Cum se macină cerealele pentru espresso

Pentru a obține un espresso bun, aveți nevoie de fasole espresso proaspăt măcinată. Mărimea sau finețea care rezultă după măcinare este un factor crucial în prepararea unui espresso. Cele mai multe mașini de măcinat vă permit să reglați mărimea până când găsiți cea mai potrivită, în funcție de tipul de boabe pe care îl aveți și preferințele dvs. Puteți utiliza un mașină de șlefuit, dar de obicei rezultatul este inconsecvent și de slabă calitate. Cu toate acestea, puteți găsi instrucțiuni pentru ambele metode, astfel încât să puteți face cea mai bună espresso cu uneltele la îndemână.

pași

Partea 1
Utilizați un polizor de cafea (polizor pentru espresso)

Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Pasul 1
1
Identificați mașina de șlefuit Cei de acest tip folosesc discuri rotative mici pentru a lamina fiecare boabe cu precizie, ceea ce duce la o pulbere mai consistentă. Orice fabrică care este inclusă sau atașată cu o mașină de espresso este probabil o moară. Puteți cumpăra unul separat, deși poate avea un preț moderat ridicat.
 • Cu mașinile de șlefuit care funcționează la viteză mică, este puțin probabil ca boabele să ardă atunci când sunt fin măcinate pentru a face espresso, dar este, de asemenea, posibil ca acestea să fie mai scumpe decât cele care funcționează la viteză mare.
 • Atât cele cu formă conică, cât și cele plate au ventilatoare - nici una nu este mai bună decât cealaltă.
 • 2
  Așezați boabele în mașina de șlefuit. Poți să spargeți cât de mult intră în compartiment fără a fi strâns, dar nu uitați că cafeaua măcinată nu va rămâne proaspătă mai mult de una sau două zile. Dacă doriți să ștergeți doar ceea ce este necesar pentru o "împușcare", este mai bine să experimentați pentru a vedea câte cereale integrale ar trebui să le utilizați. În mod normal, o lingură (15 ml) este suficientă, dar rezultatele variază în funcție de tipul de boabe și de cât de fină este. Indiferent de cantitatea de boabe pe care o utilizați, o "împușcătură" de espresso nu necesită mai mult de 7 grame de cafea măcinată - este suficient să umpleți filtrul de pe mașina dvs. de espresso și să mergeți puțin peste margine.
 • 3
  Alegeți opțiunea de măcinare fină sau superfină. Aproape toți macinatorii au opțiunea de a ajusta cât de bine doriți să fie cafeaua. Pentru cafeaua de espresso, veți avea nevoie de ea pentru a fi fine sau superfine. Unele tipuri de polizoare au o scală numerică - atunci când acestea sunt de acest tip, este mai bine să experimentați pentru a descoperi ce opțiune produce cafeaua așa cum o preferați.
 • Aceeași opțiune care funcționează într-un anumit mod pentru un tip de cereale poate să nu funcționeze în același mod pentru o altă varietate de cafea. Dacă de obicei schimbați tipul de boabe, ar fi convenabil să luați în considerare opțiunile care sunt potrivite pentru tipurile de cafea preferate.
 • 4
  Examinați cafeaua măcinată. Luați un vârf de cafea măcinată între degetul mare și degetul mare, împrăștiați degetele și examinați pulberea. În cazul în care cafeaua nu se aglomerează și se prăbușește cu piese, ea trebuie să mănânce mai mult. Dacă este ca praful care lasă doar un loc pe vârful degetelor, înseamnă că este prea subțire și probabil nu produce un espresso bun. Cafeaua fin măcinată care se îmbracă pe degete este perfectă pentru pregătirea espresso-ului.
 • O moară de cafea va produce rezultate bune, cel puțin până când va fi cheltuită pentru utilizare. Odată ce ați găsit o modalitate de a tăia boabe de un anumit tip, nu ar mai trebui să experimentați.
 • Partea 2
  Utilizați o moară cu lamă (măcinător de mână)

  Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Pasul 5
  1
  Identificați mașina de șlefuit Dacă utilizați un polizor care are lame rotative, urmați aceste instrucțiuni. În mod normal, acest tip de mașină de șlefuit are un capac detașabil din plastic și lumini atunci când este plasat. Dar unele modele sunt operate cu buton sau cu mâner, manual. În consecință, ele nu produc cafea măcinată de consistență sau finețe atât de bună ca mori de cafea de cea mai bună calitate, dar sunt mai ieftine.
 • 2
  Așezați boabele în mașina de șlefuit. Unele au doar spațiu pentru o grămadă de boabe, deci este posibil să trebuiască să mănânci mai multe loturi dacă doriți să pregătiți mai multe focuri de espresso. Nu încercați să forțați mai multe boabe decât ajung la acestea fără a fi ajustate - în caz contrar, este posibil să nu existe spațiu pentru capac.
 • 3
  Grind granulele la intervale mici de două sau trei secunde. Dacă mănânci fasolele prea mult, frecare le poate supraîncălzi, făcându-le amare. Dimpotrivă, cel mai bine este să porniți mașina de șlefuit timp de cel mult trei secunde, cu o pauză de două secunde între fiecare grindă.
 • 4
  Opriți o dată ce ați terminat terenul pentru cel puțin 20 de secunde. Timpul exact pe care îl va lua pentru a măcinat cafeaua depinde de modelul șlefuitorului și de marginea lamelor. Cu toate acestea, deoarece espresso este de obicei pregătit cu granule mai fine decât un măcinător manual poate produce, este puțin probabil să puteți depăși marginea. Se mănâncă cafeaua cel puțin 20 de secunde în total, fără a lua în calcul pauzele dintre fiecare grindă.
 • 5
  Examinați cafeaua măcinată. Deconectați șlefuitorul și scoateți capacul. Dacă bucățile vizibile de boabe de cafea rămân în interiorul pulberii, măturați de câteva ori. În caz contrar, luați un vârf între degetul mare și degetul arătător. Dacă se strânge pe vârful degetului tău și nu se descompune, este gata.
 • Este posibil să nu puteți obține praful de finețe necesar cu acest tip de mașină de șlefuit. Dacă nu obțineți tipul de pulbere cu consistența descrisă, asigurați-vă că cel puțin nu există bucăți vizibile de boabe de cafea.
 • 6


  Utilizați resturile de pulbere pentru a vă pregăti espresso. Există de obicei o cafea rămasă în locurile greu accesibile în mașina de măcinat. Utilizați o lingură pentru a îndepărta toate resturile odată ce ați terminat măcinarea. Dacă nu curățați acest exces, ar putea arde și adăuga un miros neplăcut la cafeaua dvs.
 • Partea 3
  Mențineți mașina de șlefuit

  Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Pasul 11
  1
  Deconectați șlefuitorul înainte de al curăța, pentru a evita accidentele. În acest fel, puteți evita apăsarea accidentală a acestuia în timp ce folosiți degetele sau alte instrumente pentru a curăța interiorul.
 • Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Step 12
  2
  Utilizați un aspirator sau aer comprimat pentru a îndepărta praful de cafea care se acumulează. Firește, există întotdeauna grămezi mici de praf în interiorul oricărui tip de mașină de șlefuit, care poate crea probleme în mecanism, precum și să adauge arome ciudate la cafeaua ta. Dacă observați că se întâmplă ceva sau vedeți că se acumulează cafea, utilizați un aspirator sau o cutie de aer comprimat pentru a curăța totul. Dacă rămășițele sunt mai mari, folosiți o lingură pentru a le slăbi.
 • 3
  Curățați frecvent interiorul polizorului. Uleiul din boabele de cafea se poate lipi de laturi, adăugând o aromă ciudată. Scoateți camera de măcinare, dacă este posibil, și clătiți piesele cu apă. Dacă nu puteți dezarma mașina de șlefuit, utilizați o bucată de hârtie absorbantă umedă pentru a evita orice tip de scurtcircuit. Când ați terminat, curățați totul cu o cârpă uscată.
 • 4
  Curățați sau înlocuiți discurile moară. În majoritatea fabricilor, puteți dezasambla fiecare disc eliminând piulițele care le țin. În alte cazuri, curățarea trebuie efectuată în timp ce sunt înarmați. La fiecare două săptămâni sau mai des, dacă faceți cafea în fiecare zi, utilizați o perie mică, cum ar fi o periuță de dinți, pentru a curăța interiorul. Dacă moara nu mai produce o pulbere fină chiar după ce ați curățat-o, este posibil să cumpărați piese de schimb.
 • Unii oameni folosesc orezul sau alte obiecte și le mănâncă pentru a curăța resturile de cafea, dar acest lucru poate deteriora morile și poate reduce timpul lor util.
 • Partea 4
  Profitați de grăunțe până la maxim

  Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Pasul 15
  1
  Încercați diferite tipuri de cereale pentru espresso. Aceste boabe sunt preparate special pentru prepararea cafelei espresso și sunt susceptibile de a produce un rezultat mai bun decât boabele de cafea obișnuite. Există multe soiuri și amestecuri pentru espresso, dar distincția cea mai de bază este între soiul Arabica, care este mai ușor, și soiul Robusta, care este mai întunecat. Espresso în sine este mai concentrat și mai întunecat, dar asta nu înseamnă că trebuie să folosiți un amestec cu un număr mare de fasole Robusta. Un amestec care conține 10-15% din Robusta poate produce un espresso concentrat întunecat, fără alte arome suplimentare, care ar putea fi neplăcute dacă cantitățile sunt mult exagerate.
 • Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Pasul 16
  2
  Păstrați boabele de cafea într-un loc răcoros și întunecat. Găsiți un loc unde lumina nu ajunge, în partea inferioară a dulapului sau cămară, nu în frigider, unde pot fi afectate de mirosul altor alimente sau umiditate. Utilizați orice recipient ermetic. Chiar dacă le păstrați în acest mod, boabele tind să-și piardă calitatea în doar una sau două săptămâni.
 • Înghețarea lor poate sau nu poate afecta aroma fasolei espresso. Dar când deschideți recipientul de boabe congelate, condensarea umidității poate deteriora boabele. Împărțiți fasolea espresso în mai multe recipiente pentru a reduce numărul de deschideri. Îndepărtați-le bine, pentru a putea elimina cât mai mult aer.
 • Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Pasul 17
  3
  Înainte de a prepara espresso, mănâncăți fasolea puțin. Cafeaua este păstrată mai proaspătă atunci când sunt boabe, nu măcinate. Încercați să folosiți cafea care are o durată de maximum două zile de măcinare pentru a obține un rezultat mai bun.
 • Imaginea intitulată Grind Espresso Beans Pasul 18
  4
  Când mergeți să schimbați amestecul, măturați câteva granule înainte. Dacă doriți să utilizați un alt tip de cereale sau amestec și doriți să obțineți o aromă pură, mănâncați niște boabe pentru a elimina toate resturile de cafea anterioară. Puteți folosi această pulbere când pregătiți un espresso, dacă nu vă deranjează să luați o varietate mixtă. Sau pur și simplu aruncați-o departe.
 • sfaturi

  • Pentru a obține un rezultat mai bun, nu utilizați cafeaua normală pentru prepararea unui espresso. Este mai bine să folosiți cereale integrale pentru espresso.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Fasole întregi prăjite pentru espresso
  • Mașină de măcinat cu cafea sau mașină de espresso cu mașină de măcinat (poate fi folosită o mașină de rindeluit, dar nu este recomandată)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci Caffe Latte FreddoCum sa faci Caffe Latte Freddo
  Cum sa faci arta intr-un latteCum sa faci arta intr-un latte
  Cómo hacer bebidas de café expreso con una prensa francesaCómo hacer bebidas de café expreso con una prensa francesa
  Cum sa faci cafea aromataCum sa faci cafea aromata
  Cum sa faci cafea espresso (cu masina de espresso)Cum sa faci cafea espresso (cu masina de espresso)
  Cum se face cafea cu lapteCum se face cafea cu lapte
  Cum se face cappuccinoCum se face cappuccino
  Cum să spumă pentru un espresso fără un aparat de espressoCum să spumă pentru un espresso fără un aparat de espresso
  Cum sa faci inghetata de cafeaCum sa faci inghetata de cafea
  Cum se face tiramisu tradiționalCum se face tiramisu tradițional
  » » Cum se macină cerealele pentru espresso

  © 2011—2020 ertare.com