Cum să pasteurizeze ouăle

ouă fierte nu prezintă aproape nici o amenințare, dar dacă sunteți în urma o rețetă care necesită utilizarea de ouă crude sau insuficient, cum ar fi maioneza, glazură, eggnog, etc, pot prefera ouă nepasteurizate în primul rând pentru a reduce sau elimina riscul infecție cu bacterii de Salmonella.

pași

Metoda 1
Tehnica standard

Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 1
1
Utilizați ouă proaspete Ca regulă generală, ouăle relativ proaspete sunt mai sigure decât cele vechi. Nu utilizați un ou care a trecut de data expirării și nu utilizați niciodată unul care are fisuri în coajă.
 • Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 2
  2
  Luați ouăle la temperatura camerei. Scoateți ouăle pe care intenționați să le utilizați de la frigider și lăsați-le pe blatul din bucătărie timp de 15-20 de minute. Învelișul fiecărui ou trebuie să se simtă aproape de temperatura ambiantă înainte de a continua.
 • Nu utilizați ouă congelate pentru această procedură. Gălbenușuri de ouă au nevoie de o temperatură de 60 de grade Celsius (140 grade Fahrenheit) pentru potențiale bacterii mor, dar ouă rece nu a putut deveni suficient de fierbinte în timpul limitat poate fi în apă caldă folosită pentru pasteurizarea. Pe de altă parte, ouăle la temperatura camerei au șanse mai mari să le obțină.
 • Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 3
  3
  Așezați ouăle într-o cratiță cu apă. Umpleți o jumătate de caserolă cu apă proaspătă sau rece. Puneți cu grijă ouăle în apă, așezându-le în partea inferioară a tăvii într-un singur strat.
 • Dacă este necesar, adăugați mai multă apă în tava după plasarea ouălor înăuntru. Ouăle trebuie acoperite cu aproximativ 2,5 cm (1 inch) de apă.
 • Plasați un termometru citit imediat lângă tava. Asigurați-vă că vârful termometrului este sub apă pentru a citi temperatura în timpul procesului. Va trebui să monitorizați foarte atent temperatura.
 • Rețineți că orice termometru instantaneu va funcționa, dar cel mai bun lucru este, probabil, un termometru digital, deoarece vă permite să citiți mai precis fluctuațiile de temperatură.
 • Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 4
  4
  Încălziți încet apa. Așezați cratița pe sobă și încălziți la foc mediu. Acesta permite ca apa să atingă o temperatură de 60 grade Celsius (140 grade Fahrenheit).
 • În mod ideal, nu trebuie să permiteți ca temperatura apei să atingă 61 de grade Celsius (142 grade Fahrenheit) în timpul oricărei părți a procesului. La temperaturi mai ridicate, consistența și proprietățile oului ar putea fi modificate. Ați putea să gătiți ușor ouăle fără să observați nimic.
 • Cu toate acestea, într-un vârf de cuțit ai putea permite temperatura ajunge la 65 de grade Celsius (150 grade Fahrenheit), fără să vadă schimbări semnificative în calitatea de ou crud. În special, dacă nu utilizați un termometru, va trebui să observați apa și să așteptați să se formeze bule în partea inferioară a vasului. Când se întâmplă acest lucru, temperatura apei va fi de aproximativ 65 grade Celsius (150 de grade Fahrenheit). Deși această temperatură este puțin mai mare decât cea ideală, ea poate funcționa destul de bine.
 • Imaginea intitulată Pasteurizarea ouălor Pasul 5
  5
  Păstrați temperatura timp de trei până la cinci minute. Cu temperatura apei la o temperatură constantă de 60 grade Celsius, continuați încălzirea ouălor mari timp de trei minute întregi. Ouăle foarte mari trebuie păstrate timp de cinci minute în apă caldă.
 • Deoarece temperatura apei nu ar trebui să crească niciodată peste 61 de grade Celsius (140 grade Fahrenheit), va trebui să o monitorizați continuu în timpul acestui proces. Reglați temperatura arzătorului, după cum este necesar, pentru a finaliza această sarcină.
 • Dacă lăsați temperatura apei să crească la 65 de grade Celsius (150 grade Fahrenheit) sau sunt pasteurizarea ouăle fără un termometru, ar trebui să elimine sursa de căldură tigaie înainte de a permite ouă încălzite în apă timp de trei cinci minute
 • Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 6
  6
  Umpleți ouăle cu apă rece. Îndepărtați cu grijă ouăle din apă folosind o lingură cu crestătură și înmuiați-le în apă rece până când coaja revine la temperatura camerei sau la o temperatură mai scăzută.
 • În mod alternativ, ați putea plasa ouăle într-un castron de apă cu gheață în loc să le scufundați în apă rece. Apa de la robinet este de preferat deoarece apa in repaus are mai multe sanse de a dezvolta bacterii, dar din punct de vedere tehnic, orice optiune va functiona.
 • Uscarea ouălor cu apă rece reduce rapid temperatura internă a ouălor, împiedicând creșterea temperaturii sau gătitul.
 • Imaginea cu titlul Pasteurizarea ouălor Pasul 7
  7
  Salvați ouăle în frigider. În acest moment, ouăle ar trebui să fie pasteurizate. Puteți să le folosiți imediat sau să le păstrați în frigider timp de o săptămână.
 • Metoda 2
  Tehnica oului deschis

