Cum să comandați un vin

Comandarea vinului într-un restaurant poate fi intimidantă, mai ales dacă îl ordonați în timpul unei întâlniri sau pentru un grup de persoane. Deși există foarte puține lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura alegerea perfectă, există câțiva pași care vă pot ajuta să vă apropiați de perfecțiune.

pași

Partea 1
Înainte de a ajunge

Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 1
1
Planificați-vă înainte. Dacă mâncarea pe care o aveți se apropie, este un eveniment deosebit de important sau dacă vă simțiți nervos pentru că doriți să alegeți corect, alegeți vinul înainte de a ajunge la restaurant. În zilele noastre, majoritatea restaurantelor includ lista lor de vinuri, astfel încât veți avea posibilitatea de a accesa lista de pe un computer sau un telefon inteligent.
 • Revizuirea în avans a listei de vinuri va fi utilă, chiar dacă nu intenționați să selectați vinul înainte de eveniment. Luați puțin timp pentru a cerceta vinurile oferite, astfel încât să puteți vedea care dintre ele vă plac și să le combinați cu diferite elemente de meniu. Astfel, nu va trebui să vă angajați să cumpărați o sticlă de vin în particular, dar veți fi pregătiți să comandați un anumit vin pentru a completa o serie de feluri de mâncare.
 • Dacă lista de vinuri nu se află pe internet, puteți, de obicei, să sunați înainte și să cereți o recomandare.
 • În cazul unei mese deosebit de importante, puteți comanda, de obicei, vinul în momentul efectuării rezervării. Acest lucru vă va face să vă îngrijorați și vă va oferi mai mult timp să vă concentrați asupra companiei pe care o veți avea în locul vinului pe care ar trebui să-l comandați.
 • Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 2
  2
  Familiarizați-vă cu caracteristicile aromelor. Dacă sunteți un novice în alegerea vinurilor și nu aveți idee la ce să vă așteptați, luați în considerare faptul că vinul poate avea diferite note de aromă: lumină și strălucitoare, pământesc, intensă și concentrată și fructată. Când căutați o aromă pe care o doriți sau solicitați o recomandare, luați în considerare aceste coduri pentru a vă limita căutarea.
 • Cele mai populare vinuri din Statele Unite tind să fie intense și fructuoase. Printre exemple se numără Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional, Shiraz sau Syrah, Nero d`Avola, Monastrell, Zinfandel, Merlot și Malbec.
 • Vinurile ușoare și fructe pot fi, de asemenea, o alegere atractivă. Câteva exemple sunt Lambrusco, Primitivo și Garnacha.
 • Dacă sunteți în căutarea unor arome mai aromate și cu arome naturale, unele opțiuni sunt Burgundia, Beaujolais, Blaufrankish, Zweigelt, Carmenere, Barbera sau Counoise.
 • Dacă doriți o opțiune cu arome intense și pământ, încercați un Cabernet Franc, Mourvedre, Bordeaux, Nebbiolo, Montepulciano, Sangiovese, Tempranillo sau Chianti.
 • Partea 2
  Verificați lista de vinuri

  Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 3
  1
  Ia-ți timp Când chelnerul vă întreabă dacă ați decis deja ce vin doriți, nu vă faceți griji și alegeți un vin aleatoriu. Poți să-ți iei timpul, nu va arăta rău. Dimpotrivă, atunci când analizați cu atenție lista de vinuri, par să știți mai multe despre aceasta.
 • Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 4
  2
  Decideți dacă veți alege un vin roșu sau alb. Când totul eșuează, amintiți-vă cheia: vin alb pentru prânz și vin roșu pentru cină.
 • Desigur, aceasta nu este o regulă strictă și trebuie să alegeți tipul de vin a cărui aromă vă place cel mai mult, indiferent de ora din zi.
 • Dacă doriți să comandați o sticlă, înainte de a face o alegere, întrebați persoanele cu care veți lua cina sau ați luat prânzul, care vă sunt preferințele.
 • De asemenea, puteți alege în funcție de tipul de restaurant pe care îl veți duce sau în funcție de tipul de mâncare, astfel încât să puteți face o alegere mai bună. Ca regulă generală, vinul alb este preferat în restaurantele cu fructe de mare, în timp ce vinul roșu este mai popular în restaurantele de carne.
 • Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 5
  3
  Luați în considerare atenția restaurantului. Uneori lista de vinuri a unui restaurant se va concentra mai mult pe un anumit tip de vin. În acest caz, proprietarul se ocupă, de obicei, mai mult de tipul vinului în care se specializează, adesea acest tip de vin va fi de o calitate mai bună, din acest motiv ar trebui să vă concentrați pe această parte a listei.
 • De exemplu, dacă o listă de vinuri are mai mult de douăzeci de vinuri locale, dar numai câteva vinuri italiene sau franceze, opțiunile locale au fost probabil alese cu multă atenție.
 • Imaginea intitulată Comandarea vinului Pasul 6
  4
  Eliminați vinurile expoziționale. Aceste vinuri sunt diferite de vinurile speciale. În timp ce un vin special este ales cu grijă și este special pentru atenția pe care o primește, un vin de expoziție este ales doar pentru că este considerat a fi special.
 • Aceste vinuri sunt ușor de identificat, deoarece acestea sunt de obicei cele mai scumpe și pot fi etichetate ca vinuri "prima recoltare" sau ceva similar.
 • Deși vinurile de expoziție pot fi oarecum mai extravagante, este foarte rar că atingerea extravaganței justifică creșterea prețului. Astfel, este mai bine să evitați aceste vinuri dacă doriți să obțineți o calitate superioară.
 • Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 7
  5
  Evitați un vin pe care îl cunoașteți sau alegeți unul pe care îl iubești. Există beneficii în ambele opțiuni. Dacă doriți să profitați din plin de experiența dvs., încercați ceva nou în loc să alegeți ceva sigur și familiar. Pe de altă parte, dacă doriți să impresionați pe cineva cu un vin pe care îl cunoașteți este grozav sau pur și simplu doriți să vă rog cu unul dintre vinurile preferate, cea mai bună opțiune a nopții va fi să alegeți un vin pe care îl iubiți.
 • Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 8
  6
  Luați în considerare limita de preț. Vinurile pot fi costisitoare. Trebuie să alegeți un preț pe care sunteți dispus să îl plătiți înainte de a intra în restaurant și să reduceți lista opțiunilor în funcție de limita pe care ați stabilit-o.
 • Gândiți-vă, totuși, că ar trebui să fii puțin flexibil cu limita de preț. Dacă setați 20 USD ca preț, dar nu găsiți nimic decent în listă pentru acest preț, mergeți la următoarea categorie de preț din listă. Cu toate acestea, fii rezonabil. Puteți ridica limita la 10 $ mai mult, dar odată ce dublezi limita de preț inițială sau prețul crește și mai mult, vei avea probleme.
 • Imaginea intitulată Comandarea vinului Pasul 9
  7
  Lăsați restul la întâmplare. După reducerea listei pe cât posibil pe baza cunoștințelor dvs., uitați-vă la opțiunile pe care le-ați lăsat. Dacă există mai mult de două sau trei opțiuni, ștergeți unele aleatoriu până când aveți doar două sau trei opțiuni.
 • Dacă nu sunteți sigur care vin se potrivește cel mai bine felului de mâncare, luați în considerare faptul că există unele tipuri de vin care merg bine cu aproape orice fel de mâncare. Puteți să vă reduceți în continuare selecția, luând o decizie între un Pinot Noir sau un vin spumant.
 • Partea 3
  Cereți sfatul și plasați comanda

  Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 10
  1
  Cereți sfatul persoanei potrivite. Dacă aveți două sau trei opțiuni rămase și nu știți ce să alegeți, chemați un chelner și spuneți-i "Nu pot să decid între aceste vinuri". Cu toate acestea, nu cereți o recomandare, întrebați-l mai bine "Ce îmi puteți spune despre aceste opțiuni?".
  • Deseori, ospătarul nu va ști prea multe despre vinuri, astfel încât să puteți alege unul la întâmplare când îi cereți recomandarea.
  • Dacă chelnerul dvs. este informat, cererea de informații despre vinuri vă va permite să aveți o perspectivă mai bună pentru a putea alege. Dacă chelnerul tău nu știe nimic despre vinuri, probabil îi întreabă pe cineva care știe să te ajute.


