Cum se asamblează un bufet

Un bufet sau bufet este o idee minunată dacă veți face o masă cu mulți oaspeți. Acest tip de aranjament îi permite să stea în linie și să aleagă ceea ce doresc să mănânce trecând de la un capăt al mesei la celălalt. Instalarea unui bufet nu este o sarcină copleșitoare dacă o faceți pas cu pas și cu puțină planificare. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți spațiul, să înființați masa și să aranjați mâncarea pentru oaspeți.

pași

Partea 1
Pregătiți spațiul

Imaginea intitulată
1
Luați în considerare bugetul. Decideți cât veți cheltui în total, inclusiv alimente, argintărie, mâncăruri și băuturi. Reduceți suma pe care doriți să o cheltuiți cu 15%, adică încercați să cheltuiți 85% din bugetul total. Această sumă de 15% vă va permite să aveți bani suplimentari pentru costuri neașteptate și lucruri precum taxe, sfaturi și posibile situații de urgență.
 • Monitorizați tot ce cheltuiți, păstrând în același timp toate chitanțele.
 • Imaginea intitulată
  2
  Planificați masa de bufet în avans. În acest fel, nu va trebui să faceți pregătiri sau să luați decizii în ultimul moment. În noaptea dinaintea evenimentului, puneți toate plăcile de servire pe masă și postați note lipicioase pentru a vă reaminti unde veți servi fiecare opțiune de masă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Alege un loc cu o mulțime de spațiu. Alegeți o cameră cu mult spațiu liber. O cameră de 1 metru pătrat este ideală pentru a găzdui confortabil toți oaspeții și pentru a avea un spațiu suplimentar care să se alinieze pentru a mânca și a discuta cu ceilalți. O cameră de 0,8 metri pătrați (8 picioare pătrați) vă permite să plasați niște locuri, unul de 0,7 metri pătrați (7,5 metri pătrați) poate fi confortabil pentru un grup mai mic și 0,6 metri pătrați (6 metri pătrați) ) este spațiul minim necesar pentru un bufet.
 • De asemenea, puteți alege să plasați locuri într-o cameră separată.
 • Imaginea intitulată
  4
  Aranjați camera astfel încât să aveți cel mai bun flux. Începeți prin golirea încăperii pe care o veți folosi pentru eveniment. Asigurați-vă că păstrați toate aglomerația și mobilierul și decorațiile de care nu aveți nevoie. Plasați masa de bufet în centrul camerei. Acest lucru permite oaspeților să acceseze alimentele de la ambele capete și va face rândul să se deplaseze mai repede.
 • O masă de 2,5 m este suficientă pentru a asigura hrană pentru 20-30 de persoane. Dacă aveți de gând să aveți mai mulți oaspeți, va trebui să vă alăturați mai multor mese.
 • Imaginea cu titlul Setarea unui pas bufet 5
  5
  Creați o masă separată pentru băuturi. Plasarea băuturilor pe o masă separată oferă oaspeților posibilitatea de a-și servi mesele și de a-și lăsa mâncărurile în siguranță înainte de a servi băuturi. Acest lucru reduce posibilitatea de scurgere și este un alt mod de a asigura că oaspeții se pot mișca cu ușurință prin rânduri.
 • Imaginea intitulată
  6
  Planificați fluxul de trafic. Determinați intrarea și ieșirea pentru bufet. Poți să-i spui pur și simplu oaspeților cum se apropie de masă sau de a pune un semn pe fiecare capăt. Lăsați mult spațiu în față și pe marginea mesei în cazul în care unii oaspeți decid să se oprească pentru o clipă. Aceasta reduce posibilitatea ca acestea să se adune.
 • Separați diferitele tipuri de alimente cât mai mult posibil. De exemplu, puneți desertul departe de primul curs.
 • Partea 2
  Instalați masa