  Imaginea intitulată Pasteurizarea ouălor Pasul 8
  1


  Utilizați ouă proaspete Ouăle trebuie să fie cât mai proaspete și fără fisuri. De asemenea, asigurați-vă că ouăle sunt curate.
  • Utilizarea ouălor la temperatura camerei nu este la fel de importantă pentru această metodă, deoarece albusul sau gălbenușul vor fi expuse la căldură mai direct, dar chiar și așa sunt mai preferate decât ouăle reci.
 • Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 9
  2
  Se fierbe apa într-o cratiță mare. Umpleți o treime până la jumătate dintr-o cratiță mare cu apă și încălziți la căldură. Permite atingerea unei temperaturi de gătit la căldură scăzută înainte de a opri arzătorul.
 • Continuați la pasul următor în timp ce așteptați ca apa să se încălzească.
 • De asemenea, veți avea nevoie de un al doilea bol din oțel inoxidabil care se potrivește confortabil în această tavă mare cu apă. Părțile bolului trebuie să fie suficient de mari pentru a preveni stropirea apei din tava. Cu toate acestea, nu puneți acest castron în apă încă.
 • Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 10
  3
  Deschideți ouăle. Deschideți ouăle și lăsați gălbenușul sau golul să cadă direct în cel de-al doilea castron din oțel inoxidabil.
 • Cu această metodă puteți pasteuriza atât albul cât și gălbenușul în același timp. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie doar de gălbenuș sau de ou, puteți separa ouăle înainte de a pune porțiunea de care aveți nevoie în castron. Aruncați porțiunea de care nu aveți nevoie aruncând-o în canalul vasului de bucătărie.
 • Imaginea cu titlul Pasteurizarea ouălor Pasul 11
  4
  Beat într-un pic de lichid. Combinați oulul brut cu un pic de lichid folosind 2 linguri de lichid (30 ml) pentru fiecare ou completat, ouă sau gălbenuș. Împingeți ingredientele împreună conștient până când oul începe să arate spumos.
 • Puteți utiliza orice lichid necesar rețetei, inclusiv apă, suc de lămâie, lapte sau arome. Dar asigurați-vă că nu adăugați suc de lămâie și lapte în același timp, deoarece sucul de lamaie (sau orice alt lichid acid) va determina laptele să se fixeze. Laptele curcată poate ruina ouăle făcându-le ciorbă.
 • Imagine cu denumirea Pasteurizare Ouă Pasul 12
  5
  Așezați castronul în interiorul tăvii. Odată ce apa ajunge la temperatura de fierbere și arzătorul este oprit, baza de castron plasat in interiorul tigaie cu apă, ținându-l în poziție folosind un clește sau cleștii necesar.
 • Această metodă utilizează o tehnică a băii de apă pentru încălzirea și pasteurizarea ouălor în mod indirect. Din punct de vedere tehnic, puteți încălzi ouăle în mod direct, indiferent de tava de apă, dar acest lucru crește riscul de a le găti accidental în loc să le pasteurizeze. Cu toate acestea, dacă încălziți ouăle, asigurați-vă că focul este cât mai scăzut posibil.
 • Imaginea intitulată Pasteurizarea ouălor Pasul 13
  6
  Bateți constant până când temperatura apei scade. De îndată ce puneți oală de ouă în apă fierbinte, trebuie să începeți să bateți ouăle cu o furculiță sau cu un fir de sârmă. Continuați să bateți timp de două până la trei minute sau până când apa scade la o temperatură caldă.
 • Mișcarea constantă distribuie căldura în mod egal prin amestecul de ouă, împiedicând oul să gătească în orice punct sau rămânând parțial nepasteurizat.
 • Imaginea intitulată Pasteurizarea ouălor Pasul 14
  7
  Utilizați ouăle imediat. Lasati ouale sa se raceasca timp de aproximativ trei minute, apoi folositi-le ca reteta necesara. Nu ar trebui să încercați să înghețați sau să înghetați aceste ouă.
 • sfaturi