 • Imaginea intitulată Comandați etapa de vin 11
  2
  Puneți întrebări Odată ce sunteți servit de un chelner care știe despre vin sau un sommelier, nu ezitați să-i întrebați toate întrebările de care aveți nevoie pentru a înțelege exact ce vă va cere.
 • Evitați să întrebați "Ce ar trebui să încerc?" fără a vă oferi nici o explicație. Descrieți tipul de vin pe care îl preferați de obicei cu toate detaliile posibile sau cereți o sugestie similară pe baza vinurilor care vă plac.
 • Dacă sunteți complet pierdut, spuneți sommelierului ce fel de mâncare doriți să comandați, astfel încât să puteți recomanda o opțiune care să meargă bine cu mâncarea.
 • Imaginea intitulată Comandați etapa de vin 12
  3
  Dacă este necesar, menționați un interval de preț. Lipirea unui buget nu vă va face să arătați rău. Dacă întrebați un chelner sau un sommelier pentru ajutor, puteți specifica tipul de vin pe care îl căutați și prețul maxim pe care intenționați să îl plătiți.
 • Pe de altă parte, dacă doriți să fiți discreți cu privire la preț, puteți menționa o opțiune pe lista de vinuri și puteți spune "Căut un vin asemănător cu asta". Pentru a indica ce înțelegeți prin preț, indicați prețul în locul denumirii vinului. Un sommelier bun va intelege ce inseamna si va sugera alte vinuri in acest interval de pret.
 • Imaginea intitulată Comandați etapa de vin 13
  4
  Ascultă și privește. Ascultați răspunsurile pe care vi le dau, dar nu credeți în tot ceea ce spun ei. Ar trebui să acordați atenție și limbajului corpului. Răspunsurile verbale vă vor oferi informații despre vin, dar limbajul corpului vă va spune care vinuri sunt cele mai bune pentru persoana care vă vorbește.
 • Imaginea intitulată Comandați etapa vinului 14
  5
  Alege un vin Va veni un moment în care pur și simplu trebuie să luați o decizie. Luați în considerare tot ceea ce știți să alegeți, apoi aveți încredere în instinctul dvs. și faceți alegerea finală.
 • Dacă este posibil, comandați vinul de sticlă, mai ales dacă vă simțiți nervos în ceea ce privește alegerea făcută. Comandarea pe sticlă vă va economisi mai mulți bani decât să comandați prin sticlă și puteți încerca, de asemenea, diferite tipuri de vinuri dacă alegerea inițială a fost rău.
 • Partea 4
  După ce comandați

