesionist
  Cum se taie feniculCum se taie fenicul
  Cum să taie un mânerCum să taie un mâner
  Cum se taie o roșii feliiCum se taie o roșii felii
  » » Cum să coajați un măr

  © 2011—2020 ertare.com