  • Dacă aveți puțin timp sau vă simțiți puțin nervos în privința pasteurizării ouălor la domiciliu, luați în considerare cumpărarea ouălor pasteurizate sau a unui produs ou pasteurizat lichid. Ambele opțiuni sunt mai scumpe decât ouăle standard, dar procedurile profesionale utilizate pentru pasteurizare ar putea oferi o protecție mai mare, economisind timp și efort.

  avertismente

  • Aproximativ 1 ou din 20.000 conține bacteriile salmonella. Cu toate acestea, pasteurizarea corespunzătoare ar trebui să omoare bacteriile, motiv pentru care orice aliment care necesită ou crud ca ingredient trebuie preparate cu ouă crude pasteurizate.
  • Deși aceste metode sunt folosite atât de bucătari novici, cât și de bucătari profesioniști, nu există nici o garanție 100% că ouăle pe care le-ați pasteurizat acasă vor fi complet lipsite de bacterii.
  • Pentru a fi în siguranță, evitați rețetele și alimentele care conțin ouă crude dacă sunteți gravidă sau aveți un sistem imunitar slab sau slab, chiar dacă ouăle au fost pasteurizate corect.

  Lucruri de care ai nevoie

  Tehnica standard

  • Tigaie mică
  • Termometru cu lectură instantanee

  Tehnica de ouă deschisă

  • Tigaie mare
  • Mici din oțel inoxidabil
  • Sârmă ușoară O furcă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să coaceți un ouCum să coaceți un ou
  Cum să gătești ouă fierte fără a rupe coajaCum să gătești ouă fierte fără a rupe coaja
  Cum să gătești ouă de prepelițăCum să gătești ouă de prepeliță
  Cum să cumpărați ouăCum să cumpărați ouă
  Cum să deshidratezi ouăle pentru a face ouă sub formă de pudrăCum să deshidratezi ouăle pentru a face ouă sub formă de pudră
  Cum să alegi ouăleCum să alegi ouăle
  Cum să faci salată de ouă cu avocado în loc de maionezăCum să faci salată de ouă cu avocado în loc de maioneză
  Cum să faci ouă la scotchCum să faci ouă la scotch
  Cum sa faci oua macinateCum sa faci oua macinate
  Cum să faceți ouă fierte tare în cuptorCum să faceți ouă fierte tare în cuptor
  » » Cum să pasteurizeze ouăle

  © 2011—2020 ertare.com