Cum să comandați într-un restaurant japonez

Aflați cum puteți comanda într-un restaurant japonez care nu se află în Japonia. Dacă vă place mâncarea japoneză, ați ajuns la locul potrivit!

pași

Imagine intitulată Comandați într-un restaurant japonez Pasul 1
1
Vedeți dacă restaurantul are o meniul online. Dacă aveți, imprimați-l și arătați-i oamenilor pe care îi cunoașteți, dintr-o dată unul dintre ei vă poate explica.
 • Image title Comandați într-un restaurant japonez Pasul 2
  2
  Cereți prețurile. Pentru a face asta, trebuie să spui "Kore wa ikura desu ka?" (Care se pronunță "korei wa ikura des ka?"), Aceasta înseamnă "Cât costă acest lucru?"
 • Imagine intitulată Comandați într-un restaurant japonez Pasul 3
  3
  Aflați numerele (în acest fel puteți înțelege ceea ce spun sau ce este scris în meniu): ichi (一) = 1 sau (二) = 2- san (三) = 3- shi / yon (四) = 4- go (五) = 5- roku (六) = 6- Shichi / broască (七) = 7 - hachi (八) = 8 - kyuu (九) = 9 - juu (十) = 10 - hyaku (百) = 100 - și păcat (千) = 1000. Numerele sunt puse împreună în acest fel: 19 este 10 + 9, deci este juu-kyuu (十九). 90 este de 9 ori 10 prin urmare este kyuu-juu (九十). Apoi, 198 este hyaku-kyuu-juu-hachi (百 九 十八) - o torsiune a limbii, dar dacă o despărțiți în părți, puteți înțelege mai bine felul în care o fac japonezii. 1198 este sen-hyaku-kyuu-juu-hachi (千百 九 十八).
 • Imagine intitulată Comandă într-un restaurant japonez Pasul 4
  4
  Comandați mâncarea Puteți chema chelnerii spunând:"onegaishimasu" (oh neh gay shi mas - ceea ce înseamnă "te rog") sau "sumimasen" (masina mea - "scuza-ma"). Multe restaurante mai mari au un buton care este apăsat pentru a apela chelnerul.
 • Image title Comandați într-un restaurant japonez Pasul 5
  5
  Faceți tot ce este mai bun pentru a citi și a pronunța elementele de meniu pe care doriți să le comandați. În cazul în care nu funcționează, puteți indica și ceea ce doriți și personalul va înțelege. Dacă sunteți însoțit de prieteni japonezi, puteți să le cereți să vă citească înainte de a vă comanda sau să le comandă pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Comandați într-un restaurant japonez Pasul 6
  6
  Când specificați cât doriți ceva, amintiți-vă aceste cuvinte. Hitotsu (unul), futatsu (două), mittsu (trei), yottsu (patru), Itsutsu (cinci), muttsu (șase), Nanatsu (șapte), yatsu (opt), Kokonotsu (nouă) și Toh (zece) . Dacă doriți mai mult de zece, specificați numerele normale - juichi, juni, jusan, etc.
 • Image title Comandați într-un restaurant japonez Pasul 7
  7
  Dupa ce ati spus ceea ce doriti sa comandati din meniu si cat cantitate doriti, incheiati comanda cu Onegaishimasu pentru a va educa. Dacă vă aflați într-un restaurant public fast-food, utilizați Kudasai. Apoi se va suna astfel: "Yakitori setto sau hitotsu, kudasai". (O porție de pui la grătar, vă rog).
 • Image title Comandați într-un restaurant japonez Pasul 8


  8
  Când ați comandat deja și ați primit mâncarea, dacă vă cer "Daijobu desu ka?", răspunde" Hai ". Ceea ce au cerut a fost "Este totul în regulă?" Și ați răspuns "da".
 • Imaginea intitulată Comandați într-un restaurant japonez Pasul 9
  9
  Nu treceți mâncarea între bețișoare - arătați că sunteți la înmormântare. Membrii familiei trec între oasele rudelor lor moarte betisoarele. Dacă într-adevăr trebuie să vă petreceți niște mâncare, faceți-o discret și cu partea care nu vă mănâncă bețișoarele (dacă sunt decorate, apoi partea decorată).
 • Image title Comandați într-un restaurant japonez Pasul 10
  10
  dacă mananca taitei, scufunda - este normal.
 • Imaginea intitulată Comandați într-un restaurant japonez Pasul 11
  11
  Nu puneți bețișoarele pe verticală într-un castron orez. Acest lucru se face doar la înmormântări.
 • Imaginea intitulată Comandați într-un restaurant japonez Pasul 12
  12
  Spuneți "itadakimasu" înainte de a mânca - înseamnă "primesc (această mâncare)".
 • Image title Comandați într-un restaurant japonez Pasul 13
  13
  Pentru a vă exprima că sunteți mulțumiți la sfârșitul mesei, spuneți "Gochisoosama deshita", ceea ce înseamnă "a fost o sărbătoare". "Oishikatta desu" înseamnă "a fost gustos".
 • Image title Comandați într-un restaurant japonez Pasul 14
  14
  E un pic de modă veche, dar foarte politicos dacă, după ce ți-ai plătit mâncarea, îi spui chelnerului "Gochisosama deshita". În acest context, este o mulțumire pentru mâncare.
 • sfaturi

