Cum se coacă cartofii

Este posibil ca pelapapasul bunicii dvs. să pară indestructibil, dar poate doriți să încercați o nouă metodă. Acest articol va acoperi modul tradițional de decojire a cartofilor și apoi va vorbi despre o metodă mult mai simplă: fierbeți pentru a elimina coaja. Ambele lucrează și produc cartofi perfect decojiți.

pași

Metoda 1
Folosiți un dispozitiv de curățare a cartofului

Image cu titlul Peel a cartofului Pasul 1
1
Țineți cartoful într-o mână și cartoful în cealaltă. Stați în chiuvetă sau pe gunoi înainte de a începe să coajați. În acest fel, nu veți termina cu bucăți de coajă peste bucătărie. Sunt două "formulare" generic de pelapapas, vă arătăm cum să susținem fiecare:
 • Dacă aveți un pelapapas regulat lung, țineți-l ca o rolă de vopsea, asigurându-l cu degetul mare pe degete, dar departe de lama.
 • Dacă aveți un pelapapas în formă de Y, țineți-l ca un creion. Această metodă este mai eficientă și este mai puțin probabil să vă rănească. Instrumentul trebuie să se odihnească între degetul mijlociu și degetul mare (al mâinii dominante), cu indexul ținându-l în poziție.
 • 2
  Începeți la baza cartofului și decojiți cojile în direcția opusă cu dvs. Imaginați-vă că trageți o linie cu pelapapas în direcția opusă cu dvs., cu cotul orientat spre exterior, departe de corp. Începeți la bază și încercați să faceți o singură mișcare fluidă prin întregul cartof. În mod ideal, ar trebui să coajați coaja în benzi.
 • Acest lucru se aplică ambelor forme de pelapapas, chiar și în formă de Y. În timp ce este posibil ca bunica dvs. să o țină diferit și să o tragă spre ea, această metodă va produce un cartof mult mai curat.
 • Unele cartofi sunt puțin mai complicate decât altele și coaja iese în bucăți, mai ales dacă nu este netedă sau rotundă. Acordați o atenție deosebită acestor zone pentru a elimina fiecare ultimă bucată. Ei vor avea nevoie de o muncă suplimentară și de un proces mai lent, dacă nu vrei să te rănești.
 • 3
  Rotiți cartofii și continuați procesul de peeling. Când terminați o parte, rotiți-o în mână. Dezvoltați un ritm de peeling și rotație. Nu vă îngrijorați încă de partea superioară sau partea inferioară.
 • Nu este un concurs de viteză. Faceți-o cât se poate de încet, pentru a nu vă răni sau a elimina părțile bune ale cartofului. Făcând-o încet la început vă poate ajuta să perfecționați tehnica pentru mai târziu.
 • 4
  Desprindeți petele negre. Puteți descoperi pete negre atunci când expuneți interiorul cartofului, este normal, puțini cartofi sunt perfecți. Concentrați-vă asupra zonei și păstrați-o până la îndepărtarea completă a straturilor negre.
 • Uneori "carne" întunericul cartofului se întinde foarte adânc (uneori sunt numiți "ochi"). În acest caz, tăiați zona cu un cuțit sau cu marginea despicătorului de cartofi. Cartofii nu vor fi rotunzi, dar vor fi mâncați.
 • 5
  Continuați procesul cu partea de sus și de jos a cartofului. Această parte seamănă cu bărbieritul. Treceți pelapapas prin curbe, precum și puteți reveni la punctele mici pe care le veți sări în mod inevitabil.
 • Clătiți cu apă rece când ați terminat. Cartofii sunt curați și pregătiți să se pregătească.
 • Metoda 2
  Se fierbe pentru a îndepărta coaja

