Cum să coajați prune

Dacă încercați să coajați o prună doar prin îndepărtarea coajei, veți termina cu mâinile dulci și lipicioase. Cu toate acestea, utilizarea tehnicii garantate de albire și lăsarea pe gheață va elibera coaja și va face ușor să alunece și să îndepărteze. Indiferent dacă faceți un tort, un gem sau doar preferați să vă coajați prunele, înălbirea va fi cea mai bună cale de a face treaba.

pași

Imaginea intitulată Prune prune Pasul 1
1
Se fierbe un vas cu apă. Oala ar trebui să fie suficient de mare pentru a se potrivi cel puțin patru sau cinci prune. Utilizați suficientă apă, astfel încât să le puteți umple complet. Va trebui sa faceti apa fierbinte foarte bine, astfel incat sa nu trebuie sa lasati prunele in apa fierbinte pentru mult timp. Dacă le fierbeți, ele vor deveni moi.
 • Imaginea intitulată Peel prăjit Pasul 2
  2
  Pregătiți o baie de gheață. Umpleți un castron mare cu gheață și apă pentru a crea o baie de prune răcită cu gheață. Odată ce le albiți, va trebui să le răciți imediat prin imersarea lor în apă cu gheață.
 • Imaginea intitulată Prune prune Pasul 3
  3
  Tăiați un "X" pe fundul fiecărei prune. Dacă faceți o mică etichetă încrucișată pe partea de jos a prunii (pe partea opusă tulpinei), va fi foarte ușor să o descuiați. Nu este nevoie să faceți tăietura foarte adâncă sau mare, folosiți doar un cuțit de curățare pentru a face un mic "X" care perforează cochilia și care este suficient de mare pentru a vă pune degetul.
 • Imaginea intitulată Prune prune Pasul 4


  4
  Îndepărtați prunele timp de 30 de secunde. Îndepărtați-le cu grijă în apă și fierbeți-le timp de 30 de secunde. Asigurați-vă că măsurați timpul astfel încât să nu exagerați. Prunele vor începe să se răstoarne dacă le fierbeți chiar și mai mult timp. Utilizați o lingură cu sloturi pentru a le scoate din apă odată ce trece timpul.
 • Nu albi mai mult de patru sau cinci prune. Dacă puneți mulți în apă în același timp, se va răci și prunele nu vor fi gătite suficient de repede.
 • Dacă preferați, puteți pune prunele într-un castron mare și turnați cu grijă apă fiartă. Lăsați-i să se scufunde în apă fierbinte timp de 30 de secunde. Această tehnică este utilă dacă coajați prune foarte delicate și doriți să vă asigurați că nu depășesc.
 • Imaginea intitulată Prune prune Pasul 5
  5
  Îndepărtați prunele în apă cu gheață. Lăsați-i să se înmoaie în apă cu gheață timp de 30 de secunde, apoi scoateți-i și lăsați-i să se scurgă.
 • Imagine cu denumirea Peel prăjit Pasul 6
  6
  Coaceți prunele. Așezați degetul sub una dintre clapeta mică formată de "X" pe care ați făcut-o în partea inferioară a prunii. Trageți clapeta înapoi și coaja ar trebui să iasă cu ușurință într-o bandă mare. Continuați să trageți clapeta înapoi pe toate cele patru părți până când ați îndepărtat complet prunele. Continuați până când terminați peelingul.
 • Dacă intri într-o prune complicată, folosiți un cuțit de peeling pentru a vă ajuta să eliberați coaja cu grijă.
 • Dacă pielea nu iese, este posibil să încercați să o înălbim încă o dată. Asigurați-vă că apa se fierbe bine și se fierbe prunele timp de 30 de secunde pentru a elibera pielea.
 • avertismente

  • Dacă coajați multe prune, puteți observa că sucul irită pielea, mai ales dacă aveți tăieturi.

  Lucruri de care ai nevoie

  • oală cu apă fiartă
  • castron de apă cu gheață
  • cuțit
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa albiti rosiiCum sa albiti rosii
  Cum să albifi broccoliCum să albifi broccoli
  Cum să scoateți două boluri de bucătărieCum să scoateți două boluri de bucătărie
  Cum sa faci prune cu infuzie de vodcaCum sa faci prune cu infuzie de vodca
  Cum sa faci cuburi de gheata aromateCum sa faci cuburi de gheata aromate
  Cum sa faci cuburi de gheata de cafeaCum sa faci cuburi de gheata de cafea
  Cum se face gheața cu culoareaCum se face gheața cu culoarea
  Cum să faceți ouă fierte tare în cuptorCum să faceți ouă fierte tare în cuptor
  Cum se face suc de piersiciCum se face suc de piersici
  Cum să-ți faci propriile pruneCum să-ți faci propriile prune
  » » Cum să coajați prune

  © 2011—2020 ertare.com