  • Dacă, pe de altă parte, vă simțiți bine și doriți să mai comandați ceva mai mult, cuvântul care vă cere mai mult este "Okawari". Nu uitați să spuneți Onegaishimasu.
  • Înainte de a mânca, utilizați prosopul umed pe care îl veți primi în mod inevitabil. Acest lucru este folosit pentru a vă curăța mâinile înainte și în timpul mesei.
  • Dacă mergeți în Japonia, nu încercați să scrieți vreunul dintre cuvintele de aici. Acestea sunt scrise în sistemul "Hepburn Romaji" (scris ca fiind vorba de vorbitori de limbă engleză), nu în sistemul tradițional de "Kunrei-shiki Romaji", care este folosit de japonezi, deci sunt incorect din punct de vedere tehnic.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil folosind bețișoarele, este bine să cereți o furculiță.
  • Beți ceai verde japonez sau dragul cu alimentele tale Este mai autentic și japonezii vă vor respecta mai mult pentru că încercați să vă celebrați obiceiurile în timpul cină. Dacă nu vă place și altcineva de la masa are o ceașcă, întrebați dacă puteți lua o inghititura (dar nu duce la o băutură din cauza obiceiului ar putea servi mai mult), această formă nu va fi insultat pentru a fi prea „gaijin“ (străin) .
  • Este extrem de nepăsător să consumați sushi cu o furculiță. Dacă sunteți cu prietenii, puteți folosi mâinile.
  • Când aveți îndoieli, observați-i pe cei care vă însoțesc și pe cei de la alte mese.

  avertismente

  • Dacă decideți să luați rămășițele acasă, trebuie să rețineți că peștele crud trebuie să fie mâncat cât mai curând posibil și după prima zi să fie gătit sau aruncat.
  • Înainte de a vorbi cuvintele, asigurați-vă că sunt bine pronunțate pentru a evita ofensa pe cineva. Ascultați cu atenție celor din jurul vostru pentru a afla cum pronunță lucrurile.
  • Dacă nu sunteți aventuros, familiarizați-vă cu cele mai ciudate părți ale bucătăriei japoneze. În acest fel, dacă să cazi în meniul cu イ か (IKA squid) sau な っ と う (nattou- soia fermentate, faimos pentru duhoarea ei) le poti evita discret și politicos.
  • Dacă oamenii japonezi nu frecventează restaurantul, este posibil să nu fie foarte apreciat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să luați un copil cu autism la un restaurantCum să luați un copil cu autism la un restaurant
  Cum să comandați alimente într-un restaurant dacă urmăriți dieta AtkinsCum să comandați alimente într-un restaurant dacă urmăriți dieta Atkins
  Cum să evitați să faci greșeli de etichetare în JaponiaCum să evitați să faci greșeli de etichetare în Japonia
  Cum să eviți aruncarea dintr-un restaurant cu fast-foodCum să eviți aruncarea dintr-un restaurant cu fast-food
  Cum se face distincția între culturile chinezești și japonezeCum se face distincția între culturile chinezești și japoneze
  Cum de a găsi un apartament în JaponiaCum de a găsi un apartament în Japonia
  Cum de a învăța limba japoneză pe cont propriuCum de a învăța limba japoneză pe cont propriu
  Cum să număr la 10 în limba japonezăCum să număr la 10 în limba japoneză
  Cum să spun "Te iubesc" în japonezăCum să spun "Te iubesc" în japoneză
  Cum să spun "ziua de naștere fericită" în japonezăCum să spun "ziua de naștere fericită" în japoneză
  » » Cum să comandați într-un restaurant japonez

  © 2011—2020 ertare.com