  Image cu titlul Peel a cartofului Pasul 6


  1
  Așezați cartofii într-o oală mare cu multă apă. Vă recomandăm o oală suficient de mare pentru ca părinții să fie bine acoperite cu apă fără a se strânge. Țineți cel puțin 2,5 până la 5 cm (1 până la 2 inci) de apă deasupra cartofilor.
 • 2
  Dacă doriți, pierdeți cartofii. Puteți observa că coaja se scoate mai ușor (sau cel puțin devine mai ușor de luat) cu cartofii perforați. Doar faceți o linie în cochilie la aproximativ o jumătate de centimetru (1/4 inch) în centrul cartofului, ca un ecuator.
 • Nu faceți tăietura prea adâncă, încercați să treceți abia de pe coajă. Încercați să tăiați uniform cartofii, astfel încât să se gătească în mod egal.
 • 3
  Se fierbe timp de aproximativ 15 minute. Un vas de mărime bună cu 6 sau 7 cartofi va dura aproximativ 15 minute pentru a găti complet. Veți avea nevoie de mai mult sau mai puțin timp în funcție de câte cartofi utilizați. Când credeți că sunt gata, treceți prin una cu o furculiță. Dacă pierdeți cochilia și o glisați, ați terminat.
 • Nu vă faceți nici măcar griji cu privire la scurgerea vasului. Treceți la pasul următor pentru a păstra căldura cartofilor.
 • 4
  După ce au gătit complet, scufundați-le unul câte unul în apă cu gheață timp de 5 sau 10 minute. Puneți un castron de apă cu gheață pregătit pentru când cartofii se termină. Cu cleștii, luați fiecare cartof și puneți-l într-un castron de apă cu gheață. Nu atingeți cartofii direct.
 • Nu trebuie să-i lăsați să se răcească prea mult. 5 - 10 secunde este suficient.
 • Cu fiecare cartof care vă scufundați, va trebui să adăugați o găleată de gheață sau două la apă. Căldura cartofului ar fi putut fi transferată.
 • 5
  Îndepărtați cochilia. Iată trucul: doar cu degetele, aplicați presiune asupra cochiliei. Va pleca imediat, ca o pătură. Dacă ați străpuns cartoful, puneți degetele pe linie și trageți spre capătul cartofului pentru a obține un cartof fără coajă.
 • Scoateți coajă unul câte unul în coșul de gunoi (sau vasul desemnat de lângă dvs.) pentru a menține vasul de apă cu gheață cât mai curat posibil.
 • sfaturi

  • Păstrați coaja și adăugați-o la o supă sau o prăjiți. Pielea de cartofi este plină de vitamine și minerale care nu ar trebui să fie irosite.
  • Utilizați vârful despicătorului pentru a extrage "ochi" din cartofi. Pur și simplu scufunda vârful în cartofi și se răsucește cu încheietura mâinii.
  • Dacă ați fiert cartoful, îl puteți mânca și fără peeling. Carcasa conține micronutrienți importanți.

  avertismente

  • Nu aruncați deșeurile în gunoi dacă nu doriți ca acestea să fie deteriorate și să costați mai mult.
  • Pelapapasul este ascuțit. Fiți atenți la modul în care țineți cartofii, ca pelapapas "salturi" adesea când ajungeți într-o zonă dificilă a tuberculului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești cartofi dulci în cuptorul cu microundeCum să gătești cartofi dulci în cuptorul cu microunde
  Cum să gătești cartofi de copilCum să gătești cartofi de copil
  Cum să gătești cartofi dulciCum să gătești cartofi dulci
  Cum să gătiți cartofii în cuptorul cu microundeCum să gătiți cartofii în cuptorul cu microunde
  Cum sa faci cipuri de cartofi dulciCum sa faci cipuri de cartofi dulci
  Cum se fac cartofi la gratarCum se fac cartofi la gratar
  Cum sa faci cartofi prajitiCum sa faci cartofi prajiti
  Cum să facem cartofi umpluți în cuptorCum să facem cartofi umpluți în cuptor
  Cum să faci cartofi de pâine de casăCum să faci cartofi de pâine de casă
  Cum să facem cartofi veganiCum să facem cartofi vegani
  » » Cum se coacă cartofii

  © 2011—2020 ertare.com