  Imaginea intitulată Comandați etapa de vin 15
  1
  Verificați sticla Dacă comandați o sticlă de vin, chelnerul vă va arăta, de obicei, sticla înainte de al lua la masa dumneavoastră. În acest moment, pur și simplu trebuie să verificați dacă vinul pe care l-ați arătat este cel pe care l-ați comandat.
  • În cazul culturilor mai vechi, trebuie să verificați condițiile vinului. Verificați nivelul umplerii flaconului, eticheta de import și căptușeala care acoperă plută.
 • Imaginea intitulată Comandați etapa 16 a vinului
  2
  Verificați plută, dar nu-l mirosi. Plută vă poate spune câteva lucruri despre sticla de vin pe care ați comandat-o, dar mirosul de plută nu vă va spune nimic.
 • Când cereți o epocă veche, va fi o idee bună să verificați plută. Verificați dacă există vreun defect. O plută deteriorată poate afecta calitatea vinului, mai ales dacă a fost depozitat mult timp.
 • După ce vinul este debitat, trebuie să verificați dacă producătorul tipărit pe plută este același cu eticheta de pe sticlă. Verificați dacă dopul a absorbit vinul.
 • Imaginea intitulată Comandarea vinului Pasul 17
  3
  După caz, aprobați eșantionul. În cele mai multe restaurante vă vor da un mic eșantion de sticlă. Mutați sticla de vin, miroșiți și gustați eșantionul pentru a verifica dacă vinul este în stare bună sau dacă are un defect. Dacă vinul este bine, spuneți chelnerului să le slujească.
 • Un vin "imbuteliare" Miroase ca un carton umed. Gustul tinde să fie bine, dar aroma este rea. Acesta este, de obicei, rezultatul plutelor murdare și mucegăite.
 • Un vin care este "gătit" sau "I maderizado" înseamnă că a fost depozitat într-un loc prea cald și pentru o perioadă lungă de timp. În general, va mirosi ca un gem vechi și tocit, și va avea un gust plin acid.
 • Un vin "ruginit" Este în esență un vin care a fost transformat în oțet datorită lipirii necorespunzătoare. Mirosul și gustul vor fi foarte acide. Am simțit chiar oțet de cidru de mere.
 • Imaginea intitulată Comandați etapa 18 a vinului
  4
  Mutați vinul în sticlă pentru câteva secunde. O mișcare circulară rapidă și netedă timp de câteva secunde va ventila vinul și va expulza notele de aromă corespunzătoare, în timp ce o veți face mai mult de câteva secunde, nu va avea efect suplimentar. Deși vă va face să arătați pretențioși.
 • Imaginea intitulată Comandați vinul Pasul 19
  5
  Nu întoarceți vinul dacă nu mai puteți bea. Dacă un vin este rupt, atunci îl poți întoarce. Dacă nu vă place, va trebui să o păstrați. Returul vinului pentru că ați făcut o alegere proastă este considerat un act foarte nepăsător.
 • Imaginea intitulată Comandați etapa de vin 20
  6
  Dacă doriți, comandați un al doilea tip de vin. Dacă doriți să încercați un al doilea tip, nu vă fie teamă să o faceți după ce ați luat unul. Acest lucru este perfect acceptabil, mai ales dacă mâncați cu un grup mare de oameni, deoarece, fără îndoială, vor trebui să comande încă câteva sticle.
 • Aceasta este o opțiune excelentă dacă restaurantul oferă vinuri lângă sticlă în loc de sticlă. Comandarea diferitelor tipuri de vin de către sticlă poate fi o modalitate relativ accesibilă de a vă extinde cunoștințele despre vinuri și de a profita la maxim de cina dvs.
 • Imaginea intitulată Comandarea vinului Pasul 21
  7
  Învățați din experiență. Ca și în alte domenii ale cunoașterii, nimeni nu sa născut ca expert în vinuri. Dacă doriți să știți ce vorbiți despre data viitoare când comandați un vin, va trebui să știți cum să faceți față dificultăților de a comanda un vin de data aceasta.
 • Dacă doriți să aveți mai multă experiență, vizitați degustări de vin și festivaluri. Puteți învăța multe și aveți o idee mai bună despre ceea ce vă place. În viitor, când trebuie să comandi un vin într-un restaurant, veți avea deja un bun punct de plecare.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să obțineți un gust pentru vinCum să obțineți un gust pentru vin
  Cum să aerați vinulCum să aerați vinul
  Cum se păstrează vinulCum se păstrează vinul
  Cum să beți vin pentru a vă îmbunătăți sănătateaCum să beți vin pentru a vă îmbunătăți sănătatea
  Cum să gustați vinurileCum să gustați vinurile
  Cum să combine vinurile cu alimente din AsiaCum să combine vinurile cu alimente din Asia
  Cum să completeze vinul cu alimenteCum să completeze vinul cu alimente
  Cum de a cumpăra un vin bunCum de a cumpăra un vin bun
  Cum de a cumpăra vin pentru o mulțimeCum de a cumpăra vin pentru o mulțime
  Cum sa alegi un pahar pentru a bea vinCum sa alegi un pahar pentru a bea vin
  » » Cum să comandați un vin

  © 2011—2020 ertare.com