Cum să organizați o petrecere de degustare de vinuri

Organizarea unei petreceri de degustare de vinuri este o modalitate excelentă de a face ceva diferit, clasic și distractiv cu prietenii. Dacă vă simțiți beri ușoare, gustări bol cu ​​pâine pita și humus și te plictisești, atunci ar trebui să se schimbe și să efectueze o petrecere de degustare de vin în confortul casei tale. Tot ce aveți nevoie sunt niște bunuri, puțină cunoaștere și dorința de a încerca ceva nou. Dacă doriți să știți cum să organizați o petrecere de degustare de vinuri mult mai reușită decât vinul de struguri de Cabernet Sauvignon cultivat în Valea Napa, urmați pașii de mai jos.

pași

Partea 1
Gata totul

Imaginea intitulată
1
Alegeți o temă Una dintre cele mai importante părți ale organizației de degustare a vinului este să decideți ce fel de vinuri doriți să gustați. Nu există nicio idee pentru a vă satisface oaspeții sau pentru a organiza petrecerea perfectă, dar aici sunt câteva sugestii:
 • Încercați diferite vinuri dintr-o singură regiune, de exemplu, din Valea Napa, din județul Santa Bárbara, Rioja, sudul Franței sau din regiunea pe care o doriți.
 • Gustați soiurile de vinuri produse în diferite părți ale lumii - de exemplu, puteți încerca să comparați vinul Cabernet Sauvignon din Valea Napa cu cel produs în Franța și cel din Argentina.
 • Faceți o degustare orizontală. Încercați toate Chardonnays de anul 2012 produse în întreaga lume, deși această idee ar putea fi un pic cam complicat.
 • Faceți o degustare a unui singur vinificator. Dacă, de exemplu, vă place foarte multe vinuri produse într-o anumită podgorie din țara dvs. sau din străinătate, încercați diferite soiuri de vinuri de la același vinificator.
 • Încearcă numai roșii, albe, vinuri spumante sau vinuri dulci. Amintiți-vă că vinurile dulci sunt de obicei foarte dulci și ar putea fi mai greu de gustat.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 2
  2
  Țineți minte mâncarea pe care o veți servi. Nu trebuie să mănânci în timp ce faci testul de vin, cu excepția cazului în care sunt doar pâine sau cookie-uri care ajută la curățarea gurii. Deci, trebuie să decideți dacă, înainte de degustare, îi dați oaspeților dvs. niște mâncare sau dacă, după aceea, serviți o cină, aperitive sau deserturi. În mod ideal, serviți un anumit tip de mâncare, astfel încât oaspeții dvs. să nu se îmbete cu nimic din stomac care să poată absorbi alcoolul.
 • Puteți spune oaspeților dvs. ce temă va fi petrecerea dvs., astfel încât ei să poată afla dacă ar trebui să meargă pe stomac plin sau dacă vor mânca acasă.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 3
  3
  Alegeți ochelarii potriviți pentru vin. Poate că nu pot da fiecare dintre invitatii o nouă băutură înainte de fiecare vin, dar ceea ce se poate face este da o băutură pentru fiecare oaspete sau, dacă aveți posibilitatea, puteți pune un pahar lung, de formă ovală pentru vinuri albe un pahar lung, rotund pentru vinurile roșii. De asemenea, puteți utiliza o singură cană ISO sau cupe AFNOR, aprobate pentru a gusta orice fel de vin.
