Cum de a spune diferența dintre o Coca Cola și o Pepsi

Poate pentru că sunt atât de asemănătoare, fanii Coca Cola și Pepsi au fost în competiție acerbă de zeci de ani. Învățând să observi diferențele dintre aceste două băuturi răcoritoare iconice este excelentă ca un truc sau doar pentru plăcerea personală. Totuși, rețineți că diferențele sunt minime: în testele orb, cele mai multe nu au putut să diferențieze unul de altul.

pași

Metoda 1
Judecând aroma sa

Imaginea intitulă Spuneți diferența dintre cocs și Pepsi Pasul 3
1
Judeca caracteristicile de aroma sa. Coca Cola si Pepsi au o aroma destul de similara, dar arome lor nu sunt exact la fel Mai întâi, luați o gură de suc. Concentrează-te pe gust și întreabă-te: "Ce știi?" Simțul gustului este diferit în fiecare dintre noi, dar vom menționa câteva dintre comparațiile care au fost făcute:
 • Coca Cola De obicei este comparat cu stafidele cu o aromă de vanilie.
 • Pepsi De obicei este comparat cu fructele citrice.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre cocs și Pepsi Pasul 5
  2
  Judecă-i intensitatea. Gustul unei sifonuri nu este doar o chestiune de comparație cu alte arome, ci și despre cum se simte în gură. Luați o altă gură de suc. Concentrați-vă pe senzația pe care o produce atunci când vă deplasați prin limba spre gât. Reamintim că opinia tuturor este diferită, dar unele observații care au fost făcute sunt următoarele:
 • Coca Cola Are o aromă pe care mulți o definesc ca fiind "mai moale". Gustul crește treptat și scade încet. Soda trece ușor prin gât.
 • Pepsi Are o aromă pe care mulți o definesc ca fiind "mai intensă". Gustul se ridică într-o bruscă "explozie" de aromă. Se presupune că este ceva mai intens când trece prin gât.
 • 3
  Judeca nivelul de zahăr. Luați o altă sortare, dar de data aceasta concentrați-vă asupra conținutului de zahăr din sifon. Este dulceața ei copleșitoare sau mai subtilă? Acest punct poate fi dificil de judecat, dacă nu aveți ambele sucuri, astfel încât să le puteți compara în același timp. Potrivit unui raport oficial privind nutriția:
 • Coca Cola Are puțin zahăr, deci este puțin mai dulce.
 • Pepsi Are puțin zahăr, deci este puțin mai dulce.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre cocs și Pepsi Pasul 4
  4
  Simțiți nivelul de carbonație. Țineți o gură de sifon în gură timp de câteva secunde. Concentrați-vă pe sentimentul că bulele de gaz produc. Soda are suficiente gaze sau pare slabă în comparație cu alte sifonuri? Acest punct poate fi dificil de observat, dacă nu aveți ambele băuturi la îndemână pentru a le compara. Citiți mai jos:
 • Coca Cola Are mai mult carbonatare, așa că pare să aibă mai mult gaz.
 • Pepsi Ea are mai puțină carbonație, deci pare să aibă mai puțin gaz.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre cocs și Pepsi Pasul 1


  5
  Simțiți aroma. Dacă încă nu sunteți sigur, miroșiți sifonul în timp ce-l amestecați ușor în paharul dvs. (cum ar fi cunoscătorii de vinuri). Acest lucru va elibera puțin din substanțele chimice aromatice din aer, astfel încât nasul să le perceapă. Se concentrează pe aroma: Dacă ați avut de a alege, vă amintiți stafide si vanilie (cum ar fi gustul de Coca-Cola) sau fructe citrice (cum ar fi gustul Pepsi)?
 • Metoda 2
  Faceți un test de gust

  Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre cocs și Pepsi Pasul 2
  1
  Au cele două sucuri împreună pentru a le compara. După cum am menționat deja, toate diferențele subtile dintre o Coca Cola și o Pepsi sunt mai ușoare (deși nu atât de multe) pentru a detecta când se compară ambele sucuri (în loc să încerci să ghicești ce este). Pentru a avea mai multe probabilități de a le distinge, păstrați-le gata, astfel încât să puteți încerca una și apoi una imediat cealaltă.
  • Dacă faci numai în scopul de a distra, cere un prieten pentru a vă pune Legați la ochi și de a schimba paharele de gaz, astfel încât să nu știi care este care. Dacă intenționați să vă antrenați pentru a putea distinge ambele sucuri în viitor, puteți alege să nu utilizați bandajul.
 • Imaginea intitulată Spuneți diferența dintre cocs și Pepsi Pasul 6
  2
  Vedeți care dintre dvs. preferați după ce ați făcut testul cu o gustare. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să beți o mică gură de băuturi răcoritoare. Deși simțul gustului fiecăruia este diferit, acest test nu este la fel de întâmplător cum ne-am gândi. Citiți mai jos:
 • punct de vedere statistic, Mai mulți oameni tind să prefere gustul unui Pepsi după o înghițitură. Gustul său mai intens și mai dulce creează o impresie mai puternică. Poate chiar să ridice stimularea în partea creierului responsabilă de judecarea aromei.
 • 3
  Vedeți care dintre dvs. preferați după ce ați consumat suma dorită. Acum, continuați să beți ambele sucuri până când acestea se epuizează sau începeți să fiți săturate. Observați care dintre dvs. ați simțit cel mai confortabil consumând cantități mari de. Dacă preferințele dvs. s-au schimbat (adică, dacă ați preferat unul în test cu o gustare, dar ați schimbat-o după ce beți mai mult), veți fi ca majoritatea oamenilor. Citiți mai jos:
 • punct de vedere statistic, Mai mulți oameni tind să preferă Coca Cola când beau un întreg sau mai mult. Este mai moale, mai puțin dulce și mai ușor de băut în cantități mari.
 • Deci, dacă ți-a plăcut ceva mai mult de gaz, după o înghițitură, dar apoi a schimbat mintea lui ca bea mai mult, a fost, probabil, primul și al doilea Pepsi, Coca-Cola.
 • sfaturi

  • Coca-Cola este ușor decât Pepsi saltier (33 mg sodiu per 240 ml vs 20 mg), dar este aproape imposibil de detectat doar cu gust.
  • Deși este imposibil de dovedit, continutul de cafeina al Pepsi este mai mare decât o Coca-Cola si Pepsi care alege atunci cand ai nevoie de un impuls de energie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o racheta cu Diet Coke and MentosCum sa faci o racheta cu Diet Coke and Mentos
  Cómo hacer una pulsera clásica cola de pez con gomitas utilizando un telar arcoírisCómo hacer una pulsera clásica cola de pez con gomitas utilizando un telar arcoíris
  Cum să hack o mașină de sifonCum să hack o mașină de sifon
  Cum să cureți baniiCum să cureți banii
  Cum sa mananci inghetataCum sa mananci inghetata
  Cum să-ți faci propriul sifonCum să-ți faci propriul sifon
  Cum sa faci Coca Cola cu inghetataCum sa faci Coca Cola cu inghetata
  Cum se face OpenColaCum se face OpenCola
  Cum să faci ceaiul de gheață din Long IslandCum să faci ceaiul de gheață din Long Island
  Cum se face coca popsiclesCum se face coca popsicles
  » » Cum de a spune diferența dintre o Coca Cola și o Pepsi

  © 2011—2020 ertare.com