Cum să minimalizați cofeina în ceaiul verde

ceai verde

Este delicios și bogat în antioxidanți. Cu toate acestea, are un dezavantaj: conținutul său cafeină, care pot surprinde și pot avea efecte dăunătoare asupra unor persoane care beau acest ceai. Cu ideea de a nu renunța la beneficiile pe care le aduce această sănătate ceai, Aici prezentăm câteva măsuri simple și eficiente pentru a vă bucura de ceaiul verde fără a suferi efectele secundare ale cofeinei.

pași

Imaginea intitulată Minimizați ceaiul verde cafeină Pasul 1
1
Știți-vă ceai verde. Mai tânărul frunze de ceai, mai mult cofeina va produce în ceai. Cele mai prețioase părți din ceai verde sunt mugul terminalului și cele două frunze adiacente, de asemenea numite "Pulbere de ceai". Acestea sunt cele mai dulci, dar conțin și cea mai mare parte a cofeinei.
 • Culoarea este un indicator slab al nivelurilor de cafeină, gyokuro, ceai verde japonez cu cel mai înalt nivel de cofeină conține mai mult cafeină decât un ceai negru, cum ar fi lapsang souchong. Ceaiurile cu grad ridicat de cafeină sunt fabricate din mugurii terminale și din cele două frunze adiacente (pulberea de ceai), unde cofeina găsită acolo este foarte concentrată. Pe de altă parte, acestea sunt cele mai dulci părți ale ceaiului și conțin, de asemenea, catechinele și ananele (pe care le vom menționa mai târziu).
 • Imaginea intitulată Minimizați ceaiul verde cafeină Pasul 2
  2
  Familiarizați-vă cu nivelul de toleranță. Mulți experți recomandă să nu consumați mai mult de 300 mg de cafeină pe zi. În comparație cu ceaiul negru, cafeaua și băuturile carbogazoase, sa constatat că ceai verde oferă o sursă de stimulare ușoară și constantă, cu câteva rapoarte despre efectele secundare ale cofeinei, așa cum sunt acestea nervozitate sau dureri de cap. Cofeina din ceaiul verde lucreaza diferit in organism, deoarece, spre deosebire de cafea, ceaiul verde contine si L-Theanine. Theanina este un aminoacid care produce un efect de relaxare în creier. Cercetătorii japonezi au descoperit că ananul este antagonistul cofeinei, deoarece contracarează efectele cofeinei care "alterează" persoana respectivă. Dintre cele 20 de tipuri diferite de aminoacizi din ceai, mai mult de 60% sunt theaninele. Acest lucru este unic pentru ceaiul verde și alb, deoarece procesul de vaporizare nu le elimină. Theanines oferă de asemenea gustul elegant și dulce al ceaiului verde. Pentru a realiza beneficiile ceaiului verde in lupta impotriva cancerului, cercetatorii sunt de acord ca berea 420-480 ml (14-16 oz) pe zi este rezonabila. Dacă 30 mg de cafeină într-o cană cu 200 ml (8 oz) ceai verde bea cantitatea recomandată este translatat la 60 mg de cafeina pe zi (mult mai mic de 300 mg), și chiar și nivelul de cofeină poate fi redusă ca urmare instrucțiunile din acest articol. Ceea ce urmează este o comparație a conținutului de cafeină în diferite băuturi: cafea, 40 până la 170 mg (5 oz) - cola, 30 până la 60 mg (12 oz) - ceai negru, 25 la 110 mg (8 oz) - ceai oolong, 12-55 mg (8 oz) - ceai verde, 8 până la 30 mg (8 oz) - ceai alb, 6 până la 25 mg (8 oz) - ceai decafeinizat, 1 până la 4 mg (8 oz).
 • Imaginea intitulă Faceți ceai verde chinez Pasul 1
  3
  Ceaiul de ceai verde este cunoscut ca fiind natural scăzut în cofeina. Unele ceaiuri verzi sunt procesate în așa fel încât să fie în mod natural scăzute în cofeină. Acestea sunt trei dintre ele: 1) houjicha ceai verde japonez, prăjită într-o tigaie sau prăjită în cuptor. Ceaiul este prăjit la temperaturi ridicate, iar aroma prăjită predomină în acest amestec. Diferitele tipuri de houjicha sunt prajite bine sau ușor. În cele care se prăjește bine, frunzele produc o aromă mai profundă și un gust prăjit. 2) Genmaicha japoneză este un amestec de ceai verde bancha și genmai (orez prăjit din nou). Proporția orezului și ceaiului este importantă, cu cât este mai aromat ceaiul genmaicha, cu atât mai multă orez are. 3) Bancha japoneză este un ceai verde și un grad mai puternic, care reprezintă o recoltă de sezon târziu. Bancha este un fel de recoltă sencha, dar a celui de-al doilea sezon, între vară și toamnă, care conține mai puțin cofeină. Comparație de cafeina per portie sunt: ​​ceai negru, 0.05% - ceai verde Gyocuro, 0,02% - verde sencha ceai, 0,015% - ceai verde hojicha, 0,008% și ceai verde Genmaicha.
 • Image cu titlul Minimizați ceaiul verde cafeină Pasul 4
  4
  Cumpărați ceai verde decofeinizat. Există două tipuri de procese de cafea utilizate pentru ceai. Asigurați-vă că cumpărați un ceai verde care folosește cel mai natural și mai sănătos proces de cofeină, numit "efervescență". Acest lucru nu utilizează substanțe chimice și mai degrabă depinde de un proces natural care utilizează apă și dioxid de carbon (CO2), care păstrează 95% din polifenoli. Celalalt proces este uneori numit cinic „decofeinizata natural“, dar folosește solvent chimic acetat de etil, care păstrează doar 30% din polifenoli. Atât boabele de cafea, cât și frunzele de ceai sunt decafeinizate chimic cu acetat de etil ca solvent sau diluant, datorită costului său scăzut, toxicității scăzute și mirosului plăcut. Cu toate acestea, alte utilizări sale sunt plăci cu circuite curate, ca ingredient în unele acetonă pentru a elimina lac de unghii si vopsele ca activador.Ten minte că orice proces de decaffeination va modifica aroma într-o anumită măsură.
 • Imaginea cu titlul Minimizați ceaiul verde cu cafeină Pasul 5
  5
  Evitați saci de ceai verde. Pungile de ceai verde conțin mult mai multă cafeină, ceea ce va duce la scăderea calității, deoarece pungile de ceai au mai puțină aromă decât frunzele de ceai verde. Încercați să cumpărați frunzele de ceai verde. Puteți utiliza aceleași coli de de înaltă calitate de trei ori înainte de a le arunca departe, așa că, după ce ați renunțat la prima perfuzie (așa cum vom descrie mai târziu), veți mai avea încă două cești de ceai verde să vă bucurați.