  Imaginea intitulată
  1
  Gândiți-vă la dificultățile pe care le-ați observat în alte bufete. Luați în considerare ceea ce ați găsit enervant sau dificil în ultimul bufet la care ați participat. De exemplu, poate ați avut nevoie să vă sprijiniți plăcuța undeva pentru un moment, dar nu a fost suficient spațiu. Lăsați suficient spațiu pe masă, astfel încât oaspeții să-și poată susține momentele. Acest lucru va împiedica scurgerile și accidentele. Gândiți-vă la ceea ce ați fi vrut să vedeți într-un bufet și vă planificați tabelul cu ideea respectivă.
  • Puneți scobitori sau linguri mici lângă plăci pentru a le servi, astfel încât oaspeții să poată gusta mâncarea înainte de a le servi.
 • Imaginea intitulată Configurați un pas de bufet 8
  2
  Prezintă bufetul într-un mod plăcut. Gândiți-vă la tipurile de plăci, ochelari, tacâmuri, recipiente și fețe de masă pe care doriți să le utilizați pe masă. Nu trebuie să folosiți tacamuri din porțelan, dar masa va arăta mai apetisantă dacă este bine aranjată. Puteți folosi tacâmuri, plăci și cupe de plastic, atâta timp cât sunt noi și curate. Nu serviți alimente în cutii de carton grase. În schimb, utilizați recipiente din plastic sau metal. Veți avea nevoie și de o față de masă. Nu utilizați unul scump, deoarece este posibil să se murdărească. În schimb, căutați o masă care oferă bucurie mesei.
 • Când setați masa, rămâneți la o culoare sau o temă. Acest lucru va unifica aspectul bufetului și va face mâncarea mai atractivă.
 • Imaginea intitulată Setarea unui bufet Pasul 9
  3
  Plasați plăcile la începutul rândului. Oaspeții nu pot servi mesele fără a avea mai întâi vasele. Dacă planificați un eveniment pentru mulți oameni, este o idee bună să plasați două sau trei grămezi de câte 10 feluri de mâncare fiecare. Cu toate acestea, nu stivuiți prea multe plăci sau ar putea cădea.
 • Așezați condimentele lângă alimentele cărora le corespund.


 • Imaginea intitulată
  4
  Așezați tacamurile la capătul mesei. La sfârșitul mesei, puneți tacâmurile și șervețelele. O greseala pe care multi gazda o fac atunci cand isi planifica un eveniment este sa plaseze tacamurile si servetele in partea de sus a mesei, deoarece poate fi inconfortabil ca oaspetii sa incerce sa pastreze cutite, furculite, linguri si servetele in timp ce incearca sa serveasca mancarea.
 • Asigurați-vă că ați pus toate tacâmurile necesare. De exemplu, dacă veți servi supă, nu uitați lingurile.
 • Imaginea intitulată
  5
  Faceți etichete. Pregătiți etichetele în avans pentru fiecare fel de mâncare. Acestea pot fi bucăți mici de hârtie, note lipicioase sau bucăți de carton. Așezați etichetele de lângă fiecare placă după plasarea alimentelor pe masă. Acest lucru permite oaspeților să știe ce opțiuni alimentare sunt înainte de a le servi, ceea ce ajută la reducerea cantității de alimente care este irosită.
 • Asigurați-vă că etichetele sunt scrise cu litere mari, clare și că toți oaspeții le pot citi cu ușurință.
 • Partea 3
  Serviți mâncarea