 • Dimensiunea paharului trebuie să fie suficient de lungă încât vinul să nu se încălzească cu căldura mâinilor.
 • Sticla trebuie să fie complet transparentă, astfel încât oaspeții să poată vedea culoarea vinului.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 4
  4
  Organizați-vă consumabilele. În plus față de băuturi, există multe lucruri de care aveți nevoie pentru a pregăti o petrecere de degustare de vinuri. Iată o listă cu care puteți începe.
 • Desigur, vinul. Alegeți vinurile în funcție de tema petrecerii. În general, este bine să aveți vinuri de diferite tipuri de prețuri, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, dacă le puteți permite. Asigurați-vă că aveți suficient vin pentru oaspeții dvs. - o sticlă poate umple 5 pahare obișnuite sau poate ajunge la 6 sau 10 persoane.
 • Înlocuirea tirbușorului, în caz că ta se rupe.
 • Un deschizator de sticle.
 • Un cuspidor Poate fi un recipient adânc, lung în centrul mesei sau cupe mici de unică folosință.
 • Un răcitor de răcire cu vin alb. În acest fel, veți evita să mergeți la frigider tot timpul.
 • O față de masă albă sau șervețele albe. În acest fel, oaspeții dvs. pot vedea culoarea vinurilor.
 • Feluri de degustare. Cu acestea, oaspeții dvs. pot identifica aromele vinurilor și își pot scrie impresiile. Puteți găsi multe pe Internet.
 • Un aerator sau un decantor de vin, care îmbunătățește aromele în vin roșu.
 • Pâine sau mâncăruri pentru a mânca între fiecare vin.
 • Pahare de apă rece pentru oaspeții dvs., precum și o cană de apă pentru masă.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 5
  5
  Invită-ți invitații. Numărul ideal de oaspeți într-o degustare de vinuri ar trebui să fie de la 6 la 12 persoane. Dacă aveți o masă de masă frumos și mare, invitați un număr prudent de oameni care pot sta confortabil. Nu veți dori să mai aveți încă o persoană la masă, deoarece îi va face pe ceilalți să se simtă inconfortabil. Pe de altă parte, dacă doriți ca acest eveniment să fie formal și sofisticat, puteți trimite invitații plăcute în fizică sau virtuală.
 • Încercați să invitați persoane care au cunoștințe similare despre vinuri. Dacă oaspeții dumneavoastră nu au cunoștințe de mult este bine, dar încearcă să evite acel sentiment inconfortabil de a fi un oaspete al grupului care nu știe despre vin sau, dimpotrivă, un oaspete care este un tip intelept, care încearcă să-i învețe pe alții toate timpul
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 6
  6
  Alegeți un sezon și un timp bun. Puteți organiza o degustare de vin în orice moment al anului - cu toate acestea, dacă doriți să păstrați o temă, puteți face o degustare a vinurilor albe în timpul verii și vinuri roșii în timpul iernii. Mai mult decât atât, din moment ce ei nu au mâncat în timpul degustării, deoarece ar putea strica gustul vinului, puteți invita oamenii în jurul valorii de 16:00, atunci când nu a servit cina, sau dupa masa, în jurul valorii de 9:00, deși poate fi cam târziu.
 • Partea 2
  Puneți planul în acțiune

  Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 7


  1
  Plasați totul pe masă. Puneți vinurile pe masă, apoi oaspeții pot vedea ce vor gusta și se vor simți mai entuziasmați noaptea. Dacă tabelul nu este destul de mare, a pus vinul pe un contor visible- În mod similar, localizează cupe, apa, servetele, cookie-uri, paine si pahare de unica folosinta sau scuipătoare.
  • Nu așezați flori sau lumanari parfumate, deoarece aroma poate împiedica recunoașterea aromelor vinurilor. În schimb, optează pentru un castron de struguri.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 8
  2
  Tehnici de degustare de vinuri principale. Nu durează mult să înveți să gusti vinul și să arăți ca un expert. Doar spuneți oaspeților dvs. ce vor bea și cum o vor face. Mai întâi trebuie să țină geamul și să-l răsuci câteva secunde pentru a lăsa vinul "respira", apoi ar trebui să miroasă vinul pentru a avea o senzație mai bună de gust. După aceea, oaspeții ar trebui să ia o gustare de vin, să-l savureze pentru câteva secunde și să-l treacă sau să-l scuipă.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 9
  3
  Începeți să gustați vinul. Ordinul are importanță când vine vorba de degustarea vinului. Trebuie să începeți de la cel mai ușor vin până la cel mai întunecat, apoi începeți cu vinurile albe până la cel mai întunecat și mai gustos vin roșu. Dacă aveți un vin dulce în meniu, ar trebui să-l încercați la sfârșit, chiar dacă culoarea sa este mai ușoară decât restul de roșu.
 • Vinurile care sunt similare - de exemplu, din aceeași varietate din 2011 și 2012, ar trebui să fie gustate unul după altul.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 10
  4
  Oferiți-le oaspeților timp să facă note. Lăsați-i pe oameni să-și înregistreze impresiile și să le dea timp să se gândească la ele. Este posibil ca oaspeții dvs. să nu se simtă încrezători în a da impresii, deoarece nu sunt experți în acest subiect, deci asigurați-vă că îi faceți să se simtă confortabil. Oferindu-le câteva minute să se gândească, nu veți fi afectați de opiniile altora. Iată câteva puncte importante care trebuie luate în considerare:
 • Arome și arome. Ar trebui să menționeze orice aromă sau aromă care vine în minte, fie că este vorba de mure, miere, lămâie, ciocolată, par, pământ sau rodie.
 • Textura și grosimea. Ar trebui să verifice dacă vinul este ușor și proaspăt, plin de corp, dur sau moale.
 • Sold. Vinul are o combinație de arome sau o singură aromă, cum ar fi stejarul sau taninul care domină băutura?
 • Sfârșitul Ei ar trebui să verifice dacă vinul rămâne pe palat sau dacă dispare de îndată ce îl beau. Gustul unui vin bun ar trebui să rămână.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 11
  5
  Nu risipi vinul. Dacă doriți să găzduiți o degustare de vinuri de clasă, atunci este important să oferiți oaspeților dvs. o atmosferă de calm, competență și confort. Dacă doriți doar să atrageți atenția fără nici un sens, oaspeții dvs. nu vor lua acest eveniment în serios și vă vor înceta să vă acorde atenție. Dacă doriți, este mai bine să așteptați până când termină prima degustare și apoi continuați cu vinul următor.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 12
  6
  Luați în considerare încheierea întâlnirii cu un joc. Dacă doriți să faceți acest eveniment mult mai interesant, faceți un joc distractiv. Jocul constă în acoperirea sticlelor de vin cu pungi de hârtie maro și servirea vinului oaspeților dvs., fără a le spune ce fel de vin este. Câștigătorul ar putea câștiga un premiu sau pur și simplu satisfacția de a ști că este expert în degustarea vinurilor.
 • Imaginea intitulată Găzduiți o petrecere a degustării vinului Pasul 13
  7
  Serveste alimente mai tarziu. Dacă doriți ca oaspeții dvs. să rămână acasă și să vă asigurați că nu sunt complet beat, atunci este important să serviți ceva de mâncare. Puteți servi deserturi dacă timpul este corect. Dacă oaspeții dvs. sunt într-adevăr foame în timpul degustării, atunci este mai bine să le aibă fericiți și nu atât de beat decât să aștepte să servească mâncarea până la sfârșitul anului. Iată câteva sugestii pentru alimente care merg foarte bine cu vinul:
 • Pepeneală învelită cu șuncă
 • brânză
 • Salată ușoară de pere
 • ciocolată
 • Compotul de fructe
 • flan
 • sfaturi

  • Opțiunile sunt nesfârșite, iar posibilitățile de a avea un moment bun sunt multe!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să activați drojdia pentru a face vinCum să activați drojdia pentru a face vin
  Cum să obțineți un gust pentru vinCum să obțineți un gust pentru vin
  Cum să gustați vinurileCum să gustați vinurile
  Cum să combine vinurile cu alimente din AsiaCum să combine vinurile cu alimente din Asia
  Cum să completeze vinul cu alimenteCum să completeze vinul cu alimente
  Cum de a cumpăra un vin bunCum de a cumpăra un vin bun
  Cum de a cumpăra vin pentru o mulțimeCum de a cumpăra vin pentru o mulțime
  Cum sa alegi un pahar pentru a bea vinCum sa alegi un pahar pentru a bea vin
  Cum sa alegi vinulCum sa alegi vinul
  Cum să fiți invitat la o petrecereCum să fiți invitat la o petrecere
  » » Cum să organizați o petrecere de degustare de vinuri

  © 2011—2020 ertare.com