 • Imaginea cu titlul Minimizați ceaiul verde cu cafeină Pasul 6
  6
  Aruncați prima perfuzie. Cofeina se dizolvă mai rapid decât alte componente ale ceaiului. Distinsul doctor și nutriționist Dr. Andrew Weil afirmă că se poate elimina cea mai mare parte a cofeinei, lăsând ceaiul să se înmoaie timp de 45 de secunde în apă fierbinte și apoi aruncați lichidul. Cel puțin un studiu a arătat că această metodă nu este probabil eficientă și că va fi necesar să lăsați ceaiul să se odihnească timp de 3 minute pentru a elimina aproape jumătate din cofeină. Luați în considerare dacă aveți de gând să utilizați un ceai de aromă foarte puternic, dar ceaiul verde moale își va pierde multă aromă și aromă după ce se înmoaie atât de mult timp.
 • Imagine cu titlul Minimizați ceaiul verde cafeină Pasul 7
  7
  Începeți încet O ceașcă de ceai verde poate conține între 15 și 75 mg de cofeină. Ceea ce puteți face cel mai bine este să încercați mici doze de ceai verde și să vă vedeți reacția. Începeți cu o jumătate de cești pe zi și măriți treptat această sumă, urmărind reacțiile prin creșterea și ajustarea corespunzătoare. Dacă vă simțiți relaxați și fericiți, veți ști că ceaiul verde lucrează pentru dvs.
 • Imaginea cu titlul Minimizați ceaiul verde cafeină Pasul 8
  8
  nu vă pregăti ceaiul verde atat de puternic. Aceasta poate fi o soluție utilă dacă suferiți de intoleranță la cafeină. Cumpararea de frunze de ceai verde vă va permite să ajustați cantitatea de frunze de care aveți nevoie pentru a vă pregăti ceai. Cei mai mulți oameni își pregătesc ceaiul cu aproximativ 2 lingurițe de ceai verde pe cană, astfel încât să puteți încerca cu jumătate. Dacă preparatul este prea moale, cantitatea de ceai verde crește puțin.
 • Imaginea cu titlul Minimizați ceaiul verde cu cafeină Pasul 9
  9
  Ia fierbinte. Ceaiul verde conține catechine (în cazul în care antioxidanții sunt) și anani (oferă dulceață și prospețime) care reduc activitatea cofeinei. Prin pregătirea ceaiului verde, permiteți acestor molecule să se combine cu cafeina în apă caldă, ceea ce face ca cafeina să fie mai puțin eficientă. Dacă lăsați preparatul să se răcească prea mult, catechinele se vor rupe și va fi eliberată mai multă cofeină.
 • sfaturi