  Imaginea intitulată
  1
  Acesta oferă un meniu echilibrat. Planificați un meniu cu o salată, proteine, legume, amidonuri, carbohidrați și deserturi, dacă nu doriți să organizați un cocktail. Cu bufet, există riscul de a servi prea multe aperitive, acompaniament sau mâncăruri principale, ceea ce le poate face să pară împrăștiate sau neuniforme. Planificarea unui meniu echilibrat vă va ajuta să evitați această problemă. Pe de altă parte, dacă aveți de gând să organizați un cocktail, puteți servi doar o varietate de aperitive și deserturi.
  • Nu va fi niciodată o greșeală să includeți o tavă de legume și fructe.
  • Asigurați-vă că includeți o opțiune vegetariană.
 • Imaginea cu titlul Setarea unui pas de bufet 13
  2
  Planificați meniul în funcție de sezon. Adesea, mâncăm diferite lucruri în funcție de anotimpuri. De exemplu, în timpul verii, este foarte greu să mănânci un vas cu cartofi și carne, în timp ce, în timpul iernii, o salată cu un pește sărată va fi prea ușoară.
 • Fructe care conțin o mulțime de apă, cum ar fi pepene verde, sunt foarte bune pentru bufetele de vară.
 • Mâncăruri substanțiale, cum ar fi cartofi piure cu brânză, sunt bune pentru bufete în timpul iernii.
 • Imaginea intitulată
  3
  Include opt opt ​​opțiuni. Nu ar trebui să existe multe sau foarte puține opțiuni alimentare. Dacă există foarte puține opțiuni, unii oaspeți ar putea să nu mănânce deloc dacă nu le place ceea ce ați servit și dacă există prea multe opțiuni, linia poate deveni mai complicată și ar putea să rămână o mulțime de alimente. Cantitatea de hrană pe care o serviți va depinde de numărul de oaspeți.
 • Puteți să le trimiteți o listă de idei pentru meniul cu una sau două săptămâni înainte de eveniment și să le cereți feedback.
 • Imaginea intitulată
  4
  Aranjați mâncarea în funcție de temperatură. Primele cursuri din rândul ar trebui să fie cele mai fierbinți, deoarece oaspeții ar trebui să le ajungă înainte de a fi prea reci. În acest fel, atunci când în cele din urmă își ia locul, cursul principal nu va trebui să mănânce frig. Mâncarea rece trebuie să fie la sfârșitul mesei. Dacă este posibil, este mai bine să fie la temperatura camerei.
 • Puneți fierul de călcat pentru alimente calde și gheață pentru alimente reci, după caz.
 • Imaginea cu titlul Setarea unui pas bufet 16
  5
  Aruncați vasele în mod strategic. Plasați cele mai ieftine și mai abundente feluri de mâncare la începutul mesei și cele mai scumpe și mai slabe plăci de la sfârșitul mesei. Aceasta este o idee bună deoarece, în general, plăcile care se află la începutul tabelului se termină mai repede.
 • Luați în considerare modificarea felurilor de mâncare în timpul bufetului. Dacă morcovii nu sunt consumați destul de repede, schimbați-le pentru ceva ce face.
 • Imaginea intitulată
  6
  Adăugați decorațiuni. După aranjarea mesei, adăugați decorațiuni pentru ao face mai atractivă. Nu plasați nimic între oaspeți sau blocați accesul la alimente. Poate nu este o idee bună să plasați lumanari mari în sfeșnici, dar plasarea de panglici mici sau arcuri în jurul mesei nu va împiedica nimeni să ajungă la mâncare.
 • Dacă intenționați să organizați un bufet pentru o vacanță, alegeți decorațiunile care corespund acelei date. De exemplu, dacă este un bufet pentru Ziua Sf. Patrick, decorațiile ar putea fi verde, alb și auriu și, dacă este un bufet pentru ziua sărbătorilor naționale, ar putea fi decorate cu culorile steagului țării dvs.
 • sfaturi

  • Planificați meniul cu oaspeții în minte și alegeți feluri de mâncare ușor de servit și mâncați fie în picioare, fie în șezut și nu necesită multă muncă.
  • Înfășurați tacâmurile în servetele, astfel încât oaspeții să nu cadă. Dacă doriți să adăugați o atingere decorativă, legați servetelele cu o panglică de culoare.
  • Dacă bufetul va fi în aer liber, puneți lumanari pentru a sperie insectele. Dacă este necesar, puteți acoperi și masa.

  avertismente

  • Țineți obiectele ascuțite la îndemâna copiilor. Nu așezați cuțite în apropierea marginii mesei, unde oaspeții ar putea fi tăiați accidental.
  • Dacă este posibil, verificați-vă cu invitații înainte de a alege meniul. Unii pot fi alergici la anumite alimente. Dacă nu le puteți consulta, avertizați-le despre eventualele alergii și întrebați dacă cineva este alergic la orice înainte de a servi. Păstrați alergeni alimentari obișnuiți, cum ar fi nuci, produse lactate și fructe de mare, într-o secțiune departe de mâncărurile principale. De asemenea, puteți instala o masă mai mică lângă masa principală și plasați aceste alimente în recipiente separate, închise.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci o petrecere grozavă în Sims 3Cum să faci o petrecere grozavă în Sims 3
  Cum se creează un meniu brunchCum se creează un meniu brunch
  Cum se face un bufet de bomboaneCum se face un bufet de bomboane
  Cum să faci o petrecere de mojitosCum să faci o petrecere de mojitos
  Cum să faci o celebrare a ceremoniei Jocurilor OlimpiceCum să faci o celebrare a ceremoniei Jocurilor Olimpice
  Cum să mănânci sănătos într-un bufetCum să mănânci sănătos într-un bufet
  Cum să evitați cheltuielile emoționaleCum să evitați cheltuielile emoționale
  Cum sa faci un buget pentru sarcinaCum sa faci un buget pentru sarcina
  Cum de a crea o cameră de luat masa confortabilăCum de a crea o cameră de luat masa confortabilă
  Cum să înfășurați tacâmurileCum să înfășurați tacâmurile
  » » Cum se asamblează un bufet

  © 2011—2020 ertare.com