  • Dacă ceaiul are încă efecte nedorite, luați în considerare și alte alternative. Infuziile florale sau pe bază de plante nu sunt Camellia sinensis și nu conțin cofeină. Rooibosul și bucăța de miere, atât din Africa de Sud, nu conțin cafeină, dar dacă acestea conțin niveluri ridicate de antioxidanți, veți obține beneficii pentru sănătate, minus cofeina. Sau luați în considerare un amestec de ambele (rooibos și ceai verde) pentru a obține jumătate din conținutul de cafeină.
  • Dacă ceaiul verde este lăsat să stea în apă rece la 70 ° C (160 ° F), în secunde, în infuzie vor fi eliberate mai mult cofeină și antioxidanți, cum ar fi polifenoli. Atunci când se utilizează apă mai caldă (85 ° C sau 185 ° F și mai mult), mai multă cofeină și polifenoli vor fi extrași în timpul primei perfuzii.
  • Profitați de polifenoli de ceai verde, deoarece galatul epigallocatechin este principalul antioxidant găsit în ceaiul verde. Acești antioxidanți s-au dovedit a proteja ficatul datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatoare. Este probabil ca polifenolii să vă protejeze împotriva anumitor tipuri de cancer, boli de inimă, diabet și boli neurodegenerative. Se presupune, de asemenea, că polifenolii ajută la protejarea împotriva efectelor dăunătoare ale cofeinei. Teoretic, atunci când cofeina este consumată moderat, mai ales ca o parte naturală a băuturilor bogate în polifenoli, cum ar fi ceaiul verde, cofeina oferă beneficii pentru sănătate.
  • Theanine este un tranchilizant și sa demonstrat că împiedică parțial creșterea în tensiune arterială care poate apărea odată cu administrarea de cafeină.

  avertismente

  • Evitați orice băutură energizantă pentru ceai verde. Multe, dar nu toate versiunile de băuturi răcoritoare de ceai verde conțin o concentrație mare de cafeină. Coca-Cola "Enviga", bautura racoritoare, de exemplu, contine 100 mg de cofeina pe portie. De asemenea, conține o cantitate considerabil mare de zahăr, care nu oferă niciun beneficiu pentru sănătatea dumneavoastră (deși unele mărci precum "Enviga" nu au zahăr).
  • Dacă sunteți gravidă sau aveți o problemă medicală și vi sa solicitat să reduceți aportul de cafeină, consultați-vă medicul înainte de a consuma ceai verde în mod regulat. În timp ce cercetarea indică faptul că ceaiul verde este de obicei o băutură sănătoasă și benefică, în anumite circumstanțe, cum ar fi unele probleme de sănătate specifice sau interacțiuni medicamentoase, nu se recomandă.
  • Nu exagerati. Cofeina din ceaiul verde nu este singurul lucru care poate fi rău în cantități mari. Polifenolii găsiți în ceaiul verde, atunci când sunt consumați în exces, pot provoca leziuni la ficat și rinichi. Nu beți mai mult de 10 cești pe zi și feriți-vă de suplimentele de ceai verde, care pot conține de 50 de ori mai mulți polifenoli decât se găsesc într-o ceașcă de ceai verde.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face un tonic de ceai verdeCum se face un tonic de ceai verde
  Cum să beți ceaiCum să beți ceai
  Cum să decofeați ceaiulCum să decofeați ceaiul
  Cum se face genmaicha sau ceai de orez brunCum se face genmaicha sau ceai de orez brun
  Cum să faci ceai cu mai multă aromăCum să faci ceai cu mai multă aromă
  Cum să faci ceai de schindufCum să faci ceai de schinduf
  Cum sa faci ceai de ghimbir (chai in stil indian)Cum sa faci ceai de ghimbir (chai in stil indian)
  Cum se face ceai de melissaCum se face ceai de melissa
  Cum de a face ceai verde de mentaCum de a face ceai verde de menta
  Cum se face ceai din planteCum se face ceai din plante
  » » Cum să minimalizați cofeina în ceaiul verde

  © 2011—2020 ertare.com